QUOTE(Vilienė @ 2011 07 25, 20:16)
Asab tinką paviešino kaip sandarinimo priemonę, ne todėl, kad pašiurkštint paviršių. Tinkas , kaip monolitinė konstrukcija turėtų pataisyti nesandarias siūles, tik tiek.
Mano šiltalo klijavimo plotai palyginti juokingi su mūro šiltinimo, bet ir tai klijai tepti neištisai, tik juostomis. Todėl mūro šiltalo klijais neužsandarinsi, net ir tarp lapų siūlės nebus šimtaprocentinės.
O kad blokelių gamintojai giriasi paviršiais - čia kaip skęstančiam šiaudas, kai nėr daugiau kuo pasigirt. Dar spalva galėtų pasidžiaugt, tipo va ne tokia kaip kitur
Mano šiltalo klijavimo plotai palyginti juokingi su mūro šiltinimo, bet ir tai klijai tepti neištisai, tik juostomis. Todėl mūro šiltalo klijais neužsandarinsi, net ir tarp lapų siūlės nebus šimtaprocentinės.
O kad blokelių gamintojai giriasi paviršiais - čia kaip skęstančiam šiaudas, kai nėr daugiau kuo pasigirt. Dar spalva galėtų pasidžiaugt, tipo va ne tokia kaip kitur
Na aš turėjau galvoje statybos profesorių teiginius, kad šilto (pasyvaus) namo atitvarų šiluminė varža dar ne viskas, ko reikia šilumos išsaugojimui. Labai svarbu ir konstrukcijų sandarumas. FIBO blokelių atveju, nutinkavus išorines sienas ir tuo pačiu padidinus sienų sandarumą, gal būtų galima sutaupyti ant šiltinimo sluoksnio o tuo pačiu ir siena gautųsi plonesnė. Gal pakaktų sienos šiluminės varžos R7...R8?
Dar norėjau paklausti, ar liktinių klojinių sienoje nebus tokių vietų, kur su 0,5 m ilgio plonu virbu nesunkiai būtų galima pradurti tokią sieną kiaurai?