Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 12:13)
Sveikos merginos, as turiu toki klasimeli: Ar koks nors daigtas paimtas issimoketinai ieina i pajamas? Ir kaip skaiciuojasi jai ganu tik is VIF pinigelius, o sakykim issimoketinai pasiimu koki daikta uz 2000lt?

ar man priklausytu soc. parama.
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 11:13)
Sveikos merginos, as turiu toki klasimeli: Ar koks nors daigtas paimtas issimoketinai ieina i pajamas? Ir kaip skaiciuojasi jai ganu tik is VIF pinigelius, o sakykim issimoketinai pasiimu koki daikta uz 2000lt?

Iš visur, kur gaunate pinigėlius ir įeina į pajamas. O kaip jūs tuos pinigėlius išleidžiate - jūsų reikalas.

Soc. pašalpa priklauso, jei pajamos neviršija 350lt 1 asmeniui.

O kad nebebus soc. stipendijos girdžiu 1-mą kartą. Kur tai skelbė?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 06, 13:06)
Iš visur, kur gaunate pinigėlius ir įeina į pajamas. O kaip jūs tuos pinigėlius išleidžiate - jūsų reikalas.

Soc. pašalpa priklauso, jei pajamos neviršija 350lt 1 asmeniui.

O kad nebebus soc. stipendijos girdžiu 1-mą kartą. Kur tai skelbė?

Bet girdejau kad isismokejimai irgi kaip turtas skaiciuojasi?

O apie ta sipendija bandysiu nete surast straipsniuka.
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 12:13)
Bet girdejau kad isismokejimai irgi kaip turtas skaiciuojasi?

O apie ta sipendija bandysiu nete surast straipsniuka.

Turtas ir lieka turtu, bet daiktas tai ne pajamos.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 06, 13:14)
Turtas ir lieka turtu, bet daiktas tai ne pajamos.

Nu tai gaunasi tada kaip turtas tas kompiuteris. Kazkaip tai skaiciuojasi. Nes man pastoviai socialinem klausia ar nieko neturiu pasiemusi issimketinai, bankose pinigu...

o gal yra kokia pinigu suma kuri neissikaiciuoja i pajamas ir jos neturi virsyti, kad gautum soc. pasalpa?

Na va straipsnika rada, pakopinsiu.

DEL SOCIALINES STIPENDIJOS ir kitu stipendiju.
Jai norit pasiskaityti daugiau pasiimkit SAVAITE zrnala 2011. liepos 27 ar 28 dienos. Ten puikiai ir konkreciai surasyta viskas.

2011-05-16

Stipendijos, kurias gauna aukštųjų mokyklų studentai ir besimokantys profesinėse mokyklose, nebus įskaičiuojamos į šeimos pajamas, kai apskaičiuojamas socialinės pašalpos dydis.

Taip pat pinigais gaunama labdara nebus įskaičiuojama į pajamas, kai apskaičiuojami piniginės socialinės paramos dydžiai. Naujoji tvarka įsigalios nuo kitų metų.

Tokiems parlamentarų inicijuotiems Piniginės socialinės paramos įstatymo pakeitimo siūlymams pirmadienį pritarė Vyriausybė.

"Pasitarime yra aptarta dėl teigiamos išvados, tai yra pritarti šiems pasiūlymams. Vien dėl to, kad nereikėtų šiemet tikslinti biudžeto, Seimui pasiūlyta apsispręsti dėl šių pataisų įsigaliojimo nuo 2012 metų sausio 1 dienos", - pirmadienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministro Donatas Jankauskas.

Pasak jo, šiuo metu žmonės netenka paramos, kai stipendijos yra įtraukiamos į šeimos pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 06 rugpjūčio 2011 - 11:37
QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 11:32)
Ar girdejote, kad naikina socialine stipendija, dabar neiskaiciuoja i pajamas, o nuo 2012 sasio men jau bus iskaiciuota i jusu pajamas.

Jūs ne taip supratote.
Niekas nenaikins soc. stipendijos!!!!
Soc. stipendija NEBUS ĮSKAIČIUOJAMA į pajamas, jau ir dabar ji nėra įskaičiuojama.
Papildyta:
QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 12:22)
Nu tai gaunasi tada kaip turtas tas kompiuteris. Kazkaip tai skaiciuojasi. Nes man pastoviai socialinem klausia ar nieko neturiu pasiemusi issimketinai, bankose pinigu...

o gal yra kokia pinigu suma kuri neissikaiciuoja i pajamas ir jos neturi virsyti, kad gautum soc. pasalpa?

Taip banko sąskaitoje jūs neturėtumėte turėti daug pinigų, nepamenu, bet atrodo ne daugiau nei 2000 lt.
Mažiau tam socialiniam pasakokite apie savo turtus, jei norite gauti soc. pašalpą.
Aš atsakau - mano visas turtas vaikai smile.gif
Jūs dviese gyvenate? (jūs ir 1 vaikutis?)
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 06, 13:46)
Jūs ne taip supratote.
Niekas nenaikins soc. stipendijos!!!!
Soc. stipendija NEBUS ĮSKAIČIUOJAMA į pajamas, jau ir dabar ji nėra įskaičiuojama.
Papildyta:

Taip banko sąskaitoje jūs neturėtumėte turėti daug pinigų, nepamenu, bet atrodo ne daugiau nei 2000 lt.
Mažiau tam socialiniam pasakokite apie savo turtus, jei norite gauti soc. pašalpą.
Aš atsakau - mano visas turtas vaikai smile.gif
Jūs dviese gyvenate? (jūs ir 1 vaikutis?)

