Beje, pamiršau pasakyti, jog naujausių tyrimų duomenimis, nemažai žmonių, sergančių migrena turi MTHFR geno mutaciją, todėl jiems reikia daugiau folio rūgšties, kad ją panaudotų tinkamai (o reguliariai naudojant folio rugštį ilgai teigiamų rezultatų laukti nereikės). Paprastas kraujo tyrimas (homocisteino) gali atskleisti ar jums trūksta folio rugšties ir/arba vitamino B12. Jei homocisteinas yra padidėjęs, reiškiasi organizme trūksta vieno iš B grupės vitaminų. Jei padidėjus homocisteinui, yra padidėjes ir MMA šlapime, reiškiasi jums trūksta vitamino B12, jei MMA norma - folio rūgšties. Maždaug 10% žmonių trūksta fermentų, reikalingų gauti naudai iš folio rūgšties. Kita 40% dalis populiacijos paverčia tik nedidelį kiekį folio rūgšties į biologiškai aktyvią formą. Jie negali gauti naudos, kurios jie tikisi, naudojant folio rūgštį. Likusi dalis žmonių neturi MTHFR geno polimorfizmo ir gali pilnai pasisavinti folio rūgštį. Todėl turint folio rūgšties trūkumą reikėtų pasirinkti ne folio rūgšties papildus (sintetinę vitamino B9 formą), bet L-metilfolatą, biologiškai aktyvią vitamino B9 formą, kuri gali pereiti kraujo-smegenų barjerą, ir kurios kepenims perversti nebereikia.
sveikos
si naktis man buvo kosmariska
nuo pat vakar ryto pradejo mausti galva, o vakare pasidare dar blogiau , tiesiog ryte ryjau citramono tabletes (isgeriau net 3 ), bet maudimas nesiliove, kaip tik sustiprejo dar labiau, veliau prasidejo pykinimas, pradejo permusinet sirdis, keistas maudimas sirdies plote, pradejo lyg ir tirpimas jaustis veide, kakle.. sunku buvo kvepuot.toliau geriau ibuprofena, po 2 tableciu pagerejo.. bet nemiegojau puse nakties
kaip manot cia galejo but migrenos priepuolis? as esu gan linkusi i galvos skausmus,bet tokiu rimtu priepuoliu dar neturejau, o mano mama atmenu net kelis kartus kviete greitaja del to (speju jai taip pat buvo migrena) (girdejau jog ji paveldima?)
nuo pat vakar ryto pradejo mausti galva, o vakare pasidare dar blogiau , tiesiog ryte ryjau citramono tabletes (isgeriau net 3 ), bet maudimas nesiliove, kaip tik sustiprejo dar labiau, veliau prasidejo pykinimas, pradejo permusinet sirdis, keistas maudimas sirdies plote, pradejo lyg ir tirpimas jaustis veide, kakle.. sunku buvo kvepuot.toliau geriau ibuprofena, po 2 tableciu pagerejo.. bet nemiegojau puse nakties
kaip manot cia galejo but migrenos priepuolis? as esu gan linkusi i galvos skausmus,bet tokiu rimtu priepuoliu dar neturejau, o mano mama atmenu net kelis kartus kviete greitaja del to (speju jai taip pat buvo migrena) (girdejau jog ji paveldima?)

QUOTE(MissR @ 2011 06 12, 13:05)
sveikos

Man tai panašiau į kraujospūdžio/širdies ligų problemas

Bent jau man migrenos priepolio metu jokių širdies maudimų, permušimų ir tirpimų nebūna... Nors aišku, kartais gali vienu metu susidėti ir du negalavimai.
O migrena , kiek girdėjau, gali būti paveldima (per moterišką liniją).
QUOTE(mdeive @ 2011 06 10, 19:25)
Vietoj ju patare menesi pagert Mildronata ir Tanakana, ir jeigu nepageres po menesio vel sius pakartotinai ligos ieskot.
Geri vaistai, patarciau pagerti, turetu pagereti

QUOTE(MissR @ 2011 06 12, 14:05)
kaip manot cia galejo but migrenos priepuolis?
Galejo buti

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 12, 14:10)
Man tai panašiau į kraujospūdžio/širdies ligų problemas
Bent jau man migrenos priepolio metu jokių širdies maudimų, permušimų ir tirpimų nebūna... Nors aišku, kartais gali vienu metu susidėti ir du negalavimai.

man tirpimas irgi buna- rankos, vienos veido puses.
QUOTE(natina @ 2011 06 12, 17:17)
man tirpimas irgi buna- rankos, vienos veido puses.
Man irgi vienos puses, dazniausiai desines, nors buvo ir kelis kartu kaire puse...

QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 06 12, 13:18)
Galejo buti
Papriestarausiu Ingenui, jei nebuvo, nereiskia, kad kitiems nebuna
Tirpimai - vienas is auros pozymiu, kuris bent jau man labai stipriai pasireiskia... 

Na gal

Bet maudimas širdies plote - argi tai irgi gali būti susiję su migrena ?

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 12, 18:25)
man sirdies nemaudzia.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 12, 18:25)
As sakiau vienas is simptomu

O sirdi mausti nuo nervu gali, tai nebutinai pati sirdis

Mano mamai kažkas panašaus būdavo labai padidėjus kraujospūdžiui.
QUOTE(MissR @ 2011 06 12, 14:05)

Bet kokiu atveju patarciau pasikonsultuot su gydytoju, gal net kardiograma vertetu pasidaryt, kad atmesti sirdies problemas. Manau cia speliojimai nepades, reiketu pasikonsultuot rimciau

feja-sveikinu