QUOTE(DEU @ 2011 06 13, 12:00)
Tikriausia nevisai gerai mane supratote dėl tų 30 000
. Visiškai šios sumos nenorėjau taikyti jums. Suprantu, kad gali būti pikta kai žmonės tokia menka suma įvertina jūsų investicijas ir pastangas.
Viskas OK, tikrai nepagalvojau, kad 30.000 taikoma man, čia tik kažkokia mistinė suma išlindusi diskusijos eigoj, todėl ir bandau stabdyti skaičiavimus atsispiriant į tuos 30.000.
Audrius333 paskaičiavo tik medžiagas, todėl tai toooli gražu ne sienos kv.m kaina. Mano pateikta yra viskas įskaičiuota, prieš apdailą.
Nemanau, kad logiška PN kontekste lyginti sąnaudas blokams ir sąnaudas liktiniams - kokybė skiriasi.
Vokiški 15000eur: tai buvo 1999-2000m, su visai kitokiom šiltinimo kainom, ir vokiškom darbų kainom taip pat. Todėl ką mes galėtume paimti iš vokiečių tai tik procentinį pabrangimą bet jokiu būdu ne absoliutinį. Bet berods 42-43psl. yra parodyta kiek papildomai kainavo namą supasyvinti nuo 1995m vokiško standarto - kiekvienas punktas atskirai. Tai labai reikšmingi skaičiai, nežinau ar galima tai ignoruoti...Ventiliacija tikrai atpigo, 4600eur nereiks išleisti (jums 200m2 gal, bet ten maži plotai), langai irgi ten kosminėm kainom. Labai įdomu, kiek dabar kWh elektros ir miesto tinklų šiluma kainuoja Kronsberge, jaučiu atsipirkimo skaičiavimai dabar atrodys žymiai geriau.
Gerb. blokų mėgėjai, ar pastebėjot iš ko Kronsberge pastatė PN? Ar pastebėjote PN esmę - ŠILTINIMO STORĮ ir SANDARUMĄ (yra aprašymas, kaip gamybos eigoj tikrino kokybę)? Labai gražios diagramos, kuriose grafiškai pavaizduota kiekvienos konstrukcijos ir sprendimo įtaka energijos suvartojimui.
Papildyta:QUOTE(DEU @ 2011 06 13, 12:00)
160 kv dviejų aukštų namo išorės perimetras su tokiomis sienomis turėtų būti maždaug 9x11 m, aukštis 6 m. Jei tai vienšlaitis stogas, greičiausia dar prisidės vidutiniškai 1 m sienos į viršų. Gauname 280 kv. Išmetę langus 250 kv.
Ėmiau apytikslius matmenis 160m2: 8x10 ir 2,7m x 2 aukštį. Jei pastebėjot grindys 80m2 o stogas 100m2, čia dėl mansardos. Sienas suapvalinau iki 200m2 čia jau be langų ploto,manau realu. Langus ėmiau ~savo, 30m2. Šiaip logiškiau imti vidaus matmenis, nes kampai bus papildomai izoliuoti - įstrižai storiai didesni, bet imdami lauko matmenis gausime atsargą, kuri tikrai nepakenks. Dar nevertinom nuostolių dėl infiltracijos, bet tai tik pagalba StN jo kovoje su PN.
Papildyta:QUOTE(kaban @ 2011 06 13, 10:41)
Taip pat skyriasi - kaip ir salys skirtingos.. jau nekalbant apie saule..
Su tokia logika turetu buti atsargnis planas - o jei neuzteks? butent todel jus (berods, sorry,jei maisau) subetonavote grindinio sildymo vamzdina - del viso pikto
IR katilinei vietos kokiam boileriui-katylui reikia palikti..
Pateikite žinomus skirtumus. Vokiečiai dažniau bezda?
Atsarginis planas - pora senų tepalinių radiatorių, jei 2,5kW tenas boileryje nepavežtų, tai nesunkiai vieną pajungiu Ia kitą IIa, bet čia tik lauko temperatūrai priartėjus ir viršijus projektinę -23C.
Grindinis šildymas: Kronsberge 11.9kWh/m2a padengiami 1vnt radiatorium san mazge ir kanaliniu vandeniniu šildytuvu vent sistemoje. Mano nuomone šildymas oru yra sux, nekomfortiškas, sau noriu grindinio ir visiškai nusispjaut į finansinę šio pasirinkimo pusę. Čia tik dėl komforto ir prabangos, ne dėl atsargos. Katilui vieta nepalikta. O jei vis tik reiks šilumos siurblio - kelis m2 tikrai rasiu. Bet pasilieku prie nuomonės, kad ŠS man bus per berangus ir neatsiperkantis dešimtmečiais dėl mažo darbo krūvio.