Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

Aš triskart gimdžiusi AK, bet jokių tokių košmarų nemačiau, ir tikrai neperdedu..Man jokių problemų, klausimų neiškildavo, nu bet pas palatos kaimynes ėjo ir ėjo akušerės, viską padėdavo, ir nupraust, ir perrengt, ir pamaitint, nežinau, ar tiesiog pasisekė, ar nuo nuotaikos personalo priklauso, ar nuo pačios gimdyvės bendravimo tono..Paskutinįkart nesisekė maitint mamai, nu nemeluoju, ėjo akušerė kas valandą pas mus ir vis klausė, ar pamaitino, ir visaip kaip padėjo pamaitint...Aš tik duris atidarydavau palatos, kad gryno oro įeitų (koridoriuj pravėdindavo dažniau,palatose labai karšta),tai iškart prisistatydavo budinti skyriaus akušerė, klausdavo, ar atsitiko kas, ar ieškau kažko.. g.gif
Nesu kažkokia AK fanė, bet netikiu, kad viskas jau taaaaip tragiškai ir baisiai ten yra.. schmoll.gif
Ir pinigais, pakišiukais nieks nesišvaistė..Aš pati tik vienintelį kartą sanitarei daviau šokoldado, kad atnešė man verdančio vandens termosą iš virtuvės, nu atsidėkojau ir viskas..
Netikiu, kad jau kituose GN tiesiog ant rankų nešioja ir liaupsina, ir personalas šokinėja.. doh.gif Prieš kelis mėnesius draugė VGN gimdė, ir vaikas ne pirmas, ir pati moteris ne piemenka, ir su gydytoju buvo susitarus dėl CP, bet pogimdyviniams skyriuj teko išgirst ir visokių bumbėjimų, ir nepagarbos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cansado: 28 vasario 2012 - 16:32
QUOTE(Cansado @ 2012 02 28, 16:30)
Aš triskart gimdžiusi AK, bet jokių tokių košmarų nemačiau, ir tikrai neperdedu..Man jokių problemų, klausimų neiškildavo, nu bet pas palatos kaimynes ėjo ir ėjo akušerės, viską padėdavo, ir nupraust, ir perrengt, ir pamaitint, nežinau, ar tiesiog pasisekė, ar nuo nuotaikos personalo priklauso, ar nuo pačios gimdyvės bendravimo tono..Paskutinįkart nesisekė maitint mamai, nu nemeluoju, ėjo akušerė kas valandą pas mus ir vis klausė, ar pamaitino, ir visaip kaip padėjo pamaitint...Aš tik duris atidarydavau palatos, kad gryno oro įeitų (koridoriuj pravėdindavo dažniau,palatose labai karšta),tai iškart prisistatydavo budinti skyriaus akušerė, klausdavo, ar atsitiko kas, ar ieškau kažko..  g.gif
Nesu kažkokia AK fanė, bet netikiu, kad viskas jau taaaaip tragiškai ir baisiai ten yra..  schmoll.gif 
Ir pinigais, pakišiukais nieks nesišvaistė..Aš pati tik vienintelį kartą sanitarei daviau šokoldado, kad atnešė man verdančio vandens termosą iš virtuvės, nu atsidėkojau ir viskas..
Netikiu, kad jau kituose GN tiesiog ant rankų nešioja ir liaupsina, ir personalas šokinėja..  doh.gif  Prieš kelis mėnesius draugė VGN gimdė, ir vaikas ne pirmas, ir pati moteris ne piemenka, ir su gydytoju buvo susitarus dėl CP, bet pogimdyviniams skyriuj teko išgirst ir visokių bumbėjimų, ir nepagarbos..

