Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(hexora @ 2011 11 15, 16:04)
Vadinasi, jei manęs nepykina ir skausmas nėra toks nepakeliamas, tai dar nereiškia, kad negali būti migrena?

tikrai gali buti migrena. Vemimas ir pykinimas buna ne visada. Kaip man aiškino gydytoja - priepolis yra tada kai jauti iš anksto, jog skaudės. kiekvienam labai individualiai. Man tiesiog rakina sprandą, galva buna labai sunki. Tada tarsu netyčia galvoj tvinkčioja, taip nekaltai. Po kokios valandos ar daugiau skausmas stipreja , stiprėja. Kartais pykina, bet nevisada. Buna priepolis ir ne toks stiprus, kentėt galima ir be vaistu. Bet mane labai išsekina visa diena trunkantis skausmas.

Dar klausė apie kaklo negalavimus. Tiesiog surakina sprandą, skauda. Nemoku apibudint. Dariausi kaklo rentgena - negrazus vaizdas, pilna ataugu.Osteochondrozė vadinasi. Kaune homeopatę galiu prirodyt, nebrangininkė, per AZ smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfyte: 15 lapkričio 2011 - 16:43

QUOTE(elfyte @ 2011 11 15, 17:26)
tikrai gali buti migrena. Vemimas ir pykinimas buna ne visada. Kaip man aiškino gydytoja - priepolis yra tada kai jauti iš anksto, jog skaudės. kiekvienam labai individualiai. Man tiesiog rakina sprandą, galva buna labai sunki. Tada tarsu netyčia galvoj tvinkčioja, taip nekaltai. Po kokios valandos ar daugiau skausmas stipreja , stiprėja. Kartais pykina, bet nevisada. Buna priepolis ir ne toks stiprus, kentėt galima ir be vaistu. Bet mane labai išsekina visa diena trunkantis skausmas.
Dar klausė apie kaklo negalavimus. Tiesiog surakina sprandą, skauda. Nemoku apibudint. Dariausi kaklo rentgena - negrazus vaizdas, pilna ataugu.Osteochondrozė vadinasi. Kaune homeopatę galiu prirodyt, nebrangininkė, per AZ  smile.gif

Sprando skausmai, surakinimo jausmas tai labai būdingas migrenos simptomas 4u.gif

man tik keista vis dar kokie neapsisviete musu medikai. Kas liecia migrena jie beveik nieko nezino doh.gif atseit migrena tai tik galvos skausmas doh.gif Deja deja . Tai daug sudetingiau unsure.gif Ir kiekvienam ji gali pasireiksti skirtingai
O kad migrena paveldima, tai tikrai taip , mano tetis turejo ja, o mano sunus paveldejo is manes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2011 11 15, 17:47)
Sprando skausmai, surakinimo jausmas tai labai būdingas migrenos simptomas  4u.gif

man tik keista vis dar kokie neapsisviete musu medikai. Kas liecia migrena jie beveik nieko nezino  doh.gif  atseit migrena tai tik galvos skausmas  doh.gif  Deja deja . Tai daug sudetingiau  unsure.gif  Ir kiekvienam ji gali pasireiksti skirtingai
O kad migrena paveldima, tai tikrai taip , mano tetis turejo ja, o mano sunus paveldejo is manes  doh.gif

Teisybė, aš iš mamos paveldėjau. Iš tiesų tradicine medicina nusivyliau, siūlymas gerti stipresnius nuskausminamuosius niekur neveda. Organizmas prie ju pripranta, o galva kaip skaudėjo, taip ir toliau skauda. Kol kas homeopatija man puikiai tinka, tiesa, nevalgau fermentinio surio, kakavos, šokolado, riešutų. Jokio alkoholio. Stengiuosi laikytis režimo, apie 22val. gulu nakties miegui. Jauciuosi gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfyte: 15 lapkričio 2011 - 16:56
4u.gif dažniausiai migrena turi priežastį. Netikiu, kad jos neturi...

