Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(Revla @ 2012 08 04, 09:24)
Neleidzia, nes gimdymo metu yra tikimybe, kad reikes daryti pilna narkoze...
Pries operacijas tai visada sako nevalgyti ir negerti ..
Man gimdymo skatinimas buvo suplanuotas 7val ryte, tai paprase nuo vakaro jau nieko nevalgyti ir negerti...per gimdyma leido pora gurksniuku padaryti biggrin.gif man pakako tiesiog praskalauti burna pora kartu. Visiskai netruko tos vandens, ne apie tai galvojau.

tikrai taip, butent del siu priezasciu neleidzia...

kita vertus - jei gimdymas trunka 10 val ir daugiau - idomu, is kokiu resursu gimdyve turi semtis energijos?
As per pirmaji gimdyma sventai klausiau AK nurodymu negerti (apie valgi ne nepagalvojau), bet buvo pastatyta lasine (kad organizmui nestigtu vandens ir mikroelementu doh.gif ), tad pasakysiu taip - ta lasine tik trukde, geriau butu buve tiesiog gurksnoti vandeni... Ka antrakart gimdydama ir dariau...
Atsakyti
Nejuokaukit su tais gerimais ir valgymais per gimdyma. As irgi AK 2010 lapkriti gimdziau, skundziausi vyrui ir akuserei kad neleidzia nei isgert nei pavalgyt..
Ir ka jus sau galvojat, pagimdzius, placenta neatsidalino, teko skubiai kviesti anesteziologa ir valanda mane ten "tvarke". Dabar suprantu, kad geriau nerizikuot. Juk patys zinot per pilna narkoze reikia but tusciu skrandziu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2012 08 06, 23:25)
Nejuokaukit su tais gerimais ir valgymais per gimdyma. As irgi AK 2010 lapkriti gimdziau, skundziausi vyrui ir akuserei kad neleidzia nei isgert nei pavalgyt..
Ir ka jus sau galvojat, pagimdzius, placenta neatsidalino, teko skubiai kviesti anesteziologa ir valanda mane ten "tvarke". Dabar suprantu, kad geriau nerizikuot. Juk patys zinot per pilna narkoze reikia but tusciu skrandziu... mirksiukas.gif

o tai kodel kituose GN Lietuvoje ir uzsienyje leidzia gerti ir net lengvai uzkandziauti? Nezino, kad paskui gali buti bedos, jei reikes narkoze daryti?
O jei staigiai prisireikia narkozes, kai gimdymas dar nebuvo planuotas, o moteris pavalgiusi atvezama is namu? O tokias operacijas butent AK atlieka...
Nuo keliu gurksniu vandens (juk litru litrais ir neisgersi...), kuri organizmas sunaudos zaibiskai, narkozes kokybe tikrai nepabloges... Apie valgi nekalbu - man atrodo, tai tikrai gali paluketi... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 08 07, 13:37)
O jei staigiai prisireikia narkozes, kai gimdymas dar nebuvo planuotas, o moteris pavalgiusi atvezama is namu? O tokias operacijas butent AK atlieka...

gal tokiais atvejais (jei gimdyvė pvz. cepelinų prisivalgius) pravalo skrandį mastau.gif
Atsakyti
.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revla: 08 rugpjūčio 2012 - 09:34
QUOTE(RitaRazi @ 2012 08 07, 13:37)
o tai kodel kituose GN Lietuvoje ir uzsienyje leidzia gerti ir net lengvai uzkandziauti? Nezino, kad paskui gali buti bedos, jei reikes narkoze daryti?
Nuo keliu gurksniu vandens (juk litru litrais ir neisgersi...), kuri organizmas sunaudos zaibiskai, narkozes kokybe tikrai nepabloges... Apie valgi nekalbu - man atrodo, tai tikrai gali paluketi... smile.gif

Ne narkozės kokybėje problema mirksiukas.gif Tuščiu skrandžiu ar pilnu ji bus tokia pati. Tiesiog atliekant bendrąją intubacinę narkozę po valgio ar gėrimo sunku apsaugoti kvėpavimo takus nuo skrandžio turinio "užmetimo" ty aspiracijos ir po jos sekančio aspiracinio plaučių uždegimo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 08, 11:10)
Ne narkozės kokybėje problema  mirksiukas.gif Tuščiu skrandžiu ar pilnu ji bus tokia pati. Tiesiog atliekant bendrąją intubacinę narkozę po valgio ar gėrimo sunku apsaugoti kvėpavimo takus nuo skrandžio turinio "užmetimo" ty aspiracijos ir po jos sekančio aspiracinio plaučių uždegimo.

ir nuo vandens? ar cia greiciau nuo maisto?