na kodėl iš karto reikia apie šokinėjimą kalbėti. gi ne vaikai esam ir visos puikiai suprantam, kad ne pas mamą važiuojam, o į ligoninę ir nemanau, kad kas reikalauja specialios priežiūros. manau tiesiog visoms reikia, kad apžiūrėtų, kas negerai vaikui jeigu rėkia 16 val be sustojimo, kad parodytų bent kartą kaip maitinti ar užpakaliuką nuprausti. niekas nereikalauja išsišiepusių ir šokinėjančių sesučių, bet mažų mažiausiai, kad elgtųsi kaip su žmogum ir nevadintų karve ir neišvarytų gimdyvės ar galų gale nepaliktų vienos mamos, kuriai tik ką operaciją padaryta ar bent vyrui leistų pasilikti vaiką prižiūrėti.
nežinau ar čia rašo tik blogesnius atsiliepimus, nes dažniausiai skaudūs prisiminimai ilgiau išlieka, bet paskaičius pusę temos šiurpas nuėjo nuo kai kurių istorijų...
ir visai aš ir VGN neliaupsinu. bet pati ten gimdžiau, o gimdymas komplikuotas buvo ir aišku niekas ten nelakstė išsišiepę, kai buvo blogai sakė, kas blogai ir sakė ką darė ir svarbu, kad profesionaliai elgėsi. niekas už galvos nesukiojo ir nepagarbiai nekalbėjo. viskas dalykiškai ir aiškiai. tai ko ir reikia.
sėkmės visoms išsirinkti kur gimdyti ir gerų daktarų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiaip man keista, kad mama antrą naktį dar nesikėlė iš lovos. Po cezario jau kitą dieną stato ant kojų. Jei sunku, visada duoda nuo skausmo arba žvakutes, arba į užpakalį suleidžia. Jei būna kažkokios komplikacijos, visada galima prašyti, kad vaiką į skyrių paimtų nakčiai, ypač, kai mama nesikelia iš lovos. Pirmai nakčiai niekada vaiko nepalieka.
Kadangi du kartus teko ilgokai pasisvečiuoti po operacijų, tai visko prisižiūrėjau. Bet jei mama vidury nakties ateina prašyti pagalbos, niekas neišveja. Ir ateičiai, jei kažkas blogai, nereikia laukti, kol kažkas išgirs ir ateis gelbėti. Eiti pačiom į vaikų skyrių arba kviestis akušerę. Dabar ten dirba nuostabių akušerių. Ir vaikų sesutės nėra jau tokios raganos, dažniausiai jos tiesiog pervargusios.
Teko gulėti su labai jau "poniška" mamyte, kuri po operacijos ištisai viskuo skundėsi ir dejavo. Personalas ją visada išklausydavo ir stengėsi palengvinti jos "kančias". Pamokindavo, papildomą vaistą į užpakalį suleisdavo, kad ne taip panikuotų.
Atsakyti
QUOTE(Ruggiagele @ 2012 02 28, 15:48)
VGN. ten aišku irgi būna visokių nesusipratimų ir niekas ten irgi nelepina ir neglosto galvyčių, bet vis tiek atrodo geriau...

Liudna, kad tokia patirti turejau, bet parasiau tik del to, kad kitos zinotu kaip gali buti ir kaip elgtis tokiose situacijose. Susiduriau ir tikrai su nuostabiu personalu, kuris visapusiskai atliko savo pareigas ir labai padejo, bet apie tokius zmones nieks nekalba, nes svarbiau zinoti, kas gali buti neigiamo, kad psichologiskai nusistatyti atremti tokius ivykius. Isvada tokia, kad visur yra ir labai abejingu ir labai supratingu darbuotoju, bet vistiek rinkciausi AK ir gimdyciau pas ta pati daktara (Aleksej Podkopajev) thumbup.gif
Atsakyti
Tiesiog labai geras gimdyklos personalas... bet ir VGN aisku gal viskas bus puiku smile.gif sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti, o kai jau veikla prasideda, tiesiog važiuoji į AK ir viskas su dokumentais ir tašytėmis? g.gif
O reikia kreiptis ten į akušerijos ir ginekologijos skyrių ar perinatologijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2012 03 06, 17:17)
Norėčiau paklausti, o kai jau veikla prasideda, tiesiog važiuoji į AK ir viskas su dokumentais ir tašytėmis?  g.gif
O reikia kreiptis ten į akušerijos ir ginekologijos skyrių ar perinatologijos?  g.gif

taip, su daiktais ir dokumentais važiuojat ten, įėjimas ten, kur slankiojančios durys, ten yra gimdymo priimamasis.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 03 06, 17:26)
taip, su daiktais ir dokumentais važiuojat ten, įėjimas ten, kur slankiojančios durys, ten yra gimdymo priimamasis..  4u.gif

Ačiū smile.gif
Bandysime ieškoti slankiojančių durų.
Buvome apsižiūrėti, kad žinoti kur važiuoti.
O kas parašyta ant tų durų? ax.gif
O ilgai užtrunka dokumentų įforminimas?

Panikuoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2012 03 06, 17:31)
Ačiū smile.gif
Bandysime ieškoti slankiojančių durų.
Buvome apsižiūrėti, kad žinoti kur važiuoti.
O kas parašyta ant tų durų?  ax.gif

O ilgai užtrunka dokumentų įforminimas?

