QUOTE(DEU @ 2011 06 12, 00:28)
Manyčiau ir ant grindų bei lubų prisidės bent po 15 cm neoporo ir vien jo kaina visam namui bus daugiau nei 12 000 lt. Bereikalo pamirštate smeiges tokio ilgio jos tikrai yra problema. Parodoje pavyko rasti, bet kaina apie 4 lt. Kvadratui reikia 5. Viso labo gaunasi 4000. Standartiniai langai kainuoja apie 300 lt/kv, o pasyvaus namo apie 600 lt/lt. Taigi už 30 kv teks papildomai sumokėti 9000 lt.
Bet čia toli gražu ne viskas. Durys PN brangesnės du kartus. O jų reikia ne vienų. Garažo vartai keletu tukstančių brangesni.
Patikslinkim, bus tik daugiau aiškumo.
Nieko nėra už dyką - net ir smeigių. Tai dar vienas punktas, rodantis technologijos nepatrauklumą. Karkasui ir liktiniams smeigės yra nežinomas daiktas.
Patys patys PN langai kokius tik galėjau rasti - 16.000 už 32m2, taigi tik 500Lt/m2. Aišku galima medinius rasti su panašiom charakteristikom, bet už 800-1000Lt/m2.
Durų brangumas - aišku galima diešovas dėti, diešovai atrodančias, bet ne šuns būdą statom todėl kaina tenka mokėti, čia ne tik už varžą bet ir už dizainą. Va kaip tik berods Luksė bando pasigaminti analogą KLP, nes jiems per toli ir per brangu durų fabrikas. Tikiuosi pasidalins informacija. Nenustebsiu jei jiems šiltos durys atsieis 1500-2000. Ir ką? Taip labai brangiau?
Su garažu tai užlenkėt...kokia proga vartai bus bent centu brangesni??? Statom pasyvų namą o ne pasyvų garažą. Mano vartai visiškai standartiniai, kitokių ir negamina, U~0,55 bent taip deklaruoja. Savo garažą truputi persistengiau, sekantis bus minimaliai šiltintas. Bet ne čia esmė, skaičiuojam ir nagrinėjam būtent namą o ne garažą.
Man lauko sienos kv.m kainavo ~260Lt. Manau tai verta kokybės kaina, sandarumas tikrai pasiekiamas, varža irgi, liktinius kažkada praleidęs per U-wert'ą EVOY labai gyrė - štai kodėl prioritetų sąraše jie puikuojasi pirmoje eilutėje.
Tuos mistinius 40proc jau paneigiau, mūsų pavyzdžiui tai sudarys ~57proc, kas tikrai ne 40.
Reikia paprašyti EDO informacijos: kažkurioj temoj buvo paskelbęs vidutinę šildymo sezono temperatūrą. Pabandytume paskaičiuoti vidutines šildymo sąskaitas abiems variantams ir palyginti.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 06 12, 00:28)
Aš turiu omeny, kad PN kainuoja brangiau už standartą. Mėgstama sakyti, kad 10 procentų. Mano suptratimu tai apie 30 000 lt.
Man uždara dėžutė tikrai nekainavo 300.000 ir netgi imdami 10proc pabrangimą niekaip negausime 30.000.
Negalima varžos tiesiogiai sieti su nuostoliais, ši priklausomybė - ne tiesinė
PN turi griežtas sandarumo ir šalčio tiltelių normas, kas iš esmės keičia nuostolius lyginant su StN. Taigi rezultatas pasiekiamas kompleksinėmis priemonėmis, ne tik storinant šiltinimą.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 06 12, 09:24)
katilines atsisakyti negalima.
Reiktų patikslinti patį terminą "katilinė". Kas ką turi omeny. Ar 2,5kW tenas boileryje - katilinė? Ar ŠSiurblys sumontuotas patalpoje - katilinė? Ar kažkam dar imponuoja KKK su visais savo navarotais?
O gal sakydami "katilinė" turite omeny tik šilumos šaltinį, kurio negalima atsisakyti? Teoriškai įmanomas namas be šilumos šaltinio, be katilinės: jei nuostoliai prilygsta pritekėjimams. Žiūrim į skaičiuotą variantą su ~3kW nuostoliais: atsiradus vakuuminiams paketams tai gali būti realu. Bent teoriškai.