Man irgi būdavo. Taip klaikiai skaudėdavo, kad atrodė akių obuoliai ne toj padėty... blink.gif Ir aš ją išsigydžiau. Bet atradau priežastį. manau, kad pirmas žingsnis migrenos gydymo link yra organizmo valymas.
Jei įdomu, bendraukim per až.
Atsakyti
QUOTE(elfyte @ 2011 11 15, 16:54)
Teisybė, aš iš mamos paveldėjau. Iš tiesų tradicine medicina nusivyliau, siūlymas gerti stipresnius nuskausminamuosius niekur neveda. Organizmas prie ju pripranta, o galva kaip skaudėjo, taip ir toliau skauda. Kol kas homeopatija man puikiai tinka, tiesa, nevalgau fermentinio surio, kakavos, šokolado, riešutų. Jokio alkoholio. Stengiuosi laikytis režimo, apie 22val. gulu nakties miegui. Jauciuosi gerai  4u.gif

O tai riešutų irgi negalima g.gif Ar dėl to, kad tie parduotuviniai jau būna kažkuo apdoroti?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 11 15, 21:05)
O tai riešutų irgi negalima g.gif Ar dėl to, kad tie parduotuviniai jau būna kažkuo apdoroti?

Įtariu, kad riešutai man provokuoja migreną , todel ju vengiu
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 11 15, 16:04)
Vadinasi, jei manęs nepykina ir skausmas nėra toks nepakeliamas, tai dar nereiškia, kad negali būti migrena?

Nesamone schmoll.gif man pries metus irgi skausmai buvo nestiprus, dabar liga mutuoja doh.gif vakar ryte vos galva pakeliau nuo pagalves, net nesupratau kas vyksta, vienzo jau prasidejo naktiniai skausmai, siandien svirduliuoju kaip girta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(elfyte @ 2011 11 15, 17:26)
Dar klausė apie kaklo negalavimus. Tiesiog surakina sprandą, skauda. Nemoku apibudint. Dariausi kaklo rentgena - negrazus vaizdas, pilna ataugu.Osteochondrozė vadinasi. Kaune homeopatę galiu prirodyt, nebrangininkė, per AZ  smile.gif

Ak, gaila kad Kaune..o kakla ir man paskutiniu metu visa laika surakina, bet kazkaip galvoju kad tai susije su kaklo slanksteliais g.gif
Papildyta:
QUOTE(Radmile @ 2011 11 15, 17:47)
Sprando skausmai, surakinimo jausmas tai labai būdingas migrenos simptomas  4u.gif

man tik keista vis dar kokie neapsisviete musu medikai. Kas liecia migrena jie beveik nieko nezino  doh.gif  atseit migrena tai tik galvos skausmas  doh.gif  Deja deja . Tai daug sudetingiau  unsure.gif  Ir kiekvienam ji gali pasireiksti skirtingai
O kad migrena paveldima, tai tikrai taip , mano tetis turejo ja, o mano sunus paveldejo is manes  doh.gif

