Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Sveikos 4u.gif,

Priimsite naują narį dar su šviežiai "papuoštu" pilvu ir endo IV stadija... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2011 06 21, 10:12)
Sveikos 4u.gif,

Priimsite naują narį dar su šviežiai "papuoštu" pilvu ir endo IV stadija... ax.gif

Priimsim, bet sveikinimų nesulauksi schmoll.gif Juokauju... Nes nėra su kuo sveikint įsigijus endo. Nieko sau - iškart IV stadija. Pasakok kas kur kaip kada unsure.gif O mes pasistengsim draugiškai padėti išgyventi 4u.gif
Atsakyti
Nu nelinksma šita diagnozė, bet kad niekada nė neįtariau, kad turiu ir auginuosi didelę riebią cistą, nors dalį endo simtomų jaučiau, bet kažkaip net nepagalvojau, kad taip gali būti. O bėdos prasidėjo po vestuvių, kai pradėjom vaikučius planuot, nes ciklas išsiderino, mm dingo... 2010 m. pavasarį diagnozė: nevaisingumas ir PKS. Gyvenam toliau, vestuvių metinių proga atsiranda mano mm ir gana reguliarios, jau džiaugiuosi ir stengiamės prisišaukt gandrus. Nesėkmingai... 2011 06 10 prasiseda žiaurūs pilvo skausmai, vyras išveža į KMUK priimamąjį. Įtaria apendicitą, bet echo jo nerodo. Palaiko parą ir vis dėlto nusprendžia daryt laparoskopiją, ieškot kame problemos. Randa trūkusią endo cistą priaugusią prie gimdos, kiaušintakio ir kitur. Cistą išpjauna, atidalina ir uždegina sąaugas bei išplauna pilvą... Paleido iš ligoninės penktadienį su minus 3 kg, be cistos ir plius keliais papuošimais: didele mėlyne ant rankos, pliusiuku, geležinkeliuku ir mėnuliuku ant pilvo smile.gif Kaip dabar suprantu, niekas man neįtarė endo dėl jauno amžiaus (25 metai man).
Šiaip labai didelio šoko šita diagnozė nesukėlė, net sakyčiau apsidžiaugiau, nes po operacijos praėjus vos dešimčiai dienų jau jaučiu pagerėjimą: cista buvo tokia didelė, kad spaudė viską dubens srity, buvo sunku nueit rimto reikalo į wc, vis skaudėdavo pilvo apačią, o per mm iš lovos dėl skausmo nesikeldavau... Be to pagaliau aišku, kodėl net ir vykstant O niekaip nepavykdavo nestuke.gif, nors PRG geras.
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2011 06 21, 09:12)

4u.gif te, ir sveik. Koks tolesnis "gydymo" planas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 21, 11:54)
4u.gif  te, ir sveik. Koks tolesnis "gydymo" planas?  g.gif

Ačiū 4u.gif Tolesnis planas pusmetis su duphastonu ir mėginant pastot, po to žiūrėt kiaušintakių pratekamumą ir tada kreiptis į vaisingumo spec. konsultacijos. Bet man atrodo, kad geriau iš karto eit pas vaisingumo specus, kad iš karto ištirtų, nes laukti kol vėl endo suvešės tikrai nenoriu. Kadangi buvo daug sąaugų, tai gali jau dabar kiaušintakiai būt užakę... Galva jau skauda nuo svarstymų kaip geriau daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2011 06 21, 12:00)
Ačiū 4u.gif Tolesnis planas pusmetis su duphastonu ir mėginant pastot, po to žiūrėt kiaušintakių pratekamumą ir tada kreiptis į vaisingumo spec. konsultacijos.

nu žinai keistas variantas. jei ciklai prieš tai buvo reguliarūs, tai ir po LP turėtų tokie išlikti. Daug laiko davė "žaidimams". Tik va šikniai, kad per tą pačią operaciją nepatikrino pratekamumo, žinotum jau dabar ar dar turi galimybę natūraliai bandyt. O kokio dydžio cista galėjo būt?
Aš pati "gavau" IV stadiją be jokių išankstinių skausmų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif tildushka sveika prisijungus cia tau 4u.gif linkiu kuo greiciau sulaukt nestuke.gif Zinokit o man nuo dipherelino nieko nesijaucia,jokiu karscio priepoliu biggrin.gif ir kol kas endo nejauciu,nes anksciau man tepliodavo net visa cikla.Sian eisiu pas gyd. idomu ar prates man nedarbinguma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 06 21, 12:16)
nu žinai keistas variantas. jei ciklai prieš tai buvo reguliarūs, tai ir po LP turėtų tokie išlikti. Daug laiko davė "žaidimams". Tik va šikniai, kad per tą pačią operaciją nepatikrino pratekamumo, žinotum jau dabar ar dar turi galimybę natūraliai bandyt. O kokio dydžio cista galėjo būt?
Aš pati "gavau" IV stadiją be jokių išankstinių skausmų  mirksiukas.gif

