Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 05, 19:14)
  į rankas papuolė sena tarybinė knygelė "Taupymas namuose"(aut.E.Kanevskis) blush2.gif Išplėšus pirmus du lapus  lotuliukas.gif - galima daug naudingo sužinoti. Ten parašyta, kad kopūstų kotuose ir gūžių viduriuose nemažai maistingųjų medžiagų, kurias be reikalo išmetam. Jas galima sutarkuot ir pakept ant sviesto g.gif Pačius kopūstus stambiai pjaustau ir kepu, tai labai skanu, bet kotų nebandžiau blush2.gif Ten prirašyta ir tai, kad per daug maisto medžiagų naudingų išmetam blush2.gif

jei kopūstai buvo mulčiuojami, bet nenaudotas kompostavimas, kada įterpiama po žeme organika, tada tuos kotus galima valgyti, bet šiaip juose daugiausiai nitratų kaupiasi, jei tręšiama. Todėl ir rekomenduojama mesti lauk, kada perkame prekybcentriuose neaišku kaip augintus.
Turiu tą knygutę, tik seniai varčiau g.gif , reikės susiradus vėl paskaitinėti. Joje visokios geros informacijos yra mirksiukas.gif , ačiū kad priminei apie ją drinks_cheers.gif
QUOTE
Burokų lapai, šiaip, irgi valgomi blush2.gif

pirmi barščiai iš lapų - patys skaniausi, nuo vaikystės valgom. Skanumėlis, ypač jei dar šviežių bulvių įpjaustyti į sriubą thumbup.gif Visiškai kitoks skonis nei verdant iš gumbų. Pabandyk kitąmet- patiks, pamatysi thumbup.gif . Šeimyna šlamš, kad ausys links biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 06, 00:44)
pirmi barščiai iš lapų - patys skaniausi, nuo vaikystės valgom.

Čia tai jau tikrai sriubų sriuba. Šiai žiemai prisišaldžiau porcijomis smulkintų lapų su pačiais burokais , krapais ir petruškom - kokį 17 maišelių. Išeitų, kad 17 pietų per žiemą bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 06, 00:44)
pirmi barščiai iš lapų - patys skaniausi, nuo vaikystės valgom. Skanumėlis, ypač jei dar šviežių bulvių įpjaustyti į sriubą  thumbup.gif Visiškai kitoks skonis nei verdant iš gumbų. Pabandyk kitąmet- patiks, pamatysi  thumbup.gif . Šeimyna šlamš, kad ausys links  biggrin.gif

Verdu ir aš tokią, ir vadinam Lapyne mirksiukas.gif Dar kruopų perlinių kai įdedu, tai niam thumbup.gif
Atsakyti
O kada reikia sodinti garstyčias?
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2011 08 06, 10:08)
Čia tai jau tikrai sriubų sriuba. Šiai žiemai prisišaldžiau porcijomis smulkintų lapų su pačiais burokais , krapais ir petruškom - kokį 17 maišelių. Išeitų, kad 17 pietų per žiemą bus  thumbup.gif

Šaldote šviežius, ar truputį apverdate? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 06, 21:48)
O kada reikia sodinti garstyčias?

Aš sėsiu rytoj. dar medetkas ir vikius.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 06, 22:14)
Šaldote šviežius, ar truputį apverdate? ax.gif

Šviežius, spec. maišiukuose, supjaustytus, suporcijuotus. Lieka tik supilt į puodą ir druskos įdėt.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 06, 19:21)
Verdu ir aš tokią, ir vadinam Lapyne mirksiukas.gif Dar kruopų perlinių kai įdedu, tai niam thumbup.gif

Mes vadiname lapipiukais,tik kruopu nededame smile.gif Dar kita sriuba maisome lapipiukus su rugstynemis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 08 05, 09:36)
Ar turėsi pakankamai mulčio iki žiemos, kad pastoviai galėtum užkloti visą žemę? g.gif jeigu TAIP, tai mulčiuok, jeigu NE, tai sėčiau sideratus.

Ačiū 4u.gif Žolės tikrai turėsiu pakankamai smile.gif Tada vien tik mulciuosiu..
Atsakyti
Na sriubos išvirtos, todėl į temą:

http://gzmaistas.wor...i-ir-cukinijos/

žmogutis irgi sukrovė parduodamus GŽ sertifikuotus jo išaugintus produktus su kainomis.

cool.gif O aš pagalvojau - gal tokiu būdu kaip ir mados, bus padiktuotos kainos ateičiai? Ir nieko nebestebins po kelių metų kad ir sakysim mes tokias kainas prašytume??? g.gif

Juk turtingų žmonių ir Lietuvoje daug, ir jie tikrai rankas į žemę nekiša, o ką valgo jau ima žiūrėt, nes tai darosi MADAi.
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2011 08 07, 00:11)
Šviežius, spec. maišiukuose, supjaustytus, suporcijuotus. Lieka tik supilt į puodą ir druskos įdėt.

Ačiū 4u.gif , taip daug geriau, nei konservuoti thumbup.gif
Atsakyti
Kai pasibaigia aguročiai, nukasamos bulvės, ar paliekat lysvėse tuos storus lapus su kotais, ar geriau nešt į kompostą?
Atsakyti