Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga, nosies užgulimas

Skaitau čia skaitau, ir ką veiksmingo pasirinkti nežinau verysad.gif verysad.gif
Patarkit prašom mamytės ką gi vieiksmingesnio galima panauduoti(Vibrocil visiškai nepadeda schmoll.gif )
ankščiau turėjau viena problemėlė o dabar dviguba, sūnus dažnai serga sloga, o dabar ir dukryte užkriečia iki 3,5 mėn dar dukrytė kažkaip kovojo..nesirgo...
o dabar jau per 1,5mėn 2k. suspėjo nuo broliuko užsikriesti...nes broliukas labai myli sesutę ir nuolat bučiuoja..........o uždrasti bučiuotis nekaip negaliu, labai pyksta unsure.gif
Kaip man mano vaikus nuo tos negeros slogos išgidyti unsure.gif , nes karta i mėn, tai laba dažnai buna, geriauiu atveju 2mėn. ištampo mano vyrukas bė jos...
Atsakyti
QUOTE(JuliaK @ 2009 01 06, 16:41)
Skaitau čia skaitau, ir ką veiksmingo pasirinkti nežinau verysad.gif  verysad.gif
Patarkit prašom mamytės ką gi vieiksmingesnio galima panauduoti(Vibrocil visiškai nepadeda schmoll.gif )
ankščiau turėjau viena problemėlė o dabar dviguba, sūnus dažnai serga sloga, o dabar ir dukryte užkriečia iki 3,5 mėn dar dukrytė kažkaip kovojo..nesirgo...
o dabar jau per 1,5mėn 2k. suspėjo nuo broliuko užsikriesti...nes broliukas labai myli sesutę ir nuolat bučiuoja..........o uždrasti bučiuotis nekaip negaliu, labai pyksta unsure.gif
Kaip man mano vaikus nuo tos negeros slogos išgidyti unsure.gif , nes karta i mėn, tai laba dažnai buna, geriauiu atveju 2mėn. ištampo mano vyrukas bė jos...

Na, mus irgi sloga vis užpuola. Va ir dabar atrodo, baigiam išsigydyti ir ačiū Dievui, atrodo, nesusikomplikavo į ausis (tfutfutfu) ir apsiėjom be gydytojų ir vaistų...

O darėm štai ką: visų pirma, labai svarbu kuo dažniau snargliukus išsiurbti (čia apie kūdikiukus kalbu, didesni ir patys išsipučia smile.gif ). Mes pirkom aspiratorių, kur su burna ištrauki, tai tikrai labai juo džiaugiuosi. Pirmom slogos dienom labai dažnai traukdavau, prieš tai jūros vandens papurškus. Net naktį kai išgirsdavau, kad vėl nosis užsikimšo, keldavausi ir traukdavau. Vaikui labai nepatinka ši procedūra, bet patikėk, ausų uždegimas dar blogiau...

Kitas mano atradimas - ačiū šios ir kitų panašių temų mamoms - svogūno sultys. Sutarkuodavau svogūną, išspausdavau jo sultis ir lašinau į ausytes bei patepdavau nosytės landas. Jei lašinti, tai į nosytę reiktų tas sultis atskiesti. Naktį prie lovos visada pasidėdavom supjaustyto svogūno ir česnako (galima ir prie sveiko vaiko, ant pagalvės ar šalia lovos padėti).

Vakarais dukrytei darydavom inhaliacijas su eukalipto balzamu. Jas galima įvairiai daryti: su inhaliatorium, virš puodo (tik atsargiai!), net prigarintoj vonioj pabūti su vaiku kokias 10 min.

Prieš miegą padukus tepdavau Resorban tepalu (galima ir kitokių priemonių pasiieškoti, kad ir tuo pačiu svogūnu). Lašinom Vibrocilį, bet tik į švarią nosį. Dar kiekvieną dieną su dukriuku ėjom į lauką (net ir per šiuos šalčius mirksiukas.gif ), tik būdavom trumpiau, prieš tai gerai išsiurbdavau nosį. Aišku, į lauką galima tik jei vaikas nekarščiuoja.

Ir atrodo, pamažu įveikėm tą slogą. Žinoma, yra daug kitų puikių būdų, kaip ją gydyti, čia mamos visokių auksinių patarimų prirašė smile.gif Aš vaikui susirgus irgi užguliau kelias forumo temeles, perskaičiau ir išsirinkau, ką reiktų daryti.

