Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 09:54)
gasdinimai labai veikia, nes jei kazkas skundziasi darbuotojom ir jau klaida is ju puses ne pirma karta- tai zinokit bijo netekt darbo moterys, tai greit viska sutvarko.
viskas bus gerai, nepergyvenkit... svarbu per daug kad nenuskaiciuotu, nes tada jau tikrai rasyciau skunda, kad aferizmu uzsiimineja lotuliukas.gif

na jau mes esam nusprende jai vel ka sugalvos, tai tikrai vaziuosim kur reikes, ale gaila zmogaus-bet musu tai nesigaili niekas..
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 08 10, 11:02)
na jau mes esam nusprende jai vel ka sugalvos, tai tikrai vaziuosim kur reikes, ale gaila zmogaus-bet musu tai nesigaili niekas..

o jums paciai nepasirode, kad per daug kas menesi gaunate? nes as tai del 40 litu skirtumo nuo praejusiu 3 menesiu pasiskambinu paklausti ar teisingai suskaiciavote.... nes laaabai bijau tokio permokejimo, nes nebus kaip atiduoti paskui...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 11:08)
o jums paciai nepasirode, kad per daug kas menesi gaunate? nes as tai del 40 litu skirtumo nuo praejusiu 3 menesiu pasiskambinu paklausti ar teisingai suskaiciavote.... nes laaabai bijau tokio permokejimo, nes nebus kaip atiduoti paskui...

Vat ir man tas idomiai pasirode,juk ,jei zinai ,kad tiek priklauso gauti,o gauni daugiau,turi eiti pats ir klausti ar viskas tvarkoje...Nes mums irgi taip buvo,kad uz vaika vienu metu nepriklause tie 52 Lt,o vistiek gavau,tai pati ejau i soc.rupyba,kad pasakyti,kad nemoketu.Pasirodo as buvau teisi,tai tereikejo grazinti uz 1 men. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 10:08)

kad kai eidavau tvarkytis soc, visada pasiklausdavau kiek bus mazdaug pravesta tai suskaiciuodavo ir pasakydavo visada ta pacia suma, zinokit tikrai neitariau, kad kazkas netaip, dar nesenei pirkom masina vel klausiau ar pasikeis kas, del socialines tai vel jie skaiciavo sake kad niekas nesikeis, kazkaip man kaip is giedro dangaus nukrito ta permoka, kad buciau itarus tikrai buciau pati nuejus ir pasakius, jau geriau gaunu maziau nej paskui kad reikia tokias sumas atiduoti..
Papildyta:
QUOTE(uoga 3 @ 2011 08 10, 10:20)
Vat ir man tas idomiai pasirode,juk ,jei zinai ,kad tiek priklauso gauti,o gauni daugiau,turi eiti pats ir klausti ar viskas tvarkoje...Nes mums irgi taip buvo,kad uz vaika vienu metu nepriklause tie 52 Lt,o vistiek gavau,tai pati ejau i soc.rupyba,kad pasakyti,kad nemoketu.Pasirodo as buvau teisi,tai tereikejo grazinti uz 1 men. doh.gif

