Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 8

QUOTE(Vilienė @ 2011 09 14, 13:29)
Man sintetinė-nesintetinė giliai pofig - yra higienistų išvada, sertifikate parašyta tinka - naudoju ir galvos nesuku. Nepasitikit higienistais? Aplamai ar tik lietuvos?

Matau ponas linkes visad likt prie savo "teisingos" nuomones? O jei tamstai pofig sintetine ta medziaga ar ne, tai nereiskia kad visiems kitiems pofig ir nereikia savo susikurtu pseudomoksliniu teoriju kitiems pirst, o higienistai tai kaip ir ekonimistai - siandien sako viena, rytoj kita, beto neaisku kaip juos gamintoju lobistai itakoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 14 rugsėjo 2011 - 13:47
QUOTE(madwifi @ 2011 09 14, 14:45)
Matau ponas linkes visad likt prie savo "teisingos" nuomones?

nereikia savo susikurtu pseudomoksliniu teoriju kitiems pirst,

Ne nelinkęs, keičiu nuomonę sulaukęs tinkamų, logiškų argumentų. Deja tokių nepateikėte.

Kam nepatinka mano nuomonė tiesiog ignoruoja, neskaito. Jūs irgi tokią galimybę turite, prievartos nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 14 rugsėjo 2011 - 14:58
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 14, 14:57)
Ne nelinkęs, keičiu nuomonę sulaukęs tinkamų, logiškų argumentų. Deja tokių nepateikėte.

na kurgi jau man iki logisku argumentu. Ir isvis kas nors sitoj temoj buvo pateikes logisku argumentu, kuriais pririemtas jus butumet pakeites nuomone? Kiek mano trumpa atmintis nesa, tai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 14 rugsėjo 2011 - 15:20
QUOTE(madwifi @ 2011 09 14, 16:12)
na kurgi jau man iki logisku argumentu. Ir isvis kas nors sitoj temoj buvo pateikes logisku argumentu, kuriais pririemtas jus butumet pakeites nuomone? Kiek mano trumpa atmintis nesa, tai ne.

Dalyvių asmeninės savybės, jų svarstymas - ne šitoje temoje. Su PN tai nė kiek nesusiję. poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 09 14, 13:45)
Matau ponas linkes visad likt prie savo "teisingos" nuomones?

Oi negražiai važiuojate ant senbūvių. Nespėjote ateiti į forumą ir iškart seniau dalyvaujančius pradedate juodinti. Taip susilpninsit jų autoritetą, tai tada visi Jūsų klausys lotuliukas.gif .

Bendrai paėmus, viskas šioje planetoje yra pakankamai inertiška. Mąstymas taipogi, tad nieko keisto, kad nuomonė greitai nesikeičia. Beje, kad pavyzdžiui mano nuomonę pakeistumėt, turit svariai argumentuoti, o ne iš piršto laužtas tiesas pateikinėti, kad suprasčiau klydęs.

Beje, apie "visad likt prie savo "teisingos" nuomones". Pažiūrėkite, kiek Jūs asmeniškai išsakėte įvairių idėjų ir kiek gavote teiginių, kad tai bredas. Ar bent į vieną žinutę atkreipėt dėmesį prieš likdamas prie savo "teisingos" nuomonės?
Atsakyti
Paskutiniu metu (tam labiausiai buvo prisidėjęs EVOY) buvau visai nurašęs akmens vatas, kaip morališkai pasenusias izoliacines medžiagas. Net ir taip mane žavėjusį neoporą su deklaruojama lembda =0.032 jau kaip ir nurašiau. Kur čia lyginti su PIR/PUR kurių lembda =0.025-0.028. Maniau, kad dabartis priklauso PIR/PUR apšiltinimo medžiagoms, bet šiandien perskaičiau 2011 Nr.3(11) "Supernamai" žurnalo straipsnį 19 psl., kad šiuo metu Rockwool kompanija Vokietijoje siūlo unikalų gaminį - kietąja akmens vatos plokštę "Aerorock ID VP", kurios lembda =0.019.

Na čia aš esu suglumęs. Įdomi susirinkusiūjų nuomonė apie šį naująjį akmens vatos produktą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 rugsėjo 2011 - 22:09
QUOTE(mintas @ 2011 09 14, 22:56)
"Aerorock ID VP", kurios lembda =0.019.

Įdomi susirinkusiūjų nuomonė apie šį naująjį akmens vatos produktą.

