QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 20:19)
Nuotaikinga, tavo atsidavimas įkvepia
Jei nebruktum vis naujų Kumyrų o tiesiog dalintumeis SAVO patirtim- ir šios diskusijos nebūtų
kad lyg tai neauginu kumyrų... tai ir brukti negaliu
Savo patirtimi dalinuosi, bet kaip ir visos - kiek noriu dalintis, bet kodėl nepasidžiaugti jei kažką randi ką daro ir kiti?
Va apie Diasają buvo straipsnis - irgi visos skaitėme, džiaugėmės
, argi tai blogai?
Kad ir apie tą jaunimėlį, pabėgusį iš Vilniaus į Lietuvos pakraštį... Jie lipa ant "savo grėblio", ir tampys savo ožkas, bet jie bent IEŠKO, DARO, KEIČIA savo gyvenimą. Bando ieškoti alternatyvos chemijai ir antistresino.
Gal "pasižais" ir pabėgs atgal į miestą, o gal liks ten, bet vaikus gimdys vietiniame benumirštančiame kaime, o ne Anglijoje ar Norvegijoje... Tai irgi nėra blogybė. Mano giliu įsitikinimu - geriau jau taip, nei pabėgti.
O stuburą "pasivaryti" galima ir mieste, gal net nieko ne blogiau nei šiaudų kitkas kilnojant. Vežimėlį (kad nenukniauktų iš laiptinės) su vaiku patampyti į 4 aukštą - ne ožką vesti ...
O diskusija tai buvo, yra ir būtų... Tam ir šis forumas egzistuoja.
Gaila, kad čia dauguma naujokės ar auginančios tradiciškai, tik kai kur naudojančios mulčiavimą, ir tas dalinimasis patirtimi toks "pradinuko" lygmenyje gaunasi. Bet domisi - ir tai PUIKU
Man gyvenime nemažai teko ir tradicinės žemdirbystės patirties, net pamenu kaip ravėjom kolchozo daržus, bet visgi džiaugiuosi atradusi gamtinę žemdirbystę. Manau, kad jos ir laikysiuosi. Bet tai MANO pasirinkimas, o kiekvienas turi teisę daryti pagal save.
O kainos viešai paskelbtos, jokia ne paslaptis
žinau
Nepykit, kad teršiu temą
Bet čia visos daržininkės, ir rankeles į žemelę įmerkusios ne tam, kad sutaupytų nesamus ar įsivaizduojamus pinigus (tikiuosi), o todėl, kad gamta šaukia, ir norisi kuistis, auginti, puoselėti, prižiūrėti , augaliukais ir darbo rezultatais džiaugtis.
Pritariu visu 100%
Kad už kokybišką prekę reikia mokėti daug- sutinku. Bet tiek galėčiau mokėti už pirmo būtinumo prekę, kurios negaliu pasidaryti pati, ir kuri man gyvybiškai reikalinga. Morka man tikrai tokia prekė nėra. O tau?
Klausimas ne retorinis, bet gal daugiau filosofinis...
Kad kokybė turi atitinkamai kainuoti, sutinku ir aš. Lengviau paberti trąšos bulvėse, bet tokias skutant žiemą nelabai blynais džiaugiamės, nei skonio, nei vaizdo...
Neturiu šalto rūsio, tai auginti tenka tik tai, kas arba greitai suvalgoma, arba sukonservuojama, o bulves visgi tenka pirkt, todėl kalbu iš patirties. Savos kol galim valgyti, būna daaaug skanesnės, ir skalsesnės.
Morkas šaldau, sutarkavusi ar supjausčiusi reikiamais dydžiais. Ji man visgi viena iš pirmos būtinybės prekių, kurią tenka pirkti kai savos pasibaigia šaldymo kameroje.
..............
......................
.... Man jau ne kartą kirba klausimas - negi šioje temoje renkasi tik pikčiurnos ir žmonės be jumoro jausmo
Kodėl toks
negeranoriškumas?
Kai bendravimas vyksta tete-a-tete, viskas puiku, ir kalba rišasi, ir pajuokauti galima pasirodo, ir smagios, linksmos, išradingos, draugiškos, o čia??? Pavydas? Nenoras priimti kito?
Supermamose daug tokių "piktuoliškų" temų, tai gal tas saitas įtakoja tokį elgesį?