QUOTE(Ramune13 @ 2012 07 12, 11:39)
Manau labai priklauso nuo organizmo - vienoms labai skauda galva, kitoms nugara, o trecioms visai nieko nebuna. Man pvz taip ir buvo - nieko neskaudejo ir nemanau, kad tai priklauso nuo adatu storio ar kokio kito veiksnio. Visu organizmai skirtingi, kad ir paemus paprastas operacijas - vieniems po narkozes buna bloga ir atsikelt negali, kiti, ziurek, iskart lakstyti sugeba. Paprasciausiai reikia saves nenualinti, nepersistengti ir duoti sau pailseti, ypatingai, jei yra tam sudaromos salygos - as pagimdziau 11 val. vakaro, dukryte paeme (ir nemaciau tame nieko blogo), o kai is ryto atnese buvau zvali, pailsejusi ir laiminga. Del to, kad leidau sau issimiegoti, tikrai nepasidariau blogesne mama, o atvirksciai - vaikas gavo pailsejusia motina, kuri nealpejo nuo nuovargio ar skausmo, o visa savo demesi galejo suteikti mazajam zmogeliukui
Labai tikiuosi, kad galesiu issimiegoti, nes save pazistu labai gerai ir zinau, kad kai buna stresine ar siaip jaudinanti akimirka ( nesarbu ar praejo ar dar tik bus) tai beveik nemiegu....
Aciu uz patarimus
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2012 07 12, 12:06)
Kokia prasmė iš anksto pirkti, jei nežinai, ar iš viso gausi epidūrą? Jei atvažiuoji su 6 cm atsidarymu, niekas epidūro jau nebeduos... arba gal bus kokia ekstra situacija, kai to rinkinio neprireiks...
Aš paskutinę gimdžiau su epidūru, nieko iš anksto nepirkau ir už nieką vėliau nekompensavau (net neužsiminė niekas, kad reikėtų susimokėti)
As irgi nematau prasmes, bet zinau toki atveji, kai gimdyve prase epiduros, o ligoninej atreze, kad jie neturi. O ta moteris neturejo kas nueina i vaistine. Taip ir liko..
Tad gal geriau apsidraust...