Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(akvilittta @ 2011 11 18, 18:59)
Bet po gimdymo kokias 3 dienas buvau soke ,nes papasakoti sunku,ka tuo momentu jauti.

Jei ne paslaptis, pas koki "monstra" tu gimdei? blink.gif
Atsakyti
Sakykit, ar dabar klizmuoja pries gimdyma sioje ligonineje?
Atsakyti
QUOTE(*MARY @ 2011 11 21, 10:49)
Sakykit, ar dabar klizmuoja pries gimdyma sioje ligonineje?

klizmuoja, jeigu tik gimdyvė pageidauja ir dar nėra tam per vėlu.. jeigu nepareikšit tokio noro, neklizmuos.. 4u.gif
Atsakyti
[quote=AnaMari,2011 11 18, 22:25]
Jei ne paslaptis, pas koki "monstra" tu gimdei? blink.gif
[/quoteTai kad neatsimenu jos pavardes,bet bandysiu paziuret med knygelej ir parasysiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cansado @ 2011 11 21, 11:51)
klizmuoja, jeigu tik gimdyvė pageidauja ir dar nėra tam per vėlu.. jeigu nepareikšit tokio noro, neklizmuos..  4u.gif

Bet reikia is anksto prasyti,kitaip nedarys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilittta @ 2011 11 18, 19:59)
Bet po gimdymo kokias 3 dienas buvau soke ,nes papasakoti sunku,ka tuo momentu jauti.

Jūsų įspūdžiai siaubingi, o man jau pora savaičių belieka su apsisprendimu, kad gimdysiu AK, nes po pirmo gimdymo VGN jaučiausi panašiai, bet ne kiek dėl gydytojų, akušerių kiek aplinkos ir žemesniojo aptarnaujančio personalo. Iki šios dienos nežinau, ar tartis su gydytoju, niekam šiais laikais ne paslaptis, kad susitarus su gydytoju baigiantis terminui važiuoji pas jį į ligoninę darbo dieną ir tau gimdymą šiek tiek "paprovokuoja" - žvakutėm, atsluoksniavimu ir tt., nes kaip kažkas minėjo, jei pataikai ne ant to su kuriom tareisi,jis tave perleidžia kitam gydytojui ir susimoki į kasą.
O kaip su tavim elgiamasi, daug priklauso nuo gydytojų, esu mačius, dar studijų laikais, panašių dalykų, todėl manau, kad labai svarbu, kad tave kažkas gimdyti palydėtų, ir ne perbalęs kamputyje beveik nualpęs vyras, o vyras , ar dar kažkas, kuris kažkiek kontroliuotų sitaciją, manau bent jau tokių dalykų kaip grubus galvų sukiojimas ar karvėm vadinimas būtų išvengta, kas tikrai tokią akimirką atrodo sunkiai pakeliama..
Atsakyti
QUOTE(JolitaJ. @ 2011 11 21, 13:09)
Jūsų įspūdžiai siaubingi, o man jau pora savaičių belieka su apsisprendimu, kad gimdysiu AK, nes po pirmo gimdymo VGN jaučiausi panašiai, bet ne kiek dėl gydytojų, akušerių kiek aplinkos ir žemesniojo aptarnaujančio personalo. Iki šios dienos nežinau, ar tartis su gydytoju, niekam šiais laikais ne paslaptis, kad susitarus su gydytoju baigiantis terminui važiuoji pas jį į ligoninę darbo dieną ir tau gimdymą šiek tiek "paprovokuoja" - žvakutėm, atsluoksniavimu ir tt., nes kaip kažkas minėjo, jei pataikai ne ant to su kuriom tareisi,jis tave perleidžia kitam gydytojui ir susimoki į kasą.
O kaip su tavim elgiamasi, daug priklauso nuo gydytojų, esu mačius, dar studijų laikais, panašių dalykų, todėl manau, kad labai svarbu, kad tave kažkas gimdyti palydėtų, ir ne perbalęs kamputyje beveik nualpęs vyras, o vyras , ar dar kažkas, kuris kažkiek kontroliuotų sitaciją, manau bent jau tokių dalykų kaip grubus galvų sukiojimas ar karvėm vadinimas būtų išvengta, kas tikrai tokią akimirką atrodo sunkiai pakeliama..

