Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(kristinkag @ 2011 08 02, 15:55)
Nepervelu mano tik pradeda dereti, velokai sodinau

Dėkui, bandysiu dar žaisti
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 08 02, 16:10)
Kai žydi moteriškės, tada turi žydėti ir vyriškiai, tik tuomet bitutės apdulkina. Jei kažkuris vėluoja - jau blogai. Tuomet kai moteriškės žydi, pasiskolinat vyriškius nuo kitų cukinijų jei žydi ir apdulkinat pačios. Tik aš prašau, kad tą darbą atliktų MB biggrin.gif  Pasakau jam, kad padarytų savo darbą biggrin.gif

Vat vat, kad žiedai ir tie ir tie žydi, tai tikrai g.gif Bet skirtingu metu. Čia ir bus, matyt, šuo pakastas verysad.gif Nu bandysiu dar, bet ar MB padės, tai nežinau, nežinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 14:43)
Auginamos kultūros:

Va čia tai kainos doh.gif smile.gif siūliau pardavimui savo cukinijas,lygiai taip pat auginatas, tai nieks net naetsiliepė į skelbimą, matyt reikėjo užsiplėšt trigubai didesnę kainą, ir parašyt kaip auginamos lotuliukas.gif

Kalbant apie moliūgus, tai pačioj žydėjimo pradžioj visi žiedai buvo tušti, bet jau dabar yra užmegztą kaletas moliūgiukų ax.gif
Atsakyti
Mano tai svogūnams mulčiavimas visai nepatiko. Nei laiškų buvo, nei dabar galbų bus. Dabar šiek tiek prakapsčiau mulčą, gal dar paaugs iki rudenio..
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 02, 17:11)
Mano tai svogūnams mulčiavimas visai nepatiko. Nei laiškų buvo, nei dabar galbų bus. Dabar šiek tiek prakapsčiau mulčą, gal dar paaugs iki rudenio..

Su svogūnais tai visaip pasitaiko g.gif Gal ne dėl mulčo, gal patys svogūniukai pašalę ar kitaip netinkamai laikyti buvo g.gif Jų pasodintų apdengti labai tai negalima, reikia negiliai sodinti.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 15:06)
o jėzau marija, kokia aš turtinga swoon.gif

prijuokinot panos nerealiai lotuliukas.gif ))) Ir komentarais, ir kainomis lotuliukas.gif )))) Kvatojau iš jūsų jumoro, net žandus paskaudo thumbup.gif

Ne pelnus kartais verta skaičiuoti, o "apsimesti" kad tiek sutaupėme (mane draugė to kažkada išmokė ... Sako, nežiūrėk nežiūrėk kiek kianuoja, o įsivaizduok kad už tiek ............. nepirkai) lotuliukas.gif ))) ir "sutaupysim" labai labai didelius pinigus drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 08 02, 16:10)
aš prašau, kad tą darbą atliktų MB biggrin.gif  Pasakau jam, kad padarytų savo darbą biggrin.gif

lotuliukas.gif )))))))))))))) na argi ne linksmų plaučių motera? thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 08 02, 16:38)
Va čia tai kainos doh.gif  smile.gif siūliau pardavimui savo cukinijas,lygiai taip pat auginatas, tai nieks net naetsiliepė į skelbimą, matyt reikėjo užsiplėšt trigubai didesnę kainą, ir parašyt kaip auginamos lotuliukas.gif

Nu kad visai ne baika tavo mintis g.gif lotuliukas.gif .
Ką su laisvom vietom darote? Pas mane viena lysvė jau "be darbo", tai uždėjau dar sluoksnį žolės, ir ką dabar? Pernai iki pavasario palikau, o kaip jūs?
Atsakyti

Siu metu (pirmuju darzininkystes) rezultatai:

Lauke pomidorai kaip speju apsirgo maru (puna neprinoke)
Kopustai nesuka galvu ir aplipe krimelemis,
Agurkai lauke visi pagelto... doh.gif

Visas ishsigelbejimas siltnamis, kuriame vienas krumas irgi maru serga, tai turbut ir visi apsirgo.... nu zodziu... perlaisciau siltnamyje turbut... kazkaip nejauciu kas kiek reikia laistyt, nes as pakeliu zole paziuriu sausa, ir laistau... unsure.gif

