Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Ice tea @ 2011 06 10, 12:29)
O kokius darytum g.gif  g.gif
Ar užtenka tų kur buvau išvardinus  g.gif

TTH, FT3, FT4, A-TPO.
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 10, 11:34)
TTH, FT3, FT4, A-TPO.

Ačiū mirksiukas.gif
Tai mano atveju endo nieko bendra neturi su skydliauke ir lytiniais hormonais ax.gif
Atsakyti
As irgi eisiu tikrinti skidliauke,nes mano mama turejo,tai gal ir man endo susijusi si skidliauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 09, 21:37)
na kai yra nepastojimas, tai pradžioj ginės skiria bent jau lytinius hormonus pasidaryt  g.gif

Na mano atveju, nepastojimo nebuvo kai lankiausi pas gine, nes pries LP net nebandziau pastot, paskui seke diferilinas ir tik profilaktiskai nuejau po jo pasitikrint ir pasisneket. Reik tada eit tirtis.
Atsakyti
As visiskai pasimetus del to dipherelino doh.gif Reikia pastoti dar iki to, kol reikes priimti sprendima biggrin.gif

Papildyta:
Dar radau va tki avvkos posta:

QUOTE(avvka @ 2011 02 07, 00:56)
Zinai, man irgi trisdesimt dar nebuvo kai klimaksavau. O reikalas tame, kad butent dabar klimaksas tau butu naudingiausias kai esi po laparoskopijos ir kai dabar viskas sutvarkyta bei prideginta. Tik aisku 6 men Dipherelino gal ir daugoka butu g.gif As su IV stadija tik 3 men leidausi. Bet matai, kai dabar tavo endo linkusi progresuoti, stimuliacijos ja dar labiau provokuotu ir butu uzburtas ratas. Jei dabar pasirinktum klimaksa, endo prislopintum, o po to pasirinkus IVF ar IUI sansai pastoti butu gerokai didesni. O siaip nieko tame klimakse baisaus nera..
O del stimuliaciju..matai kaip tavo organizmas sureagavo g.gif Bet kuriuo atveju reikia gero speco. Tikrai nepamaisytu dar viena nuomone.. O nuojauta tau pasakys ka ir kaip reikia daryti mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 10 birželio 2011 - 14:11
QUOTE(kristinuke @ 2011 06 09, 20:24)
Tikrai, merginos, pasitikrinkit, nepagailėkit, jei tik yra galimybė, pinigėlių skydliaukei tirti. bent man endokrinologas tvirtino, kad endo nebūtų, jei su hormonais viskas tvarkoje būtų buvę. Taip kad pirmyn  smile.gif

Nu cia velniai zino kame tiesa,susije tai ar ne. Vieni daktarai sako,kad susije,kiti kad nesusije. Pas mane endo senuciuke buvo,kaip gydytoja sake,skydliaukej augliukas irgi ne per metus uzaugo ir supiktybejo,nepastojimas 2 metai,tai gal ir yra sasaja .O kai viskas suitvarke,atsirdo ir rezultatas ax.gif As ir prisidedu prie Kristinukes ir patariu merginoms tikrintis ir skydliaukes funkcija smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 08, 20:51)
O kelintos stadijos pas Jus endo? kaip kiausintakiai?

Man 3 st. O kiausintakiu per antra laparoskopija netikrino, o kai dariausi pirma tai buvo pratekami g.gif Net nepagalvojau, kad nuspres netikrinti, nes as buciau paprasiu is anksto. Juk endo irgi nebuvo, o va ir atsirado.
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 09, 19:37)
o tai jūs tą PRL mažinat?  g.gif

