Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Aspera @ 2011 07 19, 08:29)
Galima galima... 

AČIŪ už vilties ir tikėjimo pliupsnį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmoskin @ 2011 07 19, 09:37)
Sveikutės, esu šioje temoje naujokė, todėl daug kas neaišku. Iš kokių požymių ir tyrimų nustatoma, kad yra endometriozė? Man 33, dar nesu nei karto pastojusi, bandom 2 metus. Pirmas endometriozės požymis tamsios išskyros prieš ir po mėnesinių. Gydytoja, kažkodėl ir vyrui liepia pasidaryti spermos tyrimą, ar tai būtina?

Man antros LP nedarė be spermogramos. Nors buvo aišku po pirmos LP, kad turiu IIIst endo ir jau buvo šalinta endo cista.
Ir vaisingumas tiriamas abiejų, bet pradedama būtent nuo vyro.
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif
QUOTE(Getter @ 2011 07 16, 02:51)
Brrr...nebijau nei LP nei Endo stadijų, bijau tik vieno - kiaušintakių nepraeinamumo  verysad.gif

Mane laukia LP rugseji, irgi labai bijau nepraeinamumo, nors turejau endo III st.
Jei po LP vel metus nepastosiu tada bus aisku kad augisniu tik viena vaikeli verysad.gif
Labai ikvepe mane Ice tea postas apie savo jausmus dabar, kai perskaiciau pradejau galvoti kaip gyvenau visus metus g.gif doh.gif kosmaras- visokie vizitai pas daktarus, ND pagal grafika, BT matavimas, didziulis noras pamatyti II ir aisku kiekviena menesi asaros ir nervai. Reikia dziaugtis kiekviena diena, kiekviena minute ir dekoti D uz tai ka turime mirksiukas.gif Ogi po 2 savaiciu pas mus su MB dideli svente- 10 metu vestuviu jubiliejus wub.gif

QUOTE(lassie172 @ 2011 07 17, 14:20)
Sveikos merginos, atėjau pasidžiaugti, nes po tiek laukimo šiandien pagaliau pamačiau išvajotuosius II  bigsmile.gif  Ir su endo galima natūraliai pastoti tik reikia labai tuo tikėti 4u.gif

wub.gif Sveikinimai wub.gif Labai tikim labai...

QUOTE(Getter @ 2011 07 18, 20:02)
Spėjau jau apsižliumbti... laidoti mintis apie natūralų pastojimą? Man šiemet suėjo 30m  cray.gif

4u.gif Man irgi siemet suejo 30, bet vis palaukau save kad ne 40 blush2.gif O siaip ir nenorejau gimdyti antro iki 30 mirksiukas.gif O tu turi vaiku?

Siguliukas labai grazus tavo pilvukas wub.gif ,kazkaip atrodo sunuti turesi wub.gif labai jau panasu pilvuka ir as turejau su juosta ir išsikišusia bamba
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 07 19, 11:09)
Labai ikvepe mane Ice tea postas apie savo jausmus

Smagu, kad bent kai kam įkvėpė wub.gif blush2.gif
O su tuo postu, tai čia jau kriminalas doh.gif lotuliukas.gif Norėčiau jį patikslinti blush2.gif
Nesakau, kad reikia sėdėti vyrą, draugus apsikabinus ir nieko neplanuoti doh.gif Tiesiog reikia GYVENTI įprastą gyvenimą..... Nes MŪSŲ gyvenime dvasinė ir emocinė ramybė yra didžiausia vertybė ir geriausias vaistas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 07 19, 11:09)
Siguliukas labai grazus tavo pilvukas  wub.gif ,kazkaip atrodo sunuti turesi  wub.gif labai jau panasu pilvuka ir as turejau su juosta ir išsikišusia bamba

beveik totalizatorių galėčiau daryt. Tėtis tai būtų 9 danguj ax.gif o juosta ėjo per visą pilvą?
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 07 19, 12:56)
Nesakau, kad reikia sėdėti vyrą, draugus apsikabinus ir nieko neplanuoti doh.gif Tiesiog reikia GYVENTI įprastą gyvenimą..... Nes MŪSŲ gyvenime dvasinė ir emocinė ramybė yra didžiausia vertybė ir geriausias vaistas rolleyes.gif

As taip ir supratau mirksiukas.gif

QUOTE(Siguliukas @ 2011 07 19, 13:09)
beveik totalizatorių galėčiau daryt. Tėtis tai būtų 9 danguj  ax.gif o juosta ėjo per visą pilvą?

