Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(elfė @ 2011 07 19, 10:11)
15 str. 11 punktas: į šeimos pajamas įskaičiuojama kas mėnesį gaunamos socialinio pobūdžio pajamos, išskyrus: transporto išlaidų kompensacijas neįgaliesiems; kompensacijas donorams; išmoką vaikui, mokamą pagal Išmokų vaikams įstatymą; socialinę stipendiją; pagalbos pinigus, mokamus pagal Socialinių paslaugų įstatymą (galioja iki 2012-01-01). o nuo šios datos jokios stipendijos nebus įskaičiuojamos į šeimos pajamas, kreipiantis dėl soc. paramos.
Dėl 22 str., tai ir anksčiau savivaldybės administracija turėjo teisę tikrinti asmens gyvenimo sąlygas. bet nemanau kad labai tą praktikuoja, kadangi paramos prašančių skaičius vis didėja, o visu patikrint tai būtų begalinis darbas. Gali būti, kad tikrina pasirinktinai ar pagal kokius nors savo kriterijus  g.gif
Dėl soc. stipendijos kol kas jokie pakeitimai nepaskelbti, gal paliks tą pačią tvarką, o gal prieš pat dokumentų teikimą ką nors sugalvos  g.gif  Belieka sekt informaciją, nuo mūsų norų turbūt čia nelabai kas ir priklauso  4u.gif

o as kaip tik supratau, kad pagal 15 str. 11d. nuo sausio socialine skaiciuosis, nes ji nebebu prie zodzio isskyrus.

o tada kaip su 15 str. 22d? ten juk raso kad visos stipendijos skaiciuosis, isskyrus tas kurias teikia mokyklos (tai dabar gaunasi kaip ir atvirksciai? mokyklu stipendijos nesiskaiciuos, o socialine skaiciuosis? ar cia per aplinkui taip socialine vadina, kad neina suprasti apie ka kalbama?)

Dalis papildoma nauju 22 punktu, buvęs 22 punktas laikomas 23 punktu nuo 2012-01-01:

22) visų rūšių stipendijos, išskyrus stipendijas ir kitą materialinę paramą, teikiamą aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų (išskyrus rezidentūros studijų studentus) studentams, studijuojantiems pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formų programas (išskyrus asmenis, pakartotinai studijuojančius pagal tos pačios ar žemesnės pakopos studijų programas ir laipsnio nesuteikiančių studijų programas, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis), ir stipendijas bei kitą materialinę paramą, teikiamą profesinių mokymo įstaigų mokiniams, kurie mokosi pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti;

nesuprantu cia 15str. perkeles socialine stipendija is 11d i 22d? nesuprantu kokiu tikslu cia taip.. cia tam tikriausiai, kad soc stipendijos negautume, jei nedaug iki soc paramos truksta.
o gal yra dar kokiu nors stipendiju, kurias moka aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų studentams ir t.t.
cia gal kokiam seimo nario vaikui doktoranto stipendijos reikia ar dar kazko panasaus, tai istatyma sau pasikoregavo...

man idomu ka reiskia sita fraze? jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 liepos 2011 - 09:42
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 19, 11:30)
o as kaip tik supratau, kad pagal 15 str. 11d. nuo sausio socialine skaiciuosis, nes ji nebebu prie zodzio isskyrus.

o tada kaip su 15 str. 22d? ten juk raso kad visos stipendijos skaiciuosis, isskyrus tas kurias teikia mokyklos (tai dabar gaunasi kaip ir atvirksciai? mokyklu stipendijos nesiskaiciuos, o socialine skaiciuosis? ar cia per aplinkui taip socialine vadina, kad neina suprasti apie ka kalbama?)

Dalis papildoma nauju 22 punktu, buvęs 22 punktas laikomas 23 punktu nuo 2012-01-01:
22) visų rūšių stipendijos, išskyrus stipendijas ir kitą materialinę paramą, teikiamą aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų (išskyrus rezidentūros studijų studentus) studentams, studijuojantiems pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formų programas (išskyrus asmenis, pakartotinai studijuojančius pagal tos pačios ar žemesnės pakopos studijų programas ir laipsnio nesuteikiančių studijų programas, jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis), ir stipendijas bei kitą materialinę paramą, teikiamą profesinių mokymo įstaigų mokiniams, kurie mokosi pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti;

nesuprantu cia 15str. perkeles socialine stipendija is 11d i 22d? nesuprantu kokiu tikslu cia taip.. cia tam tikriausiai, kad soc stipendijos negautume, jei nedaug iki soc paramos truksta.
o gal yra dar kokiu nors stipendiju, kurias moka aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų, vientisųjų ir laipsnio nesuteikiančių studijų studentams ir t.t.
cia gal kokiam seimo nario vaikui doktoranto stipendijos reikia ar dar kazko panasaus, tai istatyma sau pasikoregavo...

man idomu ka reiskia sita fraze? jeigu daugiau kaip pusę tos studijų programos kreditų jie įgijo valstybės biudžeto lėšomis

ta frazė pati viena nieko konkretaus nepasako. Prieš ją einanti dalis "išskyrus asmenis, pakartotinai studijuojančius pagal tos pačios ar žemesnės pakopos studijų programas ir laipsnio nesuteikiančių studijų programas" man kažkaip daugiau informacijos suteikia. Kuo daugiau skaitau tą sakinį, tuo labiau man atrodo, kad jei antrą kartą pasirinksi tos pačios ar žemesnės pakopos studijas ir pasiseks studijuoti finansuojamoj vietoj bei gauti stipendiją, po pusės studijų laiko ta stipendija bus įskaičiuojama į šeimos pajamas. Iš tiesų, neaisku ar soc. stipendija dabar slepiasi po tuo ar ne g.gif
Iš to pačio punkto suprantu, kad jokios stipendijos, jei studijuojama pirmoje ar antroje studijų pakopoje (nei socialinės, nei skatinamosios) nebus skaičiuojamos į pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 19 liepos 2011 - 11:20
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:

- asmenys, dirbę pagal laikinąją ar patarnavimo (ne trumpiau kaip 1 mėnuo) terminuotą, sezoninę darbo sutartį, šiai sutarčiai pasibaigus;

Dirbau pagal Au-pair terminuotąją sutartį, bet savaime suprantama, kad tai vyko ne Lietuvoje, tai turbūt šis punktas man netiktų? g.gif
Atsakyti
sveikos,norejau pasiteirauti,vasario men skyre man vienkartine socialine pasalpa,ar kitais metais galesiu vel jos prasyti?
Atsakyti
QUOTE(estel@ @ 2011 07 19, 21:39)
sveikos,norejau pasiteirauti,vasario men skyre man vienkartine socialine pasalpa,ar kitais metais galesiu vel jos prasyti?

Jeigu priklausis,tai galesit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 20:51)
Jeigu priklausis,tai galesit.

o nuo ko cia spredzia kad priklauso,pajamos virsyti negali?ir mazdaug kiek?ir galim jos prasyti tik viena karta per metus?
aciu jums uz atsakymus labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(estel@ @ 2011 07 19, 22:02)
o nuo ko cia spredzia kad priklauso,pajamos virsyti negali?ir mazdaug kiek?ir galim jos prasyti tik viena karta per metus?
aciu jums uz atsakymus labai 4u.gif

na cia jums geriau zinoti,jums gi ja paskyre,tai turit zinoti del ko,ar del to kad pajamos labai mazos,ar dar del kazkokiu dalyku,o kokia suma gavot?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 21:05)
na cia jums geriau zinoti,jums gi ja paskyre,tai turit zinoti del ko,ar del to kad pajamos labai mazos,ar dar del kazkokiu dalyku,o kokia suma gavot?

pacia paziausia gavau,bet tada biski kita situacija buvo,buvau labai didelioj depresijoj,vyras paliko su dviem vaikais,ir laukiausi trecio,tai socialine darbuotoja pagelbeti labai norejo ir pasiule vienkartine soc.pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(estel@ @ 2011 07 19, 22:08)
pacia paziausia  gavau,bet tada biski kita situacija buvo,buvau labai didelioj depresijoj,vyras paliko su dviem vaikais,ir laukiausi trecio,tai socialine darbuotoja pagelbeti labai norejo ir pasiule vienkartine soc.pasalpa.

Na tai vadinasi,jei ir kitais metais kazkas panasaus bus,tai galesit kreiptis,o kokia ta maziausia?Nes zinau kad vienkartine skiria,jei kokia beda nutinka,ar gaisras,ar dar kazkas,ar labai bloga finansine bukle.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 21:12)
Na tai vadinasi,jei ir kitais metais kazkas panasaus bus,tai galesit kreiptis,o kokia ta maziausia?Nes zinau kad vienkartine skiria,jei kokia beda nutinka,ar gaisras,ar dar kazkas,ar labai bloga finansine bukle.

260lt skyre,nors ji prase 540.
bandysiu vasari vel kreiptis,tikrai tada pagelbejo man tie pinigeliai.
Atsakyti
QUOTE(estel@ @ 2011 07 19, 22:18)
260lt skyre,nors ji prase 540.
bandysiu vasari vel kreiptis,tikrai tada pagelbejo man tie pinigeliai.

Na jeigu priklausis tai bandikit smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Iskilo toks klausimas, gal kuri esat susidurusi, neigalumo pasalpa priskaiciuoja prie seimos pajamu?
Kazkur buvau radus, kad i seimos pajamas itraukiami tik uz slauga gaunami pinigai, o neigalumo neiskaiciuojami g.gif
Atsakyti