Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Irvel @ 2011 06 16, 06:33)
Labas rytas.
Dar viena naujokė  4u.gif

Tikrai, daržai be mulčio tokie liūdni. O ateinu į savo - kvepia šieneliu.  biggrin.gif 

Bet sakykit man tokį dalyką, ar gali svogūnams mulčius nepatikti? Mačiau čia aukščiau nuotraukas, tai tokie gražūs po mulčium, reiškia bėda ne ta. Manieji tai pradėjo gult ant šono. Toks įspūdis, kad galvutės neatlaiko laiškų svorio ir svyra į šoną. nei gelsta, nei vysta.  g.gif
Mane šturmuoja iš visų pusių, kad nuimčiau nuo jų mulčią, aš nepasiduodu. Nu kaimynų nemulčiuotam darže jie nesvirduliuoja  g.gif Todėl man iškart rodo į jų daržą.

QUOTE(Doalma @ 2011 06 16, 08:33)
pas mane su svogūnais viskas tvarkoje kol kas ,puse ju mulciuota puse ne.tai ten kur mulciuota tai laiskai stovi zali,auksti,stori thumbup.gif ,o kur nemulciuota tai tokie skystesni,laiskai isgriuve,bet negeltonuoja,uzaugs,bet bus mazesnes galvos matyt.

kad didesnės galvos būtų, reikia skinti laiškus ir ne vien tam sykiui valgyt. Jei jų labai daug, tai skink ir į kamerą dėk, žiemą bus liuks thumbup.gif . mulčas kiek suprantu padidina azoto kiekį, o jis skatina lapotis, taigi jie ir lapojasi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 16 birželio 2011 - 17:54
Sveikos darzininkes 4u.gif Turiu problemele g.gif pries atostogas matyt padauginau ant darzo zolytes (nupjautos) tai grizus apziurejau, kad virsus sudziuves kaip ir turetu buti, o apacioj tokie blynai, matyt puti pradejusi zole. Ka dabar daryti? Ar palikti taip ir laukti, ar nuimti ir deti kita? Nebezinau ka daryti
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 16, 18:54)
kad didesnės galvos būtų, reikia skinti laiškus ir ne vien tam sykiui valgyt. J

Ne i tema truputi blush2.gif Jus cia rimtai?Nes niekad negirdejau,o svogunai pas mus mazi uzauga doh.gif Taip norisi dideliu,normaliu.Po kiek laisku maziausiai galima palikti ?Kad taip nenuskynus per daug
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 06 16, 19:53)
Sveikos darzininkes  4u.gif  Turiu problemele  g.gif pries atostogas matyt padauginau ant darzo zolytes (nupjautos) tai grizus apziurejau, kad virsus sudziuves kaip ir turetu buti, o apacioj tokie blynai, matyt puti pradejusi zole. Ka dabar daryti? Ar palikti taip ir laukti, ar nuimti ir deti kita? Nebezinau ka daryti

Apversk,arba tik papurenk ir viskas,nieko neatsitiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmas bandymas - mulčiuoti bazilikų daigai... Pakritikuokite, žinovės, jei kas ne taip - rytoj pataisysiu. Pačių daigų šienelis neliečia. Tiesa, turimas šienelis ne visas tinkamas buvo, apačias papelijus jau, tai pabandymui tik mažas plotelis išėjo.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 16 birželio 2011 - 19:38
Glossi,du metai ieškau gyvų kurmių įsiveisimui... na pagauk man jų doh.gif Esat gi labai išradingi...reikia paimti 3 litru stiklainį ir įkasti jį į žemę toje vietoje, kur kurmių takai, iš viršaus uždengti stiklainį kuo nors, kad šviesos nebūtų, o kadangi kurmiai vaikšto tais pačiais takais, tiesiog įkrenta į stiklaini. Bet tai ką jūs ten nusipirkot, yra kurmių ne išvarymas, bet naikinimas.

Kurmių naikinimas, kontrolėSkleidžiami garso bangų dažniai nuo 400 iki 1000 Hz, tuo pat metu suvibruoja (kurmių kontrolė, gaudymas). Veikimo atstumas (kurmių "naikinimas"): 14-16 ...
www.seleka.lt/kurmiu-naikinimas.html
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 06 17, 00:19)
Glossi,du metai ieškau gyvų kurmių įsiveisimui... na pagauk man jų doh.gif

