QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 09, 21:15)
bet dirbant su patentu, pajamos tokios kaip ir nelabai tikslios ar ne? Čia toks slidus dalykas pajamos, dirbant su patentu?
pajamos yra tokios, kokias rodai, nes patentas yra toks dalykas, kad pats sau darbdavys- kiek nori tiek dirbi ir kada nori tada dirbi (gali dirbti viena diena per menesi)... del to ir reikia kas menesi socialiniam lankytis, nes pajamos kas menesi nepastovios ir jas reikia perskaiciuot ir perskaiciuot.
be to pacios birzos darbuotojos daznai isiulo ta patenta ir ji subsidijuoja (tik sakau jei po kiek laiko supranti, kad tau jo nereikia ir isidarbini normaliam darbe- neina juo nusikratyt, nei nukelti, kol nesibaigia jo laikas).
Papildyta:QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 09, 14:56)
Sveikos,sutikau siandien pazystama . Man papasakojo,kad ji viena dyrba ir islaiko seima susitvarke popierius ir gauna 1500lt taip nesupratau i men cia ar i metus vienkartine,o gauna todel kad seimoi ji tik dyrba ir viena visus islaiko. Kadani pas mus seimoje tapati situacija paklausiau kur kreiptis. Ji man pareiske kad meskos paslaugu meatliekineja ir pasiule pasiskaityt istatimus ir susitvarkyt. Gal jus ka girdejot apie tai? Ir dar o 156lt ir man priklauso jai mokinuns vidurinei,bet auginu vaika? ACIU is ansto jum.
labai nekonkreti situacija ir neina suprasti ka ji butent cia gavo.
reiktu truputi sukonkretinti - 1500lt uz menesi ar uz metus, kiek seimoje vaiku ar slaugomu, globojamu, prieziuros reikalaujanciu asmenu?
Papildyta:QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 09, 17:54)
Tai vat kad vyras gauna 315 pasalpa, ji dirba ant minimumo vaikas eina i mokykla. O pinigu tai dauk turi ir tai matos. Kaip ji sake kad viska skaitau zinau kaip kas ir sukuos. Bet va nesako egojiste:D
Ta prasme zmona ant minimumo vyras bedarbis byrzoi stovi
tai kaip supratau jie yra 3 asmenu seima (ji su minimumu 670lt i rankas) vyras birzoje (gauna soc. parama 315lt).
tai ju pajamos 3 asmenu seimai 670lt, o turi buti 1050lt - tai vadinasi jiem max gali moketi trukuma iki tos sumos (kokius 350lt, nes moka 90% trukstamos sumos). nebent ji cia paskaiciavo viska - kokia kompensacija uz sildymo kura (jei nuosavam), gal dar kokia stipendija jei mokosi, sunku pasakyti... nes grynos pasalpos tai cia tik sakau kazkur 350lt tepriklauso.... likusieji pinigeliai yra uz kazka kita...