QUOTE(JolitaJ. @ 2011 11 21, 13:09)
Jūsų įspūdžiai siaubingi, o man jau pora savaičių belieka su apsisprendimu, kad gimdysiu AK, nes po pirmo gimdymo VGN jaučiausi panašiai, bet ne kiek dėl gydytojų, akušerių kiek aplinkos ir žemesniojo aptarnaujančio personalo. Iki šios dienos nežinau, ar tartis su gydytoju, niekam šiais laikais ne paslaptis, kad susitarus su gydytoju baigiantis terminui važiuoji pas jį į ligoninę darbo dieną ir tau gimdymą šiek tiek "paprovokuoja" - žvakutėm, atsluoksniavimu ir tt., nes kaip kažkas minėjo, jei pataikai ne ant to su kuriom tareisi,jis tave perleidžia kitam gydytojui ir susimoki į kasą.
O kaip su tavim elgiamasi, daug priklauso nuo gydytojų, esu mačius, dar studijų laikais, panašių dalykų, todėl manau, kad labai svarbu, kad tave kažkas gimdyti palydėtų, ir ne perbalęs kamputyje beveik nualpęs vyras, o vyras , ar dar kažkas, kuris kažkiek kontroliuotų sitaciją, manau bent jau tokių dalykų kaip grubus galvų sukiojimas ar karvėm vadinimas būtų išvengta, kas tikrai tokią akimirką atrodo sunkiai pakeliama..
Mano vyras dalyvavo gimdyme,bet kai tikrindavo ,ji isprasydavo lauk.buvo iskviestas dar vienas gydytojas -vyras kuris man laike uzlauzes koja ir su alkunem spaude pilva uzgules.O mano vyrui liepe pilti salta vandeni man ant galvos .Vyras buvo ir biski pakraupes,sake vaizdas baisus .Mano leliukas buvo didelis ,negalejau naudoti epiduro ,tai isstumti ji ir buvo sunku ypac po 14val kankinimosi.Nes saremiai visa laika budavo kas1/2 min ir labai skaumingi,nors as esu tikrai pakanti skausmui.
Dar vienas dalykas kuri supratau veliau ,tai kai man dave skatinanciu vaistuku tai po kazkiek valandu turejo vel ju duoti nes mano palatos draugem dave .Ir kai mane apziurinejo akusere pasake kad reikia duoti dar vaistu ,bet gyd.kazka pakuzdejo jai ir tada garsiai pasake man kad jau 4cm atidarymas ir vaistu nebereikia,cia buvo apie 15val.O 22val gimdykloje kai apziurinejo pasake ,kad 2 cm atidarymas ,tai kaip cia taip?!uzsidare?
Manau ,kad turejo kelis gimdymus ir norejo ,kad manasis dar uzsitestu ,tai as ir kankinausi kol ji atsilaisvino ...
Papildyta:
QUOTE(akvilittta @ 2011 11 21, 15:20)
Mano vyras dalyvavo gimdyme,bet kai tikrindavo ,ji isprasydavo lauk.buvo iskviestas dar vienas gydytojas -vyras kuris man laike uzlauzes koja ir su alkunem spaude pilva uzgules.O mano vyrui liepe pilti salta vandeni man ant galvos .Vyras buvo ir biski pakraupes,sake vaizdas baisus .Mano leliukas buvo didelis ,negalejau naudoti epiduro ,tai isstumti ji ir buvo sunku ypac po 14val kankinimosi.Nes saremiai visa laika budavo kas1/2 min ir labai skaumingi,nors as esu tikrai pakanti skausmui.
Dar vienas dalykas kuri supratau veliau ,tai kai man dave skatinanciu vaistuku tai po kazkiek valandu turejo vel ju duoti nes mano palatos draugem dave .Ir kai mane apziurinejo akusere pasake kad reikia duoti dar vaistu ,bet gyd.kazka pakuzdejo jai ir tada garsiai pasake man kad jau 4cm atidarymas ir vaistu nebereikia,cia buvo apie 15val.O 22val gimdykloje kai apziurinejo pasake ,kad 2 cm atidarymas ,tai kaip cia taip?!uzsidare?
Manau ,kad turejo kelis gimdymus ir norejo ,kad manasis dar uzsitestu ,tai as ir kankinausi kol ji atsilaisvino ...
O del naujagymiu skyriaus tai ir ziurint kokia pamaina,naujagimiu skyrius 1a,o pogimdyviniai 2a ir 3a.tai jeigu kazkas leliui,tai akuseres neziures,nes pasak ju tik gimdyves yra ju pacientes,o pasikviesti is naujagimiu sk.neateina,vyras kviete,jos neina ,turejo pats leliuka nesti,tai gerai kad vyras nedirbo,nes kitaip butu teke paciai susiutai laiptukais palakstyti :-)....visai smagu