Mes ir vargstam su ta nelemta sloga. Mums taip pat adenoidai, tai dabar slogyte tokia: nakti prakvepuoja normaliai, ryte kai atsikeliam tada jam uzburksta. snypsti lauk nenori, kai kada pasiseka istraukti geltona turini, o kai kada niekas neissitraukia. Kiek pavaiksciojus jam susireguliuoja viskas. Aisku ir ryte atsikeles issikosi. anksciau esu isbandziusi visokiausiu vaistuku nuo slogos:Vibrocil, Imuwash, juros vandeni , Cinabsin -niekas mums nepadeda. Kai jau labai neprakvepuoja (ir ypac jei reikia pries nakti) sulasinu vaikiska Otrivin.Aisku jis negydo, bet nors leidzia nakti ismiegoti. Na dar Protorgoli esu bandziusi, tai sis vaistukas gal kazkiek palengvino, reikes ir dabar dar jo panaudoti.
Siuo metu tiesiog leidziu laikui teketi ir nieko nedarau (na kaip cia pasakius nedarau). Kazkada anksciau rasiau kad gydomes su bioenergetike.Tai va ir toliau tesiame siuos gydymus. Tik va buna, kad ji negali dazniau ateiti ir liga paumeja. Jos pagalba be antibijotiku issigydeme plauciu uzdegima ir pulinga angina
Tai labai tikiu , kad ji pades mums susitvarkyti ir nosies reikalus ir nereikes adenoidu operacijos.
Mergaites, zadejo gauti paleistuves mano ligoniukui (vel mums sloga ), tai sakykit, kaip ja reikia paruosti? Ar reik skiesti, ar lasinti gryna? Labai aciu uz patarimus
Mergaitės, jei mažyliui dar nėra 6mėn., tai deja, labai gerų vaistukų ir nerasit nuo slogos.Vieninteliai yra tik Jūros vanduo . šiaip su trečiuoju savo vaikučiu atradau labai gerą dalyką (ypač tokiems mažiukams) ,pamiršau pavadinimą, bet jei kam bus įdomu, paieškosiu dėžutę ir galėsiu parašyti . Žodžiu yra šlangutė (minkšta), viename gale yra siurbtukas, kurį mama įsideda į burną ir traudama orą į save, ištraukia sekretą iš nosiuko. Kitame tos šlangutės gale dedasi siurbtukąs, kuris kišasi į vaikučio nosytę (labai panašus antgalis kaip tų vadinamų "kriaušyčių").Jame yra porolininis tipo "filtras", kuris, na ,neleidžia tam sekretui patekti į jūsų burną. Labai gerai išsivalo nosytė. Ir jei sloga didelė, tai su juo tikrai nebus galimybių susidaryti sinusams. Žodžiu tikrai geriau nei tos kriaušytės, nes jos ištraukia tik faktiškai matomą sekretą, o giliau, tai kaupiasi O jei vaikučiui jau virš 6mėn., tai labai padeda Actifed'as (geltona pakuotė). duokit nors nakčiai (nes turi šalutinį poveikį migdyti), bet vaikutis ir gerai išsimiegos ir laisvai kvėpuos. Actifedas ne tik stabdo nosiuko varvėjimą, palengvina kvėpavimą, bet ir nebeleidžia gamintis didesniam sekreto kiekiui. Žodžiu, stabdo slogavimą
O siaube, kiek aš čia prirašiau
Bet viskas iš patirties
Bet viskas iš patirties
QUOTE(Gundia @ 2009 02 11, 20:16)
Mergaites, zadejo gauti paleistuves mano ligoniukui (vel mums sloga ), tai sakykit, kaip ja reikia paruosti? Ar reik skiesti, ar lasinti gryna? Labai aciu uz patarimus
Siaip rekomenduoja truputuka praskiesta su vandeniu lasinti, bet cia gal nuo vaiko priklauso, paziurek, jei nuo praskiesto ciaudeja tai geriau skiesk, mano nuo praskiesto neciaudeja, tai as gryno ilasinu 2-3 lasiukus, tuomet issiciaudi. Jei jaunucio lapelio sultys tai tikrai neskiesk, nes nebus poveikio.
