Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(viilmute @ 2011 07 13, 16:40)
pas mus panasi situacija gaudavom soc.pasalpa vyras isejo is darbo ir atsistojo i birza. tai uz birzeli nebegavom pasalpos nes pajamos virsijo. Dabar ejau vel del pasalpos nes liepos men likom kaip ir be pajamu, tik mano motynistes pasalpa ir vyro darbo birzos pasalpa uz kelias dienas, tai vel paprase pazymu is buvusios darbovietes g.gif jai ismoketa suma buvo birzelio 14 diena, atlyginimas ir 8 punkte pazymos parasyta kitu ismoku iseitine, kompensacija. tai  g.gif dabar vel nebesuprantu kokias pajama ziures,ir ar gausim pasalpa uz liepos men g.gif

na aš dabar po 15d eisiu tvarkytis iš naujo,tai nešiuos visas pažymas iš buvusios darbovietės,ir aišku pagal jas išeis taip,kad negausim,bet kažką sakė reikės iš naujo tvarkyti,tai matyt nutrauks senus tvarkymus ir užves naujai g.gif kažką tokio minėjo,bet nelabai supratau,žodž kai nueisiu tiksliau sužinosiu,tik dabar maždaug noriu žinoti kaip kas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 13, 17:56)
na aš dabar po 15d eisiu tvarkytis iš naujo,tai nešiuos visas pažymas iš buvusios darbovietės,ir aišku pagal jas išeis taip,kad negausim,bet kažką sakė reikės iš naujo tvarkyti,tai matyt nutrauks senus tvarkymus ir užves naujai  g.gif kažką tokio minėjo,bet nelabai supratau,žodž kai nueisiu tiksliau sužinosiu,tik dabar maždaug noriu žinoti kaip kas  ax.gif

as siandien kalbejau su savo inspektore, tai jauciu nieko negausim verysad.gif nes vyras dirbo iki birzelio 10d, o 30 diena jau isidarbino i kita darba tai jiems nesvarbu kad liepa negausim jokiu pajamu nes jis jau liepa skaitosi dirbantis doh.gif ir pajamos jau virsis kad gauti soc.pasalpa
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 13, 14:12)
4u.gif
4u.gif
ačiū,bet Mb gavo už nepanaudotas vadinamas atostogas,tai tuos tikrai skaičiuos,bet kaip suprantu pašalpa nenutrūks,tik gausiu nueiti po pilnai išdirbto mėn su pažyma ir kas mėn eiti dabar tvarkytis  4u.gif

ten buna, kad ismoka visa suma kaip mokeje, tik paskui isskaiciuoja tai ka uzdirbo..
ir bet kada situacijai pasikeitus reikia pranesti ir daznai lankytis ant perskaiciavimu ir panasiai mirksiukas.gif
QUOTE(viilmute @ 2011 07 14, 00:25)
as siandien kalbejau su savo inspektore, tai jauciu nieko negausim  verysad.gif  nes vyras dirbo iki birzelio 10d, o 30 diena jau isidarbino i kita darba tai jiems nesvarbu kad liepa negausim jokiu pajamu nes jis jau liepa skaitosi dirbantis doh.gif ir pajamos jau virsis kad gauti soc.pasalpa

gausi nueit ne po pilnai isdirbto menesio, o ta menesi, kuri pilnai dirbs- kaip supratau isidarbino birzelio gale- tai pilnas gaunasi liepa) tai liepos menesi turi nueiti parasyti prasyma uz liepa ir rugpjucio pradzioj pristatyti trukstamus pilnai isdirbto menesio dokumentus. (bet jei jau pajamos virsyt- tai nieko ir nepriklausys).
o tas sakinys kad jiems nesvarbu, kad liepa negausi tai man juokingai truputi nuskambejo- juk iseidamas is darbo alga gavo- tai liepai ir uzteks, uz liepa gaus rugpjuti ir t.t. kaip ir visi normalus zmones.. o kaip sakant jums tik i nauda, kad zmogus is maziau apmokamo darbo i geriau apmokama isejo, del to verta ta puse menesio paaukoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 14 liepos 2011 - 11:29
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 14, 12:22)
ten buna, kad ismoka visa suma kaip mokeje, tik paskui isskaiciuoja tai ka uzdirbo..
ir bet kada situacijai pasikeitus reikia pranesti ir daznai lankytis ant perskaiciavimu ir panasiai mirksiukas.gif

