QUOTE(rutule @ 2011 11 03, 10:04)
Gimdžiau AK spalio 28 d. Nesitarus. Tuo metu mano gimdymą priėmė gyd Stasiūnaitienė. Labai griežta, konkreti moteris. Kai susibendravom, tai viskas buvo ok. Visą laiką nesitraukė nuo manęs su akušere (berods Irena Paulauskienė). Aišku, tuo metu gimdymų daugiau nebuvo
Bet šiaip smagu buvo dėl to.
Viskas švaru gražu, suremontuota. Pogimdyvinė palata (juokavom su kita mamyte), kad trūksta tik TV ir bus kaip viešbuty
Dušas ir WC palatoj, tik pasiimkit muilo, wc popieriaus, nes jų nebus. Gimdykloj irgi reikia wc popieriaus. Beja, vienkartinių paklotų man negailėjo akušerė-dėjo visur ir keitė dažnai.
Pogimdyvinė priežiūra priklauso nuo budinčių akušerių. Akušerė Laima (pavardės nežinau) pas mus palatoj lankėsi ištisai, ypač daug dėmesio skyrė mamai po cezario. Kitą parą jau buvo kita, kuri atėjo tik ryte ir vakare, siūlydama žvakutę nuo skausmo.
Kūdikių priežiūra standartinė-ateina ryte, pasveria, babutę pavalo, apžiūri gydytoja ir psio. Jei neturi klausimų-nesužinosi nieko, nes nieko nesako. Aš savo vaiko svorį vos išpešiau
Beja, maniškei turėjo kartoti kraujo tyrimą, tai gavosi taip, kad kortelėj pažymėjo, kad jis padarytas, o net neatėjo jo padaryti
Teko pačiai eiti aiškintis, zysti. Beja, kai prašiau išleisti iš ligoninės, tai man atkirto: "Mano darbo laikas baigėsi ir aš einu namo ir nesiruošiu jūsų dokumentų pildyti, nors su jūsų vaiku viskas ok". Žodžiu, man kūdikių priežiūra nepatiko.
Teko gimdyti prieš gerus metu. Dėl gimdymo buvo tartasi, norėjom natūraliai, bet baigėsi dėl komplikacijų CP. Viskas gerai, nežinau kiek tas leidžiama,bet gailiuosi ,kad nepaklausiau ar vyras gali dalvayti ir kad mažiuką nors po gimimo parodė ir man ir vyrui, bet nepaguldė ant krūtinės. O tos akimirkos juk lieka visam laikui. Smagu, kad suremontuotos palatos. Tik buvo porą varginančių dalykų: čiužinių kietumas nenupasakojamas, kadangi gulėjau ilgesni laiką, jokie iš namų atsivežti pledukai ir t.t. nepadėjo. Mažius gimęs naktį pradėdavo dieną pirmą valandą nakties, tai paryčiais mes būdavome leisgyvi. Mūsų palatoje dar nebūvo užuolaidų, tai švintant užsnūdus mažiukui ir mes jau leisdavomės į saldų miegą ir tą pačią minutę: arbatėlė, pusryčiai, palatos aptvarkymas, sesutės vizitacija, daktarų vizitacija ir t.t. visą dieną, tai nusnųsti pavykdavo tik vakarop.
Daktarai gimdymo skyriuje irgi ne visi susižavėjimą kėlė, sesutės paslaugios, supratau, kad daugiau klausinėti ir prašyti reikia, stengėsi padėti. Nors iš pragulėtos savaitės tik viena vakare atėjo ir pasakė, kur naktį jų ieškoti. Naujagymių skyrius sukėlė lengvą šoką. Pirmą naktį mažius taaaip verkė, mėginau maitinti, supuoti daryti viską - tik verkimas. Vyras ėjo į naujagimių skyrių, tai jie tik mostelėjo kur mišinuko galima įsipilti. Toks piktumas apėmė - juk šeimai pirmas vaikas, pirma naktis - negi taip sunku iki palatos nueiti ir įsitikinti bet nuraminti tėvelius, kad viskas gerai
Tiek daug siūlų ... tiek mažai laiko ...