Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga, nosies užgulimas

QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 10 21, 21:38)
Aš ne per naktį laikau bulves ,tik koki 20 min laikau ,turėjau omeny ,kad prieš naktį.
o su medum atsargiai ,gali labai erzinti ,gal yra alergiškas ,o tu to nežinai? Mano uošvienė nealergiška ,tačiau jei tik užsideda medaus kai kosi ,pradeda dusti ,nebeina atsikosėti.
Jei mažiukas leidžia ,po mirkymo kojytes reiktų apmauti vilnonėm  kojinytėm  ,ir eiti miegoti ,dar būt gerai ,kad lovoj karštos arbatos išgertų.
Tie visi kompresai tinka ir tik sloguojant ,nes jei vaikutis iškosėja nutekančias gleives ,tai  thumbup.gif gydytojai liepia  dirginti gerklytę ,kad vaikas atsikosėtų .
Bandykit pašokinėti ant batuto [jei yra galimybė ] ,vaikutis sušyla ,snarglai atsipalaiduoja .' atšoka ' ,lengviau eina išpūst .Mes šokinėjam ir namie ant lovos ,ir kur tik galim,nuo stalų ir t.t.
Papildyta:

Lašų kuo mažiau į nosį reikia ,geriausia išvis nieko nelašinti ,o pagarinti natrio chloridu arba Ventolin ,arba girdyti Sinupret ,Actifed  ,Gelomyrtol ax.gif
Ir koks veikimas to ozonatoriaus ? mirksiukas.gif

Bėda ta, kad mano mamai baisiausia alergija, ir jai be lašų budavo košmarai. Tindavo nosis, ašarojo akys, ypač vasarą.
O tas ozonatorius yra oro valytuvas.
Pravalo orą, ozonas ir UV žudo bakterijas. Man ir pačiai tik prasidėjusi sloga per naktį praėjo. Negalėjau patikėti. Šiaip galite per google surinkti Vortex lite. Išmes saitą.
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2008 10 21, 15:36)
Labukas. smile.gif o kur jus provincijoj gyvenat? nes man atrodo kad turguj tu ridiku tai turetu but, bent jau pas nus vilniuje 'hales' turgaveteje tai tikrai yra mirksiukas.gif mes tai patis isauginam nes savo darzeli turim ax.gif nuo kosulio tai liuxpadeda net suaugusiems thumbup.gif

na pagaliau gavom to juodo ridiko bigsmile.gif , tik kaip jį ten duot vaikučiui, manasis dar dviejų metuku neturi ? ax.gif Prapjoviau, jis toks sausas kažkoks doh.gif
Atsakyti
Dėl JUODOJO RIDIKO,tai google mekite paieška juodasis ridikas su medumi ir gausite pilna.

http://www.medicinav...?...40&subj=str
Papildyta:
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 10 21, 22:38)
Aš ne per naktį laikau bulves ,tik koki 20 min laikau ,turėjau omeny ,kad prieš naktį.
o su medum atsargiai ,gali labai erzinti ,gal yra alergiškas ,o tu to nežinai? Mano uošvienė nealergiška ,tačiau jei tik užsideda medaus kai kosi ,pradeda dusti ,nebeina atsikosėti.
Jei mažiukas leidžia ,po mirkymo kojytes reiktų apmauti vilnonėm  kojinytėm  ,ir eiti miegoti ,dar būt gerai ,kad lovoj karštos arbatos išgertų.
Tie visi kompresai tinka ir tik sloguojant ,nes jei vaikutis iškosėja nutekančias gleives ,tai  thumbup.gif gydytojai liepia  dirginti gerklytę ,kad vaikas atsikosėtų .
Bandykit pašokinėti ant batuto [jei yra galimybė ] ,vaikutis sušyla ,snarglai atsipalaiduoja .' atšoka ' ,lengviau eina išpūst .Mes šokinėjam ir namie ant lovos ,ir kur tik galim,nuo stalų ir t.t.
Papildyta:

Lašų kuo mažiau į nosį reikia ,geriausia išvis nieko nelašinti ,o pagarinti natrio chloridu arba Ventolin ,arba girdyti Sinupret ,Actifed  ,Gelomyrtol ax.gif
Ir koks veikimas to ozonatoriaus ? mirksiukas.gif

tik ne ventolin,prieš rekomenduojant tokius vaistus reiktų pagalvoti rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 22 spalio 2008 - 08:49
QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 10 21, 13:50)
Visą mėnesį vargstam su kosuliu ir kažkokia vidine sloga. Nėra plaučių uždegimo, bet ir negerėja  verysad.gif  Ir sloga tokia kažkur giliai nosytėj, kai kosėja ir kvapas toks bjaurus iš gerklės (gydytoja sako iš nosiaryklės). Jau visokius vaistus išbandėm, nebežinom ko griebtis  verysad.gif Dienomis šlapiai kosėja, o naktimis pora kartų kaip priepuoliai užeina, tai sausai kosėja. Daug girdėjau apie juodajį ridiką, sako labai padeda, reikia su medum duot  ax.gif  Gal žinot mamytės kur jo gaut, nes pas mus provincijoj nerandu  g.gif

