Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(slavlanta @ 2011 07 01, 18:42)
O uz kiek menesiu reikia pazymu gauti kompensacija uz sildyma?

kompensacija gauna visi zmones atitinkatys reikiamus punktus (ta prasme turto normatyvus, darbo trukmes) (nebutina buti socialiai remtiniems - jei esate socialiai remtina seima, sildymas dazniausiai kompensuojamas 100%).
o tvarkantis kompensacijoms galima tvarkytis ta menesi kuri prades sildyti (pristatant praejusiu 3 menesiu pajamas, jei jos pastovios arba 1 menesio pajamas- jei nepastovios is 3 menesiu saskaitas be skolu)
Atsakyti
Dabar ziurineju SPC centro puslapi. Ten raso:
"Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad socialinės pašalpos, išmokos vaikams, šalpos (našlaičių) pensijos, slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos, šalpos kompensacijos išmokamos AB Lietuvos paštas skyriuose."
Tai jeigu as buvau parasiusi kad man pervestu i kortele, man laukti pinigu ar i pasta eiti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 07 01, 19:20)
Dabar ziurineju SPC centro puslapi. Ten raso:
"Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad socialinės pašalpos, išmokos vaikams, šalpos (našlaičių) pensijos, slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos, šalpos kompensacijos išmokamos AB Lietuvos paštas skyriuose."
Tai jeigu as buvau parasiusi kad man pervestu i kortele, man laukti pinigu ar i pasta eiti? unsure.gif

prie ko jums pastas,jeigu jums i kortele perveda.
Atsakyti
vikosiuks, labai ačiū Jums už atsakymą 4u.gif
Iš tiesų noriu pasitarti, nes visai nežinau ką daryti unsure.gif
Man siūlo darbą, bet darbdavys nori mane įdarbinti valandiniu tarifu. T.y. deklaruos, kad aš dirbu minimalų kiek įmanoma darbo sutartyje laiką, t.y. minimalų valandų sk. per mėnesį ir jis mokės man minimalų, kiek įmanoma atlygį už tas valandas unsure.gif na, o reali alga jau būna pagal nuopelnus, kaip kurį mėnesį paseks blush2.gif ir kiek kalbėjau su panašų darbą dirbančiais žmonėmis ji labai skiriasi. To darbo aš labai norėčiau, nes jis įdomus ir man patiktų.
Klausimas toks: ar gali tokią darbo sutartį turintis žmogus gauti kompensaciją už šildymą ir kt. soc. išmokas? Nes man tikrai labai baisi ta žiema atrodo ir aš bijau, kad jei man nepasiseks, gali būti labai liūdna padėtis, nes mieste, kuriame gyvenu, labai brangus šildymas.
Ar man geriau būtų susitarti su darbdaviu, kad aš pati susimokėsiu mokesčius SODRAI, o jis mane įdarbintų minimaliai algai pilnu etatu? Tie mokesčiai, kiek skaičiavau man būtų 348lt.
Vyro alga minimali verysad.gif
Tai mūsų šeimos padėtis tokia:
Vyro alga į rankas 701lt
Aš gaunu socialinę paramą 629lt, nes vaikai nelankė darželio. Nuo rugsėjo vaikai gavo vietą darželyje ir aš planuoju juos leisti (jei vaikai išeina į darželį man nutraukia soc. paramą), nes nors studijuoju neakvaizdžiai, bet studijoms tenka skirti daug laiko, taip pat noriu dirbti. Ir man siūlo darbą, tokiomis sąlygomis unsure.gif kitur manęs nenori, nes niekam nereikalinga dviejų mažamečių vaikų jauno amžiaus mama studentė unsure.gif
Kaip man patartumėte pasielgti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 03 liepos 2011 - 00:13
Laba diena, ar skaiciuojasi i pajamas uzsienyje uzdirbti pinigai, pries isvykdama gaudavau soc. ismoka, tada apie 2 men dirbau uzsienyje, kazin kada galeciau vel kreiptis del soc. ismokos? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2011 07 03, 14:03)
Laba diena, ar skaiciuojasi i pajamas uzsienyje uzdirbti pinigai, pries isvykdama gaudavau soc. ismoka, tada apie 2 men dirbau uzsienyje, kazin kada galeciau vel kreiptis del soc. ismokos? g.gif  4u.gif

berods kai 6mėn prastovėsite darbo biržoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2011 07 03, 14:03)
Laba diena, ar skaiciuojasi i pajamas uzsienyje uzdirbti pinigai, pries isvykdama gaudavau soc. ismoka, tada apie 2 men dirbau uzsienyje, kazin kada galeciau vel kreiptis del soc. ismokos? g.gif  4u.gif

Ispradziu atsistokit i birza,jeigu niekur nedirbat ir nesat vaiko prieziuros atostogose,jeigu gaudinesit bedarbio pasalpa ir jeigu vienam seimos nariui neiseis po 350 lt galesit kreiptis del soc.pasalpos iskart,jei negaudinesit bedarbio pasalpos tai po puses metu tik galesit kreiptis,kai atstovesit birzoj.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 03, 15:59)
Ispradziu atsistokit i birza,jeigu niekur nedirbat ir nesat vaiko prieziuros atostogose,jeigu gaudinesit bedarbio pasalpa ir jeigu vienam seimos nariui neiseis po 350 lt galesit kreiptis del soc.pasalpos iskart,jei negaudinesit bedarbio pasalpos tai po puses metu tik galesit kreiptis,kai atstovesit birzoj.

