Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

Merginos, noriu paklausti del nemokamu palatu: o tai liko trivieciu palatu, ar visos dvivietes, tik jei labai daug gimdyviu ikelia dar ka nors?

Ir dar klausimas: tame aukste kur yra naujagimiu skyrius ar yra paprastu nemokamu palatu eilinems mamoms, ne po cazerio? Nes jei gerai gavau info: salia naujagimiu skyriaus, salia palatose guli mamytes po cezeriu... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frenke: 07 gegužės 2012 - 15:27
QUOTE(Frenke @ 2012 05 07, 16:26)
Merginos, noriu paklausti del nemokamu palatu: o tai liko trivieciu palatu, ar visos dvivietes, tik jei labai daug gimdyviu ikelia dar ka nors?

Ir dar klausimas: tame aukste kur yra naujagimiu skyrius ar yra paprastu nemokamu palatu eilinems mamoms, ne po cazerio? Nes jei gerai gavau info: salia naujagimiu skyriaus, salia palatose guli mamytes po cezeriu... rolleyes.gif

Visos palatos yra dvivietės, nebėra triviečių..kai kurios tokios nedidelės, ten net nebebūtų įmanoma sutalpinti trečią lovą. Ir visos tos dvivietės palatos, su dušu ir tualetu kiekvienoj, yra nemokamos (nebent jeigu yra galimybė, mama pageidauja, sumoka 200lt ir tada pas ją nebeįkelia antros gimdyvės, t.y.antra lova lieka tuščia)...Todėl palatos niekuo nesiskiria, nėra išskirtos kaip "mokamos" ir "nemokamos". 4u.gif

Dėl šito nežinau, neturėjau aš CP, bet manau, kad palatų pasiskirstymas vyksta įprastai pagal tai, kuriame skyriuje moteris gimdė (šiuo jūsų klausiamu atveju - turėjo CP) - pirmo skyriaus gimdyvės guldomos į vieną aukštą, antro - į kitą.. g.gif nesvarbu, ar jos po natūralaus gimdymo, ar po CP..Pataisykit, jei klystu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frenke @ 2012 05 07, 16:26)

Aš gulėjau trečiam aukšte.Tai akušerės minėjo,kad tivietės palatos tik priešgimdyvinės yra.O po gimdymo,kur gulim,tai dvivietės.

Nesąmonė.Aš po cp gulėjau trečiame aukšte.Čia gal priklauso nuo to pas ką gimdai,kur papuoli ar į pirmą ar į antrą gimdymo skyrių.

Ir tikrai,viskas pasikeitę,suremontuota.Palatose ir dušas ir tualetas ir pora kriauklių yra thumbup.gif Šį kartą buvo daug smagiau ir patogiau atsigauti po gimdymo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cansado @ 2012 05 07, 16:37)

Dėl šito nežinau, neturėjau aš CP, bet manau, kad palatų pasiskirstymas vyksta įprastai pagal tai, kuriame  skyriuje moteris gimdė  (šiuo jūsų klausiamu atveju - turėjo CP) - pirmo skyriaus gimdyvės guldomos į vieną aukštą, antro - į kitą..  g.gif nesvarbu, ar jos po natūralaus gimdymo, ar po CP..Pataisykit, jei klystu  4u.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(divėja @ 2012 05 07, 15:41)

Tikrai taip  drinks_cheers.gif

Aciu merginos uz issamia info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 05 07, 11:18)
nebėra ten vienviečių palatų, visos yra dvivietės, tik, jei bus galimybė ir jūs pageidausit, galėsit sumokėti pinigėlius ir tada nebeatkels jokios palatos kaimynės pas jus, būsit viena toj dvivietėj palatoj  4u.gif jeigu sumokėsit, tikrai nieko nebeatkels  4u.gif