Ne ne per visa, tik po issikisusios bambos biggrin.gif, o nestumo gale buvo ta juosta net juoda ir bamba kaip pimpaliukas blush2.gif pilvas buvo astrus ir zemas.
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 07 19, 13:19)
Ne ne per visa, tik po issikisusios bambos  biggrin.gif

na man ji pirma atsirado nuo krūtinės link bambos ir tik dabar pradėjo ryškėti žemiau, o pati bamba kartai susitraukia-kai vaikas kitaip įsipatogina. A pilvūzas apvalus toks, bet pamatysim kas ten auga
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 07 19, 12:24)
na man ji pirma atsirado nuo krūtinės link bambos ir tik dabar pradėjo ryškėti žemiau, o pati bamba kartai susitraukia-kai vaikas kitaip įsipatogina. A pilvūzas apvalus toks, bet pamatysim kas ten auga

sveikos, mergaites, ar priimsit naujoke? bigsmile.gif
susiradau tema apie endometrioze ir norejau suzinoti o kaip ta liga pastebi ginekologas?..ar apziuros metu ar reikia kazkokius specialius tyrimus daryti?...apsvieskit tamsuole...
Atsakyti
QUOTE(muffin11 @ 2011 07 19, 14:54)
sveikos, mergaites, ar priimsit naujoke? bigsmile.gif 
susiradau tema apie endometrioze ir norejau suzinoti o kaip ta liga pastebi ginekologas?..ar apziuros metu ar reikia kazkokius specialius tyrimus daryti?...apsvieskit tamsuole...

Paskaityk info pirmame lape mirksiukas.gif Ir jei dar kils klausimų- klausk rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 07 19, 07:05)
Getter, yra sasaja ar ne negaliu pasakyt, tik primenu kad mano endokrinologė sakė kad su mažu feritinu (o  jis pas tave ypač žemas) užauginti kokybišką kiaušialastč ypač sunku. Gaila kad taip nekyla ta geležis pas tave, pas mane kilo kol siurbtukas nepradėjo iš manęs jos atimti, dabar žinok pakeičiau geležies preparatą ir vartojo AMWAY firmos, tyrimo nekartojau, bet jaučiuosi geriau, gal dar po poros savaičių ir pakartosiu įdomumo dėlei. Dar patarimas geriant geležį pora val prieš tai reiktų vengti pieno produktų ir iš vis ją geriau užgerti kokiom sultim t.y derint su Vit.C. Sėkmės.  mirksiukas.gif

Viskas aišku, reikės pas Endokrinologą apsilankyti, vakar radau, kad organizmo nesugebėjimas kaupti geležies gali būti susijęs su skydliaukės problemom (o jos gali įtakoti aukštą FSH), taigi darysiu dar ir visus skydliaukės hormonus ir žiūrėsim kas iš to bus.
Man pačiai keista kad per 3mėn nepakilo skaičiukas nei per vieną, nes gėriau būtent Amway (čiulpiamus) geležį ir dar plius vit C, bet vat kažkodėl nebuvo veiksminga (kas rodo kad turbūt problema kažkur kitur) g.gif Ankščiau Amway man puikiai pakeldavo geležį (su anemija nuo vaikystės graugauju), nors tada man darydavo ne feritino o pačios geležies rodiklį. Vakar nusipirkau skystą geležį su vit B kompleksu ir vit C, gersiu padidintom dozėm ir žiūrėsiu kas vyksta unsure.gif

QUOTE(kimberley7 @ 2011 07 19, 10:09)
4u.gif Man irgi siemet suejo 30, bet vis palaukau save kad ne 40  blush2.gif O siaip ir nenorejau gimdyti antro iki 30  mirksiukas.gif O tu turi vaiku?

