Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 8

QUOTE(Vilienė @ 2011 08 22, 20:14)
Mano katilinės schema.
Žadėjau įkelti katilinės (kokia ten katilinė - be katilo biggrin.gif ) schemą. Taigi, eksperimentas tęsiasi! Kaži ar tokia kur egzistuoja biggrin.gif  Lauksiu komentarų, ir ypač klaidų paviešinimo.

Daro įspūdį bigsmile.gif
Įdomu kiek toks daiktas gautųsi pavertus litais. Gal bandėte grubiai primesti?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 23, 11:18)
...skiriasi tik tuo, kad neturi LCD ir kaina ~496...

dėkui už schemą, o dėl siurbliuko, tai tikrai nemanau, kad siurbliukui reikalingas LCD smile.gif. Nors kartais įdomu pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 08 23, 15:14)
Įdomu kiek toks daiktas gautųsi pavertus litais. Gal bandėte grubiai primesti?

Žiūrint kaip montuoti. Tas dvi talpas viduje galima lengvai sujungti - perkam multifunkcinę už kokius 9000 ar pan smile.gif bet todėl jos ir atskirtos kad: geriamam vandeniui paišlaidausiu - ji bus nerūdijančio plieno, apšiltinta purškiamu PIR/PUR, ~samadielka. Didžioji akumuliacinė bus juodo metalo, kadangi neslėginė tai stačiakampio skerspjūvio - nupirksiu lytagroj lakšto, vietoj sukarpys, beliks suvirinti ir sudėti gyvatukus, apšiltinsiu 100mm balex'o PIR plokšte. Kolektoriai jau ant stogo, siublinė jiems iš kolektorščikų. Valdymas - kol kas nežinomas, bet yra entuziastų, manau išsispręsim. Todėl nenoriu spėlioti, suskaičiuosim po įrengimo.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 08 23, 15:14)
Daro įspūdį  bigsmile.gif

Jei palygintumėt su rimtesniu KKK aprišimu - neabejoju įspūdis subliukštų biggrin.gif
Atsakyti
Tik skardos bačkai nenuploninkit, nes atvira sistema darys savo... ne be reikalo atviro tipo sistemos pasitraukė iš eterio. Katilinėj neužmirškit trapo. žodžiu reikia būti pasiruošus viskam.
Atsakyti
Man iškilo klausimas su 1 numeriu pažymėtos akumuliacinės elektriniu tenu. Kiek žiūrėjau, tai elektriniai tenai statomi aukščiau saulės kolektorių spiralės. Ir 2 Nr. pažymėtame boileryje, teną statyčiau aukščiau nei spiralė iš akumuliacinės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 rugpjūčio 2011 - 21:10
Klausimas Vilienei. Kiek jūsų namo statybos yra brangesnės nei standarto? Gal yra kažkokia galimybė palyginti? Suprantu, kad sunkus dalykas, bet gal kažkaip galima. Kuo daugiau skaičių, tuo geriau.

Aš galvoju maždaug taip: standartinio namo 1 kv. kaina - apie 2000 Lt, PN namo - apie 2500-3000 Lt. Daugini iš namo kvadratūros ir turi rezultatą. Teisingai mąstau ar ne?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 08 26, 14:21)
Klausimas Vilienei. Kiek jūsų namo statybos yra brangesnės nei standarto? Gal yra kažkokia galimybė palyginti? Suprantu, kad sunkus dalykas, bet gal kažkaip galima. Kuo daugiau skaičių, tuo geriau.

Aš galvoju maždaug taip: standartinio namo 1 kv. kaina - apie 2000 Lt, PN namo - apie 2500-3000 Lt. Daugini iš namo kvadratūros ir turi rezultatą. Teisingai mąstau ar ne?

Deja, bet negaliu jūsų paguosti, statausi sau, todėl pigumo rekordų nemušu. Kokybė ir pažangios medžiagos ima viršų, įranga irgi šiek tiek ekskliuzyvinė - turim nestandartinį skonį. Žiūrėkit į Veikmč, tie giriasi kad PN brangesnis tik ~10proc., tikrai ne pusantro karto kaip jūs rašot.
Ner kamino, nėr katilo tai jau čia galiu taupyti iki 25000, bet didžiausio taupymo tikiuosi kas mėnesinėse sąskaitose.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 26, 16:06)
Deja, bet negaliu jūsų paguosti, statausi sau, todėl pigumo rekordų nemušu. Kokybė ir  pažangios medžiagos ima viršų, įranga irgi šiek tiek ekskliuzyvinė - turim nestandartinį skonį. Žiūrėkit į Veikmč, tie giriasi kad PN brangesnis tik ~10proc., tikrai ne pusantro karto kaip jūs rašot.
Ner kamino, nėr katilo tai jau čia galiu taupyti iki 25000, bet didžiausio taupymo tikiuosi kas mėnesinėse sąskaitose.

Kaip suprantu PN kainuoja brangiau nei standartas. Gal galima daugiau konkretumo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 08 26, 17:19)
Kaip suprantu PN kainuoja brangiau nei standartas. Gal galima daugiau konkretumo?

Tai tas konkretumas toks ir yra - žiūrėkit į veikmės namus, jie stato pardavimui ir skaičiuoja tiksliai. Aš cento prie cento nedėlioju, o jei ir dėliočiau tai nebūtų su kuo palyginti.
Kad PN yra brangesnis KARTAIS yra eilinis mitas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 08 26, 16:19)

Namas labai individualus dalykas, kaina priklauso nuo konstrukcijos, medžiagų, statybos būdo ir begalės smulkesnių dalykų. Namo pastatyto savomis jėgomis iš pigių medžiagų bei kokios nors Veikmės turtingam verslininkui pastatyto, tokio pat ploto namo kaina gali skirtis penkis ir daugiau kartų. smile.gif

Pasyvaus namo principas pastatyti labai šiltą ir sandarų namą, kuriam nereikėtų brangios šildymo sistemos. Pinigai sutaupyti katiliniai ir radiatoriams, investuojami į dvigubai šiltesnes nei standarto sienas, šiltus langus, rekuperacinę sistemą. Tokiu atveju PN kaina gaunasi labai panaši į standartinio namo.Labai grubiai skaičiuojant standartinio namo šildymui ir vandens ruošimui per metus reikia 20 000 kWh. PN lietuvoje - 10 000 kWh.
Visa tai kuo puikiausiai veikia vidurio europoje. Lietuvoje žiemos ženkliai šaltesnės, todėl supaprastinti šildymo sistemą iki pasyvaus namo tradicijų nelabai realu. Dauguma PN europoje yra šildomi mažiausia investicijų reikalaujančiais būdais elektra arba oriniu šildymu (dažniausia per rekuperatorių). Lietuviško PN šildymo poreikis yra, labai grubiai, du kartus didesnis nei tarkim vokiško. Vadinasi reikia papildomos šildymo sistemos. Jos pasirinkimas ir kaina labiausia priklauso nuo asmeninių vertybių ir poreikių.
Galimi įvairūs variantai:
1. Ekonomiškas. Kad PN Lietuvoje pasiteisintų ekonomiškai manau vienintelis variantas oras - oras šilumos siurblys. Tiksliau siurbliai kiekviename kambaryje. Palyginus maža investicija (20 000 - 30 000)ir galimybė šildytis 3 - 4 kartus pigiau nei elektra.
2. Komfortiškas. Jei pinigai nelabai svarbu galima šildytis tiesiog elektra. Tokiu atveju už šildymą mokėsite panašiai kaip ir standartiniame name šildomame dujomis. Kita galimybė geoterminis ŠŠ. Investavę 50 000, už šildymą ir vandens ruošimą mokėsite 3 - 4 kartus pigiau.
3. Ekologiškas. Namo šildymui galima pajungti saulės kolektrorius ir baterijas, bei vėjo jėgainę. Man atrodo tai gana komplikuotas variantas. Nėra lengva suderinti visų šių sistemų veikimą, tai mažina komfortą ir apsunkina sistemos aptarnavimą. Investiciją į tokią sistemą nelabai mažesnė nei geoterminio, o komfortas prastenis nes reikės rūpintis keletu įrenginių.
4. Romantiškas. Yra PN kurie šildomi židiniu su ortakių sistema. Nereikėtų apsigauti dėl kokios sistemos pigumo. Židinys, kaminas, malkinė ortakiai visai tai taip pat kainuos 20 000 - 30 000. Konforto taip pat neperdaugiausia. Bet jei gyveni kaime ar be židinio neįsivaizduoji namų, tai tokiu būdų kuo puikiausia galima padengti didžiąją dalį šildymo poreikio, o svyravimams išlyginti pakaktų rekuperatoriaus teno.