Linkiu sėkmės gydantis, greičiau sveikit! 4u.gif
Atsakyti
na pas mus ne sloga, bet nosies užgulimas-tai valom aspiratoriumi du kart per dieną, prieš tai praplaunant jūros vandeniu...ir vibrocil po to įlašinam...bet daktarai sako, kad turėtų su laiku praeit...dar tiesa drėkinam kambarį, nes matyt oras sausas 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos.
Mano dukrai 1 m. ir 3 men. ir mes turim gana dazna sloga. Jei tik biski susala ar mes kuris susloguojam jai is karto sloga. jau nebezinau ka daryti. Atsibodo tas Vibrocilis. nebepadeda. Be to sloga gana ilgokai tesiasi. Gal ka galit patarti? gal imuniteta reikia stiprinti...nebezinau....nes gydytojas nieko nepataria gero....
Atsakyti
QUOTE(Iloncikas @ 2009 01 11, 01:12)
sveikos mamos.
Mano dukrai 1 m. ir 3 men. ir mes turim gana dazna sloga. Jei tik biski susala ar mes kuris susloguojam jai is karto sloga. jau nebezinau ka daryti. Atsibodo tas Vibrocilis. nebepadeda. Be to sloga gana ilgokai tesiasi. Gal ka galit patarti? gal imuniteta reikia stiprinti...nebezinau....nes gydytojas nieko nepataria gero....

Sveika ,pabandykit Rybomunyl ,ir kai susloguoja ,iki 2 savaičių galit girdyt Umcalor 4u.gif Lašai tik Euphorbium ,Vibrocil netinka schmoll.gif
Atsakyti
man jau atsibodo ta sloga doh.gif
Ir juros vandeniu plaunu, ir sinupret girdau, ir resorban garinu.
Nieko negereja.
Na gal siek tiek apmazeja, bet vel atsinaujina.
nelaiko jau mano nervai.
Noriu isgydyt galutinai (jei pavyks) ir ruosiuosi operuot adenoidus.
Man atrodo, kad jie cia didziausi kaltininkai visu musu bedu, nes nosis uzburksta ir ten visos bacilos kaupiasi, neduoda gerai kvepuot vaikui.
Net daktare musu sake, kad nenormalu taip daug sirgt.
Tik siek tiek pusteli vejelis, viskas jau serga. doh.gif
Gal po operacijos kas pasikeis?
Darzely buvom nuo rugsejo gal kokias 3 savaites.
Nueina 3-4 dienas ir vel menesi namie serga.
Atsakyti
visiems daktaramas nenormalu taip sirgt ir mes paeiname nuo pirmadienio į daržą, o jau savaitgalį sergame, taio ką gi darysi, taip ir augim, nor ir kiti serga, tik nesuka sau galvos ir pas daktarus nevaikšto, į daržą eina iki paskutinio.
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2009 01 11, 13:59)
Sveika ,pabandykit Rybomunyl ,ir kai susloguoja ,iki 2 savaičių galit girdyt Umcalor 4u.gif Lašai tik Euphorbium ,Vibrocil netinka  schmoll.gif

sveika Jurgutele:) aciu uz patarimus. bandysim, gal pades:) gydytojas dabar mums sinupreta pasiule.....idomu jis padeda?
Atsakyti
QUOTE(aganiux @ 2008 12 29, 13:22)
Maziukui sloga jau 3s avaite uzsitesus, visa laika bega nosis, nespeju valyt, jau kelias dezutes vienkartiniu serveteliu sunaudojom, ir nepanasu kad jau baigiasi tas vargelis musu...kazin ar gali buti cia susije su dantuku dygimu (lenda iltiniai, dantenos sutine)? Keista, kad snargliukai netirsteja, kai buvo skysti taip ir teber, kartais bespalviai, kartais gelsvi. Siaip vaikas gana linksmas, tik man jau neber kantrybes. Lasu nebenaudojam, nes niekas nepadejo, juolab kad nosyte niekada nebuna uzsikimsus. Gal kas susidure su uzsitesusia skysta sloga?!?!

