Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(Daivija @ 2012 02 20, 12:11)
Labai pritariu  drinks_cheers.gif  Gimdykloj daktarai,akuseres tikrai labai malonus  thumbup.gif Bet jau naujagimiu skyriui  blink.gif  TRAGEDIJA!!!! Ten JOKIO paaiskinimo,palaikymo, patarimo nesulauksi! Su manim palatoj gulejojauna mergina su pirmu vaikeliu. Ji nemokejo,nei vaikelio paimti, nei papo ikisti, nei uzpakaliuko nuplauti. Ir NIEKAS jei neparode, nepaaiskino, nepadejo  doh.gif Visiska TRAGEDIJA  doh.gif

Dėl to irgi pritariu. Nors galvojau, kad dėl to, kad aš kaip tik "ant" švenčių pataikiau, o pasirodo čia jiems jokio skirtumo.
Nors trečią gimdyčiau irgi AK, o Naujagymių skyriaus personalą tiesiog iškentėčiau-juk tik kelias dienas reikia wink.gif
Atsakyti
Tai ir as isketenciau, jai koks netyciukas ,,atsirastu", bet rimtai tai neplanuojame. Mano atveju tai mes savaite kentejome ju ,,liguotas ir choleriskas nuotaikas", nes vaikelis gime siek tiek ligotas, tai laike 7d doh.gif nors vaikeliui jau po keliu dienu buvo geriau, bet vistiek laike, nes nepriaugo svorio, tai kur cia priaugsi, kai tokia situacija, nuo nervu mama pieno neturi, nervuota, o lelius taigi viska jaucia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mangarine16 @ 2012 02 20, 18:13)
Dabar kai jau turiu patirties, tai ateityje zinosiu, kaip su jais reikia elgtis, reikia naglai reikalauti, kadangi jie privalo suteikti pagalba ir informacija, uz tai gauna piginus, bet to maza, laukia, kad papildomai ka duotum doh.gif tik toks ju elgesys toli grazu sito nevertas schmoll.gif

PS. Jie man dar pridure, kad ir taip daug naujagimiu skyriuje turi, kur tai matyta  fool.gif Ten reikia su slapta kamera viska filmuoti, tai gal taip personalas bus ,,isvalytas".

Jo, man irgi ta pati sake, kai prasiau, kad parodytu, kaip mergaitei sikniuka nuplauti (nes pirmas pas mane berniukas), palatos kaimynes vyras prase, kad parodytu,kaip bambyte tvarkyti doh.gif
Atsakyti
Mums su uspakaliuko plovimu irgi buvo idomi situacija. Ateina akusere i palata, kaip tik keiciau suneliui pamperskiuka ir dregna servele nuvaliau uzpakaliuka, nes patirties neturiu ir bijojau nesti plauti po kranu. Ji pamate, apsauke mane, kad sutinu vaikui uzpakaliuka ir kad reikia butinai plauti po kiekvieno kakucio, paeme vaika, nuplove ir isejo, spejau tik pamatyti, kaip ji laike suneli ir daugiau nieko doh.gif po kiek laiko jis vel pakakoja, is karto nesu prausti, bet tai ne taip paprasta, kaip buvo matyti is salies g.gif stoviu prie kraukles ir laukiu, kol pradegs begti siltas vanduo, ateina kita akusere, siek tiek malonesne, tai is karto paklausiau ar gerai laikau suneli ir kokio siltumo turi buti vandenukas, jis man viska graziai paaiskino ir parode smile.gif o pasakos moralas toks: jokios pagalbos ir informacijos savanoriskai nieks nesuteiks, reikia kaulinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mangarine16 @ 2012 02 20, 22:58)
Tai jau tikrai, o po to dejoja, kad ,,mazeja gimstamumas", tai kaip galima noreti antro vaikelio, jai zinai koki kosmara vel reikia praeiti, norint susilaukti stebukliuko. Cia as apie save taip rasau, nors jau praejo 10 men. nuo mano gimdymo, kol kas visai nera minciu apie 2 leliuka verysad.gif o kai mano gimda su tokiom anomaliojom, tai net baisu, kaip daktarai tarpusavyje neapsisprendzia verysad.gif

