Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(Vilytė @ 2012 07 06, 14:37)
Kiek mačiau, jie ten tuos vaikelius numaudo, atidžiai apžiūri gydytojas. Jei reikia, paima kraujo tyrimams. Nustato kraujo grupę vietoj. Nemanau, kad vien dėl to mamos poilsio išneša, turi jos ir taip ką ten veikti biggrin.gif

o kas sake, kad ta sterilu, ka tik gimusi vaika as noreciau maudyti (nuo ko reikia ji nuplauti???), noreciau imti jam krauja... Juolab, kad kraujo grupes tikrai nenustate.
Pagal Apgar, vaikas gimdykloje buvo ivertintas 10/10.
Bet dazniausiai tas visas manipuliacijas aiskina butinybe mamai pailseti... Tai tada ir saktu tiesiai sviesiai - numaudysim, paimsim krauja, dar kazka darysim... Juk ne paslaptis turetu buti...
Kada gi musu medikai supras, kad be mamos sutikimo isvis jokia procedura negalima, juolab, jei mama mano, jog tai nebutina procedura, o dar vaikiuka kazkur isnesus... Tai kam mes tada ten pasirasom leidimus, sutikimus ir pan? Spes tas vaikas visko siam gyvenime gauti...
Atsakyti
Bent jau žindymui labai svarbios pirmos valandos kartu. Aš ir gimdysiu kitur, bet norisi, kad mamos žinotų, už ką reikėtų pakovoti. Gal ir AK kada situacija taps geresnė...

Beje, bent jau aš nieko nepuolu, tik mintis išsakau smile.gif Ir nesivaidena lyg niekas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 06 liepos 2012 - 15:01
QUOTE(RitaRazi @ 2012 07 06, 15:58)
o kas sake, kad ta sterilu, ka tik gimusi vaika as noreciau maudyti (nuo ko reikia ji nuplauti???), noreciau imti jam krauja... Juolab, kad kraujo grupes tikrai nenustate.
Pagal Apgar, vaikas gimdykloje buvo ivertintas 10/10.
Bet dazniausiai tas visas manipuliacijas aiskina butinybe mamai pailseti... Tai tada ir saktu tiesiai sviesiai - numaudysim, paimsim krauja, dar kazka darysim... Juk ne paslaptis turetu buti...
Kada gi musu medikai supras, kad be mamos sutikimo isvis jokia procedura negalima, juolab, jei mama mano, jog tai nebutina procedura, o dar vaikiuka kazkur isnesus... Tai kam mes tada ten pasirasom leidimus, sutikimus ir pan? Spes tas vaikas visko siam gyvenime gauti...

Kaip nuo ko plauti? doh.gif
Tikrai paima krauja, aprengia, ateina vaiku gydytoja apziuri vaika..
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 07 06, 15:14)
Kažkodėl kituose gimdymo namuose visa tai sėkmingai padaro gimdyklose... Ir šiaip turėtų tai daryti tik po kelių valandų, o ne iškart vaikeliui gimus, jei jis sveikas.

Isnesa po poros valandu, kol gimdykloj dar guli, ten paduoda pamaitinti pirma karta
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2012 07 06, 16:54)
Kaip nuo ko plauti? doh.gif
Tikrai paima krauja, aprengia, ateina vaiku gydytoja apziuri vaika..

taip, nuo ko ji plauti? smile.gif juolab, kai jau pries tai buvo paguldytas mamai ant krutines, pazindytas, uztenka svariu vystyklu apsluostyti, svariais rubeliais aprengti...
kuo vaikas labiau "tampomas" po ligonine, tuo didesne hospitaliniu infekciju tikimybe..

ir su kuo ji plauna? vandentiekio vandeniu? kalio permanganatu? taip vat apie tai ir kalbu - jei nenorim siu manipliaciju, kodel musu neatsiklausti?

vat man tuo savivaliavimu AK ir nepatinka.. unsure.gif
Atsakyti
Jezau...buna gi tokiu priekabiu....o jus kuo plaunat? Sventu vandeniu?
Neplauna ji ten po srove...irgi apsluosto tik, uzsideda sauskelni, paima kraujuka jei reikia, aprengia, apziuri ir uzraso visus duomenys i kortele naujagimiu gydytoja, ir grazina jeigu su mamyte viskas gerai. doh.gif jau tokia problema didele doh.gif
Atsakyti
jei istaigoje yra tokia tvarka, arba sutinkat su ja, arba ieskote kitos.
Kitas dalykas, pries dedant parasa reiktu viska skaityti, o to daugelis nedaro..... zinau, kartais ir galimybiu to padaryti jau nebuna...
Atsakyti
laba diena, ruosiuosi gimdyti AK, jau neuzkalnu ir ta diena ax.gif
turiu pora klausimeliu blush2.gif
Girdejau kad ten galima vietoje nusipirkti maitinimo liemenele, nes sito daikto kaip ir dar nepirkau ir nezinau ar is anksto pirktis, krutine mano siaip nedidele, bijau kad is anksto neprasauciau su dydziais g.gif Gal ten gimdziusios atsakys ar greitai ten prisistato prekybininkai su liemenelem ar geraiu visgi bandyt pirktis ir vestis savo?

