Prisidedu prie nuomones, kad naujagimiu skyrius tragedija! Mano sunelis pirma para buvo labai ramus, o antra kaip pradejo verkti tai istysai. Ejau pas jas prasyti pagalbos, kad apziureti, gal jam kas skauda, nes cia nesamone, kad pastoviai verkia, cia buvo mano pirmas vaikelis, nzn kaip elgtis, jie man sako, jis atkanas pamaitink, sakau jis kruties neima, buteliuko neima, tai mane apstauge, kad netaisyklingai duodu kruti, nors pries tai n kartu prasiau, kad man padetu, nes nezinau kaip tai daryti
diena vyras padedavo pamainom ji niesiodavome, nes tik ant ranku neverke, o nakti buvo tragedija, vaikas nemiega, as verkiu, pieno nera, o
personalas man siulo nusiraminti ir pamiegoti, nes dings pienas, sakau jo jau nera!!! bet jiems dzin, asilu kompanija. Man pasiseke, kad trecia nakti budejo normalesne pamaina, atejo labai maloni moteris, nes vaikas istysai verke, paklause, kodel jis verkia, sakau nezinau:cry: tai ji nuejo atnese misinuko, suviniuojo suneli i kokona, padejo pamaitinti, po to jis saldziai uzmigo, dar ji sake, kad jai nakti jis vekrs ji paims ji pas save, nes man reikia pamiegoti, kad pienelis atsirastu, bet sito neprireike, vaikelis leido pamiegoti, nakti pati krutimi maitinau, buvo pieno. Ir tai visa savaite, kol gizome pagaliau namo, ten situacija pagerejo, kol neprasidejo pilvuko degliukai
identiskai ir man viskas buvo, tik maziuke pati nusiramino be jegu (visa diena verke), tada daviau kruti, paeme ir uzmigo...
Sveikos,
skaitydama tema neuzmaciau info, ar naturaliai pagimdzius palieka vaikeli su mama ar bent trumpam isnesa i naujagimiu skyriu. Pirmaja gimdziau VGN, tai ten nuo pirmu minuciu su savimi turejau dukra. Sikart greiciausiai teks gimdyti AK, tad butu smalsu suzinoti tvarka ir galimybe ja itakoti (t.y ar paprasius imanoma, kad vaikelio nesinestu visai).
Aciu
Man gimdymas buvo gal ilgokas, tai yra saremiai reguliarus (kas 4 min) buvo apie 17 val, pagimdziau per pusvalandi. Tai kai pirma karta pamaitinau ant gimdymo stalo dar isnese 3 val. kad pailseciau. Nenorejau kad isnestu ir miegot atrode nenorejau, bet buvau dekinga uz tas poilsio valandas, uzmigau pati nepastebejau kaip greitai.