Sveiki, noreciau pasiteirauti,ar galeciau gauti kompensacija uz buto sildyma. Situacija tokia: gyvenam su vyru nesusituoke, jo mamos bute. nei vienas jame nesame registruoti, t.y. deklarave gyv. vietos. Laukiames leliuko. Jeigu niekas nesikeis, tada planuoju eiti i VPA 2 metams, ismokos 70%/40%. Ismokos neturetu virsyti 525lt, todel abu metus dar planuoju gauti vaiko pinigelius po 97.5lt (cia aisku irgi jeigu niekas nesikeis). vaikelis gaus tecio pavarde. tai dabar klausimas, jeigu as dviese su vaiku busiu registruota siame bute, ar galiu tiketis kompensacijos uz sildyma ar i soc.rupyba reikes nesti ir tevo pajamas? bet kiek paskaiciau, tai ziurimos tik tu asmenu pajamos, kurie registruoti tame bute? nezinau ar aiskiai issireiskiau, bet tikiuosi kad suprasite dekoju uz visus atsakymus
merginos,žinau,kad daug kartų buvo aptarta,bet dabar ant greičio neradau pirmam psl
kiek turi išeiti vienam asmeniui,kad gauti mokyklinėm prekėm pinigėlių?
ir iki kada jie tvarkomi?09.01 ar 10.01 ?
labai ačiū,einu pati dar ieškoti,bet gal bus greitesnių
ir dar kada dabar maisto paketai?pirmi berods gegužės mėn buvo?
kiek turi išeiti vienam asmeniui,kad gauti mokyklinėm prekėm pinigėlių?
ir iki kada jie tvarkomi?09.01 ar 10.01 ?
labai ačiū,einu pati dar ieškoti,bet gal bus greitesnių
ir dar kada dabar maisto paketai?pirmi berods gegužės mėn buvo?
QUOTE(uoga 3 @ 2011 06 30, 14:38)
aišku,ačiū jau susiskambinau
radau pirmam psl dėl mokyklinių,bet aš nuorodoj nerandu info
10. nemokamas maitinimas (galima kreiptis mokslo metų eigoje),
- mokinio krepšelis (dėl paramos mokinio reikmenims)
http://www.spcentras.lt/spc/index.php
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 06 30, 14:49)
aišku,ačiū jau susiskambinau
http://www.socmin.lt...php?-2035752288
''Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų (toliau VRP) dydžio (525 Lt);''
QUOTE(poison @ 2011 06 30, 14:03)
Tiems, kas gauna socialinę pašalpą darželis kompensuojamas, taip galbūt kai kur reikia tuos keliolika litų primokėti. O kai kuriems tik dalinai kompensuoja (daugiavaikėms šeimoms, kariškių šeimoms ir t.t.).
geras keliolika - keliasdesimt
Papildyta:
QUOTE(Vilyte* @ 2011 06 30, 14:01)
Laba diena, as cia naujoke tai dar nelabai susigaudau kaip cia kas Viena auginu beveik 2men dukryte, tevas ikalinimo istaigoje, gimimo liudijime jo nera. Gaunu naslaites pasalpa ir mokausi profesinio rengimo centre(gaunu stipendija 99lt) taigi mano men pajamos 507lt ir plius dar 97lt dukrai iki kol sueis 2m. Ar mano stipendija ir vaiko pinigai(97lt) turi buti itraukti i seimos pajamas norint gauti soc pasalpa? Aciu.
jei jusu seima susideda iš 2 asmenu, jusu pajamos i rankas turetu nevirsyti 700lt. jusu pajamos dabar 507+99=606
stipendija tai tikrai ieina i pajamas, nebent ji butu socialine stipendija (o taip nera).
kaip suprantu 97lt i pajamas neieina 15str 1d. 11p http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087
ir kadangi jus nesate susitvarkiusi del alimentu, soc parama priklausytu tik vaikui.
QUOTE(viktorijute @ 2011 06 30, 14:07)
Sveiki, noreciau pasiteirauti,ar galeciau gauti kompensacija uz buto sildyma. Situacija tokia: gyvenam su vyru nesusituoke, jo mamos bute. nei vienas jame nesame registruoti, t.y. deklarave gyv. vietos. Laukiames leliuko. Jeigu niekas nesikeis, tada planuoju eiti i VPA 2 metams, ismokos 70%/40%. Ismokos neturetu virsyti 525lt, todel abu metus dar planuoju gauti vaiko pinigelius po 97.5lt (cia aisku irgi jeigu niekas nesikeis). vaikelis gaus tecio pavarde. tai dabar klausimas, jeigu as dviese su vaiku busiu registruota siame bute, ar galiu tiketis kompensacijos uz sildyma ar i soc.rupyba reikes nesti ir tevo pajamas? bet kiek paskaiciau, tai ziurimos tik tu asmenu pajamos, kurie registruoti tame bute? nezinau ar aiskiai issireiskiau, bet tikiuosi kad suprasite dekoju uz visus atsakymus
o jus pirma paskaiciuokite ar verta jums nerodyti tevelio pajamu...
