vikosiuks, labai ačiū Jums už atsakymą
Iš tiesų noriu pasitarti, nes visai nežinau ką daryti
Man siūlo darbą, bet darbdavys nori mane įdarbinti valandiniu tarifu. T.y. deklaruos, kad aš dirbu minimalų kiek įmanoma darbo sutartyje laiką, t.y. minimalų valandų sk. per mėnesį ir jis mokės man minimalų, kiek įmanoma atlygį už tas valandas
na, o reali alga jau būna pagal nuopelnus, kaip kurį mėnesį paseks
ir kiek kalbėjau su panašų darbą dirbančiais žmonėmis ji labai skiriasi. To darbo aš labai norėčiau, nes jis įdomus ir man patiktų.
Klausimas toks: ar gali tokią darbo sutartį turintis žmogus gauti kompensaciją už šildymą ir kt. soc. išmokas? Nes man tikrai labai baisi ta žiema atrodo ir aš bijau, kad jei man nepasiseks, gali būti labai liūdna padėtis, nes mieste, kuriame gyvenu, labai brangus šildymas.
Ar man geriau būtų susitarti su darbdaviu, kad aš pati susimokėsiu mokesčius SODRAI, o jis mane įdarbintų minimaliai algai pilnu etatu? Tie mokesčiai, kiek skaičiavau man būtų 348lt.
Vyro alga minimali
Tai mūsų šeimos padėtis tokia:
Vyro alga į rankas 701lt
Aš gaunu socialinę paramą 629lt, nes vaikai nelankė darželio. Nuo rugsėjo vaikai gavo vietą darželyje ir aš planuoju juos leisti (jei vaikai išeina į darželį man nutraukia soc. paramą), nes nors studijuoju neakvaizdžiai, bet studijoms tenka skirti daug laiko, taip pat noriu dirbti. Ir man siūlo darbą, tokiomis sąlygomis
kitur manęs nenori, nes niekam nereikalinga dviejų mažamečių vaikų jauno amžiaus mama studentė
Kaip man patartumėte pasielgti?