aha žinau,aš skambinausi joms kai tik išeidinėjo iš darbo,klausiausi,kad nenutrūktų ką daryti ir ttt
pirmadienį eisiu tvarkytis popierių tai galėsiu parašyti kaip man sekėsi ir ką sakė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
noriu paklausti ,kas atsakys dekinga busiu smile.gif

birzelio pradzioja ejom prasitesineti socialine , bet vyras dirbo puse etato birzelio men.(tai mums reikejo liepos pradzioja atnesti vyro pajamas ,zodziu darbdavys vos istenejo ta pazyma atiduoti tik siandiena,taip pat ir isejo is to darbo) tai rytoj mes ja pristatysim.
si menesi pinigu negavau .tai kaip dabar bus su pinigeliais ? ar dar gausim si menesi uz birzeli ar spes apskaiciuoti ir pervesti ? ar tik gausim kt menesi pinigus ? uz du menesius perves ? ar nuplauks vienas menuo ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Braškytė^: 14 liepos 2011 - 17:40
QUOTE(^Braškytė^ @ 2011 07 14, 18:15)
Sveikos,
noriu paklausti ,kas atsakys dekinga busiu smile.gif

birzelio pradzioja ejom prasitesineti socialine , bet vyras dirbo puse etato birzelio men.(tai mums reikejo liepos pradzioja atnesti vyro pajamas ,zodziu darbdavys vos istenejo ta pazyma atiduoti tik siandiena,taip pat ir isejo is to darbo) tai rytoj mes ja pristatysim.
si menesi pinigu negavau .tai kaip dabar bus su pinigeliais ? ar dar gausim si menesi uz birzeli  ar spes apskaiciuoti ir pervesti ? ar tik gausim kt menesi pinigus ? uz du menesius perves ? ar nuplauks vienas menuo ?

na jei prasymas birzeli buvo parasytas tai uz birzeli turetu paskaiciuoti pristacius ta paveluota pazyma (pas mus ja praso iki 10 pristatyti, nes 10 jau ismoka pinigelius, taigi bet kokiu atveju si menesi uz birzeli jau nebegausit, tik jau kita menesi ismokes uz birzeli kartu su kita ismoka jei priklausys)
o kaip suprast vyras dirbo puse etato? antra puse stovi birzoje, nes jei ne tuomet isvis nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 14, 19:34)
na jei prasymas birzeli buvo parasytas tai uz birzeli turetu paskaiciuoti pristacius ta paveluota pazyma (pas mus ja praso iki 10 pristatyti, nes 10 jau ismoka pinigelius, taigi bet kokiu atveju si menesi uz birzeli jau nebegausit, tik jau kita menesi ismokes uz birzeli kartu su kita ismoka jei priklausys)
o kaip suprast vyras dirbo puse etato? antra puse stovi birzoje, nes jei ne tuomet isvis nepriklauso.

taip stovi birzoja ,tik persiregistravo i kita eile , geriau jau nebutu isvis ten dirbes nes kol visas inspekcijas neperejom tai net negalvojo duoti pazymos darbdavys doh.gif doh.gif
aciu uz info
Atsakyti
QUOTE(^Braškytė^ @ 2011 07 14, 22:28)
taip stovi birzoja ,tik persiregistravo i kita eile , geriau jau nebutu isvis ten dirbes nes kol visas inspekcijas neperejom tai net negalvojo duoti pazymos darbdavys  doh.gif  doh.gif
aciu uz info

