Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(Cansado @ 2012 06 29, 15:27)
leistų.. be tėvų sutikimo nieks niekur vaikelių nepaima ir neišneša..  4u.gif

P.S.Ir man tuo metu po gimdymų neįmanoma būdavo užmigt, tiesiog širdy toks jausmų uraganas, kad akys stačios, šypsena nuo ausies ir ausies..  wub.gif

tik jau toooki spaudima daro, tipo - duokit ta vaikeli, pailsesit, pamiegosit ir t. t. As abu nakti pagimdziau.

Ir taip su abiem vaikais man buvo. Zyze koki pusvalandi... Tad bukit "kietos" ir nepasiduokit... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 07 04, 14:22)
tik jau toooki spaudima daro, tipo - duokit ta vaikeli, pailsesit, pamiegosit ir t. t.  As abu nakti pagimdziau.

Ir taip su abiem vaikais man buvo. Zyze koki pusvalandi... Tad bukit "kietos" ir nepasiduokit...  4u.gif

thumbup.gif atminkim, kad daugybe tyrimu irodyta, kad kudikiui labai svarbu buti salia mamos pirmasias valandas, tai turi itakos tolimesniai jo pasaulevaizdai, asmenybei.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svietulka @ 2012 07 04, 19:15)
thumbup.gif  atminkim, kad daugybe tyrimu irodyta, kad kudikiui labai svarbu buti salia mamos pirmasias valandas, tai turi itakos tolimesniai jo pasaulevaizdai, asmenybei.. smile.gif

na taip, bet yra situaciju kai negali net pirma para but su vaiku, o tada jau nereiketu imt i galva, kad tai gali itakoti kudiki is blogosios puses mirksiukas.gif

jei jau rasot, kad irodyta, gal galit konkreciais pvz kokia itaka turi asmenybei ir pasauleziurai? Savo vaike nieko isskirtinio nepastebiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 07 05, 10:44)
na taip, bet yra situaciju kai negali net pirma para but su vaiku, o tada jau nereiketu imt i galva, kad tai gali itakoti kudiki is blogosios puses mirksiukas.gif

jei jau rasot, kad irodyta, gal galit konkreciais pvz kokia itaka turi asmenybei ir pasauleziurai? Savo vaike nieko isskirtinio nepastebiu g.gif

na, kalbama apie tai, kad vaikas, budamas su mama pirmasias valandas, jausis ateityje saugiau pasaulyje, drasiau ziures i iskilusias kliutis smile.gif pas mane pacia pirmaji paeme ir pamaciau tik vakare, nes buvau po CP, gal kazkokiu ypatingu skirtumu tarp vaiku ir nereikia ieskoti, tiesiog, jei yra galimybe, ja pasinaudoti.. apacioje poroje LT nuorodu (jei isikele) kalba ir apie kitus buvimo su vaiku pirmomis minutemis privalumus, kurie yra "apciuopiami" greiciau 4u.gif
http://www.mamosdien...rysiu_-213.html
http://www.google.lt...oFZbi9QO4S__I2Q
http://www.pasmama.l...vaiko-rysys-891
Atsakyti
Aš pati gimiau vidurnaktį ir buvau iki ryto išnešta į naujagimių skyrių. Iki šiol bijau tamsos ir ypač likti naktį namie viena. Ir daugiau niekur jokių tokių baimių priežasčių nerandu... O erzina jos tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 07 05, 13:42)
Aš pati gimiau vidurnaktį ir buvau iki ryto išnešta į naujagimių skyrių. Iki šiol bijau tamsos ir ypač likti naktį namie viena. Ir daugiau niekur jokių tokių baimių priežasčių nerandu... O erzina jos tikrai.

gimimas ir laikas po to,manau, gali buti prilygintas kokiai nors kelionei i nezinoma vieta: vienaip jautiesi,kai tave sutinka maloniai ir draugiskai "vietiniai", kitaip,kaip kai tarkim ismeta vidury dykynes ir nezinai nei kur esi, nei kas taves laukia...su tuo dazniausiai susieja ir tavo vidine busena, strso lygis..na, cia toks drastiskas palyginimas smile.gif atsiprasau uz OFFTOPIC'a!
Atsakyti
Tai pirmas valandas niekas ir neatima vaikucio. As 1,5val gulejau su juo gimdykloj..o poto po poros valandu atnese jau i palata ir paliko.
Oj baikit, prie ko cia kada gime ir dabartines baimes? 4u.gif
Anksciau vaika isnesdavo ir atnesdavo tik pamaitinti....ir ka? Visi su baimem.? Vaikas tik nuo 6men. pradeda suprasti, kad mama iseina ir palieka ji viena kambary.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revla: 05 liepos 2012 - 18:23
QUOTE(Revla @ 2012 07 05, 19:21)
Tai pirmas valandas niekas ir neatima vaikucio. As 1,5val gulejau su juo gimdykloj..o poto po poros valandu atnese jau i palata ir paliko.
Anksciau vaika isnesdavo ir atnesdavo tik pamaitinti....ir ka? Visi su baimem.? Vaikas tik nuo 6men. pradeda suprasti, kad mama iseina ir palieka ji viena kambary.