1. jei nesate susituokusi ir tevelis neieina i seimos sudeti, kaip sugyventinis. tuomet jei busite registruoti abu su vaiku- galesite tiketis kompensaciju, bet reikes prisiteisti tuomet alimentus ir rodyti tik savo pajamas, kompensacija bus uz 38+12=50kv.m (pinigelius dalintu ant 2 asmenu)
2. jei esate nesusituoke ir tevelis ieina i seimos sudeti, tuomet reikes tiek jusu tiek tevelio pajamu, o jei ir jis kartu prisideklaruotu, tuomet kompensacija gautumete uz 38+12+12=62kv.m (ir pinigelius dalintu ant 3 asmenu)
PIRMU ATVEJU: tarkim jusu menesines pajamos 525(vpa)+97.5(vaik.)+180(alimentai arba islaikymo fondas)=802,5lt/men
formule sildymui: ((802.5 Lt (350 Lt x 2 žm.)) x 0,20 = 20,50 Lt. taigi uz 50kv.m jus mokesite 20,50, o uz likusius buto kvadratus mokesite pilna kaina. (sildymo saskaitose galima matysi 1kv.m sildymo kaina)
ANTRU ATVEJU: tarkim jusu seimos men. pajamos 525+97,5+670(vyro minimumas i rankas)=1292,5lt/men
formule sildymui: ((1292,5 lt - (350 x 3 žm.)) x 0,2 = 48,5 lt/men taigi uz 62kv.m jums kas menesi tektu moketi 48.5 lt
taigi jei jus tik del sildymo- tai manau nera jokio skirtumo ar jus viena ar su teveliu, plius kiek sutaupysite (nesikreipdami i teisma del alimentu del advokato ir nezinia kiek uz virsploti suplotumet, be to ir alimentu suma priteisiama buna apie 300-350lt maziausiai). nezinau is kur kiti istrauke, kad pigiau vienisai mamai manau registruokites visa seima normaliai ir gyvenkit ramiai be jokiu patikrinimu ir panasiai.. nebent jusu vyras milijonus uzdirba
zinoma jums spresti..
del tu 97.5lt nesu garantuota dabar ar jie ieina skaiciuojant socialine pasalpa ir kompensacijas, gal kas patikslins.
o visi kiti punktai kaip ir socialinei pasalpai - turi atitikti visi seimos nariai
QUOTE(vikosiuks @ 2011 06 30, 16:29)
[size=1]
1. jei nesate susituokusi ir tevelis neieina i seimos sudeti, kaip sugyventinis. tuomet jei busite registruoti abu su vaiku- galesite tiketis kompensaciju, bet reikes prisiteisti tuomet alimentus ir rodyti tik savo pajamas, kompensacija bus uz 38+12=50kv.m (pinigelius dalintu ant 2 asmenu)
2. jei esate nesusituoke ir tevelis ieina i seimos sudeti, tuomet reikes tiek jusu tiek tevelio pajamu, o jei ir jis kartu prisideklaruotu, tuomet kompensacija gautumete uz 38+12+12=62kv.m (ir pinigelius dalintu ant 3 asmenu)
PIRMU ATVEJU: tarkim jusu menesines pajamos 525(vpa)+97.5(vaik.)+180(alimentai arba islaikymo fondas)=802,5lt/men
formule sildymui: ((802.5 Lt (350 Lt x 2 žm.)) x 0,20 = 20,50 Lt. taigi uz 50kv.m jus mokesite 20,50, o uz likusius buto kvadratus mokesite pilna kaina. (sildymo saskaitose galima matysi 1kv.m sildymo kaina)
ANTRU ATVEJU: tarkim jusu seimos men. pajamos 525+97,5+670(vyro minimumas i rankas)=1292,5lt/men
formule sildymui: ((1292,5 lt - (350 x 3 žm.)) x 0,2 = 48,5 lt/men taigi uz 62kv.m jums kas menesi tektu moketi 48.5 lt
taigi jei jus tik del sildymo- tai manau nera jokio skirtumo ar jus viena ar su teveliu, plius kiek sutaupysite (nesikreipdami i teisma del alimentu del advokato ir nezinia kiek uz virsploti suplotumet, be to ir alimentu suma priteisiama buna apie 300-350lt maziausiai)
zinoma jums spresti..