Fonda, labai smalsu pasidarė blush2.gif kam tau tie kurmiai? dėl grambuolio lervų?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 16, 18:54)
kad didesnės galvos būtų, reikia skinti laiškus ir ne vien tam sykiui valgyt. Jei jų labai daug, tai skink ir į kamerą dėk, žiemą bus liuks thumbup.gif . mulčas kiek suprantu padidina azoto kiekį, o jis skatina lapotis, taigi jie ir lapojasi rolleyes.gif

skinu laiskus,tikrai negailiu,bet va i saldikli dar nemeginau deti. g.gif reiks pabandyt.
Atsakyti
Glossi,du metai ieškau gyvų kurmių įsiveisimui... na pagauk man jų doh.gif Esat gi labai išradingi...reikia paimti 3 litru stiklainį ir įkasti jį į žemę toje vietoje, kur kurmių takai, iš viršaus uždengti stiklainį kuo nors, kad šviesos nebūtų, o kadangi kurmiai vaikšto tais pačiais takais, tiesiog įkrenta į stiklaini. Bet tai ką jūs ten nusipirkot, yra kurmių ne išvarymas, bet naikinimas.

Kurmių naikinimas, kontrolėSkleidžiami garso bangų dažniai nuo 400 iki 1000 Hz, tuo pat metu suvibruoja (kurmių kontrolė, gaudymas). Veikimo atstumas (kurmių "naikinimas"): 14-16 ...
www.seleka.lt/kurmiu-naikinimas.html

Nu nemanau,kad nuo garso kurmiui butu kaput schmoll.gif Rase,kad tik isvaro,nes jiems nepatinka sis garsas.O su gaudymais,tai sako,jei nakti tas kurmis ikrenta i kokia gaudykle,jis is baimes,ar is to muistymosi ir bandymo issikapanoti,kaip tik numirsta g.gif Ir jei as ji pagausiu,tai kur man ji laikyt,gal kaciu bokse,kol iki taves atkeliaus? ax.gif Nes tam stiklaini tai jis ilgai neistvers ,stogas gali nuvaziuot blink.gif
p.s paskaiciau travo nuoroda,raso,kad butent jiems nepatinka ir jie issikrausto is darzo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 17 birželio 2011 - 09:35
Glossi,du metai ieškau gyvų kurmių įsiveisimui... na pagauk man jų doh.gif

Na, nežinau , ar čia gera mintis g.gif Jei jiems būtų tinkama terpė maitintis, veistis ir gyventi, manau, jų ir taip jau būtų g.gif Anoks čia deficitas ax.gif O jei bus anteštas ir apgyvendintas, gal tiesiog neišgyventų, gal kažko trūksta žemėje g.gif Humuso, sliekų ar dar ko g.gif Gal kokių medžiagų per daug g.gif Pas mus laukai ūkininkui išnuomoti, tai kupstelių juose pavasarį šimtai, ale negi dabar į medžioklę traukt, kai rugiai iki kelių g.gif Dažniausiai per tuos žemių kupstelius pereinu su telėga ir susirenku, nes labai juoda derlinga žemelė daigams ir gėlynui būna g.gif Kažkada skaičiau, kad kurmiarausių žemė iš gilesnių sluoksnių, kurioje daug maistingų medžiagų blush2.gif
O aš galiu pasiguosti, kad niekada kurklių nebuvo, ir postus apie juos skaičiau kaip siaubo trilerį kokį, ir še tau, šįryt visi agurkai lysvėje išguldyti doh.gif Jau žydėjo doh.gif Ar nebus čia mulčiavimo "dovanėlė" netikėta g.gif Bandau išmąstyti, kad kai nemulčiavau, tai piktžolių šaknų ant jų kelio pasitaikydavo, o dabar, kai žemėje tik daržovių šaknys, tai gal...Mulčiuoju jau trečius metus g.gif Ką manot? Jug turiu ir kurmių, ir varlių neatsiginu, ir grybų...Iš kur jie dabar g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 16, 20:36)
Pirmas bandymas - mulčiuoti bazilikų daigai... Pakritikuokite, žinovės, jei kas ne taip - rytoj pataisysiu. Pačių daigų šienelis neliečia. Tiesa, turimas šienelis ne visas tinkamas buvo, apačias papelijus jau, tai pabandymui tik mažas plotelis išėjo.

Nu grožis...Ar daigeliai namie daiginti, ar tiesiai į dirvą? O, ir tapkutės visai nieko lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos.
Gal kuri auginat ar auginot japonikus ridikus. Tokie ilgi balti stambus... Jie pas mane zydi. Matyt del mulciavimo. O sakneles dar nestambios. Sejau pavasari kartu su ridikeliais. Gal tuos ziedus isskinti? Kad netrugdytu saknims?

Pas kazkuria is jusu maciau tagete tarp kopustu. Nuo koji saugo? Nuo baltuku?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 17, 11:37)

Pas kazkuria is jusu maciau tagete tarp kopustu. Nuo koji saugo? Nuo baltuku?

pas mane yra. tagetes sodinu visur kur yra laisvos vietos darže. Aš jas vadinu augalu antibiotiku.
Atsakyti