Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Dalinames vargais...

Visoms sveikatos, lengvesnių priepuolių, o su laiku - kad ir jų neliktų 4u.gif

senoji tema
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 08, 15:14)
Vat su Imigranu susidurti neteko, bet paskaičius anotaciją sudomino bigsmile.gif  Bet klausimas dėl kainos - tai reik suprasti, kad čia 2 tabletės 40 Lt kainuoja ? g.gif
Tuomet visai nepigu unsure.gif

Tie Migraleve 24 tabletės (naudojamos po dvi) siunčiantis apie 35 Lt kainavo.

40lt? blink.gif kur tokios kainos? g.gif as moku apie 20lt. imigran T yra brangesnes. o jei purskiamas imigranas (viena doze) tuomet jis netoli 40lt ir kainuoja
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2011 06 08, 15:33)
40lt?  blink.gif  kur tokios kainos?  g.gif  as moku apie 20lt. imigran T yra brangesnes.  o jei purskiamas imigranas (viena doze) tuomet jis netoli 40lt ir kainuoja

Na aš nežinau, pati su jomis nesusidūriau. Lyg ir tokią kainą per paiešką buvo išmetę vaistai. lt (bet gal visgi blogai žvilgtelėjau blush2.gif blush2.gif ) Dabar vėl pabandžiau, tai radau tokius:
http://www.vaistai.l...
Rašo iki 28 Lt (100 mg), ir 50 mg - iki 15 Lt.
Bet jie receptiniai. Ar ir be receptų parduoda?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 08, 16:20)
Na aš nežinau, pati su jomis nesusidūriau. Lyg ir tokią kainą per paiešką buvo išmetę vaistai. lt (bet gal visgi blogai žvilgtelėjau blush2.gif blush2.gif  ) Dabar vėl pabandžiau, tai radau tokius:
http://www.vaistai.l...
Rašo iki 28 Lt (100 mg), ir 50 mg - iki 15 Lt.
Bet jie receptiniai. Ar ir be receptų parduoda?

be recepto parduoda
Atsakyti
QUOTE(**Fėja** @ 2011 06 08, 07:35)
Reik tuoj i darba vaziuoti, net bijau pagalvot, nes kabinete nera kondicionieriaus, langai i rytus, iki pietu saule, prikaitina gal iki 30, jei ne daugiau doh.gif
Vakar specialiai pirkau termometra, kad siandien galeciau pamatuot ten temperatura.
Na labai viliuosi, kad po 3 men, kai tie hormonai kazkiek stabilizuosis, bus bent kiek geriau blush2.gif

o tu nedarbingumo nenori pasiimti? Vis kiek pailsėsi 4u.gif Kaip dabar jauties doh.gif
Atsakyti
Skaitineju apie jusu vargelius, ir kuo toliau, tuo labiau esu isitikinusi, kad man gydytoja migrenos diagnoze pasake tik tam, kad atstociau. Nekankina manes nei jautrumas sviesai, nei kvapams, ar maistui... Paskauda retkarciais galva, bet jei isgeriu citramono, tai per pusvalandi ir praeina. Stipresnio vaisto net nesu gerus....
Vienintelis nusiskundimas -nuolatinis galvos svaigimas.
Gal dar kuriai nors yra buves tik svaigimas, ir pripazino migrena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mdeive: 08 birželio 2011 - 17:57
o gal pačiai koks kraujotakos sutrikimas, kokie spazmai užkalkėjimai?
Atsakyti
tai kad nezinau... Buvau pas neurologe KMUK, siunte pas neurookulistus, pas otoneurologus, dare transkranijine doplerografija - ir nieko, viskas normoj, todel diagnoze - migrena. Ir nebezinau pas ka dar galeciau kreiptis. Antra diena skaitau viska apie migrena, ir visai nepanasu, kad ji man butu - kartais galva paskauda, skausmas einantis per akis, smilkinius, buna ir pulsuojanris, kartais spaudzia spranda, bet uztenka citramono ir praeina. O va galvos svaigimas - kasdien. Prasidejo pries 2.5 metu. Jau puse metu kasdien geriu betahistina, tai svaigsta retai ir silpnai, o jei neisgeriu - svirduliuoju, i sonus meto, atrodo, kad zeme po kojom siubuoja. O anot gydytojos man betahistino reikia tik pries migrenos priepuoli, kai uzeina svaigimas - tai gaunasi, kad kasdien turesiu ji gert, nes svaigsta kasdien, nors jokio migrenos priepuolio ir nebus, nes galva paskauda 1-2 kartus i savaite. Ir tikrai nepastebejau jokiu sasaju su maistu, kvapais, ar sviesa. g.gif Aisku kai skauda galva lyg joje varpai skambetu, tai visada norisi tylos ir ramybes, bet cia manau naturalu. Tik va prie ko tada tas svaigimas, tai neisivaizduoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mdeive: 08 birželio 2011 - 19:08
QUOTE(mdeive @ 2011 06 08, 19:05)
tai kad nezinau... Buvau pas neurologe KMUK, siunte pas neurookulistus, pas otoneurologus, dare transkranijine doplerografija - ir nieko, viskas normoj, todel diagnoze - migrena. Ir nebezinau pas ka dar galeciau kreiptis. Antra diena skaitau viska apie migrena, ir visai nepanasu, kad ji man butu - kartais galva paskauda, skausmas einantis per akis, smilkinius, buna ir pulsuojanris, kartais spaudzia spranda, bet uztenka citramono ir praeina. O va galvos svaigimas - kasdien. Prasidejo pries 2.5 metu. Jau puse metu kasdien geriu betahistina, tai svaigsta retai ir silpnai, o jei neisgeriu - svirduliuoju, i sonus meto, atrodo, kad zeme po kojom siubuoja. O anot gydytojos man betahistino reikia tik pries migrenos priepuoli, kai uzeina svaigimas - tai gaunasi, kad kasdien turesiu ji gert, nes svaigsta kasdien, nors jokio migrenos priepuolio ir nebus, nes galva paskauda 1-2 kartus i savaite.  Ir tikrai nepastebejau jokiu sasaju su maistu, kvapais, ar sviesa. g.gif Aisku kai skauda galva lyg joje varpai skambetu, tai visada norisi tylos ir ramybes, bet cia manau naturalu. Tik va prie ko tada tas svaigimas, tai neisivaizduoju...