Grįžkime prie brangumo. Galima skaičiuoti dvejopai.
1. Pinigus skirtus šildymo sistemai sunaudojame "pasyvinimui". Arba kitaip tariant PN be šildymo sistemos kainuoja kiek standartinis namas. Vadinasi PN bus brangesnis tiek išleisite šildymo sistemai.
2. PN šildymo sistema turėtų būti pigesnė nei standarto. PN pasyvinimas kainuos tam tikrą pinigų sumą (Labai apytiksliai 30 000 - 50 000 lt). Atėmę vieną iš kito gausite pabrangimą.

Visos kainos labai orentacinės ir nurodytos tik tam, kad pailiustruoti pateiktus pavyzdžius. Siūlyčiau nepradėti dėl to diskusijos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 23, 18:49)
Žiūrint kaip montuoti. Tas dvi talpas viduje galima lengvai sujungti - perkam multifunkcinę už kokius 9000 ar pan smile.gif  bet todėl jos ir atskirtos kad: geriamam vandeniui paišlaidausiu - ji bus nerūdijančio plieno, apšiltinta purškiamu PIR/PUR, ~samadielka. Didžioji akumuliacinė bus juodo metalo, kadangi neslėginė tai stačiakampio skerspjūvio - nupirksiu lytagroj lakšto, vietoj sukarpys, beliks suvirinti ir sudėti gyvatukus, apšiltinsiu 100mm balex'o PIR plokšte. Kolektoriai jau ant stogo, siublinė jiems iš kolektorščikų. Valdymas - kol kas nežinomas, bet yra entuziastų, manau išsispręsim. Todėl nenoriu spėlioti, suskaičiuosim po įrengimo.
Papildyta:
Jei palygintumėt su rimtesniu KKK aprišimu - neabejoju įspūdis subliukštų biggrin.gif

Sveiki. netyčia žmona užrodėJūsų vedamą diskusiją , pasidarė labai idomu. Aš esu atestuotas šildymo-vėdinimo projektuotojas turiu Švedijos ir LR atitinkamus atestatus, šioje srityje dirbu jau virš penkiolikos metų. Pastoviai stažuojuosi Vokietijos , Švedijos , Austrijos ivairiose kompanijose .Esu per tą laiką suprojektavęs nevieną dešimtį projektų Lietuvoje nuo komercinių-administracinių iki individualių namų. Aš esu nustebęs, kad taip paprastai žmonės sprendžia šildymo sistemų problemas. Aš atsakingai noriu pareikšti , kad šischema yra iš principo problematiška. Aš stebiuosi, kad taip paprastai sprendžiama akumuliaciniu sistemu aprišimo problema,gyvatuku galingumas , diametras ir t.t. Aš suprantu norą įsįrengti kuo pigiau ir savo jėgomis. Aš manau jus esate jauna šeima ir pinigų laisvų nelabai turite, odar kai vyksta statybos. Aš nenoriu vardinti visų jusų principinių ir schematinių klaidų, bet galiu garantuoti , kad turint jūsų namo tech. duomenis , bei jūsų norimus lūkesčius , viską perkant firmų gamintojų,o ne virinant vietoje jus turėsite , ne ką didesnę kainą ir žymiai geresnę kokybę ir nepalyginamą garantiją. Beto jus sutaupysite didelę dalį katilinės patalpos ir išvengsite "pirties"efekto šioje patalpoje. Laukiu Jūsų apssisprendimo. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 08 29, 12:20)
Namas labai individualus dalykas..

PN tai ne tik silumos taupymas, tai daugelio dalyku visuma.. Tame tarpe ir bendru islaidu sumazinimas - ploto mazinimas, optimizavimas.. Jei PN reikia zenkliu investiciju i papildoma sildyma - tai jau ne PN.. Papildomam sildymui PN galima naudoti arba grinai elektra arba jau esancius ortakius nuo butinos ventiliacijos - maziausios investcijos.. Todel visokie silumos siurbliai naujos statybos PN - nesamone, kaip ir akumuliacines backos ar pobrangiauskios vejo-saules jegaines.. O jau zidinis PN yra tiesioginis prieshtaravimas koncepcijai.. Is esme tame yra PN problema - tai labai grizti remai, kurie mazai kam patinka.. TOdel ir prasideda liaudes kuryba..

Papildyta:
QUOTE(Bendžius @ 2011 08 29, 21:54)
Aš nenoriu  vardinti  visų jusų principinių ir schematinių klaidų

Manau issakysiu bendra nora, kad Jus kaip profas, isvardytumete visas tak klaidas.. Juk tam mes cia ir susirinkame - mokytis.. smile.gif
Atsakyti