Taip mes dviese. As buvau uzkliuvusi del soc pasalpos buvo ismokeja daugiau per paciu klaida, pakeliau vaju. Dabar bijau ka ir joms sakyti nes jos gali mane patikrinti.

taiva ir klausiu kaip cia su tuo lizingu yra?

o Soc. stipendija tikrai ieis i pajamas nuo 2012metu. Pasiskaityk SAVAITEJE praeitos savaites, pamatysi ten viskas detaliai srasyta.
Atsakyti

Jai norit pasiskaityti daugiau pasiimkit SAVAITE zrnala 2011. liepos 27 ar 28 dienos. Ten puikiai ir konkreciai surasyta viskas.
  2011-05-16

Stipendijos, kurias gauna aukštųjų mokyklų studentai ir besimokantys profesinėse mokyklose, nebus įskaičiuojamos į šeimos pajamas, kai apskaičiuojamas socialinės pašalpos dydis.

Taip pat pinigais gaunama labdara nebus įskaičiuojama į pajamas, kai apskaičiuojami piniginės socialinės paramos dydžiai.[COLOR=red] [COLOR=blue]Naujoji tvarka įsigalios nuo kitų metų.

Tokiems parlamentarų inicijuotiems Piniginės socialinės paramos įstatymo pakeitimo siūlymams pirmadienį pritarė Vyriausybė.

"Pasitarime yra aptarta dėl teigiamos išvados, tai yra pritarti šiems pasiūlymams. Vien dėl to, kad nereikėtų šiemet tikslinti biudžeto, Seimui pasiūlyta apsispręsti dėl šių pataisų įsigaliojimo nuo 2012 metų sausio 1 dienos", - pirmadienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministro Donatas Jankauskas.

Pasak jo, šiuo metu žmonės netenka paramos, kai stipendijos yra įtraukiamos į šeimos pajamas.

Taigi aiškiai pasakyta. Įsiskaitykite atidžiai.

O dėl daiktų, paimtų išsimokėtinai, negaliu atsakyti, nesuprantu kokią reikšmę tai turi. Tiesiog tikrina, ar tikrai nebeturite jokių kitų, neužskaitytų, pajamų (na pvz. gal tėtis duoda į rankas alimentus ar panašiai).Nes tokių varganų pašalpų visi supranta, jos užtenka arba pavalgyti arba už butą susimokėti. Viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 06 rugpjūčio 2011 - 12:09
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 06, 14:04)

Nu ka cia as gincisiuosi su tavim. tureciau skaneri atskanuociau ta straipsni ir ideciau. Man juk paciai labai svarbu, nes ta stipendija gaunu. Va kas nores suzinot daugiau pasiskaitys SAVAITE. ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 13:09)
Nu ka cia as gincisiuosi su tavim. tureciau skaneri atskanuociau ta straipsni ir ideciau. Man juk paciai labai svarbu, nes ta stipendija gaunu. Va kas nores suzinot daugiau pasiskaitys SAVAITE. ax.gif  smile.gif

Aš taip pat ją gaunu ir esu visiškai rami. Viskas aiškiai išdėstyta VALSTYBINIAME STUDIJŲ FONDO tinklalapyje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo (Žin., 2003, Nr. 73-3352; 2006, Nr. 130-4889; 2008, Nr. 74-2861) 15 straipsnio 1 dalies 11 punktu socialinė stipendija nėra įskaičiuojama į šeimos arba vieno gyvenančio asmens gaunamas pajamas, todėl vertindami šeimos pajamas Socialinės paramos skyriai neturėtų reikalauti su piniginės socialinės paramos skyrimu nesusijusių dokumentų pateikimo. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo apie tai Socialinės paramos skyrius 2010 birželio 14 d. raštu. https://www.vsf.lt/index.php?id=146

Kaip žmogui galima dar aiškiau pasakyti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 06 rugpjūčio 2011 - 12:19
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 06, 14:14)
Aš taip pat ją gaunu ir esu visiškai rami. Viskas aiškiai išdėstyta VALSTYBINIAME STUDIJŲ FONDO tinklalapyje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo (Žin., 2003, Nr. 73-3352; 2006, Nr. 130-4889; 2008, Nr. 74-2861) 15 straipsnio 1 dalies 11 punktu socialinė stipendija nėra įskaičiuojama į šeimos arba vieno gyvenančio asmens gaunamas pajamas, todėl vertindami šeimos pajamas Socialinės paramos skyriai neturėtų reikalauti su piniginės socialinės paramos skyrimu nesusijusių dokumentų pateikimo. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo apie tai Socialinės paramos skyrius 2010 birželio 14 d. raštu. https://www.vsf.lt/index.php?id=146

Kaip žmogui galima dar aiškiau pasakyti  doh.gif  lotuliukas.gif

As tau aiskinuu kad nori priimti pataisa, kad nuo 2012m sausio men,socialine stipendija ieitu i pajamas, ji dabar pokol kas neieina.
Atsakyti

2011-05-16

Stipendijos, kurias gauna aukštųjų mokyklų studentai ir besimokantys profesinėse mokyklose, nebus įskaičiuojamos į šeimos pajamas, kai apskaičiuojamas socialinės pašalpos dydis.Taip pat pinigais gaunama labdara nebus įskaičiuojama į pajamas, kai apskaičiuojami piniginės socialinės paramos dydžiai. Naujoji tvarka įsigalios nuo kitų metų.

QUOTE(mergicka393 @ 2011 08 06, 13:45)
As tau aiskinuu kad nori priimti pataisa, kad nuo 2012m sausio men,socialine stipendija ieitu i pajamas, ji dabar pokol kas neieina.

Jus pati idejote straipsnio citata,kad stipendija NEBUS iskaiciuojama,o dabar pati putojates priesingai.... g.gif
Atsakyti