Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

tai gerai kad kas pamokslauja juk žmogus iš klaidų taisosi...man tai labai gerai...kitą kart žinosiu...
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 08 05, 17:57)

Pasitikslinu- ar peraugusius augalus (pvz ridikiukus) išrauti, ar palikti lysvėj?

Aš šakniavaisių netinkamų ar peraugusių nepalieku dirvoje. Pastebėjau, kad jie supūna, o ne būna perdirbti. Išraunu ir pametu ten pat.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 05, 18:06)
Aš šakniavaisių netinkamų ar peraugusių nepalieku dirvoje. Pastebėjau, kad jie supūna, o ne būna perdirbti.  Išraunu ir pametu ten pat.

Supratau pioneer.gif
Atsakyti
sakykit, kaip suprantu, tai išrautos daržovės, kas lieka, paliekama ant žemės (jei burokai, burokėliai nupjaunami, o lapai pametami ten kur auga). Tai jei kopūstus (pavadinkim tai kopūstais, nes iš tikrųjų tai niekas neišaugo ir viskas buvo sukramtyta) išrausiu tai ten ir turėčiau palikti juos?
Ir dar - garstyčios juk labai greitai užauga. Tai jos nupjaunamos ir paliekamos ant žemės, o šaknys pasilieka žemėje? Ar labai blogai padariau preitais metais pasodinusi garstyčias rudenį ir ten palikuosi juos iki pat pavasario? Jos ten ir nunyko. Jas nei iškasiau nei nukirpau. Tiesiog kaip užaugo taip ir nunyko
Ir kaip dezinfekuoti šiltnamį po pomidorų maro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 05 rugpjūčio 2011 - 17:24
QUOTE(kristinkag @ 2011 08 04, 23:01)
Taip, spaudziat atsakyti ir galit naujoj kortelej atverti langa radikal.ru, taip patogiau(ant nuorodos spaudziat desini klavisa ir raso pasirinkti ar atverti naujoj kortelej ar lange tai renkates nauja kortele bus patogiau) nieko tokio ir mane mokino kaip ikelti

Dėkui, jau po truputį įsikertu. Kai tik turėsiu ką įkelt, kas susiję su tema- būtinai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 08 05, 18:22)
sakykit, kaip suprantu, tai išrautos daržovės, kas lieka, paliekama ant žemės (jei burokai, burokėliai nupjaunami, o lapai pametami ten kur auga). Tai jei kopūstus (pavadinkim tai kopūstais, nes iš tikrųjų tai niekas neišaugo ir viskas buvo sukramtyta) išrausiu tai ten ir turėčiau palikti juos?
Ir dar - garstyčios juk labai greitai užauga. Tai jos nupjaunamos ir paliekamos ant žemės, o šaknys pasilieka žemėje? Ar labai blogai padariau preitais metais pasodinusi garstyčias rudenį ir ten palikuosi juos iki pat pavasario? Jos ten ir nunyko. Jas nei iškasiau nei nukirpau. Tiesiog kaip užaugo taip ir nunyko
Ir kaip dezinfekuoti šiltnamį po pomidorų maro?

Na, pas mane burokų ar kopūstų lapus yra kam atiduoti ax.gif , tai nepalieku. O kopūstų šaknis žinau kai kas palieka žemėje g.gif Bet man baisu kad gumbas kitąmet nepareitų, tai irgi raunu. O dėl garstyčių, tai jei palikai žiemai, o pavasarį neradai- vadinasi viskas tvarkoje mirksiukas.gif Svarbu, kad jos nepražįstų, nes labai užsisėja.
Atsakyti
o kur garstyčių rasti sėklų pirkt...
Atsakyti
Bulvių maro pažeistus laiškus sudegint nėr kur, tai dėsiu konteinerin. Jug jų dirvoje palikt negalima g.gif
Kopūstų stagarus tai išroviau ir ten pat sumečiau. Toks kopūstų derlius mano šiemet.
Kai agurkai baigsis, tai juos išrovus irgi paliksiu ten pat, ar galima net neraut?
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 08 05, 18:53)
.
Kai agurkai baigsis, tai juos išrovus irgi paliksiu ten pat, ar galima net neraut?

Agurkus, žirnius, lauko pomidorus, pupas nukerpu. Šaknys lieka. Nežnau, ar gerai darau, bet taip darau.
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2011 08 05, 18:53)
Kopūstų stagarus tai išroviau ir ten pat sumečiau. Toks kopūstų derlius mano šiemet.

Tiesa, į rankas papuolė sena tarybinė knygelė "Taupymas namuose"(aut.E.Kanevskis) blush2.gif Išplėšus pirmus du lapus lotuliukas.gif - galima daug naudingo sužinoti. Ten parašyta, kad kopūstų kotuose ir gūžių viduriuose nemažai maistingųjų medžiagų, kurias be reikalo išmetam. Jas galima sutarkuot ir pakept ant sviesto g.gif Pačius kopūstus stambiai pjaustau ir kepu, tai labai skanu, bet kotų nebandžiau blush2.gif Ten prirašyta ir tai, kad per daug maisto medžiagų naudingų išmetam blush2.gif Burokų lapai, šiaip, irgi valgomi blush2.gif O va kaip su agurkų lapais- nežinau g.gif Bulvės irgi pradėtos auginti dėl žiedų, vaistams ir arbatoms, jeigu ką... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 08 05, 11:31)
sideratai-žalioji trąša, dengiamasis dirvos sluoksnis, tarpiniai augalai. Įvairiai galima pavadinti.
nauda:
* gerina dirvos kokybę,
*nepaliekama tuščia žemė
*naikinamos piktžolės
*didelis kiekis žalios masės
*žemė pailsi nuo daržovių
*žemėje kaupiamos naudingos medžiagos
*neišsausina žemės
*supurena žemę
*pagerina oro ir drėgmės patekimą į gilesnius žemės sluoksnius
*valo ir dezinfekuoja žemę
*aktyvina mikroorganizmų veiklą

O sideratų pasirinkimas labai platus-garstyčios, lubinai, grikiai, vikiai, žirniai ir kt.

Aš sėjau vikius (labai supureno žemę), garstyčias (sunaikino piktžoles, didelis kiekis žalios masės, klojau ant pomidorų, agurkų), medetkas. Šiemet (jeigu prisirinksiu daug savų sėklų) sėsiu salotas, serenčius, medetkas.

Hm, dar vienas klausimas - o kur seti tuos sideratus, jeigu viskas uzmulciuota?
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 05, 18:37)
o kur garstyčių rasti sėklų pirkt...

Praeita savaite pirkau baltas garstycias "Zaloij stotelej", 1 kg apie 10 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 05, 20:49)
Hm, dar vienas klausimas - o kur seti tuos sideratus, jeigu viskas uzmulciuota?

Sėti ten, kur mulčo neužtenka. Svarbu, kad žemė nebutų plika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 08 05, 12:40)
Na man ir dar  paaiškinkit, jei sėji tuos sideratus dabar, kaip garstyčia, žirnius,serenčius, tai kaip su jais rudenį reikia nušienauti ar ir palikti stovinčisu per žiemą  g.gif

Aš garstyčias roviau, kadangi jos man buvo reikalingos kaip mulčias. O dabar ką sėsiu, tai paliksiu iki pavasario.
Atsakyti