Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(kristinuke @ 2011 06 08, 13:55)
Sveikos naujuose namučiuose  smile.gif  Naujiena - klimaksinė sulaukė mm thumbup.gif

Kristinuke, labai dziaugiuosi thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 08, 17:56)
nu ir pas mane per visas žarnas išplitę iki rūros  doh.gif  bet davė 4 KT kursus tuo metu buvau 29m

Siguliukai, o kaip ta nustato? Pamato LP metu?
Atsakyti
Skydliaukę reikėtų pasitikrinti visoms, kurios turi endo. Nebūtinai ras ką blogo, bet gali būti, kad ras... Jei būčiau žinojusi anksčiau, nebūtų reikėję tiek pjaustinėtis. Tik kad poliklinikos gydytoja pažiūrėjo pro pirštus, kai kreipiausi. Vadinasi, patarimas geriau apsilankyti pas gerą endokrinologą. Jei nieko neras, bus ramiau, o jei ras, bus proga anksčiau susiremontuoti.
Atsakyti
Sveikos, mergaites smile.gif

Is tikruju labai sunku, kai nezinai koki gydyma toliau pasirinkti. Man P.V. irgi siule Diferelina, jei nepavyksta pastoti kuri laika (aisku nenurode,kiek laiko bandyti iki Diferelino), bet mano gydytojas apie tai neigiamos nuomones. Todel patare iskart daryti IUI. Bet nepavyko tas IUI, poto du ciklus vargau, kol vel atsikraciau cistu (kurios atsirado po IUI). Aciu dievui, jos isnyko. Tai dabar nieko nedarau, nes taupau pinigus IVF, o gydytojas, mane penktadieni apziurejes, nepatare siuo metu naudoti nei KT, nei Diferelino, nes pas mane viskas kaip ir graziai atrodo. Tai va, taupau pinigus ir meldziuosi, kad per ta laika ivyktu stebuklas.
Kiek gydytoju, tiek nuomoniu.
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 06 08, 21:14)
Siguliukai, o kaip ta nustato? Pamato LP metu?

taip, per LP. man pasakė "daugybinės sąaugos žarnyne, net su tiesiaja žarna" klausė ar neskaudėdavo tuštinantis. o pas mane tas reikalas buvo lengva ir reguliarus, net per mmm.
Atsakyti
QUOTE(Viltelė @ 2011 06 08, 22:41)
Sveikos, mergaites smile.gif

Is tikruju labai sunku, kai nezinai koki gydyma toliau pasirinkti. Man P.V. irgi siule Diferelina, jei nepavyksta pastoti kuri laika (aisku nenurode,kiek laiko bandyti iki Diferelino), bet mano gydytojas apie tai neigiamos nuomones. Todel patare iskart daryti IUI. Bet nepavyko tas IUI, poto du ciklus vargau, kol vel atsikraciau cistu (kurios atsirado po IUI). Aciu dievui, jos isnyko. Tai dabar nieko nedarau, nes taupau pinigus IVF, o gydytojas, mane penktadieni apziurejes, nepatare siuo metu naudoti nei KT, nei Diferelino, nes pas mane viskas kaip ir graziai atrodo. Tai va, taupau pinigus ir meldziuosi, kad per ta laika ivyktu stebuklas.
Kiek gydytoju, tiek nuomoniu.

Pas mane irgi tas pats unsure.gif
PV israse diphereline, o gine sako nenaudot. Pabandysim pora IUI, paskui IVF.
O kelintos stadijos pas Jus endo? kaip kiausintakiai?
Atsakyti
Parasykit ir man AZ kokius skydliaukes hormonus butu tikslinga issitirti, ar yra svarbu kuriuo ciklo metu juos darytis, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 08, 18:53)

Man jau stogas vaziuoja biggrin.gif  Reiks eit pirmadieni i darba, uzteks tinget smile.gif

Man irgi... Pirmadienį į darbą, tai jau net laukiu, kad nuo visų šitų minčių pabėgti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 08, 15:56)

matyt gydytojai renkasi ką skirti, galbūt tai priklauso kaip greitai norima pastot, arba kiek pacientei metų  g.gif
nu ir pas mane per visas žarnas išplitę iki rūros  doh.gif  bet davė 4 KT kursus tuo metu buvau 29m

Niu va, pas mane irgi išplitimas panašus ir amžius tik vienais metais jaunesnė nei tu buvai, bet vis tiek jokio medikamentinio gydymo pakol kas neskiria. Na, mes tik nepastojimo istorijos kaip ir neturim, vos 5-6 mėn., bet šito manęs niekas neklausė, taip kad ne argumentas smile.gif
Atsakyti
Kristinuke, super naujienos thumbup.gif tik, atleisk už Zosės ilganosės cekavistį, kodėl sakai kad IUI ar IVF nenusimato?