10 mėnesių man atrodo dar nieko, o aš apie antrą lėliuką susimąsčiau tik po 8 metų, nes atsiminimai apie pirmą gimdymą iki šiol tokie, lyg gimdyčiau vakar
Atsakyti
Sveikos,

skaitydama tema neuzmaciau info, ar naturaliai pagimdzius palieka vaikeli su mama ar bent trumpam isnesa i naujagimiu skyriu. Pirmaja gimdziau VGN, tai ten nuo pirmu minuciu su savimi turejau dukra. Sikart greiciausiai teks gimdyti AK, tad butu smalsu suzinoti tvarka ir galimybe ja itakoti (t.y ar paprasius imanoma, kad vaikelio nesinestu visai).

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiškienė: 22 vasario 2012 - 15:13
QUOTE(Kiškienė @ 2012 02 22, 15:12)
Sveikos,

skaitydama tema neuzmaciau info, ar naturaliai pagimdzius palieka vaikeli su mama ar bent trumpam isnesa i naujagimiu skyriu. Pirmaja gimdziau VGN, tai ten nuo pirmu minuciu su savimi turejau dukra. Sikart greiciausiai teks gimdyti AK, tad butu smalsu suzinoti tvarka ir galimybe ja itakoti (t.y ar paprasius imanoma, kad vaikelio nesinestu visai).

Aciu 4u.gif

jeigu mama nori, tai niekur vaiko neišneša 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 02 22, 16:14)
jeigu mama nori, tai niekur vaiko neišneša  4u.gif

Labai labai aciu!
Atsakyti
QUOTE(mangarine16 @ 2012 02 20, 13:35)
Prisidedu prie nuomones, kad naujagimiu skyrius tragedija! Mano sunelis pirma para buvo labai ramus, o antra kaip pradejo verkti tai istysai. Ejau pas jas prasyti pagalbos, kad apziureti, gal jam kas skauda, nes cia nesamone, kad pastoviai verkia, cia buvo mano pirmas vaikelis, nzn kaip elgtis, jie man sako, jis atkanas pamaitink, sakau jis kruties neima, buteliuko neima, tai mane apstauge, kad netaisyklingai duodu kruti, nors pries tai n kartu prasiau, kad man padetu, nes nezinau kaip tai daryti doh.gif diena vyras padedavo pamainom ji niesiodavome, nes tik ant ranku neverke, o nakti buvo tragedija, vaikas nemiega, as verkiu, pieno nera, o personalas man siulo nusiraminti ir pamiegoti, nes dings pienas, sakau jo jau nera!!! bet jiems dzin, asilu kompanija. Man pasiseke, kad trecia nakti budejo normalesne pamaina, atejo labai maloni moteris, nes vaikas istysai verke, paklause, kodel jis verkia, sakau nezinau:cry: tai ji nuejo atnese misinuko, suviniuojo suneli i kokona, padejo pamaitinti, po to jis saldziai uzmigo, dar ji sake, kad jai nakti jis vekrs ji paims ji pas save, nes man reikia pamiegoti, kad pienelis atsirastu, bet sito neprireike, vaikelis leido pamiegoti, nakti pati krutimi maitinau, buvo pieno. Ir tai visa savaite, kol gizome pagaliau namo, ten situacija pagerejo, kol neprasidejo pilvuko degliukai lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif identiskai ir man viskas buvo, tik maziuke pati nusiramino be jegu (visa diena verke), tada daviau kruti, paeme ir uzmigo...