Vatas buvom nurašę ne tik dėl lambdos, bet pagrinde dėl jų laidumo orui bei drėgmės įgerimo. Vata be plėvelės yra nieko verta, kažkas kitas ją turi saugoti ir nuo oro slėgių skirtumų ir nuo drėgmės.
Kad vatos tobulėja - naujiena labai džiuginanti. Vien tam, kad PIR/PUR/EPS/XPS gamintojai gaus konkurentų spyrį ir turės tobulinti savo produkciją. Kai man reikėjo neoporo geriausią radau 0.031, dabar 0.029 jau lengvai pasiekiamas.
Knauf reklamoje giriasi, kad jie išspaudžia 0.032 iš vatos - manau jau neblogai, bet 0.019 tai revoliucija 4u.gif Žiūrėsim kaip į tai atsakys kietųjų medžiagų gamintojai.
Vakar paskaičiau kažkada evoy įdėtą linką apie sandarumo svarbą, tai tos liambdos yra labai sumenkinamos, galimai PN kWh/m2 laikosi pagrinde ant sandarumo - būtent čia standartas gauna į kaulus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 15, 07:19)
Vatas buvom nurašę ne tik dėl lambdos, bet pagrinde dėl jų laidumo orui bei drėgmės įgerimo. Vata be plėvelės yra nieko verta, kažkas kitas ją turi saugoti ir nuo oro slėgių skirtumų ir nuo drėgmės.
Kad vatos tobulėja - naujiena labai džiuginanti. Vien tam, kad PIR/PUR/EPS/XPS gamintojai gaus konkurentų spyrį ir turės tobulinti savo produkciją. Kai man reikėjo neoporo geriausią radau 0.031, dabar 0.029 jau lengvai pasiekiamas.
Knauf reklamoje giriasi, kad jie išspaudžia 0.032 iš vatos - manau jau neblogai, bet 0.019 tai revoliucija 4u.gif  Žiūrėsim kaip į tai atsakys kietųjų medžiagų gamintojai.
Vakar paskaičiau kažkada evoy įdėtą linką apie sandarumo svarbą, tai tos liambdos yra labai sumenkinamos, galimai PN kWh/m2 laikosi pagrinde ant sandarumo - būtent čia standartas gauna į kaulus.

Pastebėjau, kad dažnai karkasinį namą vadinate vienu tinkamiausiu variantu PN. Ar ne perlyg šios dvi idėjos prieštarauja viena kitai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 09 14, 21:31)
Oi negražiai važiuojate ant senbūvių. Nespėjote ateiti į forumą ir iškart seniau dalyvaujančius pradedate juodinti. Taip susilpninsit jų autoritetą, tai tada visi Jūsų klausys  lotuliukas.gif .

Bendrai paėmus, viskas šioje planetoje yra pakankamai inertiška. Mąstymas taipogi, tad nieko keisto, kad nuomonė greitai nesikeičia. Beje, kad pavyzdžiui mano nuomonę pakeistumėt, turit  svariai argumentuoti, o ne iš piršto laužtas tiesas pateikinėti, kad suprasčiau klydęs.

Beje, apie "visad likt prie savo "teisingos" nuomones". Pažiūrėkite, kiek Jūs asmeniškai išsakėte įvairių idėjų ir kiek gavote teiginių, kad tai bredas. Ar bent į vieną žinutę atkreipėt dėmesį prieš likdamas prie savo "teisingos" nuomonės?

kaip matot, nei apie saules nama nei apie langus ir juolabiau zemes nama uzsispyres nebediskutuoju. Manau akivaizdu, kad atkreipiau demesi ik kitu isakytus argumentus.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 15, 09:13)
Pastebėjau, kad dažnai karkasinį namą vadinate vienu tinkamiausiu variantu PN. Ar ne perlyg šios dvi idėjos prieštarauja viena kitai?  unsure.gif

Taip, aš manau kad karkasas/skydas yra tinkama technologija, kodėl jūs taip stebitės? Labai įdomu 4u.gif
Pats medis yra pakankamai šilta medžiaga, na netinkama šiltinimui, bet konstruktyvui, kam rūpi ekologija - tai neabejotinai ekologiška, atsinaujinanti, o kas svarbiausia lengva, lengvai apdirbama. Aš seku karkasinius namus: pasyvų ir šiaip karkasinis. Pastarasis kyla kaip ant mielių, ne visi sprendimai mano akiai tinkami, bet aplamai yra kur akis paganyti ir galvą palaužyti.
Vienintelė rimtesnė problema - kaip užtikrinti pastato sandarumą, manau tam naudojamos plėvelės ar membranos, visą kitą kaip ir liuks atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 15, 17:26)
Taip, aš manau kad karkasas/skydas yra tinkama technologija, kodėl jūs taip stebitės? Labai įdomu 4u.gif

Pirma todėl, kad pats išvardijote visą eilę vatos trūkumų ir kaip ir ją nurašėte.
Antra karkasiniame name sunkiausia užtikrinti sandarumą, o tai kaip sakote PN pagrindas.
Man atrodo nėra teisinga tapatinti karkasinį ir skydinį namus. Turi jie nemaža pamašumų, bet yra ir nemažai skirtumų.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 15, 18:56)
Pirma todėl, kad pats išvardijote visą eilę vatos trūkumų ir kaip ir ją nurašėte.
Antra karkasiniame name sunkiausia užtikrinti sandarumą, o tai kaip sakote PN pagrindas.
Man atrodo nėra teisinga tapatinti karkasinį ir skydinį namus. Turi jie nemaža pamašumų, bet yra ir nemažai skirtumų.

Karkasas gali būti ne būtinai su vata. Matėt mano stogo nuotraukas? Ten vatos nė gramo. Nesu žinovas, bet pvz tarp stoikių dedam kad ir tą pačią vatą, o iš vidaus susukam 100mm PIR, arba kad ir 50mm. PIR su savo folijom garantuotų sandarumą, apsaugotų vatą nuo garo. Reiktų pasitelkti u-wert, tada rastume tinkamą sumuštinį.
Mano akimis skydas ir karkasas skiriasi ne daug, karkasą statome vietoje, o skydus gamina gamykloje bet iš esmės tai medžio karkasas su šiltinimo užpildu. Gerai, jei įmanoma pagaminti ištisas sienas ir nereikia dažnai skydų durstyti statybos aikštelėje nes tos sandūros atrodo pavojingai šilumos izoliavimo kampu. Nesu specas, bet tuo domiuosi - manau tai perspektyvu, lengva, šilta ir galimai sandaru 4u.gif
Atsakyti