Kad sudetingiau tai faktas, kai kur raso kad netgi gali sukelti insulta verysad.gif
Atsakyti
Tarp kitko dzniauisi migrena prasideda nakti - daznai pabundu ir taip galva plysta, kad galvoju kaip ikii taletes nueit doh.gif mano mama ir mociute irgi sirgo, bet kadangi buvo hormonine migrena ji truko tik iki 50 metu, dbar mano mama dziaugiasi gyenimu ir uzjaucia mane, nes puikiai supranta, kas tai yra verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Migrena sergu nuo vaikystes, "šaunus" paveldas iš mamos, vaistų išbandytos krūvos, aišku niekas nepadeda..
priepoliai dabar retesni (tfu tfu tfu) iki vėmimo būna, bet labai retai, dažniausiai nežmoniškas skausmas kairėje pusėje (galva, akis), esu nedarbinga visiškai priepolio metu. Jau keletą metų geriu "Cinie" sumatriptano grupės vaistus, mažesnio stiprumo 50mg tabletes, nors yra ir stipresnes, bet jų tik kartą reikėjo, taigi išgėrus jų savijauta 20čiai minučių nepavydėtina, bet tai tarsi "banga" sunkumo prieš tokį palengvėjimą, prašviesėjimą ir kol kas tai vieninteliai vaistai man padedantys..Įdomu ar yra dar juos vartojančių ?, Ka žinote apie šalutinį poveikį? O gal net gi kam nors kompensavo šiuos vaistus ? (nes brangūs labai ) pati kažko įtartino nepastebiu kai juos vartoju, (informaciniame lapelyje, internete informacijos yra bet aišku, kad čia tik gražiausiai atrinkta medžiaga) tikrai tikiu, kad šie vaistai nepadeda mano organizmui ;/ Taigi laukiu nuomonių, patarimų iš likimo draugų.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(savrina @ 2011 11 18, 11:22)

Sveika prisijungus ax.gif kad dar retesni priepoliai butu 4u.gif

temute paskaityk, ten nemazai info yra mirksiukas.gif
as geriau cinie, bet man ju poveikis daug silpnesnis negu imigrano, todel vartoju situs.
man kompensuoja. turetu kompensuoti ir cinie. bet reik jau eit pas neurologus.

o jei isgerus buna labai blogai tai gal cia salutinis poveikis? g.gif gal reiktu pabandyt kitus triptanus?

o vaistai jokie organizmui gero nedaro. geri, kad mazintu galvos skausma, bet zaloji kepnis, inkstus, kasa ir t.t. bet kai nera kitos iseities, tai tenka viena gydyti, kita zudyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(yolitux @ 2011 11 16, 13:31)
Tarp kitko dzniauisi migrena prasideda nakti - daznai pabundu ir taip galva plysta, kad galvoju kaip ikii taletes nueit  doh.gif mano mama ir mociute irgi sirgo, bet kadangi buvo hormonine migrena ji truko tik iki 50 metu, dbar mano mama dziaugiasi gyenimu ir uzjaucia mane, nes puikiai supranta, kas tai yra  verysad.gif

Nemoku pasakyti kaip užjaučiu, nes kai naktį negali miegoti, bandai galvą suspausti ranka, pagalve, kad tik tas skausmas atslūgtų nors sekundei.. doh.gif
O del migrenos trukimo laiko tai nenudžiuginai..taip noriu tikėti, kad po pirmojo vaikelio migrenos nebeturėsiu smile.gif nes esu girdejusi ir tokių istorijų.. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(tiutiute @ 2011 11 18, 13:27)

Sveika prisijungus ax.gif kad dar retesni priepoliai butu 4u.gif

temute paskaityk, ten nemazai info yra mirksiukas.gif
as geriau cinie, bet man ju poveikis daug silpnesnis negu imigrano, todel vartoju situs.
man kompensuoja. turetu kompensuoti ir cinie. bet reik jau eit pas neurologus.

o jei isgerus buna labai blogai tai gal cia salutinis poveikis? g.gif gal reiktu pabandyt kitus triptanus?

o vaistai jokie organizmui gero nedaro. geri, kad mazintu galvos skausma, bet zaloji kepnis, inkstus, kasa ir t.t. bet kai nera kitos iseities, tai tenka viena gydyti, kita zudyti unsure.gif