Nu zodziu.. blink.gif

tfu tfu tfu visa laime kad nors burokeliai su morkomis normaliai zaliuoja...
Atsakyti
Nuroviau žirnius, tai į tą lysvę prisisėjau visokių trūkstančių žolių(ką labai mėgstam ir vis pritrūkstam smile.gif) - krapų, petražolių, žieminių svogūnų, builių , portulakų.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 08 02, 19:15)
prijuokinot panos nerealiai  lotuliukas.gif ))) Ir komentarais, ir kainomis  lotuliukas.gif )))) Kvatojau iš jūsų jumoro, net žandus paskaudo  thumbup.gif

Ne pelnus kartais verta skaičiuoti, o "apsimesti" kad tiek sutaupėme (mane draugė to kažkada išmokė ... Sako, nežiūrėk nežiūrėk kiek kianuoja, o įsivaizduok kad už tiek ............. nepirkai)  lotuliukas.gif ))) ir "sutaupysim" labai labai didelius pinigus  drinks_cheers.gif
Papildyta:

Įdomi filosofija g.gif Mačiau pardavime batelius už 720 Lt. Ryškiai salotiniai. Sutaupiau, nes jų nepirkau. ( Ir nė neketinau pirkti lotuliukas.gif )Man "nauda", kad neįsigijau prekės, kurios man visai nereikia, o pardavėjui- nuostolis, nes neįrodė, kad be tų batelių neišgyvensiu lotuliukas.gif Taigi, kai kam belieka įrodinėti toliau...Jei bus atkaklūs- pavyks g.gif Nuotaikinga, tavo atsidavimas įkvepia 4u.gif Jei nebruktum vis naujų Kumyrų o tiesiog dalintumeis SAVO patirtim- ir šios diskusijos nebūtų g.gif O kainos viešai paskelbtos, jokia ne paslaptis ax.gif Nepykit, kad teršiu temą blush2.gif Bet čia visos daržininkės, ir rankeles į žemelę įmerkusios ne tam, kad sutaupytų nesamus ar įsivaizduojamus pinigus (tikiuosi), o todėl, kad gamta šaukia, ir norisi kuistis, auginti, puoselėti, prižiūrėti , augaliukais ir darbo rezultatais džiaugtis. Kad už kokybišką prekę reikia mokėti daug- sutinku. Bet tiek galėčiau mokėti už pirmo būtinumo prekę, kurios negaliu pasidaryti pati, ir kuri man gyvybiškai reikalinga. Morka man tikrai tokia prekė nėra. O tau? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 08 02, 17:11)

mano svogūnam tai irgi nepatiko, nežinau ar čia metai tokie, ar mulčas... bet... mulču kitais metais lepinsiu tik pomidorus ir braškes, nu gal dar agurkus... o visi kiti augs kaip augo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 20:19)
Nuotaikinga, tavo atsidavimas įkvepia 4u.gif Jei nebruktum vis naujų Kumyrų o tiesiog dalintumeis SAVO patirtim- ir šios diskusijos nebūtų g.gif

kad lyg tai neauginu kumyrų... tai ir brukti negaliu g.gif
Savo patirtimi dalinuosi, bet kaip ir visos - kiek noriu dalintis, bet kodėl nepasidžiaugti jei kažką randi ką daro ir kiti?
didis.gif Va apie Diasają buvo straipsnis - irgi visos skaitėme, džiaugėmės bigsmile.gif , argi tai blogai?
Kad ir apie tą jaunimėlį, pabėgusį iš Vilniaus į Lietuvos pakraštį... Jie lipa ant "savo grėblio", ir tampys savo ožkas, bet jie bent IEŠKO, DARO, KEIČIA savo gyvenimą. Bando ieškoti alternatyvos chemijai ir antistresino.
Gal "pasižais" ir pabėgs atgal į miestą, o gal liks ten, bet vaikus gimdys vietiniame benumirštančiame kaime, o ne Anglijoje ar Norvegijoje... Tai irgi nėra blogybė. Mano giliu įsitikinimu - geriau jau taip, nei pabėgti. mirksiukas.gif O stuburą "pasivaryti" galima ir mieste, gal net nieko ne blogiau nei šiaudų kitkas kilnojant. Vežimėlį (kad nenukniauktų iš laiptinės) su vaiku patampyti į 4 aukštą - ne ožką vesti ... doh.gif