Panikuoju  doh.gif

jos yra prie pat pastato kampo, daugiau tokių nėra, tikrai rasit..užrašyta neprisimenu kas, keli pavadinimai, lyg gimdymo skyriai.. g.gif

priklausomai nuo situacijos.. 4u.gif aš atvažiavau su pilnu atsidarymu, tai nieks jokių popierių nepildė, iškart į gimdyklą.. o šiaip, tai ten priimamajame reiks pabūt bent 10-15 min - surašys popierius, pamatuos širdutės tonus, ateis gydytojas budintis patikrinti, persirengsit..Čia jeigu nebus užimtas priimamasis..Kartais gali tekti palaukti šiek tiek, jeigu atvažiavus apžiūrima kita gimdyvė..

suprantu, aš visus tris kartus panikavau, sumišimas neišvengiamas, nusiteikite, kad viskas turi būti ir bus gerai.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 03 06, 17:36)
suprantu, aš visus tris kartus panikavau, sumišimas neišvengiamas, nusiteikite, kad viskas turi būti ir bus gerai..  4u.gif

Ačiū. 4u.gif
Tiesiog kažkaip baisu pasidarė, atvažiuosiu, o mane iš ten išvarys biggrin.gif
Aš su nekuo nesu susitarusi.
Tai kai pajusiu, kad laikas važiuoti, tiesiog su vyru ir nuvažiuosime.
Vyras liks su manimi, o jam nieko papildomai turėti nereikia?

Tai tuomet atvykstu, tikriausiai paklaus kiek laiko tarp sąrėmių, paims dokumentus.
Siuntimo iš savo ginekologės neturiu, tik tą nėščiosios kortelę. Sodros knygutę jau įdėjau, o asmens dokumentas visada su manimi.
Kaip suprantu iš pradžių reikia paimti tik vieną tašytę skirta gimdyklai, kitą vyras atneš vėliau.

Ačiū už jūsų kantrybę 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2012 03 06, 17:49)
Ačiū.  4u.gif
Tiesiog kažkaip baisu pasidarė, atvažiuosiu, o mane iš ten išvarys  biggrin.gif
Aš su nekuo nesu susitarusi.

Tai kai pajusiu, kad laikas važiuoti, tiesiog su vyru ir nuvažiuosime.
Vyras liks su manimi, o jam nieko papildomai turėti nereikia?

Tai tuomet atvykstu, tikriausiai paklaus kiek laiko tarp sąrėmių, paims dokumentus.

Siuntimo iš savo ginekologės neturiu, tik tą nėščiosios kortelę. Sodros knygutę jau įdėjau, o asmens dokumentas visada su manimi.

Kaip suprantu iš pradžių reikia paimti tik vieną tašytę skirta gimdyklai, kitą vyras atneš vėliau.

nebijok, nieks neišvys.. 4u.gif aš susitarus tik pirmąkart buvau, antrą ir trečią - ne..

taip, važiuokit kartu, pirma jus vieną apžiūrės priimamajame, tada vyrą pakvies su daiktais, jeigu pasiliksit jau gimdyt..ne, vyrui nereik nieko, tik kad neprisirengtų daug, gimdyklose labai karšta.. 4u.gif

taip, atvažiuosit, pasakysit, kad sąrėmiai, nuo kada, kas kiek laiko trunka, pildys popierius, ten klausinės apie ligas persirgtas, alergijas turimas, nėštumus kitus, jei turėjot, apie šitą nėštumą..

siuntimo ir nereikia, sodros pažymėjimo man irgi nereikėjo (bijau pameluot, įsidėkit dėl visa ko), tik nėščiosios kortelės ir asmens dokumento..

taip, pradžioj turėkit tašytę tik į gimdyklą, paskui, jei vyras pasiliks po gimdymo, atneš tašes į palatą..aš pirmus kartus kad ir su vyru buvau, bet daiktus visus nešėmės į gimdyklą, gimdyklos ten erdvios, pasidėjom kampe, niekam netrukdė..paskui vyras nebelaukė, kol mane į palatą perveš, išvažiavo namo, tai nereikėjo lakstyt pirmyn atgal dėl tų tašių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cansado: 06 kovo 2012 - 18:03
Na ir aš galvoju iš karto 2 tašes paimti. Jos nedidelės. O su vyru susitarėm, kad bus su manimi iki pat gimdymo tik. smile.gif
Labai ačiū, dabar man jau ramu. 4u.gif
Svarbiausia, kad pavyktu durys surasti kuo greičiau. smile.gif
Atsakyti