na tuomet viskas gerai, jei nebus dienos tarpo tarp perregistravimo mirksiukas.gif pas mus is pradziu dar nenorejo pratest pasalpos, nes perregistravimas ne toks kaip joms reikia pavadintas, bet daviau telefona birzos konsultantes, tai jos tarpusavy ten issiaiskino kazka ir man vel buvo pratesta pasalpa, nes 6 menesiai pries tai juk stoveti, jie niekur nedingo, o as nekalta, kad birza turi savo taisykles perregistravimo.
Atsakyti
Noriu pasiteirauti ar visos gaunančios socialines pašalpas turite atidirbti mėnesiui tam tikrą nustatytą valandų skaičių? Aš pridaviau dokumentus seniūnijoje pirmąkart socialinei pašalpai gauti tai buvau nustebinta, kad už 3 mėnesius mokamos pašalpos turėsiu atidirbti 36 valandas viešųjų darbų. Namie 2 vaikai ( 8 metai ir beveik 4 metai), reikia turėti juos kur palikti. Gal yra kokių išimčių, kad to išvengti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Demokratija: 15 liepos 2011 - 12:30
QUOTE(Demokratija @ 2011 07 15, 13:28)
Noriu pasiteirauti ar visos gaunančios socialines pašalpas turite atidirbti mėnesiui tam tikrą nustatytą valandų skaičių? Aš pridaviau dokumentus seniūnijoje pirmąkart socialinei pašalpai gauti tai buvau nustebinta, kad už 3 mėnesius mokamos pašalpos turėsiu atidirbti 36 valandas viešųjų darbų. Namie 2 vaikai ( 8 metai ir beveik 4 metai), reikia turėti juos kur palikti. Gal yra kokių išimčių, kad to išvengti?

cia tikriausiai kaip ir su kompensacijom darzeliuose- sprendzia kiekviena savivaldybe ar seniunija pagal save...
bent jau man niekas niekada nera liepes atidirbti g.gif (omeny turiu socialini)
nebent jus stovite darbo birzoje - tada uz viesus darbus turetu buti jums mokama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 liepos 2011 - 18:30
Laba diena,
Registruota darbo biržoje 2 mėn, tačiau dabar močiutei (mamos mamai) nustatytas nuolatinės slaugos poreikis iš tikrųjų aš ją ir slaugau, nes mama dirba. Šiuo metu skyriuosi su vyru, byla teisme (dėl vaiko išlaikymo taip pat). Gyvename dviese su sūnumi 7metų, jokiu pajamu neturime. Mus išlaiko mano tėvai.
Ar man priklauso kokia socialinė pašalpa? Jei ne, tai kada priklausys, kokiuos dokumentus reikia susitvarkyti dėl močiutės slaugos ir išvis ar tai įmanoma. Ar reikia laukti kol vaikui bus priteistas išlaikymas ir įsigalios teismo sprendimas ar kol realiai pradėsiu gauti išlaikymo pinigus? Ar skaitausi močiutei artima giminaitė ar vis tik reikia laukti kol 6 mėn išbūsiu prisiregistravus darbo biržoje?
Atsakyti
Vel teiraujuosi...
Buvau nuejus i soc.skyriu liepos pradzioj. Paemiau is sodros pazyma, kad negavau pajamu uz birzeli. Dabar skaitausi dirbanti, kadangi darbo inspekcija atleidima patvirtins rugpjucio pradzioje,nes nerado darbdavio (tokie jau istatymai anksciau negali).
Pateikiau ta pazyma, ir prasiau, kad uzpildyti dokumentus soc. Paramai gauti. Bet pasake, kai darbo inspekcija atleis, tada galesiu prasyti. Praeita menesi ta pati sake.
Paklausiau, o kaip pasalpa uz birzeli. Sake, kadangi nepirma karta, tai galima atgauti uz 2men. Atgal.
Ar tai tiesa? Nes ir liepa, taip iseina, kad dar neleis pildyti dokumentu.
Ar galeciau prasyti bent vienkartines pasalpos, jei visgi uz praeiti nemoka?
Atsakyti