Jeigu bus daug gymdyviu, tai labai didele alimybe, kad turesit kaimyne, tiesiog tada nieko moketi nereikes.
Zinau atveji, kai mergina viena para viena buvo, sumokejo, bet kita para pagulde kaimyne, tai pinigelius grazino ax.gif
QUOTE(kasiopeja @ 2012 05 07, 14:09)
Aš nelabai matau logikos rinktis vienvietę palatą. Vyras 24 val. per parą vistiek nebus su jumis. Jei liksite viena palatoje ir norėsite išeiti į dušą ar WC, paliksite vaikiuką vieną? Aš bijočiau, todėl visus kartus džiaugiausi, kad nebuvau palatoje viena. Aišku, trise gulėti ne stebuklas, dviese būti idealiausia. Bet viena tikrai nenorėčiau  schmoll.gif

su mumis vyras buvo visas 7 dienas. thumbup.gif labai faina thumbup.gif zinoma isvaziuodavo ir namo, i parduotuve, bet nakvodavo tai kartu. Labai padedavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 05 07, 15:37)
jeigu yra galimybė, mama pageidauja ir sumoka 200lt, tada pas ją nebeįkelia antros gimdyvės, t.y.antra lova lieka tuščia

Žinokit, net ir sumokėjus pinigėlius, pas jus į palatą gali vis tiek įkelti kaimynę. Taip atsitiko mano draugei, gimdė gruodžio mėn., susimokėjo už palatą, bet viena pabuvo tik kelias valandas, nes gimdyvių buvo be galo daug ir dėti jų nebuvo kur. Tik negaliu pasakyti, kaip baigėsi su tais pinigais - ar grąžino, ar ne. Bet, siūlyčiau, būtinai prieš sumokant pasiklausti, kaip bus tokiu atveju.
Aš pati pragulėjau viena visą savaitę, bet tai buvo 2009 m. ir tuomet dar buvo vienviečių palatų - antros lovos man neįstūmė smile.gif nors gimdymų irgi buvo daug, bet tuomet ir palatų buvo dar net šešiaviečių, o tai jau tikrai siaubas
Atsakyti
QUOTE(Ramune13 @ 2012 05 08, 12:23)
Žinokit, net ir sumokėjus pinigėlius, pas jus į palatą gali vis tiek įkelti kaimynę. Taip atsitiko mano draugei, gimdė gruodžio mėn., susimokėjo už palatą, bet viena pabuvo tik kelias valandas, nes gimdyvių buvo be galo daug ir dėti jų nebuvo kur. Tik negaliu pasakyti, kaip baigėsi su tais pinigais - ar grąžino, ar ne. Bet, siūlyčiau, būtinai prieš sumokant pasiklausti, kaip bus tokiu atveju.
Aš pati pragulėjau viena visą savaitę, bet tai buvo 2009 m. ir tuomet dar buvo vienviečių palatų - antros lovos man neįstūmė  smile.gif  nors gimdymų irgi buvo daug, bet tuomet ir palatų buvo dar net šešiaviečių, o tai jau tikrai siaubas

jo, tikiu, kad gali nutikti ir toks dalykas, bet, manau, tokiu atveju pinigus grąžina
Atsakyti
Sveikos, turiu klausima: ar atvykus i priemimo skyriu kuri nors rinkotes gimdymo skyriu,kuriame pageidavote gimdyti (ju yra 2)? ir ar normaliai leidzia pasirinkti ar jau kur pakliuvai ten? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ignek @ 2012 05 11, 11:16)
Sveikos, turiu klausima: ar atvykus i priemimo skyriu kuri nors rinkotes gimdymo skyriu,kuriame pageidavote gimdyti (ju yra 2)? ir ar normaliai leidzia pasirinkti ar jau kur pakliuvai ten? aciu 4u.gif

