QUOTE(Revla @ 2011 12 03, 16:42)
Sakykite, ar tiesa, kad AK kai ir gimdai iskart stato laseline ir skatina gimdyma?
Arba gal kas zino kokia ten laseline stato? ar nevisoms cia?
taip, iškart prasidėjus gimdymui į veną įveda kateterį, jeigu reikia (pvz.jeigu nusimato kokia komplikacija, moteris epidūro pageidauja), lašina skysčius, jeigu nereikia, palieka uždarą kateterį..bet kaip suprantu, tai reikia padaryti tam, kad ekstra prireikus, nebereikėtų staigiai durt, o galėtų iškart pokšt ir leisti vaistus tiesiai į veną..
Tai va, šviežiausi įspūdžiai iš AK, pagimdžiau sekmadienį ryte..
Buvau atvažiavus šeštadienį vakare, nes nerimavau dėl judesių, ten apžiūrėjo labai nemalonus ginekologas (gyd.Podkopajevas), tikrai taip grubiai ir kalba ta jo tokia įdomi, velia velia, trina trina aplinkui, tai labai nepatiko, džiaugiuosi, kad negimdžiau pas jį..
Gimdyt atvažiavau sekmadienį, 8.28h, su pilnu atsidarymu, tai džiaugiuosi, kad personalas ekstra sureagavo, staigiai lėkėm į gimdyklą ir 8.52h gimė sūnus..Gimdymą priėmė budinti gydytoja Gelažanskienė ir dar tokia jaunutė gydytoja, nežinau pavardės, abi labai malonios, konkrečios, nevyniojančios į vatą, akušerės irgi visos
, jaučiau super palaikymą..Kadangi gimdžiau viena, tai ir daiktus padėjo nusinešt, ir persirengt, ir po gimdymo padėjo krūtį vaikui įsiūlyt, ir į visus klausimus atsakė, nu žodžiu, va
Pogimdyviniam skyriuj irgi visos malonios, nemačiau nė vieno suraukto veido, nė vieno atgrasaus žodžio ar atsakymo..
Nors man tos pagalbos kaip ir nereikėjo, bet pas palatos kaimynes ėjo ir ėjo budinti akušerė, ir maitint vaiką padėjo, ir perrengt, ir nupraust, nu nieks nesiraukė, nebambėjo ir pan..
Visos su šypsena, pajuokaut mokančios..
Per vizitacijas ryte ginekologė irgi viską išsamiai papasakojo, atsakė į visus mūsų klausimus..Vaikų gydytoja ir sesutės iš naujagimių sk malonios, su vaiku tikrai nieks grubiai nesielgė, prieš imant kraują ir glostė, ir kalbino, ir rėkiantį ramino, nu aš neturiu jokių priekaištų..
Bet vėlgi, darkart įsitikinau, kad kas ko laukia iš personalo, tą ir gauna..Pas mane dvi moterys po gimdymo gulėjo - viena pirmakartė, antra - antrakartė..Tai ta pirmoji tikrai nieko nežinojo, visko bijojo, bet kvietė akušerę, klausė, žiūrėjo, mokėsi ir viskas gerai..O ta antroji į bet kokį klausimą "Ar kas neaišku, ar neturit klausimų" atsakydavo - viskas aišku, klausimų neturiu..O kai paaiškėjo vėliau, tai nežino, nei kaip berną praust, nei kaip maitint, nei kodėl maitint, nei kas kiek laiko, nei kaip ir kodėl vilnones kojines dėt ir pan ir skundėsi tel giminaičiams, kad čia nieks nieko nepasakoja..Tai va, po tokių situacijų ir kyla tokios kalbos, kad AK visi pikti, pasikėlę, nieko neaiškina ir pan..
Palatose dabar ten tikrai šilta, tvanku, nebijokit pravėdint langą atsidariusios, vaikus galima į koridoriuką tą mažą išvežt, nes tikrai kvėpuot nebūna kuo, ypač jei kokie lankytojai apsilanko.
Klauskit, jei kas kam įdomu..