Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 11:15)
o ka jis tau sako? Mes irgi tuo klausimu daug vargo turejom doh.gif - galiu pagasdint, kai sita ismokom - teko aiskint kad kazkas kitas irgi gali but Milda - va tas jai iki siol nelabai dasunta unsure.gif

arba nieko, arba kartoja "koks tavo vardas"
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 11:27)
arba nieko, arba kartoja "koks tavo vardas"

mano irgi kartodavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 11:29)
mano irgi kartodavo doh.gif

o paskui persilaužė?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 11:38)
o paskui persilaužė?

aha - mums pavyko - kai pradejom aiskinti - kad mamytes vardas..., tetuko vardas..., brolio... ir kitu, o va jos Milda - tai supratimas atejo - tada ir pradejo save vadinti Milda (tik po to - as, mano)... Bet va sunkiau buvo kad tuo vardu keli zmones gali vadintis... Jai darzeli kuri buvo drauge, jai pasake kad jos vardas Gabija - tai visos, kurios su ja draugaudavo - buvo Gabijos - ir taip metus laiko, nes as paklausiu su kuo siandien zaidei - su Gabija (paskui aukletojos kazkaip pasake, kad gabijos jeu metai laiko kai nebera grupeje doh.gif ). Jin savo varda suprato, bet paskirties ko gero ne iki galo - dabar irgi taip idomiai, va kai rodo filma "pasmerkti" - ten gi Mildute yra, ji zino kad cia filmas, kad vaidina - bet va sako vaidina mane, nes sako kad yra Mildute unsure.gif - tai as iki galo ir nezinau - suvokia ji tai ar nelabai dar...
Atsakyti
Mano berniukas pasako savo varda,bet savo vardu vadina visus berniukus.Ar tai butu tikri vaikuciai ar paveiksleliai knyguteje ar animacinis filmukas,visus berniukus vadina savo vardu.O jei jam pasakau,kad jis geras berniukas arba kitu meiliu vardu pavadinu,tai rekia ''ne ne ...''ir sako savo varda.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 15, 11:47)
aha - mums pavyko - kai pradejom aiskinti - kad mamytes vardas..., tetuko vardas..., brolio... ir kitu, o va jos Milda - tai supratimas atejo - tada ir pradejo save vadinti Milda (tik po to - as, mano)... Bet va sunkiau buvo kad tuo vardu keli zmones gali vadintis... Jai darzeli kuri buvo drauge, jai pasake kad jos vardas Gabija - tai visos, kurios su ja draugaudavo - buvo Gabijos - ir taip metus laiko, nes as paklausiu su kuo siandien zaidei - su Gabija (paskui aukletojos kazkaip pasake, kad gabijos jeu metai laiko kai nebera grupeje doh.gif ). Jin savo varda suprato, bet paskirties ko gero ne iki galo - dabar irgi taip idomiai, va kai rodo filma "pasmerkti" - ten gi Mildute yra, ji zino kad cia filmas, kad vaidina - bet va sako vaidina mane, nes sako kad yra Mildute unsure.gif  - tai as iki galo ir nezinau - suvokia ji tai ar nelabai dar...

oi, bus kaip bus.
Kažkaip pirma reik išaiškint, kad Jokūbas yra vardas. O šiaip kitų irgi vardais nevadina. Dėdė, teta, lialia...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 11:50)
oi, bus kaip bus.
Kažkaip pirma reik išaiškint, kad Jokūbas yra vardas. O šiaip kitų irgi vardais nevadina. Dėdė, teta, lialia...

nu va - pas mus irgi buvo panasiai - brolis, mama, tete, babyte, Airutis (nes nu ji taip vadindavom), Matas (irgi taip vadinom) - bet tarkim nei Matas, nei Airutis nebuvo berniukai lotuliukas.gif - dabar jau atsirenka ji - bet kasdien "diskutuojam" tais klausimais doh.gif
Atsakyti
mum irgi būtų lengviau,jei Jokūbas daugiau kalbėtų. bent jau aiškintis tai,ko jis nesuvokia.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 15, 12:06)
mum irgi būtų lengviau,jei Jokūbas daugiau kalbėtų. bent jau aiškintis tai,ko jis nesuvokia.

Milda irgi tada nekalbejo visai - buvo tik echolalijos, retai kada pasakydavo ko nori ir kas yra, retai pavadindavo piesinukus, paveiksliukus - klausi kas cia - ji kaip papuga - "kas cia" - nuo echolaliju iki normalesnio kalbejimo du metai praejo
Atsakyti
O su nuotraukom nebandėt? Plius pas mano T darželyje ant spintelių buvo užrašytas vaiko vardas. Ir darbeliai su jį atlikusio vaiko vardu kabėdavo. Nebuvo problemos mums.
Bet va su įvardžiais aš, mano, tu, tavo vis dar turim bėdos. Neapsikentęs save trečiu asmeniu ir vardu įvardina, tačiau jei klausiam detalizuojančiai, patikslina, nes puikiai supranta.

Ice, sveikinimai dideliausi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 15, 12:29)
Bet va su įvardžiais aš, mano, tu, tavo vis dar turim bėdos. Neapsikentęs save trečiu asmeniu ir vardu įvardina, tačiau jei klausiam detalizuojančiai, patikslina, nes puikiai supranta.

tai matyt dar nera isitvirtines, ar supratimas pilnas - jei nenaudoja - iskalt iskales, o supratimo nera..
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 15, 12:29)
O su nuotraukom nebandėt? Plius pas mano T darželyje ant spintelių buvo užrašytas vaiko vardas. Ir darbeliai su jį atlikusio vaiko vardu kabėdavo. Nebuvo problemos mums.

daržely yra vardai ant spintelės.
O su nuotraukom nesigauna. Kai prašau parodyt Jokūbą tada rodo save. Kai klausiu kas čia, atsako -aš.... klausiu o koks tavo vardas? atsakymo tinkamo nėr....

o mano, tavo,tai nevartoja. sako Jokūbas koso, Jokūbas eis...
taippat su linksniasvis nesusitariam
pvz. sako :duosi vandens? sakau:taip, duosiu. ir tada jis vėl klausia: duosiu vandens?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 15 birželio 2011 - 11:43