Ačiū 4u.gif

Būtinai pasiskaitysiu viską, išgėrus cinie pradeda pykinti, bloga, viskas ūžia, tada atejus pagerėjimui pradeda tirpti galūnės šiek tiek, veliau ties žandikauliais nosies sritimi toks atsiranda jausmas (tarsi suvalgius kažką labai rūgštaus) toks tempimas, traukimas, gali būti, kad tie šalutiniai poveikiai ir yra tokie..pas neurologa buvau, apžiūrėjo, pasipasakojau kas, kaip, pripažino migreną, vaistų kompensuoti šių negali jie, galėtų jei ateičiau priepolio metu 2tra, 3cia diena, gydytoja matytu, kad man blogai ir tik tokiu atveju kompensuotų, bet pati supranti iki kokio absurdo viskas, priepolio metu aš stengiuosi nejudėti, o čia eik, lauk prie kabineto, rodyk kaip tau blogai..del Imigran, kazkaip ir nepamenu ar esu juos bandziusi ar ne, jų tiek buvo, kad įsidėmėjau tik tuos, kurie man padėjo..
Bet jų veiklioji medžiaga ta pati, tiek, kad gamintojas kitas, gal kiekvienas organizmas reaguoja savaip.. net nezinau..

Sutinku su tavo pasakymu " tenka viena gydyti, kita zudyti " verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 11 15, 14:46)
Sveikos,

norėjau pasiklausti jūsų nuomonės. Kankina ir mane tie galvos skausmai... Dešinėje pusėje, lyg virš akies. Nėra žvėriškai stiprūs, tačiau ištisai erzinantis stiprus maudimas, trunkantis apie 2 paras. Jaučiu jautrumą šviesai, garsams. Gerdavau ketanovą, nepadeda. Ir taip kartojasi kas mėnesi, du, kartais dažniau pasitaiko. Mano mamai migrena nuo jaunystės laikų. Kiek žinau, čia paveldimumas turi reikšmės. Pasiklausiau gydytojos, tai ši pasakė, kad migrena negali būti, nes kai būna migrena, tai skausmas yra nepakeliamas, žvėriškai stiprus, su pykinimo, svaigimo priepuoliais, o man nėra taip stipriai, vadinasi, tik prisigalvoju... Ką jūs manote?

Kaip jau daug kas sake migrena progresuoja su laiku... sad.gif

Sveikos,

Migrena sergu nuo vaikystes, "šaunus" paveldas iš mamos, vaistų išbandytos krūvos, aišku niekas nepadeda..
priepoliai dabar retesni (tfu tfu tfu) iki vėmimo būna, bet labai retai, dažniausiai nežmoniškas skausmas kairėje pusėje (galva, akis), esu nedarbinga visiškai priepolio metu. Jau keletą metų geriu "Cinie" sumatriptano grupės vaistus, mažesnio stiprumo 50mg tabletes, nors yra ir stipresnes, bet jų tik kartą reikėjo, taigi išgėrus jų savijauta 20čiai minučių nepavydėtina, bet tai tarsi "banga" sunkumo prieš tokį palengvėjimą, prašviesėjimą ir kol kas tai vieninteliai vaistai man padedantys..Įdomu ar yra dar juos vartojančių ?, Ka žinote apie šalutinį poveikį? O gal net gi kam nors kompensavo šiuos vaistus ? (nes brangūs labai ) pati kažko įtartino nepastebiu kai juos vartoju, (informaciniame lapelyje, internete informacijos yra bet  aišku, kad čia tik gražiausiai atrinkta medžiaga) tikrai tikiu, kad šie vaistai nepadeda mano organizmui ;/ Taigi laukiu nuomonių, patarimų iš likimo draugų..   4u.gif

Man dabar irgi cinie israse dar tik 1 kart bandziau bet kol atlego
tai jauciaus blogai...panasiai kaip aprasei tik gal siek tiek lengviau pernesiau...
o del kompensavimo tai gydytoja man sake po magnetinio kai pripazins migrena tai bus kompensuojami vaistai.

o gal kas vartoja depakine chrono unsure.gif israse man juos bet baisu pradet vartot kai lapeli persiskaiciau unsure.gif vaistai skirti manijai ir epilepsijai gydyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trinity_: 22 lapkričio 2011 - 01:17