Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 16, 00:07)

Nes nėr pabaigos laistymui ir ravėjimui.

Tinkamai mulčiuojant-laistyti nereikės, o jeigu šieno turite pakankamai (pavydžiu jums blush2.gif )-ravėjimą taip pat pamiršite.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 06 14, 12:03)
Kai pradėjau rašyti prieš kokia tris ,keturi metus,tai tik griežtos kritikos sulaukdavau.Džiaugiuosi ,kad laikai keičiasi ir galima surasti bendraminčių.

Prisimenu gerai 4u.gif ir kaip apie ekosistemas rašinėdavom... o dabartinės "profesorės" rupūžes kastuvais per nugaras talžė... ar sraiges skraidino... dar nuodus pylė... Bet geriau vėliau negu niekada tiesa ateina... kad ledai prasilaužia...protingas mąstymas išgirstamas ir palaikomas... nes "nauja" visada yra "užmiršta sena"...
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 15, 16:32)
Visos mes čia naujokės, atradusios ŽOLĘ lotuliukas.gif

Labas rytas.
Dar viena naujokė 4u.gif

Tikrai, daržai be mulčio tokie liūdni. O ateinu į savo - kvepia šieneliu. biggrin.gif

Bet sakykit man tokį dalyką, ar gali svogūnams mulčius nepatikti? Mačiau čia aukščiau nuotraukas, tai tokie gražūs po mulčium, reiškia bėda ne ta. Manieji tai pradėjo gult ant šono. Toks įspūdis, kad galvutės neatlaiko laiškų svorio ir svyra į šoną. nei gelsta, nei vysta. g.gif
Mane šturmuoja iš visų pusių, kad nuimčiau nuo jų mulčią, aš nepasiduodu. Nu kaimynų nemulčiuotam darže jie nesvirduliuoja g.gif Todėl man iškart rodo į jų daržą.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 16, 06:33)

Bet sakykit man tokį dalyką, ar gali svogūnams mulčius nepatikti?

Svogūnus mulčiuoju tikrai kokie 3 metai, bet nė vienais metais taip nebuvo. Gal labai paviršiuje pasodinti svogūnai?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 16, 07:15)
Svogūnus mulčiuoju tikrai kokie 3 metai, bet nė vienais metais taip nebuvo. Gal labai paviršiuje pasodinti svogūnai?

Ne, aš juos buvau visai po žeme paslėpus, jau mane gąsdino, kad negerai, per giliai. Ir mulčių uždėjau ant viršaus dar. Bet labai greit ir sėkmingai visi sudygo. Man tokia mintis galvon ateina, kad laiškų jie neišlaiko, galvutė dar nedidelė. O laiškų ševeliūra didelė. Arba gal žemė labai puri. Nu visaip galvoju g.gif Bet irgi netikiu, kad nuo mulčiaus. Žiūrėsiu, ką jie toliau darys. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 16, 07:20)
Man tokia mintis galvon ateina, kad laiškų jie neišlaiko,

gal šaknų sistema dar labai maža, tai ir neatlaiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 16, 07:25)
gal šaknų sistema dar labai maža, tai ir neatlaiko g.gif

Laiškus skinu, lengvinu naštą, gal viskas susitvarkys. biggrin.gif
Atsakyti
pas mane su svogūnais viskas tvarkoje kol kas ,puse ju mulciuota puse ne.tai ten kur mulciuota tai laiskai stovi zali,auksti,stori thumbup.gif ,o kur nemulciuota tai tokie skystesni,laiskai isgriuve,bet negeltonuoja,uzaugs,bet bus mazesnes galvos matyt.
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 16, 08:33)
pas mane su svogūnais viskas tvarkoje kol kas ,puse ju mulciuota puse ne.tai ten kur mulciuota tai laiskai stovi zali,auksti,stori thumbup.gif ,o kur nemulciuota tai tokie skystesni,laiskai isgriuve,bet negeltonuoja,uzaugs,bet bus mazesnes galvos matyt.

Tai gal mažai mulčio maniesiems biggrin.gif Nes vejos žole dėjau, tai nauda tokia, kad drėgmę sulaiko. Pievinė žolė sueina ant bulvių. Dar į tarpulysvius prikroviau. Būsiu atvirkščiai padarius. mastau.gif
Atsakyti
[quote=Irvel,2011 06 16, 09:32]
Tai gal mažai mulčio maniesiems biggrin.gif Nes vejos žole dėjau, tai nauda tokia, kad drėgmę sulaiko. Pievinė žolė sueina ant bulvių. Dar į tarpulysvius prikroviau. Būsiu atvirkščiai padarius. mastau.gif
[/quot

mano taip pat mulciuota vejos zole,nes pievine ilgesne,sienauta dalgiu,tai ja dedu ant kopustu,nes kazkaip tokia ilga man nepatogu det ant svogunu(pas mane svogunai lysveje pasodinti ir taip gana tankiai)
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 06 16, 02:00)
o dabartinės "profesorės"...

Na ir kam šitaip...user posted image
Atsakyti
Ar tik mulčas neturi tiesioginės įtakos lapų biomasei? Aš šiltnamį mulčuoju tik pirmais metais, bet kas per pomidorų vešlumas thumbup.gif . Kiekvienas pomidorų krūmas užima maždaug 1 m skersmens (čia neperdedu). Atrodo ir laužau, bet vistiek įeinu į šiltnamį kaip į džiungles, o dar taip tankiai susodinusi buvau. Na, tikiuosi derlius nuo to nesumažės mirksiukas.gif
Atsakyti