QUOTE(Kiškienė @ 2012 02 22, 16:12)
Sveikos,

Aciu 4u.gif

Man gimdymas buvo gal ilgokas, tai yra saremiai reguliarus (kas 4 min) buvo apie 17 val, pagimdziau per pusvalandi. Tai kai pirma karta pamaitinau ant gimdymo stalo dar isnese 3 val. kad pailseciau. Nenorejau kad isnestu ir miegot atrode nenorejau, bet buvau dekinga uz tas poilsio valandas, uzmigau pati nepastebejau kaip greitai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pretty mama @ 2012 02 26, 19:41)
drinks_cheers.gif identiskai ir man viskas buvo, tik maziuke pati nusiramino be jegu (visa diena verke), tada daviau kruti, paeme ir uzmigo...

Su manimi kartu gulejo tokia panele, kuri buvo is anksto susitariusi del gimdymo, zodziu visur ir visiems kyso pinigus, bet kanagdi jai nepavyko gauti mokamos palatos, tai ja pagulde i paprasta. Po 2 dienu mane is vienos palatos perkele i kita , pas ja. Ji buvo po cezario, tai visai negalejo atsikelti pirmas dienas. Ta diena kai atsiguliai su ja palatoje ji buvo pirma para po gimdymo. Jai atnese suneli, ji net negalejo pati jo paimti is lovytes, diena su ja buvo anyta ir vyras, vakare, kai jie isejo prasidejo kosmaras. Vaikelis pradejo labai verkti, ji net negalejo jo panesioti, nuraminti nes negalejo atsikelti is lovos. Ji prase personalo, kad leistu vyrui pasilikti per nakti, as buvau ne pries, nes maciau kokia liunda situacija. Jai neleido, sake jai bus labai sunku jie paims vaika pas save i naujagimiu skyriu. Nors kudikis tiesiog ,,reke" iki paryciu nieks net neatejo! Tai as nuramindavau savo suneli, ir nesiodavau jos, paduodavau jai, kad ji pamaitintu. Ta naktis buvo tragiska, mes buvome beveik nemiegojusios. Baisiausia budavo, kai abu vaikeliai vienu metu verkdavo doh.gif Kita diena atejo jos vyras, ji jam viska papasakojo, jis ten toki veja pakele... Naktine pamaina jau buvo pasikeitusi, tai nieks is personalo negalejo pakomentuoti, kodel taip buvo. Kitos dieno vakare, jai pacios sesutes kelis kartus ejo pas ja, klausti ar nereikia pagalbos, bet veikelis buvo ramesnis, tai ji atsisake ju pagalbos. Tai va, per ta savaite kol gulejau po gimdymo tokiu ,,kreizi" dalyku prisiziurejau, kad iki siol viskas akyse stovi. Nesvarbu ar duodi pinigu ar ne, bet kol nepakelsi vejo, nieko negausi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mangarine16 @ 2012 02 27, 09:35)

Kosmaras... verysad.gif
Atsakyti
nu klausykit prisiskaičiau čia vietinių košmarų, galvoju kodėl iš viso kažkas važiuoja į AK savo noru doh.gif atvažiuoji - išvaro arba palieka vaiką mamai, kuri atsikelti iš lovos negali ir neleidžia tėčiui pasilikti arba net tingi parodyti, kai užpakaliuką nuplauti doh.gif suprantu, kad daug darbo, bet prižiūrėti naujagymius ir yra jų darbas ir t.t. man VGN kai pirmą kartą paklausiau kaip taisyklingai maitinti, tai sesutė viena buvo irgi matyt persidirbusi, tai mestelėjo, kad reikėjo lankyti paskaitas prieš gimdymą, bet gražiai paaiškinau, kad teorija yra viena, o praktiškai tai nesigauna ir nors vartydama akis, ale vis tiek parodė, o kitos sesutės iš karto atsakydavo į klausimus netempdamos laiko. o per savaitę laiko ten praktiškai visą personalą mačiau
vėl gimdymas ant nosies, tai žiūrinėjuos įvairius variantus, kur važiuoti, bet po tokių atsiliepimų tai kažkaip nebeliko abejonių - VGN. ten aišku irgi būna visokių nesusipratimų ir niekas ten irgi nelepina ir neglosto galvyčių, bet vis tiek atrodo geriau...
Atsakyti