na mums tai super padeda toks receptas saukastas medaus, saukstas spirito (is vaistines salicilo rugstis ar kaip jis vadinasi smile.gif ) ir saukstas vidinio kiaulienos riebalo (parduotuvese parsiduoda pakeliuose toks baltas kur anksciau musu mociutes vietoj aliejaus naudojo) viska sumaisai gerai iki vientisos mases ir tepi neplonu sluoksniu ant krutines ir nugaros paskui uzdedu merliuka ant virsaus ir visa nakti pramiega is ryto tos koses net zymes nelieka ir padeda super as maze kai buvo 6 men tik taip ir isgydzia smile.gif ir tinka ir mazam ir dideliam 4u.gif
Atsakyti
Mes užsitęsusią sloga jau ne vieną kartą išsigydėme tokiu būdu- lašiname su pipete į nosytę juodą arbatą (aišku ne karštą, o drungną). Lašiname tiek, kad net šiek tiek nubėgtų į burnytę. Arbatoje esantys taninai sutraukia visus paburkimus viduje ir gydo. Tai mūsų pediatrės patarimas, kuriuo aš nenusivyliau. O šiaip kuo mažiau visokios chemijos į vaikučių nosytes, kadangi daugelis tų priemonių tik psichoterapija mamoms.
Papildyta:
Dar užmišau paminėti, kad ir mes juodąjį ridiką naudojam reikalui esant, tikrai padeda. Naudojimas- nuplaunam ridiką, nupjaunam viršūnę, šiek tiek praskaptuojam vidų ir įdedam medaus. Šiek tiek pastovėjus, išsiskiria sultys. Vaikams- po 1 a.š. 2-3 kartus į dieną, suaugusiems po 1v.š. 3 kartus į dieną.
Atsakyti
Labai ačiu visoms mamytėms už patarimus notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2008 10 22, 08:58)
Bėda ta, kad mano mamai baisiausia alergija, ir jai be lašų budavo košmarai. Tindavo nosis, ašarojo akys, ypač vasarą.
O tas ozonatorius yra oro valytuvas.
Pravalo orą, ozonas ir UV žudo bakterijas. Man ir pačiai tik prasidėjusi sloga per naktį praėjo. Negalėjau patikėti. Šiaip galite per google surinkti Vortex lite. Išmes saitą.

aišku ,dėkui už info 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 22, 09:51)
Dėl JUODOJO RIDIKO,tai google mekite paieška juodasis ridikas su medumi ir gausite pilna.

http://www.medicinav...?...40&subj=str
Papildyta:

tik ne ventolin,prieš rekomenduojant tokius vaistus reiktų pagalvoti rolleyes.gif .

o kuom jis toks blogas? Ar geriau ,kad vaikas mėnesį serga sloga ir nežinia kuo ji pasibaigs?
Mano mažiukas buvo pusantro mėnesiuko kai pirmą kartą susirgo sloga ,tai net tada gydytoja pulmonologė rekomendavo Ventolin ,tik tada jo nedaviau ,tai įsivarėm bronchiolitą ,gulėjom ligoninėj blink.gif Tai nemanau ,kad padarytų daugiau žalos nei naudos .Draugės vaikui taip pat nuolat būna bjauri sloga ,nosis užimta ,sekretas tirštas ,netekantis ,tai jų pirmieji vaistai yra Ventolin ,sako jei jų nenaudočiau ,seniausiai daugybę kartų būtume prasirgę broncitu ,o gal ir dar baisiau ax.gif Ji eina ir pas LOR ,ir pas savo vaikų daktarę ,abi sako ,kad vienintelis vaistukas Ventolin ,dar ACC arba Fluditec ,taip ji jį 'atgarina 'arba prigirdo vaistų ,paskui jis pradeda arba išpūsti nosį ,arba bekosėdamas išvemia -išspjauna gniužulą skreplių doh.gif Ir tuo viskas pasibaigia bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 22 spalio 2008 - 12:42
Sveikos mamytes, mus irgi sloga aplanke, jau trecia savaite negalim atsikratyti. Dienos metu slogos kaip ir nera, o nakti prasideda.... jau puolu i nevilti. unsure.gif gal kas galit patart koki sena buda, kaip atsikratyti slogos?
Atsakyti
pabandykit sinupret lasiukus,mums padeda.tai zoliniai vaistukai.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 23, 13:03)
pabandykit sinupret lasiukus,mums padeda.tai zoliniai vaistukai.

Mes irgi ilgai kankinamės su sloga, dar plius ir kosuliu. Pabandėm mes kartą tą sinupret, tai iki tol dar pusiau kvėpavo vaikas, o jau po vaistukų išgėrimo kaip užsikimšo jam ta nosytė, pusę nakties prasikankinom. Pasirodo, kad alergiškas kažkokiai tai sinupreto sededamajai daliai. Mano mamai irgi nuo sinupreto užsikemša nosis, kad nė prakvėpuoti negali.

Jau gal pusantro mėnesio maniškį kankina sloga. Nosis buvo užgulta (arba neprakvėpavo, arba šnopavo), sekretas tekėjo į nosiaryklę, o išpūsti nieko neišeidavo. Tai dabar jau dvi naktis naudojau Olynth VP elektrinį garintuvą. Po šios nakties pradėjo sekretas į išorę tekėti. Tai tikiuosi, kad per kelias dienas įveiksime kaip nors mes tą slogą.
Atsakyti
Mielos MAMYTES! 4u.gif Prisijungiau ir as.Siaip jusu pokalbius paskaitinedavau,bet uzsiregistravusi nebuvau.Mane pacia istiko problema.Sergu letine sloga.Dazni sinusitai.LOR gyd.pasiule isvesejusia nosies gleivine prisaldyti skystu azotu.Gal kas susidurete?Kiek tai veiksminga? g.gif
Atsakyti
Labutes,
kas idomu geriau padeda prie prasidedancios slogos (bega smarkiai vandenukas) ir pakosejimu
Umcalor? Sinupret? Actified?
tikriausiai reikia tik 1 duot vaistuka (nors galeciau, visus suduociau, kad tik nesirgtu) biggrin.gif doh.gif
Atsakyti