Pasidalinsiu savo nueitu keliu del prolaktino. As kai tik pradejau tirtis del nevaisingumo, pas mane rado kad labai didelis prolaktinas (apie 1200, po to 1800). Bet tyrimus visada darydavau ciklo gale (24, 25 d.) Kai nusiunte pas endokrinologa, tai prolaktinas kazkodel visada budavo perpus mazesnis, taciau vis vien per didelis. Geriau bromkriptin metus, bet pastoti vistiek nepavyko. Jei prolaktino tyrima darau pirmoje ciklo puseje, tai jis buna normos ribose. Zodziu, su skydliauke problemu neturiu, ciklas reguliarus. Dabartinis mano gydytojas komentuoja taip, kad jeigu mano ciklas reguliarus, tai vadinasi prolaktinas neitakoja mano nepastojimo ir kad gerti bromkriptino nereikia. Ir kad tyrima geriau daryti pirmoje ciklo puseje, nes antroje ciklo puseje jis visada buna didesnis. O visu metus laksciau pas endokrinologa, praleidau kruva pinigu.
Atsakyti
Na net nezinau ar tai priklauso nuo ciklo g.gif bet tada geriau, kad per ovuliacija PRL butu kuo mazesnis. Gal reiketu dar per O pasidaryti tyrima g.gif
As PRL darius 18 CD ir 20 CD. Tai skiriasi labai stipriai,bromkriptino nenaudojau. Bet ir endokrinologas nezino kodel taip atsitiko biggrin.gif
Veduosi savo tyrimu lentele, nes jau pati nebesusigaudau kur kas doh.gif
user posted image
Bet, kaip suprantu, net ir prie tokiu rezultatu man reiketu gerti promkriotina g.gif Nors R.V. man sake, kad net prie 700 neduoda bromkriptino unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 11 birželio 2011 - 09:45
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 10, 14:12)
As visiskai pasimetus del to dipherelino doh.gif  Reikia pastoti dar iki to, kol reikes priimti sprendima biggrin.gif

Papildyta:
Dar radau va tki avvkos posta:

Suprantu tave mirksiukas.gif As kazkaip apsisprendziau labai greitai. Visu pirma zinojau, kad yra labai bloga situacija su endo, kad IV stadija. Labai intensyviai ieskojausi info, labai padejo SM merginos, didelis joms aciu wub.gif Uzsienio tinklapiai mirgejo info, kad geriausiu rezultatu sulaukta tuomet, kai yra derinami chirurginis ir medikamentinis gydymai. Ir galu gale buvo drasiau del to, kad tuomet siame skyrelyje "klimaksavo" ne viena mergina. Siai dienai situacija yra ta, kad visos jau supuojame savo stebukliukus. Tik labai uz Pliuske laikau kumstukus, ji dabar IVF skyrelyje wub.gif

QUOTE(Viltelė @ 2011 06 11, 09:28)
Pasidalinsiu savo nueitu keliu del prolaktino. As kai tik pradejau tirtis del nevaisingumo, pas mane rado kad labai didelis prolaktinas (apie 1200, po to 1800).  Bet tyrimus visada darydavau ciklo gale (24, 25 d.) Kai nusiunte pas endokrinologa, tai prolaktinas kazkodel visada budavo perpus mazesnis, taciau vis vien per didelis. Geriau bromkriptin metus, bet pastoti vistiek nepavyko. Jei prolaktino tyrima darau pirmoje ciklo puseje, tai jis buna normos ribose. Zodziu, su skydliauke problemu neturiu, ciklas reguliarus. Dabartinis mano gydytojas komentuoja taip, kad jeigu mano ciklas reguliarus, tai vadinasi prolaktinas neitakoja mano nepastojimo ir kad gerti bromkriptino nereikia. Ir kad tyrima geriau daryti pirmoje ciklo puseje, nes antroje ciklo puseje jis visada buna didesnis. O visu metus laksciau pas endokrinologa, praleidau kruva pinigu.

