Vistiek man nelabai aišku su tom garstyčiom,tai kai jos užauga nupjauni ir viskas,nereikia žemę sukasti, viską palikti ant žemės?
Na kiek aš supratau, tai jas tiesiog palieki ir viskas. Bet kaip mulčas kai užauga jos per mažai. Kai ji užauga, tada sodini žieminius rugius.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 09, 11:24)
Vistiek man nelabai aišku su tom garstyčiom,tai kai jos užauga nupjauni ir viskas,nereikia žemę sukasti, viską palikti ant žemės?
kurios dabar pasėtos-aš su jomis nieko nedarysiu, paliksiu žiemai.
Kad jos labai greit išdygsta
QUOTE(argus @ 2011 08 09, 11:52)
Kad jos labai greit išdygsta
na ir puiku. Tegul auga sėkmingai. žaliosios masės daug užaugins.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 09, 11:24)
garstyčių šaknys, pūdamos pačios 'supurens' dirvą, užklojat plotą nupjauta antžemine dalimi ir pavasarį, jei nebus pilnai suirę, praskleisit pagal poreikį, kažką pasėsit ir atgal užstumsit. Viskas.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 09, 11:58)
garstyčių šaknys, pūdamos pačios 'supurens' dirvą, užklojat plotą nupjauta antžemine dalimi ir pavasarį, jei nebus pilnai suirę, praskleisit pagal poreikį, kažką pasėsit ir atgal užstumsit. Viskas.
O jei dirva mulciuota kaip set, ar asnt mulco bert, gal irgi sudygs?
QUOTE(ievakata @ 2011 08 09, 12:04)
O jei dirva mulciuota kaip set, ar asnt mulco bert, gal irgi sudygs?
garstyčias? Jei tai žolės, šieno, šiaudų mulčas, padarykit griovelį ir sėkit. Prispauskit sėklas lengvai, kaip ir viskas.
O jei klausiat apie sekantį pavasarį, tai jau rašiau, garstyčių rudeninės liekanos per žiemą gali pilnai ir nesuirti, tiesiog reikiamose vietose atstumti jas ir sėti. Garstyčių šaknų liekanos tikrai bus suirusios
Kadangi as esu ne tik pradedanti mulciuotoja o ir sodininke, tai negaliu atsidziaugti savo bulviu derliumi. Nezinau ar kad buvo uzmulciuotos, (ar kaimynes nuomone, kad nebuvo sodintos bulves toje vietoje ) mano bulves dideles, skanios ir is vienos vageles, mazdaug 15 kelmuku, prikasiau daugiau kaip puse didziulo maiso (Tuo tarpu ta pati kaimyne is 2.5 karto didesnio ploto, prikase tik apie 2 kibirus) Nurautus bulvienojus, ar kaip juos pavadinti , palikau ant ezios ir dar pribarsciau pjautos zoles.
Na va kiek prisigyriau
Na va kiek prisigyriau
QUOTE(ruta19 @ 2011 08 09, 12:52)
Kadangi as esu ne tik pradedanti mulciuotoja o ir sodininke, tai negaliu atsidziaugti savo bulviu derliumi. Nezinau ar kad buvo uzmulciuotos, (ar kaimynes nuomone, kad nebuvo sodintos bulves toje vietoje ) mano bulves dideles, skanios ir is vienos vageles, mazdaug 15 kelmuku, prikasiau daugiau kaip puse didziulo maiso (Tuo tarpu ta pati kaimyne is 2.5 karto didesnio ploto, prikase tik apie 2 kibirus) Nurautus bulvienojus, ar kaip juos pavadinti , palikau ant ezios ir dar pribarsciau pjautos zoles.
Na va kiek prisigyriau
Na va kiek prisigyriau
Smagu