Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(rrasius @ 2011 07 29, 10:43)
sveikos.
seimininkai gyvena tam paciam mieste,ir jie yra prisiregistrave savo nauju adresu.ju visa seima yra issiregistrave is to buto,ir prisiregistrave savo name(is buto isiskele i nama visi). 4u.gif tam bute ne vieno nera is seimininku seimos registruoto.dabar kurie gyveno(3asmenu seima) irgi buvo priregistruoti.jie isvaziuoja,isregistruos juos  rugpjuti,ir mus priregistruos ta menesi.
turbut reta tokiu zmoniu,kuriė priregistruotu.jie ir ieskojo seimos su mazom pajamom,kad galetu tvarkytis kompensacijas.tas butas 76kv,didelis,turint omeny apie sildyma ir labai brangus.plius dar bute nemazai baldu palike turi,butas sutvarkytas,su balkonu.
mes patys buvom labai nustebe,kad va sitaip.patys ir paaiskino,kad issiregistrave visi is ten,o ir pati seimininke dirba musu miestelio savivaldybej...

cia jau tikrai kad pasiseke su seimininkais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 07 29, 10:43)
sveikos.
seimininkai gyvena tam paciam mieste,ir jie yra prisiregistrave savo nauju adresu.ju visa seima yra issiregistrave is to buto,ir prisiregistrave savo name(is buto isiskele i nama visi). 4u.gif tam bute ne vieno nera is seimininku seimos registruoto.dabar kurie gyveno(3asmenu seima) irgi buvo priregistruoti.jie isvaziuoja,isregistruos juos  rugpjuti,ir mus priregistruos ta menesi.
turbut reta tokiu zmoniu,kuriė priregistruotu.jie ir ieskojo seimos su mazom pajamom,kad galetu tvarkytis kompensacijas.tas butas 76kv,didelis,turint omeny apie sildyma ir labai brangus.plius dar bute nemazai baldu palike turi,butas sutvarkytas,su balkonu.
mes patys buvom labai nustebe,kad va sitaip.patys ir paaiskino,kad issiregistrave visi is ten,o ir pati seimininke dirba musu miestelio savivaldybej...

joooo rolleyes.gif
Atsakyti
paaiskinkit man apie tuos darzelius. mano dukrytei tik sausi sueis 3 metai. as su vyru stovim DB, as gaunu is birzos pinigus, plius gaunam socialine. as dar mokaus neakivaizdiniam, planuoju rugseji susitvarkyt soc stipendija. tai jei dukryte leisim i darzeli nuo rugsejo, mes neteksim pasalpos? ir negausim uz dazzeli kompensacijos? o jei leisim kai sueis trys metai, tada gausim?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2011 07 29, 18:55)
paaiskinkit man apie tuos darzelius. mano dukrytei tik sausi sueis 3 metai. as su vyru stovim DB, as gaunu is birzos pinigus, plius gaunam socialine. as dar mokaus neakivaizdiniam, planuoju rugseji susitvarkyt soc stipendija. tai jei dukryte leisim i darzeli nuo rugsejo, mes neteksim pasalpos? ir negausim uz dazzeli kompensacijos? o jei leisim kai sueis trys metai, tada gausim?

Jus gaudinesit nors ir dabar leisit vaika i darzeli,nes tas punktas galioja tik kai buni VPA su vaiku iki 3 metu,o jus nedirbat,todel nesat VPA ir todel jums tai negalioja.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 29, 20:08)
Jus gaudinesit nors ir dabar leisit vaika i darzeli,nes tas punktas galioja tik kai buni VPA su vaiku iki 3 metu,o jus nedirbat,todel nesat VPA ir todel jums tai negalioja.

aciu smile.gif jau galvojau kad negalesiu leist i darzeli ax.gif
Atsakyti
laba diena,
Nesenai susitvarkem dokumentus del pasalpos.Mums sake jei parduosim ar ka isigysim pranesti,Bet iskilo klausimas man ,sake jei kas pasikeis pranesti,vakar vyras pardave masina Latvijos pilietciams,tai vyras iseme raudonus numerius kad jie galetu vaziuoti,regitroje jis klause kada issiregistruoti masina,ir jam pasake kad ji po kaskurio laiko pati automatiskai dings,jie jokiu prikimo pardavimo sutartciu nerase,siandiena isvaziavo pirkti kitos masinos..tai ka dabar daryti,kaip reikia paaiskinti paskambinus kur ta masina?ar pasakius visa sita istorija jie supras?esu pasimetus nezinau ka daryti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BoruzeG: 30 liepos 2011 - 13:29
Sveikos mirksiukas.gif
Turiu klausimą dėl socialinės pašalpos. Lapkritį man sueis 24-eri. Esu dieninio skyriaus studentė, liko paskutiniai metai magistrantūroje. Gyvenu su tėvais, kadangi niekur nedirbu,o pajamos kiekvienam šeimos nariui neviršija nustatytos sumos 525lt taip pat gaunam maisto davinius bei kompensaciją už šildymą ar galėčiau gauti socialinę pašalpą savo seniūnijos socialiniam skyriuje? Kaip supratau pagal įstatymus jei gaučiau šią pašalpą tuomet galėčiau kreiptis ir savo universitete dėl skiriamos socialinės pašalpos?
Ačiū už atsakymą ax.gif 4u.gif
Atsakyti
laba diena. klausimelis zinancioms 4u.gif gaudavau pasalpa 3 menesius. pratest- praziopsojau. dabar po menesio uzsiregistravau. Bet surinkau poperius galvojau priims. NEEEE. Nusiunte gyva eile i kita kabineta laukti. Dirbu taip, kad atvaziuoju valanda pries darbo pabaiga. Tad nespejau. Dabar klausimas. ar pasalpa skiriama visgi 6 menesiams ar 3 menesiams? Dariau tada pirma karta, tad vista ir nepaklausiau. Prisiskambint negaliu. i kabineta uzeit "babulkos"- eileje uzmus. Zinau kad kai kas 6 menesiams gauna... g.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 07 30, 21:22)
laba diena. klausimelis zinancioms 4u.gif  gaudavau pasalpa 3 menesius. pratest- praziopsojau. dabar po menesio uzsiregistravau. Bet surinkau poperius galvojau priims.  NEEEE. Nusiunte gyva eile i kita kabineta laukti. Dirbu taip, kad atvaziuoju valanda pries darbo pabaiga. Tad nespejau. Dabar klausimas. ar pasalpa skiriama visgi 6 menesiams ar 3 menesiams? Dariau tada pirma karta, tad vista ir nepaklausiau. Prisiskambint negaliu. i kabineta uzeit "babulkos"- eileje uzmus.  Zinau kad kai kas 6 menesiams gauna... g.gif