tai va kad as anksciau pati net neskaiciuodavau, man soc darbuotoja apskaiciuodavo, (su skaiciavimo masinele-negirdejau ka ji ten pridedavo ka atimdavo) ir pirma kart kai permoka buvo neskaiciavau, bet dabar kai tokia didziule tai pati pradejau skaiciuotis.. g.gif
Atsakyti
O gal kas nors gales paaiskinti kaip skaiciuojami tie pinigai?
Pirma karta i soc. kreipiausi balandzio men. Bet kadangi vyrui iki geguzes galo nebuvo ismoketas atlyginimas mums pervede 945 lt. (as VPA, vaikui virs 2 metu). Dabar pratesiant, nunesiau uz geguze, birzeli. atlyginimas uz 04, 05 men buvo ismoketas birzelio men. 297.40+ 343 lt. Kitus pinigus atskaiciuoja uz vaiko islaikyma. Papildomai nunesiau israsa is banko, kad moketa uz vaiko islaikyma likuti uz balandi 05.31 (134.60 lt).
kaip man apskaiciuoti kiek bus pasalpos uz geguze?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
dabar pradėjau domėtis socialinėmis pašalpomis, bet kyla šiek tiek klausimų. Gal Jūs žinote?
pagal įstatymą vienu gyvenančiu asmeniu laikomas "– vienas gyvenantis vyresnis kaip 18 metų nesusituokęs asmuo, taip pat susituokęs asmuo, tačiau teismo sprendimu gyvenantis skyrium, neturintis vaikų arba jų turintis, tačiau teismo sprendimu dėl sutuoktinių gyvenimo skyrium vaikai yra likę gyventi su kitu sutuoktiniu. " kur turėčiau būti registruota, kad įgyčiau teisę į socialinę pašalpą?
Esu dieninio skyriaus studentė, jokių savų pajamų neturiu. Mano turtas - automobilis (rinkos kaina 6-7 tūkst lt). Šiuo metu esu registruota Mažeikiuose, valstybiniame bute (valstybė buvo suteikusi būstą mūsų daugiavaikei šeimai, dabar tame bute gyvena tėvai). Gyvenu Vilniuje, nuomojame bute.
Šiuo metu skaitausi tėvų išlaikytine. Ką turėčiau padaryti, kad nebebūčiau skaitoma kaip tėvų išlaikytinė?
Atsakyti
QUOTE(marcipane* @ 2011 08 10, 13:12)
Sveikos 4u.gif
dabar pradėjau domėtis socialinėmis pašalpomis, bet kyla šiek tiek klausimų. Gal Jūs žinote?
pagal įstatymą vienu gyvenančiu asmeniu laikomas "– vienas gyvenantis vyresnis kaip 18 metų nesusituokęs asmuo, taip pat susituokęs asmuo, tačiau teismo sprendimu gyvenantis skyrium, neturintis vaikų arba jų turintis, tačiau teismo sprendimu dėl sutuoktinių gyvenimo skyrium vaikai yra likę gyventi su kitu sutuoktiniu. " kur turėčiau būti registruota, kad įgyčiau teisę į socialinę pašalpą?
Esu dieninio skyriaus studentė, jokių savų pajamų neturiu. Mano turtas - automobilis (rinkos kaina 6-7 tūkst lt). Šiuo metu esu registruota Mažeikiuose, valstybiniame bute (valstybė buvo suteikusi būstą mūsų daugiavaikei šeimai, dabar tame bute gyvena tėvai). Gyvenu Vilniuje, nuomojame bute.
Šiuo metu skaitausi tėvų išlaikytine. Ką turėčiau padaryti, kad nebebūčiau skaitoma kaip tėvų išlaikytinė?

galetu socialinis istatyme aiskiai parasyti kas yra vienas gyvenantis asmuo pradedant nuo sakinio - savo pajamas turintis vienas gyvenantis vyresnis kaip 18 metu... ir tesiant toliau....
jusu atveju yra 3 variantai, turite tureti savo pajamu (isidarbinti ar stoveti birzoje), taip pat galite susituokti arba nesantuokoje pasigimdyti vaika.
Papildyta:
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 10, 11:42)
O gal kas nors gales paaiskinti kaip skaiciuojami tie pinigai?
Pirma karta i soc. kreipiausi balandzio men. Bet kadangi vyrui iki geguzes galo nebuvo ismoketas atlyginimas mums pervede 945 lt. (as VPA, vaikui virs 2 metu). Dabar pratesiant, nunesiau uz geguze, birzeli. atlyginimas uz 04, 05 men buvo ismoketas birzelio men. 297.40+ 343 lt. Kitus pinigus atskaiciuoja uz vaiko islaikyma. Papildomai nunesiau israsa is banko, kad moketa uz vaiko islaikyma likuti uz balandi 05.31 (134.60 lt).
kaip man apskaiciuoti kiek bus pasalpos uz geguze?

jeigu jusu vyro menesines pajamos nepastovios - suma kintanti, tai jums kaip suprantu skaiciuoja is vieno menesio pajamu.
bet dabar ziuriu jusu vyrui alga ismoka kas du menesiai? tai jei esate 3 nariu seima - uz menesi, kuri negaunate algos turi moketi 90% nuo 1050lt (t.y.945lt), o uz menesi , kuri gaunate alga is (1050lt - (297,4+343=640,4lt)) * 90% = 409,6 * 0,9 = 368,64lt plius jei sumokejot isiskolinima uz alimentus uz praita menesi 368,64 + 134,6 = 503,24lt
tai turetumet gauti apie 500lt jei ko nepraleidau.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 11:01)
baisus dalykas doh.gif tai kaip reikes pazymas pristatyti, jei uz rugsejo menesi gaunu tik spali, o uz spali gaunu tik lapkriti, o reikia rugseji pristatyti rugsejo pazyma, o spali- spalio? aukstojoj dar susitarti buvo galima, o cia? jauciu reikia skambineti pradeti, kad iki rugsejo issprestu ta beda, kad paskui nebutu per velu...
tai kaip suprantu cia tik paraiskas reikia priduoti, o visa kita jie jau patys susirinks is socialiniu skyriu, aukstosios ir t.t.? tai nesuprantu jei paraiska parasysiu rugseji ir jie rugseji duos uzklausa i socialini? juk kol pazymos nera ir dokumentu uz gautas pajamas be sekancio menesio nera- tai kaip tada? lieku be stipendijos?
[

