QUOTE(DEU @ 2011 08 31, 16:01)
Nelabai norėčiau prisiimti oras - oras šs propaguotojo pareigų.
Gaunasi, kad tai vienintelis man žinomas būdas kuriuo šildyti PN būtų pigiau nei elektra. Ir net, kaip nuolat kartoje Vilienė, prie -15 jis įkals teną, tai nematau jokios problemos tas kelias dienas pasišildyti elektra. Už tai kai bus + 5 vienas šilumos kWh kainuos 8 - 9 cnt.
Dėl pareigų - neužpykite
gal tik pasirodė, kad esat entuziastas, nors iš teksto žemiau tai pasitvirtina...Užmuškit netikiu COP ~5...6 prie bent vidutinės sezono temperatūros. Kad nebūtų kaip su Pau cop~99% prie +7C lauke
Nemačiau gyvų pavyzdžių, nesinori gamintojų melagiais išvadint (neskaitant smulkaus šrifto pastebėlių paraštėse
) bet manau neverta tokiais gražiais cop tikėti. O tai kuo tada tikėti, ką imam lygindami??? Akligatvis?
Kas dėl teno ir +5C: jei mano skaičiavimai+nuojauta dėl pritekėjimų teisingi, man reiks pradėti šildytis tik nuo -4C... taigi nuo -4C iki -15C ŠS kažką veiks atsipirkimo kryptimi, po už šių rėžių - didderį muš
Tai gal nafik jo reikia? Gal užteks teno su cop~1? Už keli šimtus ltl?
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 08 31, 12:43)
Investicijas kainuoja, ir sildymas kainuoja - kazkur turi buti balansas? Vilenes pvz deje netinka - jam patinka ideja ir jis ja siekia neziurint i kaina.. o kitu balansu kolkas niekas nepaskaiciavo
Skambių skaičių nebus. Čia kažkas kainų pasigedo, tai turiu nuvilti - čia ne viešas objektas. Pateikiau iš kur ir ką naudojau, labai įdomu - siunčiate užklausimą ir gaunate sau pasiūlymą. Kas buvo prieš metus dabar jau gali būti pakitę.
Sutinku, kad mano pvz netinka, tai ne komercinis objektas, ne konkursinė medžiaga. Taip aš statausi sau, sekantis namas bus dar geresnis, o dar sekantis - gal ir idealus kainos ir kokybės santykio atžvilgiu. Bet kad labai nukrydau nuo finansinės-inžinierinės logikos nesutinku. Prabanga pagal mano mastus yra nuosaiki.
Jei mano statyba būtų komercinės paskirties - taip, tada galėtume diskutuoti kodėl tiek kainavo, ar ne geriau būtų imti prastesnes medžiagas ir pan. Tam labai tinka veikmė - va gyvi pvz!
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 08 31, 17:01)
Čia labai gera alternatyva. O gal geriausias ir pigiausias šildymo būdas tikram, pasyviam lietuviškam namui:
Pasidomėkit šio grožio valdymo, reguliavimo galimybėmis
Pasirodys, kad PN tai "diengi na vietėr" tiesiogine šio žodžio prasme - reguliavimas kai perteklinę galią ventiliacija meta lauk
2-4kW galia kaip ir patrauklu, bet ką daryti, jei PN reikia tik 1kW??? Arba 500W?
Šimtą kartų diskutavom apie malkų nešimą, pelenus ir su tuo susijusias namų švaros problemas, sandarumą, etc - nesiplėsiu, galima porą temų atgal atverst ir tą patį pasiskaityt.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2011 08 31, 17:08)
O jai kalbet apie pati komforta, tarkim oro dregme? Ar oras oras nera elementarus elektrinis karsto oro vejelis kuris dziovina ora? Asmeniskai tu pucianciu elektriniu negaliu pakest tik tepaliniai elektriniai naudojami...
Drėgmės turėtumėt užtekti natūralios, jei jau truks - patalpų oro drėkintuvas stoja į pagalbą.
Karšto oro vėjelis - oro karštumas priklausys nuo pastato šiluminių nuostolių, gali būti, kad tas srautas bus tik keliais laipsniais šiltesnis nei patalpoje
kaip malonus dvelksmas
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 08 31, 17:56)
1.Tik reikėtų priskaičiuoti kaminą, bei lauko oro padavimą (kurie bus nemenki šalčio tiltai), kažkokią ortakių sistemą, kad šiluma pakliūtų į kitus kambarius, malkinę kurui laikyti ir džiovinti.
2.Beto gausis gan nemaži temperatūrų svyravimai kai židinys bus kurianamas.
1.Pasiruoškite naujai investicijai - kamino šiltinimas iš patalpos pusės, bent iki R~5 nors reiktėtų iki standartinės sienos varžos - juk nuolatos kamine ne bus dūmų ir tada delta t bus artima lauko sienai.
2.
NEABEJOTINAI, stopudovai!
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 08 31, 18:19)
Jūs neigiate visą PN teorija. Jinai sako, kad tikras PN lauke esant -15 laipsnių ir visiškai nešildant namo per parą viduje temperatūra negali kristi daugiau nei 1 laipsniu. Vadinasi pakelti tą 1 laipsnį reikia labai nedaug papildomos energijos. Šiuo atveju yra malkinė krosnelė/židinys, kuri skirta PN ir kurios galia itin maža - tik 2-4 kW.
"Tik" yra netinkama sąvoka. DEU turėjo omenyje ne namo atšalimą, bet PERKAITIMĄ dėl besmegenio, nesuvaldomo KKK! Jei už lango tik -2C ir pastatui reikia tik 500W šildymo galios, ką daryti su jūsų "tik 2-4kW", kaip priversti dirbti ketvirčiu minimalaus galingumo? Va kur KKK bėda - nesureguliuojamas.
Papildyta:
QUOTE(ed@ @ 2011 08 31, 18:45)
Teorijoje pasyviu negali skaitytis namas, jei jis naudoja energija iš elektros tinklų.
Ar su Nulinės energijos namu nesupainiojote??? PN gali ir naudoja tinklų energiją, tik ne daugiau nei nusako standartas 15kWh/m2a.
Papildyta:
Kadangi tos nemokamos energijos nėra daug (arba yra labai brangu ją išgauti)
Skambus kalambūras
brangi nemokama energija. Nesupykite, čia tik atsitiktinis žodžių žaismas
Papildyta:
Todėl šiai dienai niekas ir nestato pasyvių namų, o tai, ką čia aptarinėjame, teisingiau būtu vadinti A klasės namais.
Niekas, išskyrus veikmę, sam'ą ir šių eilučių autorių, na dar berods 12500 pamišėlių DE, A, SE ir kt. EU šalyse
Dėl A klasės - "tierminologiju my osparivat niebudiem", tebūnie A, ar A+, ar A++ - tai tik adaptuoti PN variantai, kuriems mažiau ar daugiau leistina naudoti energiją.