gal kažkam ir nepatiks,ką parašysiu, tai jau iš anksto atsiprašau...
na neatsistebiu, ko jūs taip baidotės tų "klimaksinių" vaistų ?
manau, gydytojas skirdamas juos atsižvelgia ir į pacientės amžių ir būklę.
niekas šiaip sau neišrašinėtų.
man endo 3 st., gimda padidėjusi, kaip kad 7 neštumo savaičių, kiaušintakiai nepraeinami nuo gimdos sienos. diphereline skyrė 3 mėn. man nė klausimų nekilo, kad nesileist.
gal todėl, kad po pirmos operacijos, tuomet irgi buvo 3 st., bet kiaušintakiai praeinami, buvo suteikta galimybė pastoti natūraliai.
gal tai ir būtų buvę įmanoma, jei pas vyrą būtų buvę super. bet... viskas baigės, kaip aukščiau parašiau.
man rodos, prieš nuspręsdamos nesileist diferelino ar zoladexo, turėtumėte įvertinti savo situaciją.
jei kiaušintakiai praeinami, jei vyro rezultatai geri, tai gal ir galima tikėtis pastojimo, bet jei kažkur yra kliūtis, tai paliekate atvirą kelią endo....
nenoriu gasdinti, bet 2008-03 operacija, kiaušintakiai praeinami, tuomet net IUI negalėjom sau leisti. nors reikėjo.
2009-12 operacija, kiaušintakiai amen, dabar reikia IVF.
tiesa dėl klimaksinių vaistų vartojimo, tai kažkada man viena vaisingumo ( ar nevaisingumo ?) specė sakė, kad seniau skirdavo 6 mėn, bet paskui įrodė, kad toks laikotarpis yra rizikingas, kaip kad Kristinukė ir parašė, neatsibunda kiaušidės, anot gydytojos jos praktikoje tai buvo. todėl dabar skiriama 3 mėn.
Jums, brangiosios, spręsti ką daryti.
bet kai pažvelgiu atgal, tai mielai būčiau susileidusi 2008 m. tą dozę, gal nebūčiau praradusi kiaušintakių...
kas žino, kas kaip būtų...
ir mielai kelintas mėnuo laku kontraceptikus. turiu pripažinti- savijauta super.
na, nenoriu, kad mano postas būtų alia reklama "klimaksui", aš tik noriu, kad Jūs įvertintumėte viską.
aš vis prisimenu, kai buvau po pirmos operacijos, man viena iš ex SM senbuvių vis sakė, kad jei jau nedarau IUI, turiu gerti KT. netikėjau, juk kt blogis.
užtat rezultatas žiaurus, vietoj IUI, reikia IVF.
patikėkit, kaip žliumbiau, sužinojusi, kad kiaušintakiai nepraeinami, ir tai nutiko per metus.
užtai kai paskaitau ne kurių postus, norisi imti ir supurtyti, kad atsibustų ir įvertintų savo, savo vyro padėtį....
šiaip ar taip visoms sėkmės.