Liūdna, kai taip vėlai sužinai apie endo ir tenka skubėt pastot, lyg to streso ir taip mažai būtų. Čia tau 4u.gif
Na man irgi keistai kažkaip, per mažai info. Išraše tai iš viso net neparašyta kokio dydžio ta cista, nors kai klausiau ir gyd. pradėjo piešt ją, tai buvo tokia nemenka. Realiai ji buvo priaugus prie kairės kiaušidės, kiaušintakio ir gimdos, trūko dešinėj pusėj ir skausmas man buvo dešinėj. Išbėgo apie 200 ml skystimėlio... Kiaušidės taip pat buvo priaugusios, tai sakė, kad atlaisvino, o apie PKS ir kiaušintakius nieko nesakė. Tai manau, kad reikės su vyru pasitarti ir eit į VK, nes tikrai nebenoriu laukt kol visai jokių šansų nebeliks, nes deja, bet diagnozė tikrai ne optimistinė. O ir ciklai nereguliarūs, nes trunka 32-51 d. Tai jei gert duphą nuo 15 c.d., tai gali būt ir O neįvykusi...

Milusia, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2011 06 21, 13:09)
O ir ciklai nereguliarūs, nes trunka 32-51 d. Tai jei gert duphą nuo 15 c.d., tai gali būt ir O neįvykusi...

pora ciklų gali pagerti jį, tikėtina kad jis per prievartą ciklus sutrumpins, paskui matuot BT ir tada matysi realią O dieną. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2011 06 21, 11:10)
Nu nelinksma šita diagnozė, bet kad niekada nė neįtariau, kad turiu ir auginuosi didelę riebią cistą, nors dalį endo simtomų jaučiau, bet kažkaip net nepagalvojau, kad taip gali būti.
Šiaip labai didelio šoko šita diagnozė nesukėlė, net sakyčiau apsidžiaugiau, nes po operacijos praėjus vos dešimčiai dienų jau jaučiu pagerėjimą: cista buvo tokia didelė, kad spaudė viską dubens srity, buvo sunku nueit rimto reikalo į wc, vis skaudėdavo pilvo apačią, o per mm iš lovos dėl skausmo nesikeldavau... Be to pagaliau aišku, kodėl net ir vykstant O niekaip nepavykdavo nestuke.gif, nors PRG geras.

Nieko sau... o tai tu pas ginekologą nesilankei ar tau tos cistos nepamatė? unsure.gif Aišku, gerai, kad dabar situacija valdoma. Linkiu kuo greičiau tapti nestuke.gif
Atsakyti
sveikutes mergytes,vis paskaitineju,kaip jum cia sekasi.Visoms siunciu balioneliu glebi
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif kad tas ilgai ir labai laukiamas stebuklelis Jus kuo greiciau aplankytu.tikekite tuom ir tai ivyks. mirksiukas.gif
o as tyliai dar dziaugiuosi pries savaite mano HCG skaiciukai buvo 1525 IU/l,o jau siandien ka tik gavau rezultatus 17225 IU/l wub.gif dziaugiuosi kad augame.linkiu jums visoms ilgai lauktu angeliuku AAAPCYYYYY wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dulsyte @ 2011 06 21, 18:41)
sveikutes mergytes,vis paskaitineju,kaip jum cia sekasi.Visoms siunciu balioneliu glebi
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  kad tas ilgai ir labai laukiamas stebuklelis Jus kuo greiciau aplankytu.tikekite tuom ir tai ivyks. mirksiukas.gif
o as tyliai dar dziaugiuosi pries savaite mano HCG skaiciukai buvo 1525 IU/l,o jau siandien ka tik gavau rezultatus 17225 IU/l  wub.gif dziaugiuosi kad augame.linkiu jums visoms ilgai lauktu angeliuku AAAPCYYYYY  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Dar karta sveikinu Dulsyte su jau tikru nestuke.gif ir griebiu virusiuka bigsmile.gif
Atsakyti