Lyg tai jie patys paskiria i kuri skyriu.
As buvau susitarusi su gydytoju, tai jis ant mano korteles uzrase i kuri skyriu paguldyti mane, kad jo skyriuj buciau.
Bet, manau, kad galima graziai paprasyti ten, jeigu jau taip nori butent i ta skyriu blush2.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2012 05 11, 11:22)
Lyg tai jie patys paskiria i kuri skyriu.
As buvau susitarusi su gydytoju, tai jis ant mano korteles uzrase i kuri skyriu paguldyti mane, kad jo skyriuj buciau.
Bet, manau, kad galima graziai paprasyti ten, jeigu jau taip nori butent i ta skyriu blush2.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Noreciau ir as pasidalinti patirtimi - o tai ziuriu cia tiek daug "prigasdinimu":) Pirma vaika gimdziau 2007 metais - dar pries remontus Antakanyje. Tada labai svarsciau kur gimdyti, musu finansines galimybes leido rinktis, tai ir BAltijos - Amerikos klinika svarciau ir kitas privacias istaigas. Nestumo metu lankiausi privaciai pas gydytoja, kuri dirba Antakalnyje ir priema gimdymus. Ji manes tada retoriskai paklause "Kiek tau svarbu, kad po gimdymo kita diena sampano atnestu smile.gif" (turedama mintyje BA klinika smile.gif) NA, realiai viska nusvere tai, kad ji ten dirba, ir, kas svarbiausia, kad jei tikrai komplikuotas gimdymas, galu gale pakraus i greituske ir atves i Antakalni... Kaip minejau, viskas buvo pries remonta, tai vaizdelis ne koks, bet trumpoai ten isbuvau, tai per daug nekreipiau i tai demesio. Del personalo - gimdymui issikvieciau savo gydytoja, viskas buvo super 4u.gif Po gimdymo - gavau vienviete palata (mazutele, bet vis tiek , cia savo gydytojos pastangomis ir atsitiktinumo deka, kad tuo metu kaip tik ji atsilaisvino...). Man personalas pasirode NORMALUS - nieks nesokinejo, bet viska parode, ir labai skatino maitinti - su pirmu (dukra) nei paduoti mokejau, nei uzpakalio nuplauti. O ir savijauta buvo siaip sau, vos pirma para paejau (nors gimdymas nebuvo sudetingas, teko siek tiek kirpti, dukra atmetusi galva isistate i gimdymo takus).
Antra kart gimdziau pries 4 menesius (2012). Viskas buvo po remonto - del to tai super. Nesitariau (nors mano pazistamu rate siek tiek keista buvo smile.gif smile.gif smile.gif, pamate kokia gydytoja mane priziurejo nestumo metu, klause ar planuoju ja issikviesti, bet sakiau tiks kas budi smile.gif PAgimdziau pas A.Podkopajev ir dar dvi rezidentes buvo ( as paprastai nepriestarauju studentu buvimui, kazkur jiems gi reikia mokytis). Gydytojas super, gal siek tiek tokio idomaus humoro jausmo, bet profesionalumui tai netrukdo smile.gif Po gimdymo stengiausi kuo maziau prasyti pagalbosl nes relaiai gimdymas buvo labai trumpas ir lengvas, tai palatos kaimynei padejau (jai gime mergyte, pirma turi berniuka, tai ji nemokejo apiplauti is pradziu mergytes smile.gif smile.gif smile.gif Mano bendras komentaras butu toks - jeigu numatomos bent kokios komplikacijos (mano atveju tai nebuvo, as bile kurioje ligonineje buciau pagimdziusi), net nesvasciusi rinkciausi AK. Jeigu Jusu vaikutis gime normaliai ir viskas daugiau maziau yra ok, nesitikeciau perdeto demesio, nes ten VISADA buna vaikuciu su didelemis bedelemis - va jiems i reikia to demesio. Abu kartus ten praleidau 2 paras ir namo 4u.gif
Papildyta:
Ir dar - prasiau mokamos palatos, bet nebuvo galimybes tuo metu. Ir nieko - "nenumirau":) smile.gif smile.gif palatos dabar dvivietes, kaimyne pakankamai normali buvo, vyras jos istisai nesedejo, nors giminiu buvo, bet susiprotejo juos priimti koridoriuje. As grieztai savo giminei draudziau rodytis, isskyrus vyra, nes tiek gimdyve, tiek leliukas juk atvira zaizda...
Atsakyti
Aš taip pat 2011 m. gimdžiau Antakalnyje. Nei gimdymu, nei priežiūra po jo tikrai negaliu skųstis. Gimdyti važiavau nesitarusi su niekuo, gimdžiau pas Povilaitienę Rasą (nuostabi gydytoja), kuri tuo metu budėjo. Pagimdžiau per keturias valandas, labai lengvai, nors buvo pirmas vaikas. Po gimdymo gulėjau dvivietėje palatoje, nors dabar tai sumokėčiau, kad galėčiau būti viena, nes kitos gimdyvės mergaitė visas naktis šaukė praktiškai be perstojo, todėl man miego buvo labai mažai. Bet smagu, kad išbuvau ten tik dvi paras ir išvažiavome į namus. Mano prisiminimai apie gimdymą Antakalnio klinikose yra tik geri.
Atsakyti