Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 12:32)
tai matyt dar nera isitvirtines, ar supratimas pilnas - jei nenaudoja - iskalt iskales, o supratimo nera..

Na tiesiog, kai 6 metus vartoji trečiąjį įvardį, persukt viską savo galvoj yra pakankamai sunku. Aš ir nestresuoju dėl to.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 12:42)
pvz. sako :duosi vandens? sakau:taip, duosiu. ir tada jis vėl klausia: duosiu vandens?

Mildai ir dabar i klausima "duosi vandens" reik atsakyt - "duosiu VANDENS", jei tik taip, arba duosiu - ji nesupranta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 13:00)
Mildai ir dabar i klausima "duosi vandens" reik atsakyt - "duosiu VANDENS", jei tik taip, arba duosiu - ji nesupranta schmoll.gif

mum dažniau bėda būna,kai Jokūbas tik klausia "duosi?" bet nepasako ko. ir net ašarodamas vis klausia ir klausia, bet nesupranta, jog nepasako ko nori,todėl aš nežinau ką duoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 13:03)
mum dažniau bėda būna,kai Jokūbas tik klausia "duosi?" bet nepasako ko. ir net ašarodamas vis klausia ir klausia, bet nesupranta, jog nepasako ko nori,todėl aš nežinau ką duoti  doh.gif

drinks_cheers.gif , lygiai tas pats - klausiu ka tau duoti, ko tu nori as nesuprantu - tai iki isterijos reks kad paduok ir pan. - tada nusileidziu i jos akiu lygi, susunku palauk ir klausiu ko tu nori as nesuprantu - parodyk pirstuku (jei imanoma) - o jei ne - pasakyk ka su tuo daiktu reikia daryti (cia dazniau kai klausia - pirksi?)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 13:10)
drinks_cheers.gif , lygiai tas pats - klausiu ka tau duoti, ko tu nori as nesuprantu - tai iki isterijos reks kad paduok ir pan.  - tada nusileidziu i jos akiu lygi, susunku palauk ir klausiu ko tu nori as nesuprantu - parodyk pirstuku (jei imanoma) - o jei ne - pasakyk ka su tuo daiktu reikia daryti (cia dazniau kai klausia - pirksi?)

nu va,panašiai ir aš prašau, bet dažnai užsispiria, pasijaučia labai nuskriaustas ir tiesiog gailiai pravirkęs nieko nebeprašo.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 13:16)
nu va,panašiai ir aš prašau, bet dažnai užsispiria, pasijaučia labai nuskriaustas ir tiesiog gailiai pravirkęs nieko nebeprašo.

nieko - su laiku viskas keisis mirksiukas.gif - tik man tas ju supratimas labai idomiai - visad tyrineju ja - ir nikaip nesuprantu, kaip galima nesuprast tokiu dalyku, tokiu atsakymu, tokiu musu perklausimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 11:06)
mes dabar dirbam ties tuo,kad Jokūbas atsakytų į klausimą :koks tavo vardas?
nesiseka  doh.gif

Vis tik pasiseks su laiku, aš taip manyčiau. 4u.gif

Oi, mums buvo bajeris su vardu, tik aš nepamenu kur dabar užklausė kažkokia psichologė - ar VRC, ar pas mus mieste - kodėl davėt tokį ilgą vardą, vaikas neišmoks pasakyti savo vardo. doh.gif Sakau, kad ir vyresnių vaikų triskiemeniai tie vardai, o jie be problemų juo ištaria, ir galų gal kas galėjo žinoti, kad mažius bus autistas ir ilgai nemokės kalbėti.
Atsakyti
turi pasisekti...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 14:52)
turi pasisekti...

O ką man daryt su tokiu ilgu vaiko vardu, a? lotuliukas.gif Kol jis pasakys, kažin kaip čia bus.

Kokias dvi savaites treniruojamės kartot žodžius - eina vaikas į tualetą, sėdi ir vardijam daiktus - aš vardiju, visus, ką matau: lempa, durys, rankena, spyna, spinta (yra tokios lentynos tualete už nugaros), šepetys (pakabintas grindų šepetys ant ilgo koto). Vaikas pasakydavo tik vieną - kas čia? ir pats atsakydavo - lempa. O kitus daiktus jis tik rodydavo ir aš turėdavau sakyti pavadinimus. Va toks "tualetinis žaidimas" gaudavosi kasdien po kelis kartus. biggrin.gif Vakar mažius prieškambaryje stovi prie buto durų ir svaigsta: šepetys (rodo į durų akutę), aš sakau: ne, tai akutė. Jis rodo toliau ir vardija jau teisingai - durys, rankena, spyna (jam gaunasi spika), o durys ir rankena net neatsimenu kaip jis ištaria, bet stengiasi panašiai pasakyt. Bet čia jis jau varo iš atminties, aš nesakau tų žodžių. Buvo geras. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biufka: 15 birželio 2011 - 14:19
QUOTE(Biufka @ 2011 06 15, 15:18)
O ką man daryt su tokiu ilgu vaiko vardu, a? lotuliukas.gif Kol jis pasakys, kažin kaip čia bus.

nu, visom 2 raidėm ilgesnis biggrin.gif

aš Jokūbui kai vardinu tai ir rodau daiktus.
Atsakyti
labukas,
QUOTE(ishiri @ 2011 06 13, 11:46)

kagi grizau is poliklinikos, Vaikas pasizymi lengvo ir vidutinio autizmo bruozais.. ivetinimo skaleje pazymeta 33
skaitau kas parasyta, ir beveik niekas neatinka, nes pagal si disc sunus buvo testuotas sausio pabaigoje 32men, dabar pas ji  progresas.. pasikeites elgesys.
smulkioji motorika -atitinka 27men 82%
kalbos supratimas - 26men 79%
ekspesyvioji kalba- atitinka 19men 58%
stambioji motorika- 26men 79%
girdimasis demesys ir atmintis -23men 70%
regimasis demesys ir atmintis - 27men 82%
savarankiskumo igudziai 27men 82%
socialine adaptacija- atitinka 25men 76%

sekantis musu zingsnis vrc vilniuje.. registruotis pas mikulenaite arba lesinskiene..

geri rezultatai,pas mano zuiki 48-81%ir pasake kad su tokiais rezultatais neigalumas nepriklauso,esa vaikas sveikas.
bet nepasidaviau,ir skyre lengva.
QUOTE(Ice @ 2011 06 14, 18:24)
Išlaikiau  egzą smile.gif

thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 15:59)
nu, visom 2 raidėm ilgesnis biggrin.gif

Aha, net ant pirštų suskaičiavau, akurat, dvi raidės. lotuliukas.gif Tai tau kaip supratau, niekas nesakė, kad vaikui davei per ilgą vardą, todėl jis ir neištaria savo vardo? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biufka: 15 birželio 2011 - 20:00