Matai kartais ankstyva menopauzė ir 25m atkeliauja ir nieko čia nepadarysi unsure.gif bet viltis miršta paskutinė, taigi reikia tikėti kad viskas bus gerai mirksiukas.gif
Turiu sūnų, rudienį jam bus 10m wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2011 07 19, 19:15)
Vakar nusipirkau skystą geležį su vit B kompleksu ir vit C, gersiu padidintom dozėm ir žiūrėsiu kas vyksta  unsure.gif

na gal tau tiesiog užteks pakeisti preparatą, bet su dozės didinimu atsargiai, viena gali paveikti virškinamąjį traktą neigiamai, tai geriau būtų pasitarti su gydytoju kiek laiko gali gerti didesnę dozę. Nėštukių temoj viena geležį pasikėlė burokėlių sultimis pagardintomis kitomis daržovėmis-ir bėdų neturėjo. Paskaitinėk kokie produktai turi daugiau geležies, nes pati supranti kas maiste-geriau pasisavinama. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 07 17, 13:20)
Sveikos merginos, atėjau pasidžiaugti, nes po tiek laukimo šiandien pagaliau pamačiau išvajotuosius II  Ir su endo galima natūraliai pastoti tik reikia labai tuo tikėti

WA CIA TAI NAUJIENOS bigsmile.gif bigsmile.gif SVEIKINU, MAZUT thumbup.gif :wub:issikrauscius is sio skyrelio bigsmile.gif
QUOTE(lassie172 @ 2011 07 17, 14:00)
Pastaruosius du mėnesius gėriau žuvų taukus, nakvišų aliejų, Q10, bičių pienelį ir prefemin 4u.gif ko pasekoje greičiausiai užaugo labai gera kiaušaląstė ax.gif

tarp kitko domejausi kazkada nakvisu aliejumi....kiek esu isigilinusi i jo poveiki tai mums endometriozininkems jo nepatartina vartoti, todel, kad jis skatina estrogeno gamybe ir zinoma gimdos gleivines vesejima taigi vadinasi parupina maisto musu 'draugei' endo doh.gif
QUOTE(Siguliukas @ 2011 07 19, 08:40)
vilmoskin,
Nepastojant 2 metus reikia tirti ne tik moterį, bet ir vyrą. O endometriozę galima įtarti iš tų tepliojimų ypač skausmingų mėnesinių, lytinių santykių, TAČIAU ją patvirtinti galima tik per laparoskopinę operaciją, o nepastojant jau tiek laiko būtų tikslinga ją pasidaryti. O vyrui reikia atlikti pilną spermos tyrimą.

visiskai pritariu....visi tyrimai prasideda nuo vyro, todel, kad ji paprasciausia istirti, tik spermograma ir fsio...o vat moterims tai ilgas ir nuobodus procesas kol istiria...vyrui teks susimastyti ar jam svarbiau jo principai ar noras tureti maziuka....mano ultimatumas irgi toks buvo...bet paskui jau kai isivaziuoji tai jokiu geda, principai, isitikinimai netenka prasmes...tada jau buna dzin svarbu kad butu rezultatas....

siguli ziuriu ne as viena uz sunaiteli balsuoju ir rekiu visa gerkle, kad butent jis ir bus lotuliukas.gif
QUOTE(muffin11 @ 2011 07 19, 14:54)
sveikos, mergaites, ar priimsit naujoke?

sveika atvykusi...i naujokiu gretas dar nepriimsim, nes nera fakto kad turi endo, bet i svecius prasom visada mirksiukas.gif
ginekologas sitos ligos nepastebi, jis tik gali susidaryti nuomone is moters isvardintu pozymiu, bet ir tai tai nera galutine diagnoze, todel, kad endo patvirtinama, tik tada kai buna atlikta laparoskopine operacijatodel kad jokie echo ar dar kokie tyrimai neparodo endo...kiti tyrimai gali buti tik spejimo budai...pirmame psl labai issami info merginos naujokeles mirksiukas.gif jei kas klauskit - atsakysim

as snd pikta kaip velnias, nes eilini kart skauda sona doh.gif o tai reiskia, kad nieko gero su ta mano cista...ir siaip ta nezinomybe jau uzkniso juodai...greiciau mane ispjaustytu tai bent galeciau spersti apie savo situacija o dabar.....zodziu....o dar kaimynas snd uzvele kad jo marti laukiasi doh.gif kazkaip atrodo uzsigrudini vat nuo tokiu dalyku bet vistiek vat pralauzia ta saltumo uztvara ir nors tu ka...paskui visokios mintys vel kyla...nors atrodo butu laikas galu gale susitaikyti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauraz5: 19 liepos 2011 - 19:33