pašalpos skiriamos tik 3 mėn. ir taip ištisai, kol pasikeis padėtis.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ar tiesa, kad vaikui esant nuo 2iki 3 metu ir jei mama dar negrizta i darba, tuo paciu jei pajamos mazos, sodra ar tai socialinis sumoka skirtuma iki tos sumos, kuri turetu gautis kiekvienam seimos nariui skaiciuojant po 350lt? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Azija @ 2011 07 31, 07:36)
Sveikos  4u.gif ar tiesa, kad vaikui esant nuo 2iki 3 metu ir jei mama dar negrizta i darba, tuo paciu jei pajamos mazos, sodra ar tai socialinis sumoka skirtuma iki tos sumos, kuri turetu gautis kiekvienam seimos nariui skaiciuojant po 350lt? Aciu  4u.gif

nesvarbu ar vaikui nuo 2 iki 3 metu,ar nuo 5 iki 6 metu(tik kiekvienas turi atitikti reikalavimu),jei pajamos mazos,t.y jeigu vienam seimos nariui neiseina 350 lt,tai mokama soc.pasalpa,t.y skirtumas iki kiek neuztenka is soc.centro.
Papildyta:
QUOTE(Rūtela @ 2011 07 30, 21:13)
Sveikos  mirksiukas.gif
Turiu klausimą dėl socialinės pašalpos. Lapkritį man sueis 24-eri. Esu dieninio skyriaus studentė, liko paskutiniai metai magistrantūroje. Gyvenu su tėvais, kadangi niekur nedirbu,o pajamos kiekvienam šeimos nariui neviršija nustatytos sumos 525lt taip pat gaunam maisto davinius bei kompensaciją už šildymą ar galėčiau gauti socialinę pašalpą savo seniūnijos socialiniam skyriuje? Kaip supratau pagal įstatymus jei gaučiau šią pašalpą tuomet galėčiau kreiptis ir savo universitete dėl skiriamos socialinės pašalpos?
Ačiū už atsakymą ax.gif  4u.gif

Jus dar prisiskiretes prie tevu,todel jeigu jiems nepriklauso soc.pasalpa,tai ir jums nepriklauso,laukit 24 metu ir tada jau galit viena sau tvarkitis soc.pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 07 30, 21:22)
laba diena. klausimelis zinancioms 4u.gif  gaudavau pasalpa 3 menesius. pratest- praziopsojau. dabar po menesio uzsiregistravau. Bet surinkau poperius galvojau priims.  NEEEE. Nusiunte gyva eile i kita kabineta laukti. Dirbu taip, kad atvaziuoju valanda pries darbo pabaiga. Tad nespejau. Dabar klausimas. ar pasalpa skiriama visgi 6 menesiams ar 3 menesiams? Dariau tada pirma karta, tad vista ir nepaklausiau. Prisiskambint negaliu. i kabineta uzeit "babulkos"- eileje uzmus.  Zinau kad kai kas 6 menesiams gauna... g.gif

Pasalpa skiriama 3 menesiams,bet buna kad skyria ir pus meciui,cia jau nuo konsultantes priklauso,mums viena karta pusmeciui skyre.
Atsakyti
QUOTE(Rūtela @ 2011 07 30, 20:13)
Sveikos  mirksiukas.gif
Ačiū už atsakymą ax.gif  4u.gif

Kai jums sueis 24 metai, jūs atsiskirsite nuo tėvų ir patapsite atskira šeima. Tuomet turite atitikti bent vieną punktą pagal įstatymą, kad gautumėte soc. pašalpą. Jei jūs nestovite darbo biržoje, soc. pašalpa jums nepriklausys. Studentai yra laikomi tik iki 24 metų asmenys besimokinantys dieniniame skyriuje.
Atsakyti