Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2011 08 05, 12:05)
*bandyk, gal daigios bus.
**sėju labai daug, kad nebūtų pagundos piktžolėms išlįsti biggrin.gif

o tai man reiktų viso maišo... ax.gif
Atsakyti
[quote=diasaja,2011 08 05, 11:53]
aš esu suvalkietė, tai sėklų pati daug prisirenku-medetkų, salotų, serenčių. O pirkau tik vikius ir garstyčias (po jų negalima auginti kopūstų). Dar rudenį bandysiu su žieminiais rugiais.

O tai dabar garstyčias jau vėlu sėt? Jau kokius rugius reik ar dar ir garstyčias galima?
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2011 08 05, 12:09)

O tai dabar garstyčias jau vėlu sėt? Jau kokius rugius reik ar dar ir garstyčias galima?

jeigu turėčiau garstyčių-tai sėčiau vietoj nukastų ankstyvų bulvių. Rugius nuo rugpjūčio jau galima.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 08 05, 12:10)
jeigu turėčiau garstyčių-tai sėčiau vietoj nukastų ankstyvų bulvių. Rugius nuo rugpjūčio jau galima.

Aišku, dėkui už operatyvų atsakymą, bandysiu tuščius daržo plotus užsėt.
Atsakyti
Na man ir dar paaiškinkit, jei sėji tuos sideratus dabar, kaip garstyčia, žirnius,serenčius, tai kaip su jais rudenį reikia nušienauti ar ir palikti stovinčisu per žiemą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 05, 11:43)
tai aš ir planuoju čia bulves kitam metui ir daržovėms...tai man ką nusipirkt, pasėt ir viskas...nu būk kaimyniška papasakok...

o kur perki sideratus Šakiuose...

Dar zalioj stotelej galit paieskot
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 08 05, 12:40)
Na man ir dar  paaiškinkit, jei sėji tuos sideratus dabar, kaip garstyčia, žirnius,serenčius, tai kaip su jais rudenį reikia nušienauti ar ir palikti stovinčisu per žiemą  g.gif

Ir man, jei galima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 08 05, 12:40)
Na man ir dar  paaiškinkit, jei sėji tuos sideratus dabar, kaip garstyčia, žirnius,serenčius, tai kaip su jais rudenį reikia nušienauti ar ir palikti stovinčisu per žiemą  g.gif

vat o man idomu ar sie augaleliai dar isaugs iki ziemos?? tipo antras zirniu derlius tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 05, 11:33)
tai gerai dabar mano nupurkšta senai jau žemė ir sakė maniškis suars, tai ką man sėti ten kai suars...ir paskui kai sudigs taip ir palikti per žiemą ar perkasti...nu paaiškink blondinei... blush2.gif

arimas ir purškimas bei trąšos su gamtine žemdirbyste "nedraugauja".
Kokia prasmė arti, jei mulčiuoti planuoji? Juk visa dirvos struktūra bus sugadinta... Ir kitais metais natūraliai nebekaups drėgmės, teks laistyti, kol atsigaus. O tas gali įvykti tik vasaros pabaigoje, kol sliekai savo darbą padarys. O dabar jau viskas gatava.
Daugiausia ką galima būtų iš arimo serijos daryti - paviršiuje nulėkščiuoti, bet tai - daugiausia... Bet ir tai jau nebebus gamtinė žemdirbystė.

O rondapas.... Juk laukas - ne gazonas su plytelėmis klotais takeliais, kurių tarpeliuose žolę naikinti reikia.

verysad.gif Kaskart kai išgirstu kad ūkininkai purškia laukus rondapu, taip ir stovi akyse tie išsigimėliai Argentinos vaikeliai - su vandenligės išpūstomis galvelėmis, sudarkytais kūneliais... Tai tokią ateitį mūsų mieli ūkininkai mūsų anūkams rengia. Bet kodėl jie bjaurybės nesusimąsto kad ir jų vaikai valgo tą nuodingą duoną??? Ir jiems paaugusiems reikės gimdyti.
Pinigas viską nugali??? Godumas viršų ima??? Ar mąstymas gali netyčia gaspadoriaus kepurėje skylę padaryti?
Ar tiek godūs tampa, kad nesuvoka, jog komersantai pasakys bet ką, kad tik nuodus už babkes parduoti?

Atleiskit, pratrūkau... Bet jau nervai nelaiko tokius briedus klausant.
Šlykštynės kas pardavinėja, dar didesni šlykštynės kas apsimeta kad nesupranta ką daro purkšdami. Bet ... Sakoma - Dievas aukštai, ir akis turi...
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 05, 16:57)
arimas ir purškimas bei trąšos su gamtine žemdirbyste "nedraugauja".
Kokia prasmė arti, jei mulčiuoti planuoji? Juk visa dirvos struktūra bus sugadinta... Ir kitais metais natūraliai nebekaups drėgmės, teks laistyti, kol atsigaus. O tas gali įvykti tik vasaros pabaigoje, kol sliekai savo darbą padarys. O dabar jau viskas gatava.
Daugiausia ką galima būtų iš arimo serijos daryti - paviršiuje nulėkščiuoti, bet tai - daugiausia...  Bet ir tai jau nebebus gamtinė žemdirbystė.

O rondapas.... Juk laukas - ne gazonas su plytelėmis klotais takeliais, kurių tarpeliuose žolę naikinti reikia.

verysad.gif  Kaskart kai išgirstu kad ūkininkai purškia  laukus rondapu, taip ir stovi akyse tie išsigimėliai Argentinos vaikeliai - su vandenligės išpūstomis galvelėmis, sudarkytais kūneliais... Tai tokią ateitį mūsų mieli ūkininkai mūsų anūkams rengia. Bet kodėl jie bjaurybės nesusimąsto kad ir jų vaikai valgo tą nuodingą duoną??? Ir jiems paaugusiems  reikės gimdyti.
Pinigas viską nugali??? Godumas viršų ima??? Ar mąstymas gali netyčia gaspadoriaus kepurėje skylę padaryti?
Ar tiek godūs tampa, kad nesuvoka, jog komersantai pasakys bet ką, kad tik nuodus už babkes parduoti?

Atleiskit, pratrūkau... Bet jau nervai nelaiko tokius briedus klausant.
Šlykštynės kas pardavinėja, dar didesni šlykštynės kas apsimeta kad nesupranta ką daro purkšdami. Bet  ... Sakoma - Dievas aukštai, ir akis turi...

na va gavau pamokslą...tai atsakysiu kad apie mulčiavimą išgirdau visai nesenai ir man tai buvo iš fantastikos ribų...kas dėl lauko taip jis ne plytelėmis klotas, bet plotas tai nemažas...na tiek to pamokslai gerai, tam ir mokomasi... mirksiukas.gif prašau jau taip nepykt...
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 05, 16:57)
Atleiskit, pratrūkau...

Ne tas žodis... g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2011 08 05, 17:03)
na va gavau pamokslą...tai atsakysiu kad apie mulčiavimą išgirdau visai nesenai ir man tai buvo iš fantastikos ribų...kas dėl lauko taip jis ne plytelėmis klotas, bet plotas tai nemažas...na tiek to pamokslai gerai, tam ir mokomasi... mirksiukas.gif prašau jau taip nepykt...

Ne ant jūsų pyksta, nepriimkit asmeniškai mirksiukas.gif

Niekur neberandu sėklų pirkt , iššluota doh.gif (turiu minty artimas parduotuves)

Pasitikslinu- ar peraugusius augalus (pvz ridikiukus) išrauti, ar palikti lysvėj?
Atsakyti