Pries isvykdama i uzsieni jau buvau atstovejusi 1 metus su truputeliu, pradzioje gaudavau bedarbio pasalpa veliau soc. ismoka, pajamos tada nesieke 350 o kaip bus dabar, turbut tos uzsienyje uzdirbtos pliusuosis g.gif
Beje, cia aisku ne i tema, bet vaiko pinigu kaip suprantu galiu prasyti nes iki isvaziavimo gaudavau, veliau nutraukiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 03 liepos 2011 - 16:08
QUOTE(loja5 @ 2011 07 03, 17:07)
Pries isvykdama i uzsieni jau buvau atstovejusi 1 metus su truputeliu, pradzioje gaudavau bedarbio pasalpa veliau soc. ismoka, pajamos tada nesieke 350 o kaip bus dabar, turbut tos uzsienyje uzdirbtos pliusuosis g.gif
Beje, cia aisku ne i tema, bet vaiko pinigu kaip suprantu galiu prasyti nes iki isvaziavimo gaudavau, veliau nutraukiau g.gif

visos pajamos skaiciuojamos,nesvarbu kad anksciau stovejot,svarbu ka dabar veikiat.Vaiko pinigams gauti ima praeitu metu pajamas,arba 12 men iki prasymo pateikimo.
Atsakyti
As tik pasisakysiu.
Jei nezinosi pats istatymu, tai tave "apsuks" soc.skyriuje. Arba patys nezinantys istatymu dirba.
Jei suklydau pataisykite.

Buvau nuejus birzelio men. Sutvarkyti uz 2 praeitus(kadangi tik tada skola apmokejom) ir 1 men i prieki dokumentus del kompensacijos. Ir soc.pasalpos i prieki 3menesiams. Kadangi as pazymos neturejau apie pajamas, bet gausiu si men. Man vistiek liepe rasyti prasyma tik del kompensacijos uz praeitus 2 men. O dabar nuejus liepa, as juk negalesiu prasyti soc. Uz birzeli, tai kaip ir pinigai "nuplauke".
O darbuotoja sake, atnesite liepos men pazyma, ir prasysite uz birzeli soc. Paramos g.gif.

Kadangi si menesi stosiu i darbo birza, ir gausiu pinigus, bet trims seimos nariams (vaikas mazametis, vyras metai stovi birzoje) neiseis po 315lt. Tad pasiteiravau soc.darbuotojos ar galesiu prasyti soc.pasalpos, to skirtumo iki 945. Atsake:
-visu pirma atstovekite birzoje puse metu, tada galesite prasyti.

Paskaiciau, kazkuri posta, kad galima iskart prasyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolirta: 04 liepos 2011 - 06:50
Klausimas;ar dirbote praitus 3men kazkur oficialiai?jei rasete del kompensacijos gausite ir soc.nes ten bendras prasymas eina.
Papildyta:
Jolirta kaip matau,auginote vaikuti iki 2m.soc.pasalpa jums priklauso iskart,nereik pusmecio laukti.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 07 03, 01:11)

Iš tiesų noriu pasitarti, nes visai nežinau ką daryti unsure.gif
Man siūlo darbą, bet darbdavys nori mane įdarbinti valandiniu tarifu. T.y. deklaruos, kad aš dirbu minimalų kiek įmanoma darbo sutartyje laiką, t.y. minimalų valandų sk. per mėnesį ir jis mokės man minimalų, kiek įmanoma atlygį už tas valandas unsure.gif na, o reali alga jau būna pagal nuopelnus, kaip kurį mėnesį paseks blush2.gif ir kiek kalbėjau su panašų darbą dirbančiais žmonėmis ji labai skiriasi. To darbo aš labai norėčiau, nes jis įdomus ir man patiktų.
Klausimas toks: ar gali tokią darbo sutartį turintis žmogus gauti kompensaciją už šildymą ir kt. soc. išmokas? Nes man tikrai labai baisi ta žiema atrodo ir aš bijau, kad jei man nepasiseks, gali būti labai liūdna padėtis, nes mieste, kuriame gyvenu, labai brangus šildymas.
Ar man geriau būtų susitarti su darbdaviu, kad aš pati susimokėsiu mokesčius SODRAI, o jis mane įdarbintų minimaliai algai pilnu etatu? Tie mokesčiai, kiek skaičiavau man būtų 348lt.
Vyro alga minimali  verysad.gif
Tai mūsų šeimos padėtis tokia:
Vyro alga į rankas 701lt
Aš gaunu socialinę paramą 629lt, nes vaikai nelankė darželio. Nuo rugsėjo vaikai gavo vietą darželyje ir aš planuoju juos leisti (jei vaikai išeina į darželį man nutraukia soc. paramą), nes nors studijuoju neakvaizdžiai, bet studijoms tenka skirti daug laiko, taip pat noriu dirbti. Ir man siūlo darbą, tokiomis sąlygomis unsure.gif kitur manęs nenori, nes niekam nereikalinga dviejų mažamečių vaikų jauno amžiaus mama studentė unsure.gif
Kaip man patartumėte pasielgti?

nesu niekada susidurusi su valandiniu tarifu, tai net nesupratau kuo jis skiriasi nuo idarbinimo pilnu etatu?
Atsakyti