Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 08, 21:33)
nius nea, per žiemą sėklos neišlieka daigios.

vadinasi suklydau. Nors pas mane ir serenčiai prisisėja g.gif
Papildyta:
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 08 08, 21:39)
tačiau kur dėti tuos "milžinus" ?

atliekamus metu į kompostą. Kitais metais patys išdygsta ir į daržą perkeliu.
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 08, 21:57)
darykit žiemai cukiniją su cibuliais...ir skanu ir naudinga...būtumėt Šakiuose paimčiau tikrai....nes pas mane trūkuma šiemet...

Receptas čia...
2.5 kg. cukinijos
5 dideli svogūnai
1 š. kario
1.5 st.cukraus
3 š. druskos
1 st. acto
1 st. vandens

jei cukinijos didelės išpjauti sėklas nulupti jei kieta žievė cukiniją ir ją supjaustyti juostelėmis, sudėti visus prieskonius, cibulius irgi supjaustyti juostelėmis ir palikti 12 val. viską gerai išmaišius...Ant rytojaus kaitinti kol svogūnas minkštas bet traškus būna ir į stiklainius sudėt, užsukt dangtelius ir apversti stiklainius, laikyti kol atvės, paskui į rūsį...Skanaus...

O cukinija pjaustyt stambiom juostelem, ar pakankamai smulkiom, t.y. cukinija pjaustyt stambesniais ziedais ar plonesniais ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 08 09, 07:21)
O cukinija pjaustyt stambiom juostelem, ar pakankamai smulkiom, t.y. cukinija pjaustyt stambesniais ziedais ar plonesniais ?  blush2.gif

nu aš pjausčiau normaliomis kaip ir cibulius...galima pjaustyti ir griežinėliais...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 09, 08:34)
nu aš pjausčiau normaliomis kaip ir cibulius...galima pjaustyti ir griežinėliais...

Tai iseina, kad cia receptas panasiai i misraine ar ne? sorry uz klausima, nes mama kaip cukinija konservuoja tai pjausto grieziniais , taiis sloiko isimti reikia kiekviena gabala su sakute atskirai, o jei cia pjaustyt kaip svoguna, tai turbut su sakute pakabint reiktu kruvele... Ieskau darzoviu misrainiu recepteliu, sakau reiks pabandyt ir Jusu aciu 4u.gif
Buvau nuejusi i foruma koservavimas... oj ten irgi visko daug... tik net sunku atsirinkti recepteliu-perliuku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrusep: 09 rugpjūčio 2011 - 07:57
QUOTE(indrusep @ 2011 08 09, 08:55)
Tai iseina, kad cia receptas panasiai i misraine ar ne? sorry uz klausima, nes mama kaip cukinija konservuoja tai pjausto grieziniais , taiis sloiko isimti reikia kiekviena gabala su sakute atskirai, o jei cia pjaustyt kaip svoguna, tai turbut su sakute pakabint reiktu kruvele... Ieskau darzoviu misrainiu recepteliu, sakau reiks pabandyt ir Jusu aciu  4u.gif
Buvau nuejusi i foruma koservavimas... oj ten irgi visko daug... tik net sunku atsirinkti recepteliu-perliuku  drinks_cheers.gif

na taip čia kaip mišrainė su šakute pagabinti reikia...toks daugiau garnyras prie mėsos...nors aš ir vieną valgau, nes labai skanu...
Atsakyti
Merginos, su receptais keliaukit į kitą temą smile.gif Čia mulčiavimo tema.
Atsakyti
Sory blush2.gif pasitaisysim...daugiau taip nebus... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 08 09, 09:12)
Merginos, su receptais keliaukit į kitą temą smile.gif Čia mulčiavimo tema.

drinks_cheers.gif Prašom daugiau receptėlių iš šieno, žolės ir šiaudų rolleyes.gif
Atsakyti
Labai idomu dalyka pastebejau, kai pradejau mulciuoti. Pienes pas mane praktiskai be saknu thumbup.gif Anksčiau tai budavo kokių 10-15 cm ikio šaknys, o šiais metais tai max kokie 2 cm. Iš pradžių kai jas roviau galvojau, gal čia kažkokia kitokia veislė, o dabar jau įpratau, kad pienės išsirauna dviem pirštais, kaip kokios eilinės žolės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 09, 09:00)
na taip čia kaip mišrainė su šakute pagabinti reikia...toks daugiau garnyras prie mėsos...nors aš ir vieną valgau, nes labai skanu...

spaminat.

Receptai ir tema (daaaaaug temų) apie juos čia: http://www.supermama...?...mp;s=&f=170
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 09, 09:57)
Labai idomu dalyka pastebejau, kai pradejau mulciuoti. Pienes pas mane praktiskai be saknu  thumbup.gif  Anksčiau tai budavo kokių 10-15 cm ikio šaknys, o šiais metais tai max kokie 2 cm. Iš pradžių kai jas roviau galvojau, gal čia kažkokia kitokia veislė, o dabar jau įpratau, kad pienės išsirauna dviem pirštais, kaip kokios eilinės žolės  lotuliukas.gif

Aš tai pienes rudenį pavasarį tik raunu ir paskui šaknis panaudoju. Ir varnalėšas auginu - šaknys taigi vaistažolės, maistas. Ir visos takažolės, tikertės žvaginės, žliūgės, asiūkliai, balandos ir kt - taigi geriausi vitaminai, vaistažolės, maistas. Taigi kai kerpat, raunat - vieną ant daržo, vieną sau džiovinti
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 08 09, 11:14)
Aš tai pienes rudenį pavasarį tik raunu ir paskui šaknis panaudoju. Ir varnalėšas auginu - šaknys taigi vaistažolės, maistas. Ir visos takažolės, tikertės žvaginės, žliūgės, asiūkliai, balandos ir kt - taigi geriausi vitaminai, vaistažolės, maistas. Taigi kai kerpat, raunat - vieną ant daržo, vieną sau džiovinti

tai dar reik ne tik rinkt, bet ir žinot, kaip naudot, bo taip gali ir nusitrucint blush2.gif
Atsakyti