Žodis į žodį mūsų situacija doh.gif . Man irgi įdomiausia, kad sloga nesikeičia. Ji nei tirštėja, nei baigiasi unsure.gif . Aš irgi viską bandau aiškinti dantų dygimu, bet gal čia ne tai? Nebežinau ką galvoti, ką daryti. Bandysiu pavedžiot vaiką į lauką, čia pasiskaičiau, gal badės?
Atsakyti
QUOTE(Iloncikas @ 2009 01 12, 23:55)
sveika Jurgutele:) aciu uz patarimus. bandysim, gal pades:) gydytojas dabar mums sinupreta pasiule.....idomu jis padeda?

na ,nelabai mums Sinupret ,bet gal jums padės ,bandykit ,juolab ,kad gaus pirmą kartą ,o paskui organizmas pripranta ,reikia keist į Gelomyrtol ar Naso-heel.
Aš tai galvoju ,kad mums labiausiai padėdavo Cinnabsin ,jis tinka prie užsikimšusios nosies ,pūlingų [geltonų ,žalsvų ] išskyrų ,prie sinusito . O tie visi skystinantys kažkaip nelabai suskystindavo tą sekretą g.gif
Sveikite 4u.gif ,o gal turit iš kur gaut gėlės paleistuvės lapą? Tai būtų idealiausias variantas ,ne chemija ,o padeda stebuklingai thumbup.gif
Atsakyti
Mums ir problemyte atsirado,jau kuris laikas kaip or uzgulus nosyte.Slogos nera ,o kazkaip karkia ir miegot trugdo.kai kalesi pirmas dantukas buvo sloga,o db net nzn ka galvoti.Pas musu LOR nuvesti,tai tas pats kas nieko doh.gif ar galetu buti taip del dantuku dygimo g.gif
Atsakyti
Mums idealiausias vaistas Furacilino (turbūt su klaida parašiau) ir Andrenalino mišinukas. Juos gamina Antakalny ir Universiteto vaistinėj. Kažkur apie 6lt, bet galioja tik 2sav.. mums kai užsitęsia sloga, visad lekiu jo pirkt ir per 3 dienas išsigydom thumbup.gif:

Dar kas turi rimtesnių problemų su tom slogom, pasikonsultuokite su savo gydytojais - tose pačiose vaistinėse gamina lašiukus su antibiotikais mirksiukas.gif kam gert, jei galima vietiškai.

Dar girdėjau gerų atsiliepimų apie tose vaistinėse gaminamo Protargolį 2%. Bet mūsų pediatrė vengia jo, sako, gali gleivinę pažeist. Vis tik pabandžiau nusipirkt, ir tik tada susipratau, kad jame jodo yra. O aš jodo prisibijau vaikui duot, nes kažkada mamos paklausiau ir pėdutes patepiau jodu ir po poros dienų mums alergija kažkokia išlindo doh.gif gal tik suptapimas, nežinau.. nu bet žo, kai kurios patyrusios mamos jį rekomenduoja mirksiukas.gif

Dar toks pastebėjimas, kad Hummer yra visiškas pinigų mėtymas doh.gif ir būčiau nežinojus, bet paklausiau nusipirkt Pfysiomer. IR paaiškėjo, kad visai kitoks antgalis. Su juo jeisingai plaunant visi sinusai išsivalo, mat galima srovę nukreipt kur reikia. O tas Humeris tik kad landai pravalyt doh.gif

Skaičiau, apie Ribomunylį kalbėjot.. Aš pati daviau. Bet dabar nebeduočiau, sugėrėm ką užpirkus buvau ir pamiršt noriu.. pasirodo, jis visiškai netinkamas tiems, kas turi polinkius į alergijas, ypatingai - į asmą. T.y. net tiems, kurie serga bronchitais ir gydytojas girdi obstrukcijas.. galit alergijas įsitaisyt..

Nu va, o dabar aš turiu klausimų:
ar bandėt kuri Immuwash? g.gif mūsų pediatrė patarė, neva vietiniam imuniteto stiprinimui tinkamas. Bet brangus daiktas, noris nuomonių išgirst g.gif
Mūsų sloga jau savaitę, bet tokia ne bais ūmi, pradžioj Physiomeru išploviau sinusus, išsivalė per porą dienų, o daugiau niekas negerėja - nu laikos toji sloga kažkur giliai. Pati šiuo metu sloguoju, tai aš ją atkrenkšt tik galiu, o pūst.. pūsk nepūtęs. Vaikui lygiai tas pats.. Gal kas susidūrėt su tokia sloga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 14 sausio 2009 - 21:58