QUOTE(Indre @ 2009 02 11, 20:28)
Mergaitės, jei mažyliui dar nėra 6mėn., tai deja, labai gerų vaistukų ir nerasit nuo slogos.Vieninteliai yra tik Jūros vanduo . šiaip su trečiuoju savo vaikučiu atradau labai gerą dalyką (ypač tokiems mažiukams) ,pamiršau pavadinimą, bet jei kam bus įdomu, paieškosiu dėžutę ir galėsiu parašyti . Žodžiu yra šlangutė (minkšta), viename gale yra siurbtukas, kurį mama įsideda į burną ir traudama orą į save, ištraukia sekretą iš nosiuko. Kitame tos šlangutės gale dedasi siurbtukąs, kuris kišasi į vaikučio nosytę (labai panašus antgalis kaip tų vadinamų "kriaušyčių").Jame yra porolininis tipo "filtras", kuris, na ,neleidžia tam sekretui patekti į jūsų burną. Labai gerai išsivalo nosytė. Ir jei sloga didelė, tai su juo tikrai nebus galimybių susidaryti sinusams. Žodžiu tikrai geriau nei tos kriaušytės, nes jos ištraukia tik faktiškai matomą sekretą, o giliau, tai kaupiasi O jei vaikučiui jau virš 6mėn., tai labai padeda Actifed'as (geltona pakuotė). duokit nors nakčiai (nes turi šalutinį poveikį migdyti), bet vaikutis ir gerai išsimiegos ir laisvai kvėpuos. Actifedas ne tik stabdo nosiuko varvėjimą, palengvina kvėpavimą, bet ir nebeleidžia gamintis didesniam sekreto kiekiui. Žodžiu, stabdo slogavimą
Bet viskas iš patirties
Bet viskas iš patirties
Actifedas tikrai labai gerai veikia ir greitai pasalina sloga, bet ne vienas gydytojas nerekomenduoja duoti jo vaikui. Puslapiu ar dviem atgal buvo kalbeta apie tai, paskaitinek
QUOTE(Gundia @ 2009 02 11, 21:16)
nuskini lapelį ,nuplauni ,atpjauni mažą gabalėlį ,jį susmulkini ,suberi į merliuką ,išspaudi ,tereikia kokių trijų lašų ,pradžioj pabandyk atskiesti lašeliu virinto vandens ,jei nesuveiks ,lašink neskiestą .Prieš lašinant paleistuvę siūlau kuo švariau išvalyti nosį ,išsiurbti ,išpūsti ,gerai ,kad būtų nosis šiek teik atlaisvinta ,pvz pagarinus ar pabuvus šiltoj vonioj ,ar parėjus iš lauko ,arba tiesiog po sriubos valgymo ar arbatos gėrimo .
QUOTE(deizi @ 2009 02 12, 12:03)
Siaip rekomenduoja truputuka praskiesta su vandeniu lasinti, bet cia gal nuo vaiko priklauso, paziurek, jei nuo praskiesto ciaudeja tai geriau skiesk, mano nuo praskiesto neciaudeja, tai as gryno ilasinu 2-3 lasiukus, tuomet issiciaudi. Jei jaunucio lapelio sultys tai tikrai neskiesk, nes nebus poveikio.
Actifedas tikrai labai gerai veikia ir greitai pasalina sloga, bet ne vienas gydytojas nerekomenduoja duoti jo vaikui. Puslapiu ar dviem atgal buvo kalbeta apie tai, paskaitinek
Ir rekomenduoja, ir naudoja Mamos, visi vaistai yra stiprūs cheminiai preparatai ir visos mes tai žinom ir jie skirti gydymui, o ne profilaktikai Gerai būtų jei visiškai galėtume apseiti ir nenaudoti vaistų, bet deja... Kartais žaidimas žolelėm ir kitais tokiais mažą poveikį turinčiais preparatais gali sukelti ilgesnę ir sunkesnę ligos eigą, netgi pereiti į komplikacijas. Žolelės ir visa kita tinka pradžiai, kol nėra ryškūs ligos požymiai, bet ne ligai įsisenėjus . Kaip dažnas gydytojas pataria pradžioj pažaisti šiais visais homeopatiniais ir kt tokio pobūdžio vaistukais (aš taip pat elgiuosi ir neskubu vaikui duoti antibiotikų), bet per ilgai uždelsus (paprastai jei per sav.ar pusantros nepraeina liga, nei vienas gyd, nelieps jums ir toliau žaisti žolelėm pagalvokit, jei dėl amžinos slogos (kurios niekaip neįveikiat žolytėmis, bet cheminių preparatų nenaudojat vien dėl įsitikinimo, kad jie tik gali pakenkti) jūsų mažyliui išsivystys sinusitas. Nelinkėčiau toios ligos jokiam vaikučiui, nes ir suaugusiam ji yra pakankamai bjauri.
Neagituoju aš tik vaistų vartojimą, pasisakau už sveikesnių preparatų vartojimą, bet žinot, yra toks posakis " griebti jautį už ragų". taivat kartais geriau anksčiau ir greičiau, nei ilgai ir neveiksmingai. O nekaltų vaistų nėra, net ir homeopatinių. nes jie vistiek - vaistai
QUOTE(deizi @ 2009 02 12, 12:03)
QUOTE(Jurgutėlė @ 2009 02 12, 12:06)
nuskini lapelį ,nuplauni ,atpjauni mažą gabalėlį ,jį susmulkini ,suberi į merliuką ,išspaudi ,tereikia kokių trijų lašų ,pradžioj pabandyk atskiesti lašeliu virinto vandens ,jei nesuveiks ,lašink neskiestą .Prieš lašinant paleistuvę siūlau kuo švariau išvalyti nosį ,išsiurbti ,išpūsti ,gerai ,kad būtų nosis šiek teik atlaisvinta ,pvz pagarinus ar pabuvus šiltoj vonioj ,ar parėjus iš lauko ,arba tiesiog po sriubos valgymo ar arbatos gėrimo .