Mano vyras dalyvavo gimdyme,bet kai tikrindavo ,ji isprasydavo lauk.buvo iskviestas dar vienas gydytojas -vyras kuris man laike uzlauzes koja ir su alkunem spaude pilva uzgules.O mano vyrui liepe pilti salta vandeni man ant galvos .Vyras buvo ir biski pakraupes,sake vaizdas baisus .Mano leliukas buvo didelis ,negalejau naudoti epiduro ,tai isstumti ji ir buvo sunku ypac po 14val kankinimosi.Nes saremiai visa laika budavo kas1/2 min ir labai skaumingi,nors as esu tikrai pakanti skausmui.
Dar vienas dalykas kuri supratau veliau ,tai kai man dave skatinanciu vaistuku tai po kazkiek valandu turejo vel ju duoti nes mano palatos draugem dave .Ir kai mane apziurinejo akusere pasake kad reikia duoti dar vaistu ,bet gyd.kazka pakuzdejo jai ir tada garsiai pasake man kad jau 4cm atidarymas ir vaistu nebereikia,cia buvo apie 15val.O 22val gimdykloje kai apziurinejo pasake ,kad 2 cm atidarymas ,tai kaip cia taip?!uzsidare? smile.gif Manau ,kad turejo kelis gimdymus ir norejo ,kad manasis dar uzsitestu ,tai as ir kankinausi kol ji atsilaisvino ...
Papildyta:
QUOTE(akvilittta @ 2011 11 21, 15:20)
Mano vyras dalyvavo gimdyme,bet kai tikrindavo ,ji isprasydavo lauk.buvo iskviestas dar vienas gydytojas -vyras kuris man laike uzlauzes koja ir su alkunem spaude pilva uzgules.O mano vyrui liepe pilti salta vandeni man ant galvos .Vyras buvo ir biski pakraupes,sake vaizdas baisus .Mano leliukas buvo didelis ,negalejau naudoti epiduro ,tai isstumti ji ir buvo sunku ypac po 14val kankinimosi.Nes saremiai visa laika budavo kas1/2 min ir labai skaumingi,nors as esu tikrai pakanti skausmui.
Dar vienas dalykas kuri supratau veliau ,tai kai man dave skatinanciu vaistuku tai po kazkiek valandu turejo vel ju duoti nes mano palatos draugem dave .Ir kai mane apziurinejo akusere pasake kad reikia duoti dar vaistu ,bet gyd.kazka pakuzdejo jai ir tada garsiai pasake man kad jau 4cm atidarymas ir vaistu nebereikia,cia buvo apie 15val.O 22val gimdykloje kai apziurinejo pasake ,kad 2 cm atidarymas ,tai kaip cia taip?!uzsidare? smile.gif Manau ,kad turejo kelis gimdymus ir norejo ,kad manasis dar uzsitestu ,tai as ir kankinausi kol ji atsilaisvino ...

O del naujagymiu skyriaus tai ir ziurint kokia pamaina,naujagimiu skyrius 1a,o pogimdyviniai 2a ir 3a.tai jeigu kazkas leliui,tai akuseres neziures,nes pasak ju tik gimdyves yra ju pacientes,o pasikviesti is naujagimiu sk.neateina,vyras kviete,jos neina ,turejo pats leliuka nesti,tai gerai kad vyras nedirbo,nes kitaip butu teke paciai susiutai laiptukais palakstyti :-)....visai smagu smile.gif
Atsakyti
Galiu įspūdžiais pasidalinti ir aš, kol dar švieži. smile.gif

