QUOTE(Vilienė @ 2011 09 11, 22:11)
Labai aukštai pjaunate - prasmė labai žemiška, paprasta finansinė. Nenoriu už namo išlaikymą liet litų - investuosiu dabar o paskui gyvensiu ir žvengsiu.
Nors jūsų mintyse yra racijos. Tik įsivaizduokime, nors tai labai realu ir anksčiau ar vėliau tikrai įvyks: supermarketai - PN. Visos jūsų ir jūsų šeimos lankomos įstaigos pradedant biuru ir mokyklomis, ir baigiant ligoninėmis ir teatrais - irgi PN
Energijos šildymui poreikis - minimalus, gazpromui ragai - gali savo dujas susikišti iš kur kitos dujos išeina, gali brangint ne 15 bet 150proc - "skažem družno - n... nužno". Kaip jums tokia perspektyva? Pabėgt ar atsiskirt nėra nei noro nei poreikio - be tv, be interneto, be ...su tokiu raskladu tai tik kur taigoj trobelę nusipirkai ir atia civilizacija
Priklausomybė, deja, ne iliuzinė...reali. Kiek šiluma mūsų tėvynėje kainuoja, kiek kuras degalinėse. Jei pavyks tai nors namie galėsiu ramiau gyventi.
Nuraminot. Vadinasi nesiekiate išgelbėti planetos, išgąsdinti monopolistų ir panašių kilnių tikslų.
Kaip ir dauguma čia bandote rasti racionaliausią namo variantą. Aš jį suprantu labai paprastai - įvertiname investiciją, įrenginio gyvavimo trukmę, bei sąnaudas energijos gamybai arba taupymui, ir gauname vidutinę jo pagaminamos energijos kW kainą. Taip manau reikėtų vertinti tiek patį maną, tiek atskirus jo komponentus. Galima dar padaryti nuolaidas komfortui.
Man asmeniškai nėra didelio skirtumo kam mokėt ar rusui už dujas, ar kiniečiui už įrengimus, ar japonui už elektrą. Va, kad mokėt (įvertinus viską) mažiau, tai aš linkęs pasistenkti.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 09 12, 11:06)
Ir vel sneki, net nepasidomejes. Varza siuo atveju tiesiogiai priklauso nuo tarpo tarp stiklu ir realiam projekte (vakar buvau rades, dabar neatrinksiu) tas tarpas yra 25cm. Sakai bus maza varza?
Realizacijos kaina kita kalba, bet manau nagus turintis meistriukas realizuotu pigiau uz prabangius paketus.
Pasižiūrėkite į narvid įdėtą šilumos nuostolių skaičiuoklę. Jis per langus ketina prarasti 250 lt per metus. Tarkim turėsite jų daugiau. Kiek su tais patobulinimais tikitės sutaupyti? 30 procentų? Per 20 metų sutaupytumėt 2000 - 3000 lt. Štai jums biudžetas langų tobulinimui.