As pries pirmaji nesuma taip pat geriau Bromokriptina. Man lygiai taip pat PRL buvo nepastovus, bet po magnetinio rezonanso tyrimo paaiskejo, kad turiu prolaktinoma, tad geriau BR iki 12 nestumo savaites. Ir dabar net neisivaizduoju kokia pas mane situacija su tuo prolaktinu, o vat emiau ir pastojau be jokiu BR bigsmile.gif Buvau nulekus pas gine, klausiau ka daryt mano atveju, ji pasake, kad nestukem tikrai niekas neskirs BR, o jei jau pastojau, vadinasi viskas bus OK.
Tai va, esu gyvas nestandarto pavyzdys doh.gif As pati jau pasimeciau kur cia gerai pas mane, o kur negerai biggrin.gif Zodziu, vienu atveju buvo pilnas buketas visokio "gerio", o antru atveju lyg nieko ir nebuta biggrin.gif Vat ir suprask zmogau kad nori rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos merginos

Daznai paskaitau kaip jums sekasi, nes kazkada buvau likimo drauge ir laikau kumstukus uz visas, kad tik greiciau pasisektu.
Siaip niekad nepersu savo nuomones, bet si karta kalbat apie diferelina, tai pasisakysiu ir as. mirksiukas.gif
Man po LP buvo 3 st. nors pagal skaiciukus, kiek ten visko rado, galima buvo duoti ir 4. Taigi buvo skirta 3 men Dif. Bet apsilankius pas vaisingumo spec. V.K. liepe jokiu vaistu nevartoti, tipo jie nieko neduos. Taigi as apsilankiau dar pas viena gyd., buvo idomi nuomone, ir ji sutapo su V.K. Jokiu vaistu.
Po 3 IUI, po 1 IVF rezultatas 0. Tada 6 men. pertrauka, organizmui pailseti, ir netiketas netyciukas - as nestuke.gif . Kaip bebutu keista - naturaliai.
Taigi, po LP jau buvo praeje 2 metai. Jokiu Dif. ir jokiu kontracep. smile.gif
Kiekviena is musu turi pati pasirinkti jai labiausiai priimtina gyd. buda ir zinoma klausyti savo vidinio balso mirksiukas.gif Ne visada diferelinas yra butinas musu organizmui.

Na, o siuo metu, jau ir antasis stebuklelis beldziasi mirksiukas.gif

Tikiuosi nesupyksit, kad ilindau su savo nuomone. mirksiukas.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nicy @ 2011 06 11, 14:40)
Sveikos merginos

Daznai paskaitau kaip jums sekasi, nes kazkada buvau likimo drauge ir laikau kumstukus uz visas, kad tik greiciau pasisektu.
Siaip niekad nepersu savo nuomones, bet si karta kalbat apie diferelina, tai  pasisakysiu ir as. mirksiukas.gif
Man po LP buvo 3 st. nors pagal skaiciukus, kiek ten visko rado, galima buvo duoti ir 4. Taigi buvo skirta 3 men Dif. Bet  apsilankius pas vaisingumo spec. V.K. liepe jokiu vaistu nevartoti, tipo jie nieko neduos. Taigi as apsilankiau dar pas viena gyd., buvo idomi nuomone, ir ji sutapo su V.K. Jokiu vaistu.
Po 3 IUI, po 1 IVF rezultatas 0. Tada 6 men. pertrauka, organizmui pailseti, ir netiketas netyciukas -  as  nestuke.gif . Kaip bebutu keista - naturaliai.
Taigi, po LP jau buvo praeje 2 metai. Jokiu Dif. ir jokiu kontracep. smile.gif
Kiekviena is musu turi pati pasirinkti jai labiausiai priimtina gyd. buda ir zinoma klausyti savo vidinio balso  mirksiukas.gif Ne visada diferelinas yra butinas musu organizmui.

Na, o siuo metu, jau ir antasis stebuklelis beldziasi  mirksiukas.gif

Tikiuosi nesupyksit, kad ilindau su savo nuomone.  mirksiukas.gif
Sekmes  4u.gif

Aciu labai, kad pasidalinot savo patirtimi 4u.gif Mums tai labai svarbu, ypac su gera pabaiga nestuke.gif
Atsakyti