Važiavau į AK "kaip Dievas duos", t.y. su niekuo nesitariau. Gimdžiau kartu su vyru, jis buvo paprašytas išeiti tik tuomet, kai leido vandenis ir kai siuvo. Gydytoja atėjo, kai prasidėjo finišo tiesioji, visą laiką šalia buvo akušerė. Pabaiga buvo sunki, komplikacijos, kritę iki penkiasdešimties vaisiaus tonai. Bet viskas baigėsi gerai. Per gimdymą neišgirdau nei vieno pikto žodžio, gydytoja kalbėjo labai ramiai, akušerė palaikė. Nors leidau sau spiegti, niekas nepasakė, kad esu nekultūringa, nepakanti ir kad gąsdinu kitus. Vyras vėliau sakė, kad kai reikėjo stumti, jis šaukė "stuuumk!" garsiau nei aš spiegiau per sąrėmius. biggrin.gif

O jau po gimdymo prasidėjo "linksmoji" dalis. Ypač naujagimių skyriuje, kur kišo ir kišo mišinukus. Ten personalas kažkoks persisukęs, nepatenkintas, ko nors paklausi, aiškaus atsakymo nesulauksi, dar bruks mišinuką, "kad vaikas ramesnis būtų". Ir kiekvienos moterytės nuomonės skirtingos. Net maisto išnešiotoja ar sanitarė dedasi esančios didelės žinovės ir aiškina, kaip su vaiku reikia elgtis. Burbčioja dėl kiekvienos smulkmenos (kad "baronkyčių" maišelį ant spintelės pasidėjau, atseit negalima; ar kad vyras atėjo aplankyti, matyt, šiaip nepatiko; šaukštą lėkštėje po pietų palikau, sulaukiau komentaro:"galvok truputį ką darai!" doh.gif ).

Šiaip gydytojai užeidavo kasdien, apžiūrėdavo, domėjosi, kaip sekasi. Vaikų gydytoja irgi pasitaikė gera, nors nelabai ką aiškino palatoje apžiūrinėdama mažąjį, bet nupėdinau pati pas ją ir ji man viską išsamiai išaiškino, atsakė į visus klausimus.

Tačiau siaubingai norėjau namo ir kai išleido, tepiau slides tarsi nebūčiau buvusi siūta. biggrin.gif

Niekam nemokėjau nei lituko. Nors gydytoja ir akušerė buvo vertos milijono padėkų, o daugiau... Belieka sukąsti dantis ir palaukti tas tris dienas.
Atsakyti
Kai gimdžiau pirmą VGN, vyras dalyvavo nuo pat pradžių ir "įdarbintas" buvo ne ką mažiau smile.gif o ir pats kaip sako, piktai atrodžiau, norėjos man ten joms bash.gif kai žmona rėkia, kad, miršta, o niekas nieko nedaro, todėl ir galvoju, kad svarbu kito žmogaus buvimas šalia, o kad išprašo lauk čia - nežinojau.
Žiūriu ir čia panašiai, žemiausias personalas VALDO ir dar blogiau, gydytojas dėl atsakomybės savo darbą geriau ar prasčiau atlieka, mokėsi jam pinigus ar ne, o jos, net atrodo specialiai blogai daro, kol nesusimokėsi ir kas dieną keičiasi vis kitos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilittta @ 2011 11 21, 11:57)

Labai malonu butu, jei paziuretum, pas ka gimdei, nes planuoju gimdyt AK ax.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaMari @ 2011 11 21, 20:27)
Labai malonu butu, jei paziuretum, pas ka gimdei, nes planuoju gimdyt AK ax.gif Aciu 4u.gif

