QUOTE(Alabama @ 2012 03 02, 18:08)
Idomu, muziejaus administracija zino apie tokia savivale?
Savivale nepavadinciau, bet keista kad anksciau viskas kunigui tiko. Man atrodo jie ten babkiu nepasidalina:) su visa pagarba, bet as ziuriu labai paprastai i tokias transformacijas
QUOTE(Dangė @ 2012 03 02, 19:22)
O tai koki laikotarpi apima apeigos, kad jas pagoniskomis kunigas vadina? Jau rasiau anksciau, kad viskas priklauso nuo laikotarpio. Jei krikščioniškosios Lietuvos paprociais remiamasi tai viskas yra gerai, jei ne tai zinoma, kad tuomet nera logikos krikstytis, jei pries tai pagoniu dievams meldetes.
Pati eidama pas kuniga susitart del datos, paklausiau del apeigu ir kriksto ar tai suderinami dalykai, nes kazkuri supermama jau buvo si klausima anksciau iskelusi. Kunigas pasitaike labai geranoriskas ir paziurejo i si reikala gana rimtai, tad atsargumo delei is jo kabineto abu paskambinome i ta turizmo sodyba, kurioje esu uzsisakiusi islydetuviu i baznycia apeigas ir isklausinejo visu ji dominanciu detaliu, laikotarpio ir kt., tikriausiai nuodugniau nei as pries uzsisakydama , ir pasake, jog jokios priespriesos cia nera. Jog grazus musu sumanymas ir ner ko cia baimintis.
Dar pasikalbejome ir apie pastaruoju metu madingas pagoniskas vestuves, va cia tai, kunigo manymu, tikros priespriesos pavyzdys ir tikrai nesuderinama su krikscioniskosiomis tradicijomis.
Pati eidama pas kuniga susitart del datos, paklausiau del apeigu ir kriksto ar tai suderinami dalykai, nes kazkuri supermama jau buvo si klausima anksciau iskelusi. Kunigas pasitaike labai geranoriskas ir paziurejo i si reikala gana rimtai, tad atsargumo delei is jo kabineto abu paskambinome i ta turizmo sodyba, kurioje esu uzsisakiusi islydetuviu i baznycia apeigas ir isklausinejo visu ji dominanciu detaliu, laikotarpio ir kt., tikriausiai nuodugniau nei as pries uzsisakydama , ir pasake, jog jokios priespriesos cia nera. Jog grazus musu sumanymas ir ner ko cia baimintis.
Dar pasikalbejome ir apie pastaruoju metu madingas pagoniskas vestuves, va cia tai, kunigo manymu, tikros priespriesos pavyzdys ir tikrai nesuderinama su krikscioniskosiomis tradicijomis.
Ne nezinau apie koki laikotarpi eina kalba, bet jeigu tai islydejimas i kriksta, tai kaip ir krikscioniskasis turetu buti? Bet, kaip jauminejau anksciau, man atrodo kad priezastys zymiai paprastesnes, nei jas bando pristatyt.
Vienu zodziu pagalvosiu. Noretusi to grazaus kriksto gamtos apsuptyje, bet noretusi ir siokio tokio veiksmo (apeigu), i kurias as asmeniskai ziuriu tik kaip i zaidima, o ne i rimta pagonisku dievu garbinima. Bet ir meluoti kad ten nebuvome nesinori.