O diskusija tai buvo, yra ir būtų... Tam ir šis forumas egzistuoja.
Gaila, kad čia dauguma naujokės ar auginančios tradiciškai, tik kai kur naudojančios mulčiavimą, ir tas dalinimasis patirtimi toks "pradinuko" lygmenyje gaunasi. Bet domisi - ir tai PUIKU didis.gif
Man gyvenime nemažai teko ir tradicinės žemdirbystės patirties, net pamenu kaip ravėjom kolchozo daržus, bet visgi džiaugiuosi atradusi gamtinę žemdirbystę. Manau, kad jos ir laikysiuosi. Bet tai MANO pasirinkimas, o kiekvienas turi teisę daryti pagal save.

O kainos viešai paskelbtos, jokia ne paslaptis ax.gif

žinau

Nepykit, kad teršiu temą blush2.gif Bet čia visos daržininkės, ir rankeles į žemelę įmerkusios  ne tam, kad sutaupytų nesamus ar įsivaizduojamus pinigus (tikiuosi), o todėl, kad gamta šaukia, ir norisi kuistis, auginti, puoselėti, prižiūrėti , augaliukais ir darbo rezultatais džiaugtis.

Pritariu visu 100%

Kad už kokybišką prekę reikia mokėti daug- sutinku. Bet tiek galėčiau mokėti už pirmo būtinumo prekę, kurios negaliu pasidaryti pati, ir kuri man gyvybiškai reikalinga.  Morka man tikrai tokia prekė nėra. O tau?  mirksiukas.gif

Klausimas ne retorinis, bet gal daugiau filosofinis...
Kad kokybė turi atitinkamai kainuoti, sutinku ir aš. Lengviau paberti trąšos bulvėse, bet tokias skutant žiemą nelabai blynais džiaugiamės, nei skonio, nei vaizdo...
Neturiu šalto rūsio, tai auginti tenka tik tai, kas arba greitai suvalgoma, arba sukonservuojama, o bulves visgi tenka pirkt, todėl kalbu iš patirties. Savos kol galim valgyti, būna daaaug skanesnės, ir skalsesnės.
Morkas šaldau, sutarkavusi ar supjausčiusi reikiamais dydžiais. Ji man visgi viena iš pirmos būtinybės prekių, kurią tenka pirkti kai savos pasibaigia šaldymo kameroje.

.............. verysad.gif ......................

.... Man jau ne kartą kirba klausimas - negi šioje temoje renkasi tik pikčiurnos ir žmonės be jumoro jausmo g.gif Kodėl toks negeranoriškumas?
Kai bendravimas vyksta tete-a-tete, viskas puiku, ir kalba rišasi, ir pajuokauti galima pasirodo, ir smagios, linksmos, išradingos, draugiškos, o čia??? Pavydas? Nenoras priimti kito?
Supermamose daug tokių "piktuoliškų" temų, tai gal tas saitas įtakoja tokį elgesį? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 02, 21:35)
mano svogūnam tai irgi nepatiko, nežinau ar čia metai tokie, ar mulčas... bet... mulču kitais metais lepinsiu tik pomidorus ir braškes, nu gal dar agurkus... o visi kiti augs kaip augo tongue.gif

Ir mano svogūnai prasti šiemet, bet verčiu visą kaltę labai keistiems orams verysad.gif Tai pavasario laukiau ir niekaip nesulaukiau, su sodinimu susivėlinau, tai sausa per daug, ir nors mulčiuota, teko laistyt ir lauke, tai dabar drėgna ištisai ir naktys per anksti atvėso verysad.gif Lauko pomidorus šiandien visus žalius nuskyniau ir į sloinikus ax.gif Su agurkais kol kas tvarka. Kopūstus ožka nugraužė, į sveikatą jai, tai nevertinu lotuliukas.gif Serbentai labai pradžiugino šiemet thumbup.gif Apkroviau šienu ir ant viršaus žole, kad kitais metais vėl gausiai derėtų. Šiltnamy kolkas ramu ir gražu, raudonuojam, ne taip greit, kaip norėtųsi, bet vistiek. Nenukabinkit nosies daržininkės entuziastės mirksiukas.gif
Atsakyti