Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 8

QUOTE(mintas @ 2011 08 05, 18:29)

Tik dėl sienų akumuliavimo su DEU nesutinku. Velox sistemos sienos mano nuomone turi labai gerai akumuliuoti šilumą.

Pasitaisau. Aš turėjau galvoje, kad nieko baisaus, jei aplamai sienos neakumuliuoja. Velox sistema nesidomėjau, bet dabar buvau priverstas. blush2.gif
Iš teisų akumuliuoja kuo puikiausia ir gamintojas tai paprėže kaip vieną iš privalumų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 08 05, 20:11)
Pasitaisau. Aš turėjau galvoje, kad nieko baisaus, jei aplamai sienos neakumuliuoja. Velox sistema nesidomėjau, bet dabar buvau priverstas.  blush2.gif
Iš teisų akumuliuoja kuo puikiausia ir gamintojas tai paprėže kaip vieną iš privalumų.  drinks_cheers.gif

Per daug sureikšminate akumuliaciją. Specifinė šiluma - tai dydis, parodantis tikrąsias galimybes, lyg bloge buvau įdėjęs lentelę iš wikipedijos, kur visos statybinės medžiagos yra labai panašaus lygio, neskaitant labai talpaus vandens. Todėl ar betonas, ar keramika ar dar kas - diedelių skirtumų nera. Į spintas šmutkių prisipirksite ir bus jums akumuliavimas biggrin.gif, svabu kiekis o jei rimtai - statykit toninį akvariumą, ner kitos medžiagos su c artimu vandeniui (4180).
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 08 05, 19:41)
Deja be paramos saulės kolektorių pagamintos šilumos kaina gaunasi kaip ir elektros (skaičiuojant investiciją 20 metų). Vienaip ar kitaip šildant vandenį ekonomiškai didelio skirtumo neturėtų būti.

Nesu atsipirkimų skaičiavimo asas, nelabai patinka tokie ekonominiai uždaviniai, bet šiuo teiginiu linkęs abejoti. Turėjau plokščiąjį gal 7m naudojom, likom labai patenkinti. Dabar ir be LAAIF pagalbos vakuuminius pasistatėm, tikrai nelauksim 20m kad atsipirktų. Ir be paramos nebe karvę kainuoja, tikrų tikriausia chaliavinė energija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 05, 20:42)
Turėjau plokščiąjį gal 7m naudojom, likom labai patenkinti.

Pasirodo klydau del patirties su saulės kolektoriais, atsiprašau. Bet vis tik, plokštieji, tai tik vasarą kokybiškai galintys dirbti saulės kolektoriai. Įdomu, kaip vakuminiai saulės kolektoriai dirba žiemą Lietuvoje. Turint tokį kolbų skaičių, turiu įtarimą, kad saulė didžiąją žiemos šilumos poreikio dalį padengs.
Atsakyti
idomus saitas, primesti sienos varza bei kondensata, rusishkas.. gal aishkiau negu su vokishku

http://тепло...рф/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 06 rugpjūčio 2011 - 09:02
QUOTE(kaban @ 2011 08 06, 10:01)
idomus saitas, primesti sienos varza bei kondensata, rusishkas.. gal aishkiau negu su vokishku

thumbup.gif dekui,man vienas straipsniukas is ten buvo reikalingas tai kaip vandens gurksnis dykumoj
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 08 05, 22:19)
Pasirodo klydau del patirties su saulės kolektoriais, atsiprašau. Bet vis tik, plokštieji, tai tik vasarą kokybiškai galintys dirbti saulės kolektoriai. Įdomu, kaip vakuminiai saulės kolektoriai dirba žiemą Lietuvoje. Turint tokį kolbų skaičių, turiu įtarimą, kad saulė didžiąją žiemos šilumos poreikio  dalį padengs.