Labai aciu mergaites. Siandien pasiimsim ta paleistuve, tai bandysiu lasinti. Tik va mamos bendradarbe sake, kad jai baisi alergija buvo po tos paleistuves, isdegino visa nosi, tai dabar kazkaip bijau
QUOTE(Gundia @ 2009 02 12, 13:01)
Labai aciu mergaites. Siandien pasiimsim ta paleistuve, tai bandysiu lasinti. Tik va mamos bendradarbe sake, kad jai baisi alergija buvo po tos paleistuves, isdegino visa nosi, tai dabar kazkaip bijau
Na nezinosi kaip kam veikia, vienam gali buti superinis dalykas kitam jis gali visiskai netikti. Jei praskiesta naudosi (puse ant puses) tai tikrai nieko nenutiks. Po to ziuresi ar jums veikia skiestas ar visai neskiesti.
QUOTE(jolax @ 2009 02 10, 11:05)
Mes ir vargstam su ta nelemta sloga. Mums taip pat adenoidai, tai dabar slogyte tokia: nakti prakvepuoja normaliai, ryte kai atsikeliam tada jam uzburksta. snypsti lauk nenori, kai kada pasiseka istraukti geltona turini, o kai kada niekas neissitraukia. Kiek pavaiksciojus jam susireguliuoja viskas. Aisku ir ryte atsikeles issikosi. anksciau esu isbandziusi visokiausiu vaistuku nuo slogos:Vibrocil, Imuwash, juros vandeni , Cinabsin -niekas mums nepadeda. Kai jau labai neprakvepuoja (ir ypac jei reikia pries nakti) sulasinu vaikiska Otrivin.Aisku jis negydo, bet nors leidzia nakti ismiegoti. Na dar Protorgoli esu bandziusi, tai sis vaistukas gal kazkiek palengvino, reikes ir dabar dar jo panaudoti.
Siuo metu tiesiog leidziu laikui teketi ir nieko nedarau (na kaip cia pasakius nedarau). Kazkada anksciau rasiau kad gydomes su bioenergetike.Tai va ir toliau tesiame siuos gydymus. Tik va buna, kad ji negali dazniau ateiti ir liga paumeja. Jos pagalba be antibijotiku issigydeme plauciu uzdegima ir pulinga angina
Tai labai tikiu , kad ji pades mums susitvarkyti ir nosies reikalus ir nereikes adenoidu operacijos.
Mums labai padejo Bioron lempa Sildem nosyte 3 kartus per diena po 6 min., dar nosyte praplaudavom Humeriu. Visos bedos praejo per 6 dienas, ir jau 2 men nesikartoja. O jau galvojau gydytojos prasyti antibiotiku, nes menesi uzsitesusi sloga perejo i sinusita . Tad jei kokia pazistama turi ta Biotrona, paisildykit, ar prasykit, kad paskolintu savaitelei Tikrai superinis dalykas
Papildyta:
[quote=Gundia,2009 02 11, 21:16]
[/quo
butinai praskieta naudokit, kad neigrauztu gleivines
QUOTE(Gundia @ 2009 02 12, 14:01)
nėr už ką O kažin kiek ta bendradarbė lašindavo tų sulčių? ir kaip žino ,kad išdegino ? Mes tai vakar kaip tik buvom pas LoR ,žiūrėjo nosytę ,tai tikrai nieko nesakė ,kad būtų kokia išdeginta ,ar dar kas nors ne taip .Be to ,sakiau ,kad kai sloguoja lašinu paleistuvę ,tai nesakė ,kad negalima.
O pas LOR ėjom ,nes dažnokai mažiukas sako KĄ , bet viskas buvo tvarkoj ,o adenoidų sakė neoperuot ,jei nebūna nuo slogos komplikacijų ,tai tą ir taip žinojau
Sveikos, labai ilgai negalejom issigydyt slogos ir vaistukai nepadedavo.Isgelbejo alavijo sultys kurias skiedziau juros vandeniu dabar tik taip sloga ir gydom
QUOTE(Indre @ 2009 02 11, 21:28)
O jei vaikučiui jau virš 6mėn., tai labai padeda Actifed'as (geltona pakuotė). duokit nors nakčiai (nes turi šalutinį poveikį migdyti), bet vaikutis ir gerai išsimiegos ir laisvai kvėpuos. Actifedas ne tik stabdo nosiuko varvėjimą, palengvina kvėpavimą, bet ir nebeleidžia gamintis didesniam sekreto kiekiui. Žodžiu, stabdo slogavimą
Actifed duodu tik nakciai ir tik tada kai sloga ilgiau trunka - tam, kad i ausis nepereitu. Actifed mazina paburkima (del to ir lengviau kvepuojame turbut), o tas svarbu saugant ausis. O va del to, kad stabdo varvejima - tas manau nera labai gerai, nes nebesivalo... tada ir sinusitams sudaromos salygos. Na cia as sau tokia teorija esu issivedusi...