Sigut, kaip laikais per tokius karščius ?

mergaitės, nesąžininga, kad apie skydliaukę pašnibždom kalbatės, kitoms irgi įdomu.

pamenu, kai buvau pas mamalogę, ji tuo pačiu apžiūrėjo skydliaukę. tipo, "ant" ribos.

o žinot,mane ištiko bėda.... tik nesijuokit, prašau, ir neaiškinkit, kad čia nieko tokio...
gi visad papukai tilpo į B dydį, o paskutiniu metu ( galvoju, kad greičiausiai per paskutinius tris mėn, tiesa jau vartojau KT) reikia D !!!!! viskas būt nieko, bet kad marškiniai per papus skleidžiasi, visur laisvi, o vat.....

tuomet kai buvau pas mamalogę, sakė kad cistų papuose yra, pas kitą gydyt nebuvau... tai dabar nirštu ant savęs. reiks kėblinti, nors labai nesinori, pas mamologą.... tegu pažiūri....

Atsakyti
pas mane ant skydliaukes irgi cistuciu pilna, ir dar net kazkox mazgelis, bei abi puses nehomogeniskos.... tai sake eit tirtis pas endokrinologa...
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 06 08, 23:10)
Sigut, kaip laikais per tokius karščius ?
mergaitės, nesąžininga, kad apie skydliaukę pašnibždom kalbatės, kitoms irgi įdomu.

*pus bėdos, šiuo metu komandiruotėj kitam mieste tai kiek geriau nes galiu sėdėti lauke, po skėčiu ant vėjo, o nuo pirmadienio žiūrėsiu kaip bus. Šaltas dušas vis atgaivina.
**o su tais tyrimais, tai g.gif jei lytinius tirti tai LH,FSH, E2 tirti 3-5CD, paskui 7DPO daryti TES, PRL, PRG.
Kalbant apie skydliaukės tai ten jau daugiau SHBG,DHEA, TSH/TTH, FT4, FT3. Skydliaukės tyrimams ciklo dienos neturi įtakos. g.gif
Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 07, 17:50)
Įsiskaityk ką parašei.  mirksiukas.gif  Aš kažkada kai dar neplanavau irgi dirbau daug, pinigai buvo geri, taupiau. Gal kelionei, gal kokiam geresniam daiktui, gal vaiko "įrangai" Ir...paradoksaliai tuos pinigus išleidau vaistams bei tyrimams. Paskui ir galvoju, kad jei būčiau nervus pataupiusi, tai neturėčiau kur leisti mažos algos. Visų pinigų neuždirbsim, gal ir verta krūvį mažinti arba net darbuką pakeisti. Patikėkit protas įspūdingai valdo viską

drinks_cheers.gif Taip, tai kas vyksta musu galvytej stebuklinga jega 4u.gif Tik susidurusi su tokia situacija supratau, kad dirbu visai ne tai ka noriu doh.gif , todel dabar einu link saves realizavimo blush2.gif

QUOTE(Ice tea @ 2011 06 08, 14:12)
Čia tik tokios  stupid.gif , kaip aš, ligoninėj išgirdę diagnozę džiaugiasi, kad PAGALIAU rado kame šaknys  doh.gif
Viskas bus gerai  mirksiukas.gif
Zinok, as tau prie chebros friends.gif , nes as lygiai taip pat sureagavau. Gydytoja net nespejo man viska ispasakoti - namo sekantis klausimas buvo - ka toliau darom 4u.gif

QUOTE(pasislepusi @ 2011 06 08, 23:10)
o žinot,mane ištiko bėda.... tik nesijuokit, prašau, ir neaiškinkit, kad čia nieko tokio...
gi visad papukai tilpo į B dydį, o paskutiniu metu ( galvoju, kad greičiausiai per paskutinius tris mėn, tiesa jau vartojau KT) reikia D !!!!! viskas būt nieko, bet kad marškiniai per papus skleidžiasi, visur laisvi, o vat.....

Vat bedele tongue.gif
Atsakyti
Apie skydliauke viesai 4u.gif
Pirma karta galima eiti pas seimos gydytoja, kad duotu siuntima pas poliklinikos endokrinloga. Pries einant butu gerai but pasidarius skydliaukes hormonu tyrima, nes nueisit israsys, kuriuos hormonus pasidaryt ir vel lauksit 2-3 savaites kol vel pas ji papulsit.
Reikia darytis TTH, FT3, FT4, A-TPO. Jei bus kazkokiu problemu, gali reiketu ir kitu hormonu (nors man niekad nereikejo). Ciklo dienos nesvarbios.
Siaip dar butu gerai pasidaryti PRL (prolaktinas), nes jis irgi turi itakos pastojimui ir si hormona "priziuri" endokrinologas. Pas mane buvo virs 500 doh.gif , bet nieko neskyre... dabar virs 300.
As pati lankausi pas Sidlauska. Zino, kad noriu pastoti, tai esu jam idomi paciente rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(pasislepusi @ 2011 06 09, 00:10)

tuomet kai buvau pas mamalogę, sakė kad cistų papuose yra, pas kitą gydyt nebuvau... tai dabar nirštu ant savęs. reiks kėblinti, nors labai nesinori, pas mamologą.... tegu pažiūri....

D dydis yra gerai thumbup.gif
As kai dariausi echoskopa krutu, tai irgi sake daug pavieniu dariniu, bet dabar lyg pazasty guziuka radau. Manau, kad mano organizmas linkes auginti visokius guzus doh.gif Manau,kad cia gali buti susije su sydliaukes isskiriamas hormonais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 09 birželio 2011 - 07:57