Na, man irgi kol kas labai daug klausimų liko dėl dokumentų pridavimo. Nejaugi tikrai užteks tik prašymą parašyt, o visa kita jie gaus? Sunku patikėt, kad mūsų biurokratinėj valstybėj taip palengvintų dokumentų pridavimą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 08 10, 11:29)
kad kai eidavau tvarkytis soc, visada pasiklausdavau kiek bus mazdaug pravesta tai suskaiciuodavo ir pasakydavo visada ta pacia suma, zinokit tikrai neitariau, kad kazkas netaip, dar nesenei pirkom masina vel klausiau ar pasikeis kas, del socialines tai vel jie skaiciavo sake kad niekas nesikeis, kazkaip man kaip is giedro dangaus nukrito ta permoka, kad buciau itarus tikrai buciau pati nuejus ir pasakius, jau geriau gaunu maziau nej paskui kad reikia tokias sumas atiduoti..
Papildyta:
tai va kad as anksciau pati net neskaiciuodavau, man soc darbuotoja apskaiciuodavo, (su skaiciavimo masinele-negirdejau ka ji ten pridedavo ka atimdavo) ir pirma kart kai permoka buvo neskaiciavau, bet dabar kai tokia didziule tai pati pradejau skaiciuotis.. g.gif

kol nesusiduri su tokiom nesamonem arba neisgirsti apie jas - net nepagalvoji, kad pasiskaiciuot reiktu - dirba patyre zmones, kurie labiau uz mus turetu ismanyti - tai ir pasitiki kazkaip, na dabar bus paciai stimulas darbuotojas patikrinti pasiskaiciavus....
Papildyta:
QUOTE(elfė @ 2011 08 10, 13:59)
Na, man irgi kol kas labai daug klausimų liko dėl dokumentų pridavimo. Nejaugi tikrai užteks tik prašymą parašyt, o visa kita jie gaus? Sunku patikėt, kad mūsų biurokratinėj valstybėj taip palengvintų dokumentų pridavimą schmoll.gif

na juk yra tos programos, kuriose turint prieiga gali pasiziureti ar remtinas zmogus ar ne..
tarkim cia matau yra kazkas rodoma valstybiniam studiju fondui https://www.spis.lt/#
dabar galvoju kaip reikes ta prasyma uzpildyti, nes jei rimtai as ne labai suprantu kurios pakopos as studente (turiu omeny ten kur parasyta pirmos antros ir t.t.) doh.gif reikes bandyt ieskotis - speju daug zmoniu negaus stipendijos nes blogai uzpildys prasyma..
bet is dalies gal gerai, sedi sau namuose, niekur nereikia eiti, nereikia is socialinio prasyti pazymos, labai tikiuosi pasiteisins visa ta sistema, tik man neramu su tais kurie isidarbino rugpjuti ne nuo pirmos menesio dienos arba ruosias isidarbinti rugseji ir tures pazymas su pilno menesio alga tik spali - taigi socialinis niekaip negales israsyti pazymos laiku. arba tie kas turi verslo liudijimus- ir niekada neturi to menesio pazymos? ka tiems daryti?
Atsakyti
Sakykit kokia suma ten gaunasi mokinio reikmems isigyti? Dabar greit niekur nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 10:39)
o pas mus visada 10 diena- nei veliau nei anksciau, tik valandos skiriasi viena syki ryte, kita syki po pietu..

Tai jau siandien gavot? Gsl galetu kaunietes pasisakyti ar gavo?

Sakykit dar toki dalyka, ar reikia pazymos is mokyklos tvarkantis mokinio krepseli? Nse drauges tai paprase seniunijoj. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2011 08 10, 16:54)
Tai jau siandien gavot? Gsl galetu kaunietes pasisakyti ar gavo?

Sakykit dar toki dalyka, ar reikia pazymos is mokyklos tvarkantis mokinio krepseli? Nse drauges tai paprase seniunijoj. g.gif

Reikia,kad mokykloj parasytu sekretore ar kas ten tvarko ,dabar nueikit ir parasys,kad mokos vaikas toj mokykloj,bent pas mus taip 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saulytėea @ 2011 08 10, 16:30)
Sakykit kokia suma ten gaunasi mokinio reikmems isigyti? Dabar greit niekur nerandu  blush2.gif

150ar 156lt 4u.gif
Atsakyti