bandziau paieskoti jos internete,bet neradau,vyras irgi neatsimena jos pavardes,bet siandien vaziuoju i poliklinika tai paziuresiu med knygeleje jos pavarde ir parasysiu :-)
Atsakyti
QUOTE(akvilittta @ 2011 11 18, 19:59)
Sveikutes,as ir gimdziau Antakalnyje,su akusere tariausi,gerai tas ,kad ji pries gimdyma mane labai priziurejo,jei sumazedavo judesiuku,suorganizuodavo patikrinima net jeigu jei ta diena budavo laisva ,bet kada skambindavau atsakydavo i visus klausimus ,vienu zodziu prieziura buvo superine  thumbup.gif
Bet apie gimdyma to pasakyti negaleciau,man skatino gimdyma ,tai kaip tik dirbo mano akusere(o akuseriai dalinasi pinigelius su gydytojais,taigi pries gimdyma gydytoja jau zino kuri gimdyve susitarus ).Mano ispudziai nekokie ,nezinau kaip elgiasi kitur ir kaip vyksta visas "aptarnavmas"nes gimdziau pirma karta.Taigi atejo gydytoja patikrinti kaip atsidarineja g.kaklelis liepe uzkelti kojas ,man ta padaryti sunkiai sekesi,nes pilvas buvo labai didelis,svorio ir nemazai buvau priaugus ir dar labai kaupesi skysciai,tai mano kojos atrode kaip mamuto.vietoj to kad padetu, pradejo ant manes rekti, kaip tu cia negali,visos gali ir pan.ir atsake kad iseis is gimdyklos,tai man padejo vyras,jis padejo uzkelti man kojas,skausmas nezmoniskas ,saremiai kas 2 min,apsiverkiau,oji iseidama paeme man uz galvos ,grubokai pasuko i save ir sako KA? ZLIUMBI?as pasakiau ,kad ne ,bet taip negera buvo. verysad.gif nu vis ateidavo patikrinti,bet svelnumo nerasta.Is viso visaas gimdymas vyko 14 val,saremiai kas minute,jokiu nuskausminamuju,nes nebuvo galima ,jegos blesta,o kulminacija ta ,kai jau reikia stumti tai gydytoja pradeda rekt,ne taip darai,ne taip kvepuoji ir tt.....ir tada  pasiberia zodeliai,tu savanaude,galvoji tik apie save ,galvok apie vaika  ir dar daugiau bet jau nepamenu,nes stengiausi nebeklausyti ka ji rekia.Tik akusere patarinejo graziai kaip viska daryti.Galvojau ,kad man vienai taip pasiseke su gydytoja,bet palatoj gulejo su manim moteris ,tai pasakojo kad su ja taip pat elgesi.Tai nezinau ar ten taip visada ar ant blogos nuotaikos uztaikem. smile.gif Bet po gimdymo kokias 3 dienas buvau soke ,nes papasakoti sunku,ka tuo momentu jauti.

Ar tik ne pas Vitalija Stasiunaitiene gimdet? doh.gif Kaip is jusu aprasymo, tai ji man akyse tik stovi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Megi Simpson: 22 lapkričio 2011 - 13:09
Sveikos,

gimdziau AK pries metus, bet kadangi prisiminimai dar laaabai ryskus tai truputi papasakosiu smile.gif
Kadangi gimdymas buvo tikrai greitas, tai su gydytojais susipazinti ir pabendrauti tikrai nespejau (gimdykloje uztrukau kiek daugiau nei 1 valanda ax.gif ) galbut del to jokiu minusu apie gimdyma negaliu pasakyti. Kiek pamenu israsa, kuri dave, tai gimdziau pas Gelažanskiene rolleyes.gif tiesa, akusere buvo maloniausia lyginant su kitu personalu: patare, atskira palata uzsakyti padejo... tai jai PO VISKO simboliskai ir atsidekojom!
Gavome be galo grazia palata (su vitraziniai langais rolleyes.gif ). Kartu palatoje buvo ir mano vyras, kaip beje ir per gimdyma. Jis ir issiaiskindavo visus iskilusius klausimus, todel velgi galimu neigiamu emociju isvengiau nekontaktuodama per daug su gydytojais. Uz vyro buvau kaip uz sienos biggrin.gif
Mazylis visada buvo su mumis palatoje, jokiu misinuku ne karto nesiule, maitinau pati, nors pienas fontanais dar tikrai nebego... tiesa, pasiskaiciusi foruma buvau nusiteikusi su visu personalu kovoti kaip liute, bet tikrai neprisireike schmoll.gif
Visoms nestuke.gif daugiau gero nusiteikimo 4u.gif
Atsakyti