Ir dar, atvaziavus gimdyti, ar eina ten kazkaip privaziuoti prie duru, ar masina reikia palikti uz tvoros toj aikstelej ir kulniuoti peskom? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Madissa @ 2012 07 09, 11:53)
Girdejau kad ten galima vietoje nusipirkti maitinimo liemenele, nes sito daikto kaip ir dar nepirkau ir nezinau ar is anksto pirktis, krutine mano siaip nedidele, bijau kad is anksto neprasauciau su dydziais  g.gif Gal ten gimdziusios atsakys ar greitai ten prisistato prekybininkai su liemenelem ar geraiu visgi bandyt pirktis ir vestis savo?

Ir dar, atvaziavus gimdyti, ar eina ten kazkaip privaziuoti prie duru, ar masina reikia palikti uz tvoros toj aikstelej ir kulniuoti peskom? unsure.gif

šitą ir aš tik girdėjus, pati nesinaudojau ta paslauga, nežinau, kaip iš tikrųjų ten viskas vyksta..

Ką turite omeny sakydama "už tvoros"? Antakalnio poliklinikos aikštelę? Šiaip galima privažiuoti praktiškai prie pat durų (reikia iš antakalnio gatvės sukti į klinikų gatvę, tada pirmas posūkis į kairę ir sekti rodykles iki Akušerijos priėmimo skyriaus, t.y.iki pačio galo..Tik bėda, kad ten darbo valandom praktiškai neįmanoma rasti laisvą vietą, visada viskas užgrūsta, pilna mašinų..O vakare, savaitgaliais ir naktį tai jau paprasčiau, tikrai yra kur pastatyti mašiną..Va čia matosi, kur sukti ir kaip privažiuoti arčiau to pliusiuko rožiniam pastate, kur gimdymo skyriai.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cansado: 09 liepos 2012 - 12:57

man taip pat buvo iskiles sis klausimas g.gif , tai buvau nuejus pasidomet, tai sake galima jeigu labai reikia jau tai prie pat duru isleist, tik ilgai masinos nelaikyt ant pravaziavimo. mirksiukas.gif
Atsakyti
laba diena, ruosiuosi gimdyti AK, jau neuzkalnu ir ta diena  ax.gif
turiu pora klausimeliu  blush2.gif
Girdejau kad ten galima vietoje nusipirkti maitinimo liemenele, nes sito daikto kaip ir dar nepirkau ir nezinau ar is anksto pirktis, krutine mano siaip nedidele, bijau kad is anksto neprasauciau su dydziais  g.gif Gal ten gimdziusios atsakys ar greitai ten prisistato prekybininkai su liemenelem ar geraiu visgi bandyt pirktis ir vestis savo?

as pirkau ten liemenele. bet ten ne turgus:) prekybininku nera biggrin.gif ten reikia surasti vyr/ akusere Violeta (3 aukste) ir pas ja nueiti. 27lt lemenele. ji viska pamatuos ir duos ta lemenele jums. dar korsetus pardavineja. irgi 20 su kazkiek kaina 4u.gif
del parkingo- tai jis prie pat gimdymo skyriaus/ siulau kol negimdot dar nuvaziuoti tenai, pasivaikscioti, apziureti marsruta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2012 07 09, 14:44)
as pirkau ten liemenele. bet ten ne turgus:) prekybininku nera biggrin.gif ten reikia surasti vyr/ akusere Violeta (3 aukste) ir pas ja nueiti. 27lt lemenele. ji viska pamatuos ir duos ta lemenele jums.  dar korsetus pardavineja. irgi 20 su kazkiek kaina 4u.gif
del parkingo- tai jis prie pat gimdymo skyriaus/ siulau kol negimdot dar nuvaziuoti tenai, pasivaikscioti, apziureti marsruta mirksiukas.gif

kada pirkote? nes as uz korseta mokejau berods beveik 90 Lt. Buvau uzsidejusi gal 3 kartus, nes labai greit grizau i senas formas ir dar sukudau...
Atsakyti