QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 05, 19:14)
į rankas papuolė sena tarybinė knygelė "Taupymas namuose"(aut.E.Kanevskis) Išplėšus pirmus du lapus - galima daug naudingo sužinoti. Ten parašyta, kad kopūstų kotuose ir gūžių viduriuose nemažai maistingųjų medžiagų, kurias be reikalo išmetam. Jas galima sutarkuot ir pakept ant sviesto Pačius kopūstus stambiai pjaustau ir kepu, tai labai skanu, bet kotų nebandžiau Ten prirašyta ir tai, kad per daug maisto medžiagų naudingų išmetam
jei kopūstai buvo mulčiuojami, bet nenaudotas kompostavimas, kada įterpiama po žeme organika, tada tuos kotus galima valgyti, bet šiaip juose daugiausiai nitratų kaupiasi, jei tręšiama. Todėl ir rekomenduojama mesti lauk, kada perkame prekybcentriuose neaišku kaip augintus.
Turiu tą knygutę, tik seniai varčiau , reikės susiradus vėl paskaitinėti. Joje visokios geros informacijos yra , ačiū kad priminei apie ją
QUOTE
Burokų lapai, šiaip, irgi valgomi
pirmi barščiai iš lapų - patys skaniausi, nuo vaikystės valgom. Skanumėlis, ypač jei dar šviežių bulvių įpjaustyti į sriubą Visiškai kitoks skonis nei verdant iš gumbų. Pabandyk kitąmet- patiks, pamatysi . Šeimyna šlamš, kad ausys links