Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Venta9 @ 2011 08 02, 12:09)
Man nepasiteisino mulciavimas paprikoms,tikrai joms nepatiko,nubarste visus ziedus  ir liko po 1-2 uzuomazgas,ir siaip prastai auga.O ciliai geriau pernese sita naujove,bet anksciau auginti be mulcio budavo daug derlungesni.Pomidorams ir cesnakams viskas gerai.Mulcio nedaug turejau ir mulciavau siemet pirma karta.

O mano paprikos užmulčiuotos tiesiog labai gerai auga - geriau nei pernai tręštos (saikingai). Tiesa, viena rūšis geriau, kita - prasčiau. Bet vis tiek džiaugiuosi daugiau nei pernai.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 07 28, 15:20)
Naujienlaiškyje atkeliavo va tokia informacija:

Jauni žmonės paliko didmiestį ir išsikraustė gyventi į kaimą:  Viskoko sodybėlė
Jie viską augina pagal gamtinės žemdirbystės principus - mulčiuodami

Taip, puikus straipsnis ir jaunimas puikus ir entuziastingas drinks_cheers.gif Tačiau... Jie taip gyvena tik 4 mėnesius ir gražiausiu ir gausiausiu metų laikotarpiu. Taip dar gyvena (išskyrus mulčiavimą) šimtai kaimo senukų, kurie pensiją naudoja tik cukrui, rūkalams ir vaistams, o apie šiukšlių kontejinerius nėra nieko girdėję. Tačiau jie didvyriais ir pasaulio gelbėtojais nelaikomi, o tik tamsuoliais, varguoliais ir vargo pelėmis g.gif Be to, ši jauna ir faina šeima dar neturi vaikų...Kai prieš 10 m. įsigijome sodybą, taip pat buvo užsidegimas atsiskirti nuo civilizacijos, ne ryti maximinius produktus, o duoti savo vaikams švarias ir šviežias daržoves ir vaisius. Bet tik tiek ir tegaliu duoti, + švarų gaivų orą ir rasotą žolę, o visa kita tenka užsidirbti valdiškame darbe ir nelengvu darbu prie gyvulių. Taigi sėkmės jaunimui, kol sveikatos turi, nes kaime be jos- chana. O jaunąjai šeimininkei kantrybės ir stiprių rankų kibirams tąsyti ir gyvuliukais rūpintis. (tempia mergina ožką, užsidirbinėja sau stuburo išvaržas ir kitas moteriškas ligas....Tikra kaimo idilė...) Vistiek sveikintina, nes ir pati taip gyvenu lotuliukas.gif
O mulčiavimas gerai, pati taip pat mulčiuoju, bet tai ne panacėja pasauliui išgelbėti, o lengvinanti aplinkybė burokui užsiauginti... Sory už nukrypimus, bet kad kažkoks didelis burbulas jau išpūstas iš to mulčiavimo su visu GŽ...Kai pamačiau kiek už GŽ bulvių kilogramą sodybiečiai prašo, tai sveiku protu nesuvokiama (13 Lt, jei neklystu) g.gif Taigi, ir neaišku, kam toks didelis propagavimas vyksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 13:51)
  O mulčiavimas gerai,  pati taip pat mulčiuoju, bet tai ne panacėja pasauliui išgelbėti, o lengvinanti aplinkybė burokui užsiauginti...  Sory už nukrypimus, bet kad kažkoks didelis burbulas jau išpūstas iš to mulčiavimo su visu GŽ...Kai pamačiau kiek už GŽ bulvių kilogramą sodybiečiai prašo, tai sveiku protu nesuvokiama (13 Lt, jei neklystu) g.gif Taigi, ir neaišku, kam toks didelis propagavimas vyksta g.gif

13 lt/kg bulvių, kurios užaugintos be didelių pastangų ir trąšų, skirtingai, kur žmonės daug investuoja į trąšas ir kt. o parduoda už 2 lt/kg. biggrin.gif
Atsakyti
Auginamos kultūros:

Laukiama gamtinės žemdirbystės sertifikato:

Cukinijos (GŽ), 4-5 lt/kg
Moliūgai (GŽ), 4-8 lt/kg
Pomidorai (GŽ), 15-20 lt/kgAgurkai (GŽ) derliaus pradžioje – 8, vėliau – 4 lt/kg
Burokėliai (GŽ) jauni – 12 lt/kg, subrendę – 6 lt/kg
Morkos (GŽ) jaunos – 25 lt/kg, subrendę 8 lt/kg
Porai (GŽ) 13 lt/kg
Šparaginės pupelės (GŽ) 12 lt/kg
Žirniai (GŽ) 8 lt/kg
Ridikėliai (GŽ) 100 gr – 4 lt
Žalumynai (GŽ) krapai, petražolės 100 gr – 6 lt
Kopūstai (GŽ) jauni 12 lt/kg subrendę 6 lt/kg
Bulvės (GŽ) šviežios su plona odele 13 lt/kg, šviežios subrendę 8 lt/kg
Patisonai (GŽ), 4-8 lt/kg
Čia iš gzmaistas.wordpress.com ....Be komentarų... Ir varau į savo daržą pelno skaičiuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 14:43)
Auginamos kultūros:

Laukiama gamtinės žemdirbystės sertifikato:

Cukinijos (GŽ), 4-5 lt/kg
Moliūgai (GŽ), 4-8 lt/kg
Pomidorai (GŽ), 15-20 lt/kgAgurkai (GŽ) derliaus pradžioje – 8, vėliau – 4 lt/kg
Burokėliai (GŽ) jauni – 12 lt/kg, subrendę – 6 lt/kg
Morkos (GŽ) jaunos – 25 lt/kg, subrendę 8 lt/kg
Porai (GŽ) 13 lt/kg
Šparaginės pupelės (GŽ) 12 lt/kg
Žirniai (GŽ) 8 lt/kg
Ridikėliai (GŽ) 100 gr – 4 lt
Žalumynai (GŽ) krapai, petražolės 100 gr – 6 lt
Kopūstai (GŽ) jauni 12 lt/kg subrendę 6 lt/kg
Bulvės (GŽ) šviežios su plona odele 13 lt/kg, šviežios subrendę 8 lt/kg
Patisonai (GŽ), 4-8 lt/kg
Čia iš gzmaistas.wordpress.com ....Be komentarų... Ir varau į savo daržą pelno skaičiuoti lotuliukas.gif

o jėzau marija, kokia aš turtinga swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 08 02, 14:26)
13 lt/kg bulvių, kurios užaugintos be didelių pastangų ir trąšų, skirtingai, kur žmonės daug investuoja į trąšas ir kt. o parduoda už 2 lt/kg. biggrin.gif

Tikri miestiečiai- kaime g.gif lotuliukas.gif Nesmerkiu, iniciatyvą jaunimo palaikau, bet tikriausiai ne viena forumietė mielai savo pertekliumi su draugėm, bendramintėm ar bendradarbėm pasidalina, ir už morkų pundelį 25 Lt nepaprašo lotuliukas.gif Vat jums ir dvasingumas, darna su gamta....
Mano užmegstos cukinijos jau sprindžio buvo, žiū vakar- pajuodavę verysad.gif Nesupratau, kas atsitiko g.gif Lapai gražiausi, vešliausi, mulčiuota...
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 15:09)
Tikri miestiečiai- kaime  g.gif  lotuliukas.gif Nesmerkiu, iniciatyvą jaunimo palaikau, bet tikriausiai ne viena forumietė mielai savo pertekliumi su draugėm, bendramintėm ar bendradarbėm pasidalina, ir už morkų pundelį 25 Lt nepaprašo lotuliukas.gif Vat jums ir dvasingumas, darna su gamta....
    Mano užmegstos cukinijos jau sprindžio buvo, žiū vakar- pajuodavę verysad.gif Nesupratau, kas atsitiko g.gif Lapai gražiausi, vešliausi, mulčiuota...

Zmones,matyt,is to pragyvena,bet kainos cool.gif O cuklinijos ir pas mane visada ant kiekvieno kero po kokia 1-2 supuna mazytes,nezinau kodel.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 02, 12:09)
Man nepasiteisino mulciavimas paprikoms,tikrai joms nepatiko,nubarste visus ziedus  ir liko po 1-2 uzuomazgas,ir siaip prastai auga.O ciliai geriau pernese sita naujove,bet anksciau auginti be mulcio budavo daug derlungesni.Pomidorams ir cesnakams viskas gerai.Mulcio nedaug turejau ir mulciavau siemet pirma karta.

Ir as pirma karta mulciavau tai paprikoms patiko viena tik pasodinta uzaugino 3 paprikas tai ir liko tokia mazyte kitos uzaugo dideles ir dabar augina paprikas
Atsakyti
Gal neapvaisintos? Ta prasme yra moteriškės, o vyriškių nėr, bitutės neapdulkina ir sprindžio dydžio jos tiesiog nunyksta. Aš maniškio prašau, kad jis apdulkintų, jei nėr ant tos užmegztos cukinijos vyriškių - pasiskolina žiedą vyrišką ir apdulkina moteriškes pats. Tą patį darom ir su moliūgu.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 08 02, 15:29)
Gal neapvaisintos? Ta prasme yra moteriškės, o vyriškių nėr, bitutės neapdulkina ir sprindžio dydžio jos tiesiog nunyksta. Aš maniškio prašau, kad jis apdulkintų...

Na, jei čia apie cukinijas blush2.gif lotuliukas.gif tai vyriški tokie ant ilgo stiebelio žiedai? Nu lygtai ir tokie žydi, bet gal ne vienu metu žydėjo kai reikėjo g.gif Nesužiūrėjau verysad.gif Moteriškų dar yra, imsiuos pati vyriško vaidmens ax.gif O gal jau derliaus laukti per vėlu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 15:52)
Na, jei čia apie cukinijas blush2.gif  lotuliukas.gif tai vyriški tokie ant ilgo stiebelio žiedai? Nu lygtai ir tokie žydi, bet gal ne vienu metu žydėjo kai reikėjo g.gif Nesužiūrėjau  verysad.gif Moteriškų dar yra,  imsiuos pati vyriško vaidmens ax.gif O gal  jau derliaus laukti  per vėlu g.gif

Nepervelu mano tik pradeda dereti, velokai sodinau
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 08 02, 15:52)
Na, jei čia apie cukinijas blush2.gif  lotuliukas.gif tai vyriški tokie ant ilgo stiebelio žiedai? Nu lygtai ir tokie žydi, bet gal ne vienu metu žydėjo kai reikėjo g.gif Nesužiūrėjau  verysad.gif Moteriškų dar yra,  imsiuos pati vyriško vaidmens ax.gif O gal  jau derliaus laukti  per vėlu g.gif

Kai žydi moteriškės, tada turi žydėti ir vyriškiai, tik tuomet bitutės apdulkina. Jei kažkuris vėluoja - jau blogai. Tuomet kai moteriškės žydi, pasiskolinat vyriškius nuo kitų cukinijų jei žydi ir apdulkinat pačios. Tik aš prašau, kad tą darbą atliktų MB biggrin.gif Pasakau jam, kad padarytų savo darbą biggrin.gif
Atsakyti