O kraujospūdis nėra per žemas? Dėl galimos mažakraujystės tikrinta?
Man tai galva praktiškai nesvaigsta, labai labai retai.
O tos sąsajos su maistu, kvapais, šviesa, triukšmu, galų gale net pykinimas man atsirado ne iš karto pradėjus sirgti migrena (o gal ne viską pastebėjau arba pastebėjau tik palaipsniui). Kaip jau minėjau, sergu jau seniai, o pykina gal tik kokius paskutinius 5 metus. Kvapams mano jautrumas padidėjęs, bet ne visiems ir ne visada. Va priepuolio metu ar jį nujaučiant, ar keletą dienų jam tik praėjus tai labai vengiu bet kokių kvapų.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 08, 20:22)
O kraujospūdis nėra per žemas? Dėl galimos mažakraujystės tikrinta?
Man tai galva praktiškai nesvaigsta, labai labai retai.
O  tos sąsajos su maistu, kvapais, šviesa, triukšmu, galų gale net pykinimas man atsirado ne iš karto pradėjus sirgti migrena (o gal ne viską pastebėjau arba pastebėjau tik palaipsniui). Kaip jau minėjau, sergu jau seniai, o pykina gal tik kokius paskutinius 5 metus. Kvapams mano jautrumas padidėjęs, bet ne visiems ir ne visada. Va priepuolio metu ar jį nujaučiant, ar keletą dienų jam tik praėjus tai labai vengiu bet kokių kvapų.

namie matuojant kartais buna zemas 100/50 arba 110/60, nors dazniausiai pasimatuoju tik tada kai prastai jauciuosi (kai silpna buna, arba galva skauda), bet kai daktarai matuoja - tai visada normalus, arba net kartais didokas, beveik visada 130/80 g.gif Mazakraujyste buvo tik per nestuma, bet po gimdymo jau 2.5 metu Hb normoj. Bet uztai po gimdymo ir prasidejo galvos svaigimas - koki pusmeti kartu su galvos ir nugaros skausmais, tada kaltinau blogai padaryta epidura, ar nuovargi. Po to liko tik svaigimas, dar po pusmecio lyg aprimo, o kai pradejau eit i darba, vel atsinaujino, ir jau metai kaip nebepraeina.
Pabandysiu isidemet kai bus stiprus galvos skausmas, gal ir rasiu panasumu i migrena. Bet kaip bebutu nuolatinis galvos svaigimas man kazkodel neprimena migrenos auros g.gif todel ir abejoju gydytojos diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(mdeive @ 2011 06 08, 21:26)
namie matuojant kartais buna zemas 100/50 arba 110/60,

na, man rodos tau kazkas su spaudimu ir kraujagyslem, bent jau is to, kiek esi pasakojus 4u.gif
user posted image
va tokie migraherb.
Sudetine dalis- skaistenis.
Nuo senų laikų liaudies medicinoje gerai žinomas stebuklingas skaistenio poveikis gydant šį negalavimą. Skaistenis (Tanecetum parthenium) apsaugo nuo migrenos priepuolių. Vienodai veiksmingi ir švieži augalo lapai, ir iš jo pagamintos kapsulės. Poveikis išryškėja nuo gydymo pradžios praėjus 6 savaitėms. Pagrindinė veiklioji medžiaga – partenolidai. Šios medžiagos pasižymi uždegimą slopinančiu poveikiu, mažina trombocitų agregaciją, slopina prostaglandinų sintezę, mažina serotonino išsiskyrimą, slopina histamino išsiskyrimą iš putliųjų ląstelių, taigi reguliuoja specifinius organizme vykstančius biologiškai veiklius procesus, skatinančius migrenos atsiradimą.

Vartojant maisto papildų, pagamintų iš skaistenių, retėja migrenos priepuoliai, o priepuolių metu sušvelnėja migrenos simptomai. Ilgesnį laiką vartojant skaistenio preparatų, migrena pamažu išnyksta.

Šiuo metu Lietuvoje atsirado naujas analogų neturintis puikus „Gamtos namų“ maisto papildas „Amigrolis“. .

deja, amigrolio nebera.
Dar norejau paklaust, ar kuriai dare galvos tomografija, kad patvirtintu migrena? Ka jie mato? Gal vazopatijas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natina: 08 birželio 2011 - 22:25
QUOTE(natina @ 2011 06 08, 23:24)
Dar norejau paklaust, ar kuriai dare galvos tomografija, kad patvirtintu migrena? Ka jie mato? Gal vazopatijas? g.gif [/b]

Man ir magnetini rezonansa, ir kompiuterine tomografija dare, ale nieko nera... rolleyes.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti