Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(Demokratija @ 2011 07 15, 12:28)
Noriu pasiteirauti ar visos gaunančios socialines pašalpas turite atidirbti mėnesiui tam tikrą nustatytą valandų skaičių? Aš pridaviau dokumentus seniūnijoje pirmąkart socialinei pašalpai gauti tai buvau nustebinta, kad už 3 mėnesius mokamos pašalpos turėsiu atidirbti 36 valandas viešųjų darbų. Namie 2 vaikai ( 8 metai ir beveik 4 metai), reikia turėti juos kur palikti. Gal yra kokių išimčių, kad to išvengti?

as turiu 5 metuku berniuka ,tai prie manes nieko nebuvo irasyta apie darbus , o vat prie vyro buvo seniuno parasyta kad jis turi eiti atidirbti,bet kai vyras buvo isidarbines nepilnu etatu tai nieko jam ir nedave darbu.
Papildyta:
QUOTE(Jolirta @ 2011 07 16, 00:10)

Pateikiau ta pazyma, ir prasiau, kad uzpildyti dokumentus soc. Paramai gauti. Bet pasake, kai darbo inspekcija atleis, tada galesiu prasyti. Praeita menesi ta pati sake.
Paklausiau, o kaip pasalpa uz birzeli. Sake, kadangi nepirma karta, tai galima atgauti uz 2men. Atgal.
Ar tai tiesa? Nes ir liepa, taip iseina, kad dar neleis pildyti dokumentu.
Ar galeciau prasyti bent vienkartines pasalpos, jei visgi uz praeiti nemoka?

as vakar buvau seniunijoja pristatinejau pazyma taippat uz birzeli negavau ,kaip supratau kt men sumokes uz birzeli ir liepa ,tik reikejo dar papildyti prasyma .
Atsakyti
na žodžiu buvau soc tai dabar liepė ateiti rugpjūčio mėn su pažymom iš naujo darbo už pilną mėn ir tada skaičiuos iš naujo 4u.gif
iš senos darbovietės netiko pažyma,nes išmoka už nepanaudotas atostogas buvo pripliusuot aprie algos,gavau prašyti naujos tai išmoką parašė prie išeitinių ir ttt į 8skiltį,vikosiukas užsiminė kad kažkokios išmokos soc neskaičiuoja gal kas tiksliau žino kokios?
4u.gif
Atsakyti
laba diena, radau Jūsų temele ir norejau pasiteirauti.Jai as gyvenu su draugu(jis mokosi o as siemet baigiau vidurine) mes turim dvi dukrytes, mums yra po 18metų mes nesusituoke ir mergaitem yra 1,3men kitai 2sav tai ar mes galim gaut kazkokia didesne pasalpa ar tik po 93lt ? aciu uz atcakima jai galit parasykit
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 07 16, 18:10)
laba diena, radau Jūsų temele ir norejau pasiteirauti.Jai as gyvenu su draugu(jis mokosi o as siemet baigiau vidurine) mes turim dvi dukrytes,  mums yra po 18metų mes nesusituoke ir mergaitem yra 1,3men kitai 2sav tai ar mes galim gaut kazkokia didesne pasalpa ar tik po 93lt ? aciu uz atcakima jai galit parasykit

Galit,kreipkites i soc.centra,jums priklausitu soc.pasalpa,maisto paketai.
Atsakyti
Laba, kilo ir man didžiulis klausimėlis dėl kompensacijų už šildymą 4u.gif
Esu registruota bute kartu su dviem seserimis, esam trys savininkės. Vyresnioji sesuo gyvena užsienyje, savo išvykimą deklaravo. Jaunesnioji sesuo nedirba, mokosi neakivaizdžiai. Vyresnioji ištekėjusi, jaunesnioji ne ir kartu su niekuo negyvena.
Aš pati auginu mergaitę, su jos tėčių susituokę nebuvome, jis nėra deklaravęs gyvenamosios vietos mano bute. Šiuo metu kartu nebegyvenam, bet dėl alimentų dar nieko nesitvarkiau.
Neaišku tai: kas šiuo atveju įeina į sąvoką šeima: "Teisę į kompensacijas turi gyvenamąją vietą būste deklaravę šeimos nariai "... Ar jaunesnioji sesuo priklauso mano šeimai ar ne? Ir ar mano vyresnioji sesuo, deklaravusi savo išvykimą, jau nebėra nuolat Lietuvoje gyvenanti?
Ir kaip šiuo atveju būtų su dukters tėvu? Jo pajamas vis tiek reikėtų rodyti?
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 07 16, 18:10)
laba diena, radau Jūsų temele ir norejau pasiteirauti.Jai as gyvenu su draugu(jis mokosi o as siemet baigiau vidurine) mes turim dvi dukrytes,  mums yra po 18metų mes nesusituoke ir mergaitem yra 1,3men kitai 2sav tai ar mes galim gaut kazkokia didesne pasalpa ar tik po 93lt ? aciu uz atcakima jai galit parasykit

turetum gaut plius dar 315lt , ir aisku maisto paketai socialiai remtiniem (ar kaip jie ten vadinas ) smile.gif bet kiek skaiciau nuo liepos men pekele socialine pasalpa iki 350lt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deimanteS @ 2011 07 16, 23:30)
turetum gaut plius dar 315lt , ir aisku maisto paketai socialiai remtiniem (ar kaip jie ten vadinas )  smile.gif bet kiek skaiciau nuo liepos men pekele socialine pasalpa iki 350lt thumbup.gif

JUS KLAIDINAT,PASALPA IR YRA 350 LT,TIK MOKA 90% NUO TOS SUMOS,O TAI IR ISEINA 315 LT.
jei vienas gyvenantis asmuo neturi jokių pajamų, socialinė pašalpa jam apskaičiuojama :
(1 žm. x 350 Lt – 0 Lt)x 0,9 = 315 Lt per mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 liepos 2011 - 08:37
bet kažką pakėlė tikrai,nes aš pašalpos gavau 40-čia litų daugiau,skaičiuoju kaip ir kitus mėn,bet pervedė daugiau ir dar iš kelių girdėjau,kad pervedė daugiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Barakuda*: 17 liepos 2011 - 08:51
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 17, 09:51)
bet kažką pakėlė tikrai,nes aš pašalpos gavau 40-čia litų daugiau,skaičiuoju kaip ir kitus mėn,bet pervedė daugiau ir dar iš kelių girdėjau,kad pervedė daugiau  g.gif

Tai gal kazkoki menesi maziau pajamu buvo,tikrai nepakele pasalpos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 17, 09:56)
Tai gal kazkoki menesi maziau pajamu buvo,tikrai nepakele pasalpos.

net nežinau,bet skaičiavau kaip ir visus mėn,na matysiu kai naujais skaičiuos kas bus 4u.gif

o nieks nežinot kokių pajamų soc neskaičiuoja?išeitinės ar ...
bet man atrodo skaičiuoja,nes kodėl manęs tada prašė,kad surašytų viską ir atostoginius ir išeitines g.gif

ar jau yra susitvarkiusių dėl mokinio mokyklinių reikmenų pinigėlius ?įdomu kada perves ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 17, 10:01)
o nieks nežinot kokių pajamų soc neskaičiuoja?išeitinės ar ...
bet man atrodo skaičiuoja,nes kodėl manęs tada prašė,kad surašytų viską ir atostoginius ir išeitines  g.gif

tikrai kad kazkurios neskaiciuoja, man kazka aiskino, kad isejus saliu susitarimu mokama kompensacija (tai man rodos jos ir neskaiciuoja, nes gali prasyt kiek nori)
o isejus savo noru mokama iseitine ismoka, kuri priklauso nuo isdirbto toje darbovieteje laiko - tai ja man rodos ir skaiciuoja, atostoginius irgi...
na bet gal kas patikslins, nes as cia vasario menesi klausiau, tai nebelabai pamenu, bijau ir suklaidinti..
paciam istatyme yra parasyta.. 15 str. kas iseitines ismokos skaiciuojamos..

matet merginos 15 str. 1d. 11 ir 22 punktas- yra pakeitimas del socialines stipendijos, kuris isigalios nuo sausio 1d.

22str. 3d. 5p. isigaliojo nuo sio treciadienio (liepos 13d) iki siu metu pabaigos. (sito nelabai supratau, tai negalima prasyt stipendijos daugiau kaip pusei studiju laiko? tarkim 4 metai studiju, jei 2 metus gavai stipendija- toliau nebegausi? ar kazka ne taip supratau?)

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403606
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 17 liepos 2011 - 20:48
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 17, 21:20)
tikrai kad kazkurios neskaiciuoja, man kazka aiskino, kad isejus saliu susitarimu mokama kompensacija (tai man rodos jos ir neskaiciuoja, nes gali prasyt kiek nori)
o isejus savo noru mokama iseitine ismoka, kuri priklauso nuo isdirbto toje darbovieteje laiko - tai ja man rodos ir skaiciuoja, atostoginius irgi...
na bet gal kas patikslins, nes as cia vasario menesi klausiau, tai nebelabai pamenu, bijau ir suklaidinti..
paciam istatyme yra parasyta.. 15 str. kas iseitines ismokos skaiciuojamos..

g.gif bet pačioj pažymoj apie užmokęsti tai neparašyta ar jis savo noru išėjo ar ttt

na žiūrėsiu ką man skaičiuos rugpjūčio vidurį 4u.gif
Atsakyti