As vis galvoju, kad treciojo vaiko galiu buti aplinkybiu priversta vaziuoti gimdyti i AK (pries tai seke 2 greiti gimdymai, antrasis - gal net zaibiskas, o dar prisideda streptokokas B, kai turiu BUTINAI suspeti bent 2 valandos iki finiso..., tai arciausia ligonine prie namu), todel man ta vandens gerimo politika atrodo gan svarbi... Juolab, kai tokie karsciai. Nors, jei viskas labai greitai vyks, bus be skirtumo ax.gif

tiesa sakant, as maniau, kad AK spinaline narkoze duoda tokiu atveju, o ne intubacine... g.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 08 08, 12:04)
ir nuo vandens? ar cia greiciau nuo maisto?

As vis galvoju, kad treciojo vaiko galiu buti aplinkybiu priversta vaziuoti gimdyti i AK (pries tai seke 2 greiti gimdymai, antrasis - gal net zaibiskas, o dar prisideda streptokokas B, kai turiu BUTINAI suspeti bent 2 valandos iki finiso..., tai arciausia ligonine prie namu), todel man ta vandens gerimo politika atrodo gan svarbi... Juolab, kai tokie karsciai. Nors, jei viskas labai greitai vyks, bus be skirtumo  ax.gif 

tiesa sakant, as maniau, kad AK spinaline narkoze duoda tokiu atveju, o ne intubacine... g.gif

Mano postas, parašytas aukščiau jokiu būdu nereiškia, kad dėl staigaus gimdymo pradžios baimės reikėtų nustoti varoti pakankamai skysčių karštą vasaros dieną.Jei teks operuoti moterį su pilnu skrandžiu, anesteziologas padarys viską, kad kvėpavimo takai būtų apsaugomi.Tačiau atvykus į ligoninę ir prasidėjus gimdymui į gydytojų prašymą nevalgyti ir susilaikyti nuo didesnio skysčių vartojimo numoti ranka- nesiūlyčiau. Spinalinė anestezija- vienas iš variantų, jei nėra kontraindikacijų ir turimas pakankamas laiko rezervas.
Atsakyti
Tarkim atvažiuoji gimdyti tuščiu skrandžiu, gimdymo veikla vyksta gerai. Išgėrus vandens ant tuščio skrandžio jis išbėga per 10min. Taigi, jei nori gert, tau neleis? Juk kol pradėtų ruošt operacijai ir taip praeitų tas 10min... Ir negersi juk puslitrį iš kart rolleyes.gif Tai vienas -du gurkšniai kažkaip nemanau, kad pakenktų schmoll.gif
Nekalbu apie tokius atvejus, kad gimdymo veikla vyksta blogai, tonai vaiko krinta ar pan, kai jau iš anksto aišku, kad gali reikt operacijos...
Atsakyti
Gimdžiau š.m. liepos 28d. per pačius karščius doh.gif vandenys nubėgo anksti ryte, tai prieš 8h jau buvom AK. iš tikrųjų sąrėmius ištverti be vandens buvo žiauriai sunku, atrodė, kad viską už vieną gurkšnį bučiau atidavus... aišku buvo lašinė pastyta, bet nuo to man nei kiek lengviau netapo. bet šiaip pačio gimdymo metu seselė keletą kartų vandeniu suvilgė man lūpas ir visą veidą, tai tikra atgaiva buvo.
O šiaip jei trumpai apie mano gimdymą AK, tai važiavau nesitarus,bet apie gimdymo palatos personalą - akušerę, gydytoją ir seseles tik patys geriausi atsiliepimai thumbup.gif na o priežiūros po gimdymo tai kaip ir nebuvo - kaip nori, taip ir tvarkykis, tokia kaip supratau AK politika g.gif gal dar įtakos turėjo,kad savaitgalį gulėjau, nežinau g.gif
Atsakyti
Sveikos.gal galetumet pasakyt ka reikia pasiimt i gimdymo palata?ar vaikelius drabuzelius reik nestis?ar tik sau chalata?
aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(:)katyte:) @ 2012 08 23, 13:02)
Sveikos.gal galetumet pasakyt ka reikia pasiimt i gimdymo palata?ar vaikelius drabuzelius reik nestis?ar tik sau chalata?
aciu  blush2.gif

vaikeliui rūbelių į gimdyklą imti nereikia..
reikia sau pasiimti tik šlepetes, naktinius, chalatą ir didelį įklotą su kelnaitėm (arba sauskelnę suaugusiems)..Galima pasiimti negazuoto vandens butelį (gimdymo metu gert neleis, bet iškart po gimdymo būsit labai ištroškusi, pravers)..
Atsakyti