QUOTE(ramuneki @ 2011 08 10, 11:29)
kad kai eidavau tvarkytis soc, visada pasiklausdavau kiek bus mazdaug pravesta tai suskaiciuodavo ir pasakydavo visada ta pacia suma, zinokit tikrai neitariau, kad kazkas netaip, dar nesenei pirkom masina vel klausiau ar pasikeis kas, del socialines tai vel jie skaiciavo sake kad niekas nesikeis, kazkaip man kaip is giedro dangaus nukrito ta permoka, kad buciau itarus tikrai buciau pati nuejus ir pasakius, jau geriau gaunu maziau nej paskui kad reikia tokias sumas atiduoti..
Papildyta:tai va kad as anksciau pati net neskaiciuodavau, man soc darbuotoja apskaiciuodavo, (su skaiciavimo masinele-negirdejau ka ji ten pridedavo ka atimdavo) ir pirma kart kai permoka buvo neskaiciavau, bet dabar kai tokia didziule tai pati pradejau skaiciuotis..
kol nesusiduri su tokiom nesamonem arba neisgirsti apie jas - net nepagalvoji, kad pasiskaiciuot reiktu - dirba patyre zmones, kurie labiau uz mus turetu ismanyti - tai ir pasitiki kazkaip, na dabar bus paciai stimulas darbuotojas patikrinti pasiskaiciavus....
Papildyta:QUOTE(elfė @ 2011 08 10, 13:59)
Na, man irgi kol kas labai daug klausimų liko dėl dokumentų pridavimo. Nejaugi tikrai užteks tik prašymą parašyt, o visa kita jie gaus? Sunku patikėt, kad mūsų biurokratinėj valstybėj taip palengvintų dokumentų pridavimą
na juk yra tos programos, kuriose turint prieiga gali pasiziureti ar remtinas zmogus ar ne..
tarkim cia matau yra kazkas rodoma valstybiniam studiju fondui
https://www.spis.lt/#dabar galvoju kaip reikes ta prasyma uzpildyti, nes jei rimtai as ne labai suprantu kurios pakopos as studente (turiu omeny ten kur parasyta pirmos antros ir t.t.)
reikes bandyt ieskotis - speju daug zmoniu negaus stipendijos nes blogai uzpildys prasyma..
bet is dalies gal gerai, sedi sau namuose, niekur nereikia eiti, nereikia is socialinio prasyti pazymos, labai tikiuosi pasiteisins visa ta sistema, tik man neramu su tais kurie isidarbino rugpjuti ne nuo pirmos menesio dienos arba ruosias isidarbinti rugseji ir tures pazymas su pilno menesio alga tik spali - taigi socialinis niekaip negales israsyti pazymos laiku. arba tie kas turi verslo liudijimus- ir niekada neturi to menesio pazymos? ka tiems daryti?