del tu 97.5lt nesu garantuota dabar ar jie ieina skaiciuojant socialine pasalpa ir kompensacijas, gal kas patikslins.
o visi kiti punktai kaip ir socialinei pasalpai - turi atitikti visi seimos nariai
taigi jei jus tik del sildymo- tai manau nera jokio skirtumo ar jus viena ar su teveliu, plius kiek sutaupysite (nesikreipdami i teisma del alimentu del advokato ir nezinia kiek uz virsploti suplotumet, be to ir alimentu suma priteisiama buna apie 300-350lt maziausiai)
zinoma jums spresti..
na tevelio pajamu neapsimoka rodyti, ta jau zinau.. tai reiskias jeigu vaikas su tevo pavarde nors ir nedeklaruotas tame bute, vistiek skaitomes kaip kartu auginantys vaika, taip? ir jeigu noriu kompensacijos, tada turiu alimentus prisiteisti? mane reiskias suklaidino parasymas, kad tik tu asmenu skaiciuojamos pajamos kurie deklaruoti bute uz kuri prasoma kompensacija.. galvojau jeigu jis negyvena tam bute, tai ir pajamos neturi figuruot..
QUOTE(viktorijute @ 2011 06 30, 16:36)
na tevelio pajamu neapsimoka rodyti, ta jau zinau.. tai reiskias jeigu vaikas su tevo pavarde nors ir nedeklaruotas tame bute, vistiek skaitomes kaip kartu auginantys vaika, taip? ir jeigu noriu kompensacijos, tada turiu alimentus prisiteisti? mane reiskias suklaidino parasymas, kad tik tu asmenu skaiciuojamos pajamos kurie deklaruoti bute uz kuri prasoma kompensacija.. galvojau jeigu jis negyvena tam bute, tai ir pajamos neturi figuruot..
zinokit daug susituokusiu ir nesusituokusiu seimu yra deklaruoti skirtingose vietose, bet vistiek imamos "seimos pajamos" tarkim jei jus netekejusi,bet yra sugyventinis, kad ir nedeklaruotas, reikes jo pajamu, jei kartu deklaruota jo mama ir turi vyra deklaruota kitame name vistiek reikes ir uosvio pajamu, tik skirtumas tas, kad kompensacijas jie gali tvarkytis abiejuose bustuose, bet pajamos vistiek imamos visos.
jus tiesiog ten formulej pabandykit irasyti jo pajamas ir paskaiciuokit ar gaunasi skirtumas nuo saskaitos, kurias gaudavote ziema? nes manau jei jis uzdirba iki 2300lt i rankas- vistiek apsimoka, nes sildymas tikrai visur kainuoja daugiau nei 350lt (aisku priklausomai nuo miesto).. o jei jau uzdirba daugiau, tai kompensacijos kaip ir nebepriklausys - tiesiog pasiskaiciuokit, nes priklauso dar ir nuo kvadraturos..
taip pat jei mama su tevuku nedirbantys - priregistravus suma dalinasi ant visu - atitinkamai ir kompensacija dideja.
Sveiki.Labai atsiprašau jei jau tokia tema yra,bet....
Man labai reikia sužinoti,nes labai greit keičiasi įstatymai.
Man beveik 17m ir esu
Esu vieniša mama.
Norėčiau sužinoti į kokias pašalpas pretenduoju ir kiek pinigų gausiu už vaiką.
O jei būčiau nevieniša,kiek gaučiau.
Labai ačiū už atsakymus,tikiuosi nesmerksit.
Man beveik 17m ir esu
Esu vieniša mama.
QUOTE(jurqte @ 2011 06 30, 19:58)
Sveiki.Labai atsiprašau jei jau tokia tema yra,bet....
Man beveik 17m ir esu
Esu vieniša mama.
Man beveik 17m ir esu
Esu vieniša mama.
na kai sueis 30 sav gausit 260 lt vienkartine pasalpa is socialinio(uzpildzius dokumentus),gimus vaikeliui gausit vienkartine (1430 lt) ir po 97.50 lt kas menesi nuo gimymo vaiko iki kol jam sueis 2 metukai.
Visa informacija cia
http://www.socmin.lt...php?-2030537919
Del soc.pasalpos nesu tikra,ar jums reikes teistis alimentus is vaiko tevo(jei jis pilnametis),ar is jo tevu(jei nepilnametis),geriau pasiteirauti soc.centre.
QUOTE(jurqte @ 2011 06 30, 21:15)
tevas pilnametis,dirbantis.
reikes teistis tada alimentus,kad galetumei pritenduoti i soc.pasalpa,sakau geriau nueik i soc.skyriu.