Kaip vakuuminiai dirba žiemą jau matėm, išvada aiški: temperatūra nėra svarbi, svarbu saulėtumas. Šį vasarį esant -18C berods 60 kolbų, sumontuotos ne idealiai, išspausdavo iki 4.5kW.
Be abejo žiemą kažką gali tik vakuuminiai, plokštieji pražūva dėl savų šilumos nuostolių.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 08 06, 10:01)

Labai ačiū thumbup.gif drinks_cheers.gif
Iš karto pasidariau savo sieną.
Теплопотери = 0.11 Вт/м2/K
EnEV2009* U<0,24 Вт/м2/K Конденсата нет

Medžiagų storiai, varžos ir temperaturos prikabintoje lentelėje.
Liuks programa!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 06 rugpjūčio 2011 - 11:22
Pabandžiau ir lubas, kadangi PIR meniu nėra, teko koreguoti penoplast'o parametrus - deja tik lambda žinau, kas dėl laidumo garui žinių nėr, tingėjau ieškot. Pirmas rezultatas stipriai išgąsdino, neoporas skęsta kondensate doh.gif vos ne per lubas bėga verysad.gif Gerai, kad pastebėjau klaidą - prieš PIR reikia įvesti aliuminio folgą ir rezultatai kinta stebuklingai. Reiškia be folgos/plėvelių ne tik vatai chana bet ir EPS/Neps neišgyvens, nepamirškime būtinai naudoti!
Dar pabandysiu įvesti oro tarpą tarp GKP ir folgos, įdomu kaip įtakos.
Dar atkreipkite dėmesį į užduotas drėgmės sąlygas - nuo jų grafikai stipriai kinta.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 06, 12:09)
Labai ačiū thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Iš karto pasidariau savo sieną.
Теплопотери = 0.11 Вт/м2/K
EnEV2009* U<0,24 Вт/м2/K  Конденсата нет

Medžiagų storiai, varžos ir temperaturos prikabintoje lentelėje.
Liuks programa!

o kaip paskaičiuoti šilumos praradimus per atitvaras, nes nelabai supratau kures ir kaip formulias naudot.
Atsakyti
Sienos abrozdėlis kažkodėl neatsidaro, kažkaip blogai įkėliau,gal dabar atsidarys...

Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 08 06, 13:35)
o kaip paskaičiuoti šilumos praradimus per atitvaras, nes nelabai supratau kures ir kaip formulias naudot.

Programa susiskičiuoji "teplopoteri" ir tą skaičių daugini iš atitvaros vidaus ploto, taip stogą, sienas, grindis, langus ir duris, ir sudedi visus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 08 06, 13:58)
Sienos abrozdėlis kažkodėl neatsidaro, kažkaip blogai įkėliau,gal dabar atsidarys...

Papildyta:
Programa susiskičiuoji "teplopoteri" ir tą skaičių daugini iš atitvaros vidaus ploto, taip stogą, sienas, grindis, langus ir duris, ir sudedi visus.

pradžei ir aš taip galvojau bet tas ''teplopoteri'' paprasčiausia u-vertė 1 dalini iš bendros sienos varžos ir gauni tapati. jusu atveju 1/9,3=0,11
ir keičiok lauko vidaus temperaturas vistiek tas pats.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 08 06, 14:37)
pradžei ir aš taip galvojau bet tas ''teplopoteri'' paprasčiausia u-vertė 1 dalini iš bendros sienos varžos ir gauni tapati. jusu atveju 1/9,3=0,11
ir keičiok lauko vidaus temperaturas vistiek tas pats.

Taip, teisingai, atsiprašau - dar reik iš delta t daugint blush2.gif nes tir "tieplopotieri" reiškia kiek W prarandama per 1m2 esant 1K temperatūrų skirtumui.
Temperatūrų keičiojimas turi įtakos kondensatui - net idealiai sienai prie -20C galima padaryti daug žalos uždavus išorę -99C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 06 rugpjūčio 2011 - 13:45