Ne visi vaikai vienodi, jau nuo gimimo visi skiriasi. O baimių, kompleksų, priklausomybių šiuolaikinė visuomenė turi labai daug... Vaikas tikrai nuo gimimo puikiai supranta yra mama šalia ar ne, seniai tas įrodyta. Galų gale, kodėl tada toks veiksmingas kengūros metodas neišnešiotiems naujagimiams? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2012 07 05, 19:21)

nu jo, atnes, kurgi desis... Ir nemirs nei vaikas, nei mama... Jei jau taip i tai paziureti.

Bet kas man paaiskins - ko jie taip verziasi tam AK tuos vaikus isnesti??? As pagimdziau 3:54, iki 5:00 buvau su vaiku, zindziau, "kalbejomes", pazindinomes, abu jautemes kuo puikiausiai o paskui akusere ateina ir man sako - duokit vaikeli, jus vesim i palata, o vaikiuka atnesim veliau - pailsesit. Pailsesiu nuo ko? Nuo savo vaiko? Ir taip zyze - nu gerai, sakau, bet jei po pusvalandzio nuo dabar vaiko palatoj nepamatysiu, ateisiu su triuksmu pasiimti.
Atnese man ji po pusvalandzio - aprengta kazkokiomis per mazomis drapanomis (gime vaikas 57 cm., tai kelnytes aiskiai per mazos apmautos, vaikas sulenktom kojytem doh.gif ), kojos pirstelis kelnese i skyle ilindes, pusiau mieganti. Prigrasinau akuserei, kad kol manes salia nera, jo neskiepyti, nemaudyti, nieko niekur nelasinti ir pan..., bet nezinau, ar mano prasymas buvo ivykdytas.
Ir nuo ko pailsejau as per ta pusvalandi? Tik neramu buvo. Juk ir aprengti pati galejau (ka tuoj pat, beje, ir padariau - jau tie skarmalai doh.gif ), ir vaiksciojau, ir gerai visi jautesi - kas man paaiskins?

Nedramatizuoju as to isnesimo, tik nesuprantu to prasmes - kam nuo to geriau? Prie sveikos mamos galvos... Tad ir sakau - nepasiduokit, bukit stiprios ir islaikykit savo pozicija, jei manot, kad taip geriau jums ir jusu vaikeliui wub.gif As gailiuosi, kad pasidaviau ikalbinejimams, jauciuosi kazkuria prasme nepadariusi visko, kad mano vaikui butu gerai.. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Kiek mačiau, jie ten tuos vaikelius numaudo, atidžiai apžiūri gydytojas. Jei reikia, paima kraujo tyrimams. Nustato kraujo grupę vietoj. Nemanau, kad vien dėl to mamos poilsio išneša, turi jos ir taip ką ten veikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilytė @ 2012 07 06, 14:37)
Kiek mačiau, jie ten tuos vaikelius numaudo, atidžiai apžiūri gydytojas. Jei reikia, paima kraujo tyrimams. Nustato kraujo grupę vietoj. Nemanau, kad vien dėl to mamos poilsio išneša, turi jos ir taip ką ten veikti biggrin.gif

Kažkodėl kituose gimdymo namuose visa tai sėkmingai padaro gimdyklose... Ir šiaip turėtų tai daryti tik po kelių valandų, o ne iškart vaikeliui gimus, jei jis sveikas.
Atsakyti
Taigi RitaRazi parašė, kad išnešė po valandos, o ne iškart po gimimo.
Kam čia pulti iškart. Visur sąmokslo teorijos vaidenasi biggrin.gif
Žinau, kad antakalnis nepasižįmi palankumu naujagimiui. Bet ir niekas specialiai tų vaikų nežaloja. Nepatinka tokia tvarka, galima lengvai to išvengti gimdant kitur. Bet jei jau taip nutiko, tikrai neverta savęs kamuoti. Kažkada skaičiau psichologo straipsnį, kad vaiko psichiką žaloja nuolat pasikartojantys nepalankūs veiksniai, o ne vienkartiniai. Ištikrųjų daug kartų svarbesnis yra visas pirmų metų laikotarpis, kuomet vaikui vystosi saugumo ir pasitikėjimo jausmas. Ligonine su tuo palyginus tėra tik akimirka mirksiukas.gif
Atsakyti